Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: nincs cím

#750417 Ricsi Előzmény: #750414

OK, mondom, ott mindenki szart eszik, tudom én. Csak akkor azt nem értem, miért probléma az, hogy beállt az orosz piac, hiszen a jó minőséget bárhol el lehetne adni. De valahogy mintha nem kapkodnának érte, persze tudom, ott mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopter.

Én spec nem éreztem, hogy a magyar eper jobb lenne a spanyolnál. Igaz, a spanyolt nem itt vettem. A tapasztalatom az, hogy ami kint emberi fogyasztásra alkalmatlan, azt hozzuk ide, mert az kint baromi olcsó. És így megéri szállítani 2000-3000 km-t.

Finn alma és angol eper. Ez vicces, mert egyiknek sem az a termőterülete. Mondhatnám, hogy egyél magyar narancsot.

Az természetes, minél délebbre mész, annál ízletesebbek a gyümölcsök. De tudomásul kellene venni, nem mi vagyunk a világ éléstára. Sosem lesz olyan borunk pl mint a mediterrán országoknak, de ezt sem ismerjük be, mert a magyar borok világhírűek. Én spec még sosem láttam mediterrán ország boltjában magyar bort.

#750416 hosszhuszár Előzmény: #750399

lehet h mondjuk Bécsbe nem jutottál el, de pl. Bécsben a C&A-ban fel van tüntetve az ár EUR-ban forintban koronában, zlotyiban, lejben. És átszámolhatod kb mindenhol egyforma.

:)

ezt most komoly?

ha egy adott üzletben ki van írva az ár eur-ban, majd több más pénznemben is , nyilván, ha vissza szorzod, vagy osztod, az eredmény, mindig az eur-ban megadott ár lesz. :)

#750414 Spade Előzmény: #750411

eddig 10 ország, város ez nehéz nemtom mi város és mi nem 20 felett sztem.

A magyar élelmiszer nagy része azért lehet finomabb (mert nekem sokkal finomabb talán elsatnyultak az izlelőbimbóim) mert elmaradottab és nem nagyüzemi, kevesebba kemikália jóval, és szarabb bár ellenállóbb génekkel nemesitéseket termelnek a föld is általában jobb és az idő is, de ehhez nem értek robbaj vagy ibiza biztos jobban tudja. De javaslom egyél majd finn almát vagy angol epret vagy ide importált spanyol paradicsomot vagy amerikai paprikát stb. meglátod a különbséget hamar A magyar gabona sikér tartalma tudomásom szerint általában kétszerese a franciának stn. stb.

#750412 Ricsi Előzmény: #750399

Még annyit, hogy az érvelésedet sok viktoriánustól hallom. Lefordítom magyarra, amit mondtok, bár ti nem így fogalmaztok.

Mielőtt a magyarok idejöttek a kárpát medencébe, egész európa csak szar, ehetetlen kaját evett. Bár ismerték a kárpát medencét is, valamilyen oknál fogva ők nem jöttek rá arra a most tényként kezelt érvre, hogy az itt termelt élelmiszernek olyan, de olyan íze van, ami máshol elképzelhetetlen. Ezért ők nem is használták földművelésre.

Így amikor mi idejöttünk, ez egy kb elhagyatott vidék volt, amit mi felszántottunk, bevetettünk, és persze valami csodát is tettünk a földdel, hiszen az eddig semmire sem tartott föld azonnal hiperszuper termőterület lett, ahol csak olyan növényeket termelünk, aminek az egész világ a csodájára jár. Azóta is emlegetik a történelemkönyveik, hogy mekkora marhák voltak az elődeik, hogy nem vették észre ennek a földnek a csodáját.

Ugye, pont így van?

#750411 Ricsi Előzmény: #750399

Igazad van mindenben...

Azért azt megkérdezném, idén hány ország hány városában voltál? Ha már ennyire tudod, hol mi is van.

