persze persze hihetően próbál hazudni, csak nem sikerül :D
persze persze hihetően próbál hazudni, csak nem sikerül :D
Így van. A fenntarhatóvá alakított közpénzügyekből lehet profitálni hosszú távon mindenkinek. Lehet rövid távon jó egy 10% os államháztartási hiány, meg egy hitelezéssel túlpörgetett gazdaság, mert rengeteg pénz megy ki a gazdaságba így. Ami lecsapódik az életszinvonal ugrásszerűnek tűnő növekedéséből, de ha mindez fenntarthatatlan akkor keserves a kijózanodás.
Lámának:
"Mitől jó, vagy jobb most neked napi szinten, mint ezelőtt 5-6 évvel.? "
Hát minden miatt amit pl leírtam. Mert ha emberek tömegének vették volna el a lakását, akkor tele lenne az egész város megnyomorított hajléktalannal.
Ha az állam csődbe ment volna, amerre haladt, akkor az én megtakarításaim értéke is lenullázódott volna.
Ha magas kamatok lennének, akkor nem maradna pénz közfelújításokra, középítkezésekre. Pl nem az új állami bölcsibe járatnám a gyerekem, hanem egy magánba 100.000-ért.
Ha csődbe mentek volna az emberek tömegével akkor a munkabérszínvonal is lement volna és sem keresnék annyit.
SZJA csökkentést is elmondtam, dohányzást is.
Én speciel bukok azon , hogy a kamatokat levitték és nyilván nekem az átlagnál jóval magasabb volt a magánnyugdíjpénztár befizetésem, emiatt rövid távon mikro szinten lehet, hogy rosszul járok, de tudom, hogy hosszú távon ha a társadalom színvonala megzuhan, akkor az én életkörülményeim is romlani fognak és kockázatosabbá válik.
Az, hogy kiépült megújult fél Budapest, az is jó nekem, mert szeretek sétálni a városban. Örülök neki, hogy ma már nagyrészt légkondis igényes buszokon ülök pl. mert a Demszky idején nem nagyon volt busz beszerzés. Combino az volt, arról is először lehagyták az idióták a légkondit.
Nem volt versenysemleges a helyzet, ha erre gondolsz. Éppen ez a rendszer kritikája, hogy a tulajdonviszonyok átláthatatlanok, a kivülállók/kimaradtak úgy érzik, hogy magas a korrupció. Pl. Samsung vezért korrupció és adócsalás vádjával fogták perbe, amikor kormányváltás volt. Aztán vitt nekik egy téli olimpiai játékokat (mivel befolyásos nob tag is I úr), amelynek az egyik fő támogatója a Samsung volt. Ezek után nem tudom mi lett a per kimenetele, de azt hiszem vagy nem kellett letöltenie a büntetését, vagy felmentették. Figyelőben van leírva ez is.
Wikipédia szerint a Dél-Koreai gazdaság átalakítása és szerkezete távol áll az általunk ideálisnak tekintett versenyre épülő gazdasági modelltől. Azért lehettek sikeresek 50 év távlatában mert exportvezéreltek voltak és a külső versenyben viszont helyt kellett állniuk, de ez nem ment volna, ha az állam nem áll be a csebolok mögé és nem finanszírozza a kiválasztottakat.
2 órával a kirúgás közlése uán már az ügyvédemnél voltam...sőt az az ember is odajött, aki 22 éve felvett igazgatóként (ő már 2002 óta nyugdíjas)....órákig gondolkoztunk, egyeztettünk, hogy mit is kellene tenni
ez így van. az ügyvédem azt mondta, hogy jól elhúzódik, esetleg nyerek, visszavesznek, és rövid időn belül megint kirúgnak....az apám esetén, akinek az egyetem által 1999-ben élete végéig adományozott nyugdíj pótlékát 2010 végén megvonták, pert indítottunk....először is volt egy csomó költségünk, mert az egyetem, ahol dolgoztt, az ország túlsó végében van, és ottani bírósághoz kellett beadni illetékességből az ügyet....ügyvédi költség, ügyvéd utazása, szállásköltség stb. ....aztán évi 1-2 tárgyalás volt, de előtte évekig a polgári és a munkaügyi bíróság egymás között küldözgette az aktákat...a munkaügyi azt mondta, hogy mivel nyugdíjasról van szó, nem aktív emberről, ezért ők nem illetékesek...aztán a polgári visszaküldte nekik, hogy de mégis...azt eljátszották vagy 3 éven keresztül...végül a munkaügyi kimondta, hogy hiába van okleveles papír arról, hogy 1999-ben apu élete végéig megkapta, azt az adományozó visszavonhatja....no comment....a végén még nekünk kellett a perköltséget is megfizetni....na ennyit a magyar bíróságokról....vannak más bírósági/hatósági történeteim is, de inkább hagyjuk....
ha ugy érzed, jogtalanul rugtak ki, van munkaügyi birosag, nyugodtan be lehetett volna öket perelni
nem tudom, D-Koreában mennyire voltak tiszták és versenyalapúak a pályázatok és jogok kiosztása?
Ugye nem gondolod komolyan, h. itthon nem politikai es egyéb kötödések alapján osztják le a versenyhelyzeteket?!
Ez pofátlan csúsztatás, hogy M. Lörincet a Samsunghoz hasonlítod, mivel Lörinccel nem az a gond, h. kisällalkozo, hanem az, h. tök véletlenül felcsuti...es tök veletlenül baräti viszonyban van a miniszterelnökkel?
Ha lenne egy olyan program, ami orszägosan ki van irva, mindenki tud róla, átlátható, akkor nem lenne gond vele, ha szerte az orszägban tucatnyi tehetséges kisvállalkozó kapna lehetöséget. Ugye nem gondolod komolyan, h. ez a helyzet? Ill nem gondolod, h. ezen a forumon ezt bärki elhiszi neked??
