Re: nincs cím
matgab Előzmény: #750444Senki nem mondta, hogy nem jobb Spanyolországban éldegélni, mint itt Magyarországon.
Ha eldöntötted, hogy kimész, akkor mész és akkor hajrá. Az vesse rád az első követ, aki nem menne ki ha épp megteheti. (ehhez nyilván kell az, hogy itt tudj hagyni mindent- rokonok egy részét, barátokat és legyen egy olyan tudásod, amit ott is tudsz kamatoztatni.).
Viszont itt most Mo-n szerintem az elmúlt 5 évben egyre jobb az élet és van egy csomó dolog amit én hiányolnék ha elhagynám az országot.
De ezek a dolgok mind egyéni preferencia rendszert alkotnak. Nem mehet mindenki Spanyolba vagy Németbe, vagy akár ide se- de nem is akar szerencsére mindenki.
Attól még lehetnek itt is ott is irracionális félreárazások.
Én azt látom, hogy az EUR-os államokban teljesen irreális árak vannak, nem normális, hogy egy rántott szelet 40 CHF Zürichben, mert mi van egy rántott szeletben? Ugyanolyan disznó, mint amit itthon megkapsz az általad említett 1000 HUF/ kiló áron.
A lakás árak meg tényleg Mo-n nagyrészt lepattant szar lakásokat áraznak, de azért randomszerűen kiválasztott külvárosi ingatlant kár holland vagy amsterdami átlagnak mondani.
Budapesten is nemrég adtak el egy 86 m2-es lepattant lakást a Falk Miksa utcában 86 millióért egy osztrák palimadárnak. Ez van. Nyilván vannak extrém árak mindkét irányban.
De mindamellett sztem az EU-s ingatlanárakhoz képest Budapesten, ahhoz képest, hogy milyen adottsággal és élhető élettérrel fejlődési potenicával rendelkező a város - szerintem még olcsóak és megfizethetőek az ingatlanok.