#750399 Spade Előzmény: #750383

lehet h mondjuk Bécsbe nem jutottál el, de pl. Bécsben a C&A-ban fel van tüntetve az ár EUR-ban forintban koronában, zlotyiban, lejben. És átszámolhatod kb mindenhol egyforma. Egyébként bár te gondolod h itt mindenki egyoldalú de te vagy aki hihetetlen egysikuan látod a dolgokat. Ha már népsűrűségról beszész miért nem a városok népsűrűségét veszed, miért az egész országét ? És persze megállapitod h a 4x akkora holland ingatlan ár olcsóbb mint a budapesti, vagy árszinvonalra hozol spanyolban narancs pédát h az mennyivel olcsobb mint nálunk, vagy a C&A-t amiben lásd bécsi példát nincs igazad, vagy a holland krumplit, de kiváncsi lennék megennéd-e abbol a krumpliból főzött paprikás krumplit, mert a magyarhoz hasonlo bio már 6x annyiba kerülne, de ez robaj szakterülete. De a holland krumpli amit próbáltam mind szar volt mondjuk nem vettem aranárban levőt az igaz. És hozol egy Barceloniai meg holland nm árat ami ki tudja a városon belül hol van? valszeg a helyi biivalybasznádon És nem veszed figyelembe a felmérést amit pryxis linkelt be mert ott valódi árindexet olvashatnál. Eldöntötted h Valencia a tuti jó hely neked , ezzel nincs semmi baj amúgy, és lejátszol mindent ami Bp vagy magyar bár mondjuk a világban épp a 2. legnépszerúbb hely de az meg hülyeség mert rosszul látják. Ez tök úgy néz ám ki mint a kognitiv disszonancia, csak szólok és igy nem lehet megalapozott gazdasági döntést hozni

A népsürüség meg nem releváns már meg a korfa sem mert villámgyorsan idebasznak a németek több milla "sziriait" köztük sok afrikai meg bangladesi "sziriait" oszt hamar meglesz az általad kivánt népsűrűság :)

#750384 Ibiza Előzmény: #750341

kicsit irígykedj már.. nem most..majd.. fog.. ha külföldön járt 55x beírja.. :)

Az ember akkor szabad ha azt csinálhatja amit szeret..ott élhet ahol akar.. a saját és az általa elfogadott keretek között mozoghat.

Mindenkinek más a jólét fogalma.. ha van egy pont jó lakása esetleg egy hétvégi háza..évente elmehet külföldre..gyereket tudja taníttatni.. akkor boldogan robotol.. éli meg a pillanatokat és hal meg.

Sokak hajtanak valami furcsát..ha a szomszéd megtudja csinálni akkor ő még jobban..ne máá a szomszéd cserélgeti évente a kocsit..többet adnak a látszatra mint ami van.. miközben lehet a szomszéd 100milliókat síbol a gazdájának és a csontokat szopogatja ebből a pénzből..ráadásul a volt tsz elnök még qrogatja is.. semmi nincs ingyen.

Mindenhol tűristaként jó lenni..úgy kell élni bárhol élhess úgy mint a túrista..

Én azt látom az embereknek kategóriákba rendeződnek..van egy összeg amit még átlátnak..amiben még jól érzik magukat.. ha lejjebb vagy feljebb lépnek az gond nekik..(lásd lottó milliomosok).. de ez az összeg egy határ is nekik..

Ahogy látom vannak az 1-2..a 10..az 50.. a 100milliós emberek.. és van a 100plus...és a milliárd..teljesen más gondolkodásmódot és szocializációt kíván..teljesen más viszonyt magával a pénzzel.

Mostani meggazdagodott kis szarosoknál látszik több a pénz mint amekkora keliberek.. rogán és társai..de a szoci oldalon is bőven.

Sok matek van.. van akinek a bérleti díj az jó..mert azzal a pénzzel ami ingatlanra költene azzal többet keres mint amit költ..(persze a nagypályások..nem a szájhuszárok)

Van aki azért bérel mert a munkája bármikor máshova szólíthatja.. a nagyvilágban ez semmi töréset nem okoz..(a magyarok röghözkötöttek.. már a szüleik gyerekei és a halottaik miatt is..) kap egy magas bért tudja mennyi a rezsije és még marad is neki..akkor belevág.. de ezekben az országokban az ingatlan végleges megszerzése hosszú folyamat. Ráadásul a 80%-os simán megkapja hitelre.. simán tudja fizetni.. és max a jelzálog tárgya a fedezet..nem a veséje anyja apja gyereke élete...ha elveszíti a munkát akkor bedől a felépítmény..de nem egy nagy törés mert egy kisebbet tud bérelni vagy törleszteni.

#750383 Ricsi Előzmény: #750381

Európáról beszélünk, mert ezzel az erővel a Holdon meg olcsó kellene hogy legyen, mert ott nem lakuk senki. Az ár természetesen függ a jövedelmi viszonyoktól, ami Európa boldogabb felén kb ugyanannyi.

