Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Kamat mnb

matgab Előzmény: #737524

Lámának:

"Mitől jó, vagy jobb most neked napi szinten, mint ezelőtt 5-6 évvel.? "

Hát minden miatt amit pl leírtam. Mert ha emberek tömegének vették volna el a lakását, akkor tele lenne az egész város megnyomorított hajléktalannal.

Ha az állam csődbe ment volna, amerre haladt, akkor az én megtakarításaim értéke is lenullázódott volna.

Ha magas kamatok lennének, akkor nem maradna pénz közfelújításokra, középítkezésekre. Pl nem az új állami bölcsibe járatnám a gyerekem, hanem egy magánba 100.000-ért.

Ha csődbe mentek volna az emberek tömegével akkor a munkabérszínvonal is lement volna és sem keresnék annyit.

SZJA csökkentést is elmondtam, dohányzást is.

Én speciel bukok azon , hogy a kamatokat levitték és nyilván nekem az átlagnál jóval magasabb volt a magánnyugdíjpénztár befizetésem, emiatt rövid távon mikro szinten lehet, hogy rosszul járok, de tudom, hogy hosszú távon ha a társadalom színvonala megzuhan, akkor az én életkörülményeim is romlani fognak és kockázatosabbá válik.

Az, hogy kiépült megújult fél Budapest, az is jó nekem, mert szeretek sétálni a városban. Örülök neki, hogy ma már nagyrészt légkondis igényes buszokon ülök pl. mert a Demszky idején nem nagyon volt busz beszerzés. Combino az volt, arról is először lehagyták az idióták a légkondit.