nem kifejezetten ingatlanokról írtam, hanem a krumpli stb. általános árszínvonalról.
A te logikád alapján akkor Kínában Indiában és Bangladeshben kellene, hogy legdrágábbak legyenek a lakások- ha az elsődlegesen a népsűrűségtől függene, nemde?
nem kifejezetten ingatlanokról írtam, hanem a krumpli stb. általános árszínvonalról.
A te logikád alapján akkor Kínában Indiában és Bangladeshben kellene, hogy legdrágábbak legyenek a lakások- ha az elsődlegesen a népsűrűségtől függene, nemde?
Holland népsűrűség 395 fő/km2, magyar pedig 106. Tehát ha az ingatlanok 4* drágábbak, akkor vannak a h magyar árszínvonalon.
Emellett rákerestem, Amsterdam, 84 m2, 1 030 Eur kikiáltási ár:
http://www.pararius.com/family-house-for-rent/amsterdam/PR0001254821/anton-constandsestraat/map
Legyek úriember, osszuk el ne néggyel, csak hárommal = 350 Eur. Ennyinek kellene lennie egy lakásnak Pesten a népsűrűség függvényében. És szerintem drágább.
Komolyan mondom, téged értelmes embernek ismerlek, szerintem te is belátod, ha valamiből kevesebb van, akkor annak drágábbnak kell lennie. Tehát ezek alapján Amsterdam sem drágább, mint Budapest.
És eddig arról nem beszéltem, Pesten hullik a vakolat, zuhan le télen a hó, a lakásokban 100 éves alumínium villanyvezetékek, és velük egyidős vas vízcsövek vannak. A fűtés konvektor, Héra cserépkályha, és hasonló modern megoldások. Az ablakok is 100 évesek szelelnek itt-ott, bezárni normálisan már nem lehet. Ezzel szemben én még hasonlót sem láttam másutt (persze Bukarestben nem néztem, ez igaz).
Ha ezeket is beleszámolod, szerintem bizony Pest rohadt drága.
Biztosan igazad van, de én nem gondolom, hogy velük fogunk valaha is versenyezni.
Svájc eleve rossz példa szerintem, Hollandia meg egy baromi kis ország rengeteg lakossal. Fele akkora sincs mint Magyarország, és majdnem kétszer annyian laknak benne, természetes az óriási ingatlan drágaság. Ez helyi specialitás. És az is természetes, hogy kretén formájúak a lakások, mindent beépítenek, ami nem kell tulipán termelésre.
Még annyit, lehet, többet láttam már a világból mint te, ezért nem eszem meg azt a sok sületlenséget, amit itthon hallani lehet.
Róma, 60 m2, 500 Eur.
http://roma.bakeca.it/dettaglio/offro-casa/monolocale-appartamento-in-affitto-9br4111491990
És ezennel tényleg befejeztem...
Még 2 hirdetés a realitások végett. Mindkettő Berlin, bérleti díjak.
52 m2, bútorozott, 350 Eur.
148 m2, bútorozott, 600 Eur.
Egyik sem lepukkant, nagyapától örökölt sz@rokkal van berendezve. De tovább nem keresgélek, higgyétek azt, Budapest micsoda olcsó hely.
Ha azt gondolod, Budapest olyan szinten áll a világ megítélésében mint pl Bécs, akkor sem olcsó, de ha nem úgy gondolod, akkor kifejezetten drága.
Barcelona, 60 m2, 3 hálószoba 35 000 Eur. Pesten még panelt sem kapsz ilyen áron. Tovább nem vitatkozom, ringassátok magatokat abba a hitbe, hogy milyen marha olcsó Budapest.