De pl ha azt elmagyaráznád, hogy lehet, hogy a C&A-ban jobb minőséget árulnak olcsóbban Valenciában, mint pesten?

Egyszerű fekete férfi póló biopamutból (bármit jelent is az), 4 Eur.

http://www.c-and-a.com/es/es/shop/hombre/camisetas-y-polos/todas-las-camisetas-y-los-polos/camiseta-161662-1.html

Pont ugyanez a rettentő drága hollandiában 4,5 Eur.

http://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/heren/shirts-polo-s/alle-shirts-polo-s/t-shirt-161662-1.html

Németországban is 4.5 Eur

http://www.c-and-a.com/de/de/shop/herren/shirts-poloshirts/t-shirts/t-shirt-161662-1.html

Neked mindent elhiszek, bár Hollandiában éppen 80 cent egy kiló krumpli:

http://www.lidl.nl/nl/8294.htm

Ezennel ezt a műsort befejezettnek tekintem, folyamatosan árakat keresek, mert hátha a nádi poszáta ürülék cseresznyepaprikával keverve sokkal-sokkal drágább Drezda alsón, mint pesten.

Én akárhogy nézem, az árak hasonlóak az itthonihoz mindenütt, amivel eddig riogattatok. Persze szóba sem került a hús, a sajt, a tejtermékek, a kávé, a bor, a csoki, vagy bármi más, hiszen mindenki tudja, az sokkal olcsóbb kint.

A minőségről pedig nem is akarok eszmét cserélni, mert azt is mindenki tudja, kint sokkal jobb a kaják minősége. Tehát én megyek oda, ti meg maradtok itt, és remélem, mindenki jól fogja magát érezni.

Egyébként nem is értem, mire megy ki a játék. Miért akar mindenki meggyőzni arról, ott sokkal szarabb az élet, mint itt. Én a saját szememnek és tapasztalataimnak hiszek, és ennek ellenkezőjéről úgysem vagyok meggyőzhető.

#750381 matgab Előzmény: #750378

nem kifejezetten ingatlanokról írtam, hanem a krumpli stb. általános árszínvonalról.

A te logikád alapján akkor Kínában Indiában és Bangladeshben kellene, hogy legdrágábbak legyenek a lakások- ha az elsődlegesen a népsűrűségtől függene, nemde?

#750380 Ricsi Előzmény: #750378

Holland népsűrűség 395 fő/km2, magyar pedig 106. Tehát ha az ingatlanok 4* drágábbak, akkor vannak a h magyar árszínvonalon.

Emellett rákerestem, Amsterdam, 84 m2, 1 030 Eur kikiáltási ár:

http://www.pararius.com/family-house-for-rent/amsterdam/PR0001254821/anton-constandsestraat/map

Legyek úriember, osszuk el ne néggyel, csak hárommal = 350 Eur. Ennyinek kellene lennie egy lakásnak Pesten a népsűrűség függvényében. És szerintem drágább.

Komolyan mondom, téged értelmes embernek ismerlek, szerintem te is belátod, ha valamiből kevesebb van, akkor annak drágábbnak kell lennie. Tehát ezek alapján Amsterdam sem drágább, mint Budapest.

És eddig arról nem beszéltem, Pesten hullik a vakolat, zuhan le télen a hó, a lakásokban 100 éves alumínium villanyvezetékek, és velük egyidős vas vízcsövek vannak. A fűtés konvektor, Héra cserépkályha, és hasonló modern megoldások. Az ablakok is 100 évesek szelelnek itt-ott, bezárni normálisan már nem lehet. Ezzel szemben én még hasonlót sem láttam másutt (persze Bukarestben nem néztem, ez igaz).

Ha ezeket is beleszámolod, szerintem bizony Pest rohadt drága.

#750378 Ricsi Előzmény: #750360

Biztosan igazad van, de én nem gondolom, hogy velük fogunk valaha is versenyezni.

Svájc eleve rossz példa szerintem, Hollandia meg egy baromi kis ország rengeteg lakossal. Fele akkora sincs mint Magyarország, és majdnem kétszer annyian laknak benne, természetes az óriási ingatlan drágaság. Ez helyi specialitás. És az is természetes, hogy kretén formájúak a lakások, mindent beépítenek, ami nem kell tulipán termelésre.

#750356 Ricsi Előzmény: #750354

Még 2 hirdetés a realitások végett. Mindkettő Berlin, bérleti díjak.

