Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Ricsi Előzmény: #750476

Látod, az utolsó mondatoddal nem értek egyet.

Vegyünk egy átlagembert, aki keres 153 000 HUF-ot nettóban. Azért ennyit írok, mert ez a KHS adata, tehát elhiszem (mondjuk nem, de számolni jó).

Bár már nem számolnak létminimumot (gondolom azért, mert annyira sikeresek vagyunk), az most kb 93 000 HUF. A kettő különbözete 60 000 HUF.

Ha veszünk egy két fős háztartást, akkor ketten félre tudnak tenni havonta 120 000 HUF-t.

Egy átlag lakásra most számolok mondjuk 15 millát, szerintem nem vádolhatsz azzal, hogy túláraztam.

15 milla/120 000 = 125 hónap.

Tehát két fiatalnak minimum 125 hónapba telik, hogy összekaparjanak egy lakást úgy, hogy több mint 10 évig se gyerek, se semmi szórakozás, hiszen a létminimumba nem fér bele pl egy hétvége valahol. Autó sem, telefon sem, könyvek sem, és semmi egyéb sem.

Aztán még kb 3-4 év ugyanilyen tempóban, mire felújítják és berendezik azt a lakást, tehát ha két 25 éves fiatal összeáll, 40 éves korukra jutnak el oda, hogy egyáltalán gyerekben gondolkozzanak.

Na, ezért mondom, hogy megfizethetetlenek a lakásárak. És most nem foglalkoztam pl medián átlagbérrel, mert azzal lenne korrekt a számolás.