Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#737637 banyaiz Előzmény: #737611

Erről eszembe jut erdélyi sztori . Torockó kérdezik 2 öreg székelytől dupla napfelkeltét lássák mikor keljenek? Nagyon hajnalban. várják a dupla napfelkeltét a nap már jó magasan volt , semmi dupla. Nem értették mi van.

Utána kérdezik szállásadót, néz rájuk nagy döbbenten, hogy maguk a dupla napfelkeltét várták , hát az csak az évnek bizonyos szakában nem most. :D

Kiderült két öreg harcos mindig bolondítja a turistákat, ülnek a padon útbaigazítanak .

Két öreg még azt is elmondta nekik Székelykő 1 óra , mondja a tulaj ja van az 1,5 -2 óra is oda 1,5 vissza. Mert még este gondolkodtak felmennek ha belefér, szerencsére nem indultak el. Mire felértek volna besötétedik. :)

Két öreg székely látta **** turisták aztán jól megszívatták őket.

Hargitán kérdés milyen messze van ez +az hát jó egy 1 óra végigméri őket maguknak 2. :)

Ezeket is elirányíthatnák valami medve lakta erdőbe túrázni.

#737636 Ibiza Előzmény: #737595

megint a Figyelő..amit Prospero emleget az tán a múltheti figyelőben volt egy nagy cikk. vannak ott komoly korrupciós szálak is.

#737635 Margaretta Előzmény: #737629

Van egy ilyen jelentése, akkor is ha nem vesznek róla tudomást, vagy nem figyelnek rá sokan. Az újságíró épp erre érzett rá, mert semmiképp sem tekinti vidékről betelepült bunkónak a vidékieket és ezt a gondolattársítást követve bunkóknak a székelyeket. Épp őket védi.

A férfi és a nő különbözőségéről nem az újságíró beszélt, ezzel csak a bepálinkázott magyar prominens takarózott és próbálta kimagyarázni magát abból a mondásból, hogy csak a férfi az ember.

Mi ebből a tanulság? Még egy ilyen táborban sem kéne leinni magát egy igazán komoly politikusnak annyira, hogy össze-vissza beszéljen zagyvaságokat és kiforduljon emberi mivoltából. Ennyi tisztelet kijárna a székelyeknek.

Szerintem magyarországon…

#737634 Tapasz

Szerintem magyarországon a lemegyek vidékre, és felmegyek pestre, teljesen elfogadott. Viszont el vagy átmegyek erdélybe, vagy más szómszéd országba, es nem lemegyek. Szerintem semmi rosszat nem mondott Németh Zsolt, inkább Deutsch reagált túlzottan.

#737633 Boby. Előzmény: #737629

" A szomorú az, hogy ezzel azt sugallják

az erdélyi magyaroknak, hogy ennek tényleg van

egy ilyen jelentése Magyarországon.

Ezzel sem értem hogy mi bajuk van, hogy egy

férfi és nő különbözik egymástól. Talán nem így

van?"

A Transindex egy erdélyi oldal,nem sugall nekik senki semmit.

#737630 prospero Előzmény: #737621

Te szoktál orbán facebook oldalt nézegetni? Meglep, mert én nem.

Visszatérve előbbi témánkra. Mikor leszel hajlandó visszavenni az irányítást az életed felett? Addig amíg másokat hibáztatsz 10 éve, erre esélyed sincs. Másokkal is történnek általuk igazságtalannak ítélt dolgok, de aki nem tud továbblépni, az sajnos úgy jár mint Te.

Miért nem alapítasz egy Fidesz gyűlölő pártot. Ekkora negatív energiával simán működne és még a helyi potentátok közé is beverekedhetnéd magad. Jó tanácsként mondom, ha nem tudsz továbblépni, legalább használd fel ezt a gyűlöletet a magad megmentésére.

#737629 prospero Előzmény: #737625

Én meg használom, mivel Budapestre vidékről betelepültek vagyunk - ha úgy tetszik ezen újságírók szemében vidékről betelepült bunkók - mert mióta az eszemet tudom, ezt így mondják vidéken. A szomorú az, hogy ezzel azt sugallják az erdélyi magyaroknak, hogy ennek tényleg van egy ilyen jelentése Magyarországon.

Ezzel sem értem hogy mi bajuk van, hogy egy férfi és nő különbözik egymástól. Talán nem így van?

#737625 Margaretta Előzmény: #737618

A le és el mást jelent hangulatilag is.

Én sohasem használom a le- ,vagy felmegyeket, mert egy alá-fölérendelt dolgot sugall.

Lehet, hogy székelyföldön is így gondolják, mint ahogy ezt az újságírónál is tapasztaljuk.

De nem kellett volna ekkora feneket keríteni ennek, ez már inkább a mostani magyar politikusok felé kimutatott unszimpátia jele.

#737621 Euroman Előzmény: #737618

akor szakadjon le nyugodtan....egyébként hogyhogy még itt vagy, és nem már Bálványoson várod urad és parancsolod újabb megnyilvánulásait....hívd fel a figyelmét erre a honlapra is, bár tudjuk fingja nincs a netről....állítólag....innen is olvashatna kommenteket, nemcsk azokat a geil, se*gnyaló beírásokat a facebook oldaláról...

#737618 prospero Előzmény: #737611

Ez komoly? Magyarországon nem szokták mondani hogy felmegyünk Budapestre, vagy lemegyünk vidékre a szüleinkhez?? Ebbe belemagyarázni, hogy lenézzük a vidékieket, a szüleinket nagy tahóság és csak balhibbant média szennyes próbálkozása: megpróbálják belemagyarázni hogy ez egy sértés a magyar nyelvben! Na ezért nem lehet a balhibbantaknak egy tapodtat sem engedni, vagy gesztust gyakorolni feléjük, mert jön a PC. szöveg. Hogy a fenébe jelentene mást egy székely mondás attól, hogy ki mondja, vagy hol mondja. Pofám leszakad már megint.

#737617 Euroman Előzmény: #737616

ők mindenkivel így beszélnek, magas lóról....átlag fityeszes is ilyen....hát még az, aki havi 10-20 millióft-ot keres, és még ki tudja mennyit lop hozzá.....fizetett talpnyalókon kívül úgysem hallgatja meg őket senki....nézők tavaly is a tűző napon ültek....az meg a főbugris ömlengése együtt akár halálos is lehet.

#737616 Koffein Előzmény: #737615

ha már ott vannak, attól még kaphatnak egy székelyes sallert :D amúgy nem lenne gond velük, ha nem néznének le mindenkit... dautch is honnan veszi a bátorságot, hogy így beszél bárkivel is? látszik hogy nem vágták jól szájba, amikor kellett volna...

#737615 Euroman Előzmény: #737614

már ott vannak....megérkeztek....főbugris már a tavalyi, gallér nélküli ingjében virít....reméljük legalább kimosatta azóta...holnap jön majd a híveknek az okádás...

#737612 Euroman Előzmény: #737611

reméljük Németh Kristóf színész és színiigazgató Úr ismét az első sorokból fogja inni a főbugris szavait, ahogy a tavalyi évi felvételeken is látható volt....az illiberális államos agymenést úgy hallgatta, mintha a Messiás jelent volna meg neki.....remélhetőleg mire hazaér, újabb 1-2 színház igazgatását megkapja szolgálataiért....