Persze az élhetőség jó h mondod, ha folytatódik a globális felmelegedés és nyáron gyakran lesz Valenciában 40 fok felett a hőmérséklet mint Sevillában most át fogod értékelni az élhetőséget, meg azt is h ki a gyermek :)
De persze ha bérelsz akkor mind1 majd nyáron bérelsz Pesten vagy Malmöben ott jobb az idő, de itt befektetésről volt szó és nem a te egyéni preferenciádról bérlet esetén, És egy általános preferenciát jeleznek ezek a helyezések meg a külföldiek mert ezek tömeg igényeket jeleznek. Nem véletlen h az olaszok felvásároltak mindent meg a spanyolok is csak azok csődbe mentek otthon és kiszáltak vagy bebuktak. A világhoz képest a budapesti ingatlan árak ajándékok, és ezért nevetséges túlárazottnak tekinteni. De mindenki maga dönt, én csak csodálkozom, de olvasom h ti is :)
Hihetetlen gyermek vagy.
Nem érdekel, melyik háznak mennyi a megtérülési ideje. Engem az érdekel, hogy egy számomra sokkal ideálisabb városban (nincs soha hideg, tengerpart van, jó édességek vannak, jó foci van) olcsóbban tudok lakást bérelni, mint itthon.
Aztán baromi más ám egy turista szemével nézni egy várost, és olyan szemmel, hogy ott lakom. Mert pl a belvárosban lassan minden bolt bezár, ha venni akarok valamit utaznom kell, viszont tele lett kocsmával, ami ontja magából a részegeket.
Szóval kicsit szerényebben, mert élhetőség szempontjából Budapest szerintem sehol sincsen a mediterrán országok városaihoz képest.
igen a linken érdemes elgondolkodni.
Amúgy mindig vidám leszek ha benézek a topicba a masszivan tagadók makacsul tartják magukat, akkor a bika futásnak se lehet még vége, majd ha mindenkli megadja magát.
És mindenki csodálkozik pedig a linked szerint a költségek a béka segge alatt vannak Budapesten, ugyanakkor a best cities között budapest a 2. Barcelona 11 Madrid a 22. Valencia gondolom nincs az első 100-ban, de lehet ebben tévedek.
Sok emberrel beszéltem már a világ minden tájáról és mind gyönyörünek tartotta Budapestet. A szecesszióban verhetetlen.
És ez nem a zorbán kormánynak köszönhető hanem a zseniális 18-19. század épitészeinek. És még a budapestiek se tudnak lof@szt se Budapestről Jellemző h egyik lépcsőházban Lotz Károly fresko van , de a házban szinte senki nem tud róla. Mindenkinek el kellene menni egy Budapest túrára akkor megérthetné h a külföldiek miért szerelmesek Budapestbe már akiit érdekel és nem csak savaz mindent ami magyar mert csak.
A kamat pedig nulla tehát a jelenérték szabályai szerint az ingatlan ami hoz valamit ára végtelen, ha mindent extrapolálunk, amit nem lehet de mégis csak.
De hát mindegy a kutya ugat a karaván halad
és esik is :)
Érdekes, én London és környékén nézelődtem, ott gy szoba, 500 font. :)
350-est én is megtaláltam tegnap :)
Tudom, dögöljek meg :))))
65 m2, 2 szoba, 350 Eur
100 m2, 3 szoba, 400 Eur
tegnap találtam egy király lakást, most vitték le 250€ 200-ra a havidíjat és 110nm, bútorozva! :)
Nincs kedvem ennyit nézegetni, így megnéztem a narancsot. Van egy fénykép a telefonomon, hogy Valenciában 1 Eur-ért kapsz 3 kg narancsot, és van olyan is, hogy 1Eur-ért kapsz 3 kg krumplit.
A táblázat szerint a krumpli is drágább (0,58 Eur/kg), de a narancs elképesztő (1,07 Eur/kg).
www.lidl.es
A krumpli jelenleg 40 cent/kg, a hagyma 35 cent/kg.
Arról is van fényképem, hogy 8 Eur-ért ettem egy 3 fogásos ebédet, ittam egy sört és egy kávét. A többivel nincs kedvem foglalkozni.