52 m2, bútorozott, 350 Eur.

http://www.quoka.de/vermietung-wohnungen/vermietung-2-zimmer-wohnungen/c2090a159433718/moebelierte-wohnung-nahe-tu.html

148 m2, bútorozott, 600 Eur.

http://www.quoka.de/vermietung-wohnungen/vermietung-3-zimmer-wohnungen/c2110a159497514/moeblierte-3-zimmer-wohnung.html

Egyik sem lepukkant, nagyapától örökölt sz@rokkal van berendezve. De tovább nem keresgélek, higgyétek azt, Budapest micsoda olcsó hely.

#750354 Ricsi Előzmény: #750341

Ha azt gondolod, Budapest olyan szinten áll a világ megítélésében mint pl Bécs, akkor sem olcsó, de ha nem úgy gondolod, akkor kifejezetten drága.

Barcelona, 60 m2, 3 hálószoba 35 000 Eur. Pesten még panelt sem kapsz ilyen áron. Tovább nem vitatkozom, ringassátok magatokat abba a hitbe, hogy milyen marha olcsó Budapest.

http://www.fotocasa.es/Building/Building_Detail.aspx?ai=136832541&opi=291&tti=1&rc=b782863d-2e7c-4df4-a010-b548c1593d11

#750341 Spade Előzmény: #750337

Persze az élhetőség jó h mondod, ha folytatódik a globális felmelegedés és nyáron gyakran lesz Valenciában 40 fok felett a hőmérséklet mint Sevillában most át fogod értékelni az élhetőséget, meg azt is h ki a gyermek :)

De persze ha bérelsz akkor mind1 majd nyáron bérelsz Pesten vagy Malmöben ott jobb az idő, de itt befektetésről volt szó és nem a te egyéni preferenciádról bérlet esetén, És egy általános preferenciát jeleznek ezek a helyezések meg a külföldiek mert ezek tömeg igényeket jeleznek. Nem véletlen h az olaszok felvásároltak mindent meg a spanyolok is csak azok csődbe mentek otthon és kiszáltak vagy bebuktak. A világhoz képest a budapesti ingatlan árak ajándékok, és ezért nevetséges túlárazottnak tekinteni. De mindenki maga dönt, én csak csodálkozom, de olvasom h ti is :)

#750337 Ricsi Előzmény: #750328

Hihetetlen gyermek vagy.

Nem érdekel, melyik háznak mennyi a megtérülési ideje. Engem az érdekel, hogy egy számomra sokkal ideálisabb városban (nincs soha hideg, tengerpart van, jó édességek vannak, jó foci van) olcsóbban tudok lakást bérelni, mint itthon.

Aztán baromi más ám egy turista szemével nézni egy várost, és olyan szemmel, hogy ott lakom. Mert pl a belvárosban lassan minden bolt bezár, ha venni akarok valamit utaznom kell, viszont tele lett kocsmával, ami ontja magából a részegeket.

Szóval kicsit szerényebben, mert élhetőség szempontjából Budapest szerintem sehol sincsen a mediterrán országok városaihoz képest.

#750328 Spade Előzmény: #750229

igen a linken érdemes elgondolkodni.

Amúgy mindig vidám leszek ha benézek a topicba a masszivan tagadók makacsul tartják magukat, akkor a bika futásnak se lehet még vége, majd ha mindenkli megadja magát.

És mindenki csodálkozik pedig a linked szerint a költségek a béka segge alatt vannak Budapesten, ugyanakkor a best cities között budapest a 2. Barcelona 11 Madrid a 22. Valencia gondolom nincs az első 100-ban, de lehet ebben tévedek.

http://www.cntraveler.com/galleries/2014-10-20/top-25-cities-in-the-world-readers-choice-awards-2014/29

Sok emberrel beszéltem már a világ minden tájáról és mind gyönyörünek tartotta Budapestet. A szecesszióban verhetetlen.

És ez nem a zorbán kormánynak köszönhető hanem a zseniális 18-19. század épitészeinek. És még a budapestiek se tudnak lof@szt se Budapestről Jellemző h egyik lépcsőházban Lotz Károly fresko van , de a házban szinte senki nem tud róla. Mindenkinek el kellene menni egy Budapest túrára akkor megérthetné h a külföldiek miért szerelmesek Budapestbe már akiit érdekel és nem csak savaz mindent ami magyar mert csak.

A kamat pedig nulla tehát a jelenérték szabályai szerint az ingatlan ami hoz valamit ára végtelen, ha mindent extrapolálunk, amit nem lehet de mégis csak.

De hát mindegy a kutya ugat a karaván halad