én mindig azt hibáztatom, aki a hiba oka...én okot nem adtam rá, hogy kirúgjanak, amíg nem lett olyan Mt., ami alapján pofára is ki lehet rúgni, addig nem is tudtak kirúgni....mert sosem késtem, sosem vétettem a szabályok ellen, amunkámat meg elvégeztem...hogy ennek ellenére kirúgtak, azért nyilván nem magamat okolom...azért, mert nem vesznek fel, azért sem, mert az okát sem közlik, hogy miért nem
ugyan miért lennék negatív? ha te egy ételt utálsz, te sem mondod azt, hogy mennyire szereted, és lehetőleg minél gyakrabban azt főzzenek neked. ha az ember valamit utál, és ezek naponta többször is adnak rá okot, hogy az ember hányingert kapjon tőlük, akkor nem mondhatja azt, hogy hú de teszik, hú de szeretem...
A jelenlegi megnyilvánulásod taszítja az embereket, csak magadnak köszönheted, hogy a helyzetedből nem tudsz kimászni. Én ritkán találkozom ennyire negatív emberrel, és ha munkaadó lennék sem vennèk fel ilyen tipusú embert mert mérgezi a környezetét. Az ilyen beállítottság egy
interjún kapásból lejön, hiába vagy, vagy lennél rátermett a munkára. Melyik vezető akarja, hogy esetleges kudarc esetén 10 év múlva is őt hibáztasd?? (esetleg a kormányt) Ébredj fel aztán kezdj magaddal valamit, mert valamit ****ul rosszul csinálsz! Leginkább, hogy nem vállalod a helyzetedért a felelősséget és 10 év távlatában is egy ****kalapot hibáztatsz a jelenlegi helyzetedért! Eszem megáll!
én úgy gondolom, ahogy írtam. én úgy gondolom, hogy aki ma Mo.-n nem isteníti a fideszt, és annak tagjait, az semmire sem viszi. úgy gondolom, a munkámat is azért vesztettem el, mert tudták rólam, hogy utálom a fideszt, annak politikusait, és azokat az embereket, akik helyeselnek nekik. soha semmilyen pártnak nem voltam tagja, sem szimpatizánsa, semmilyen politikai tevékenységet nem folytattam.nem lázítottam sem a munkahelyemen, sem a magánéletben. nem vagyok sem komcsi, sem libsi. hidegen hagyott a politika, mert élni hagytak a magam módján, munkám által megéltem, kicsit gyarapodtam is. azóta egyetlen döntésükből sincs semmi hasznom, a jövedelmeink 70 %-át elvették.... a hazugságaikkal próbálnának tömni, ha hagynánk magunkat...köszönjük, abból nem kérünk...lopják csak szét, amit még lehet, aztán amikor már nincs mit, akkor lopjanak egymástól, a legvégén meg dögöljenek meg.
1. Pont nem igaz. 2 pont igaz a láncban utolsó helyen állókra.
1. alvállakozó is csak fityeszes lehet. 2. alvállalkozót vagy nem fizetik ki, vagy xarért-hugyért dolgozik, a nagy lét meg a fővállalkozó teszi el fityeszland-ban.
Wikipédia csebol, de a figyelőben olvastam arról, hogy a Samsungot irányító családfő visszavonul és ezzel kapcsolatban ott is említették, hogy milyen állami támogatásoknak köszönhető pl. A Samsung felemelkedése. Kívülről nézve, illetve azok számára akik kimaradtak az állami támogatásokból ugyanazokat akritikákat sorolják amiket Te a magyar helyzettel kapcsolatban. Pl. Ha nem kaptál export koncessziót, akkor elestél a kedvezményes hitel lehetőségtől. Az állam mondta meg, hogy ki mit gyárthat és ki exportálhat. Ha megnézed az arányokat pl. Az állam által nyújtott kedvezményes hitelek 60%át az ilyen csebolok kapták, olyan minta Magyarországon Mészáros Lőrinc és még páran 20 ezer milliárdot kapna, miközben az éves gdp 30 ezer milliárd. Ehhez képest kap pl. Mészáros 1-2 milliárdot egy 8000-10000 milliárdos fejlesztési ciklusból, úgy hogy a munkát el kell végeznie... egy közgép egy 10 szereplős piacon 17%ot konzorciumban. Milyen szétlopásról beszéltek? Arról nem beszélve, hogy egy pályázaton vesztes céget mi akadályoz meg abban, hogy az alvállalkozó láncba bekapcsolódva kivegye a részét a munkából és profithoz jusson?
tudom, erre az a válasz, ha én vállalkozó lennék, biztos én is így csinálnám....valószínű, de ez így egy ördögi kör, ami soha nem fog megváltozni....én alkalmazott szeretnék lenni, így engem ez csak ebből az aspektusból érdekel...
nem tudom ott ők hogyan alkalmazták az embereket, de Mo.-n az ilyen családi vállalkozások mind csak minimálbérért, esetleg zsebbe "okosba" alkalmazzák az embereket....normális, rendesen lapapírozott bér ebben a szegmensben ritka, mint a fehér holló...
Nincs idöm utänezni, hogy pontosan mi igaz abbol, amit leirtäl, megelölegezem neked a bizalmat, es elhiszem, amit irtäl, h. az pontosan ugy van apro betüs resz nelkül.
Iräsod alapjän tehät egyetértesz velem. Ugyanis nem néhány közepes es nagy "barati" vallalkozast tämogattak, kizärolag politikai haszonleses alapon, nem egy holdudvar bäroinak sajätitottäk ki az egezs orszäg piacät, hanem ältaläban a csalädi vällalkozäsokat tämogattäk.