Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: nincs cím

#737589 matgab Előzmény: #737578

ez igazából csak az ipari forradalom óta van így. Addig még úgy ahogy viszonylag együtt tudott élni a természettel az emberiség.

Ez a gyarló pénz utáni hajhászás ez teszi rosszá az emberiséget. Valamint a szex utáni vágy és a kényelem utáni vágy. Mert a szex miatt akarunk a valós igényeinknél nagyobbat , szebbet stb. stb a kényelem meg a nőknek a biztonság illetve maga az emberi lustaság miatt van.

#737580 Ricsi Előzmény: #737568

Kicsit kisarkítod, de kb igazad van. Persze, gondoltam, a sex kiveri a biztit itt-ott :)

De én azt látom az életben, aki nem elégedett, az sosem lesz az. Mindig több kell, mindig jobb kell, stb. Ezért is van, itthon valaki szarul él, elmegy külföldre, jobban él, de az sem elég. Sosem elég semmi.

#737578 rbbj11 Előzmény: #737569

az embereknek epp egyetlen közös vonäsuk van: a termeszettel szembeforduläs, ez az, ami ösembert, négert, europait, zsidot es mindenkit jellemez

Ajänlom neked tropikomédia c. könyvet

#737569 matgab Előzmény: #737568

Amúgy hihetetlen, hogy az ember a Föld egyetlen olyan faja, ami nem tud úgy élni, hogy a természettel harmóniában éljen. Saját rövid távú kényelme életében tönkre teszi az egész környezetét. Pont úgy, mint egy rákos sejt a szervezetben.

#737568 matgab Előzmény: #737554

az a legszabadabb és a leggazdagabb aki el tudja érni, hogy ne vágyjon semmire. Mindenről le tudjon mondani.

A buddhisták ilyenek.

Ha nem vágyunk szexre, kényelemre, meg minden másra, akkor boldogok tudunk lenni, vagy ahogy ők mondják meg tudunk világosodni, azaz ha nem vágyunk semmire, akkor van időnk a fontos dolgokra, mint a tudat és a gondolkodás fejlesztése.

#737547 Ricsi Előzmény: #737545

Bocs, hogy erre válaszolok, de ez volt legfelül, és sok mindenre akarok, illetve inkább sok hsz-re.

Számomra az anyagi függetlenség ott ér véget, hogy van mit ennem, és van hol laknom. Az én világképembe ennél több nem is kell. Keresztény vagyok, keresztény értékrenddel.

Pál Filippinek írt levele:

Fil 4,11

Ezt azonban nem azért mondom, mintha valamiben hiányt szenvednék. Mert megtanultam, hogy mindig elégedett legyek azzal, amim éppen van.

Fil 4,12

Tudom, hogyan éljek, amikor szegény vagyok, és azt is, hogyan éljek a gazdagsággal. Ismerem a jóllakást és az éhezést, a szükséget és a bőséget is. Megtanultam, hogyan nézzek szembe bármikor, bármilyen helyzettel.

Fil 4,13

Mert mindenre van erőm a Krisztus által, aki megerősít.

Ez nekem nagyon tetszik. Minden esetben elégedett vagyok, mert ez a világnézetem. Másnak más, ez nem is baj, és így szép és kerek a világ. Csak nekem ne kelljen senki értékrendjéhez alkalmazkodnom. Én nem azt vallom, amit a mai kormányunk, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Szerintem mindenki annyit ér, amennyi a lelkében van, és ez teljesen független a pénztől. Hány olyan zenész, színész van (most a kifejezetten gazdagokra gondolok), akik totál boldogtalanok, pedig tele vannak zsével. Mert a pénz valóban nem boldogít. Voltunk mi tök szegények is (hála 1998-ban a TVK-nak), akkor is boldogok voltunk, mert szeretjük egymást a családomban. És számomra ez a fontos.

Én ismerek piszok gazdag embereket is, és nem lettek boldogabbak. Nekem nem okoz gondot a kenyér, és ez a legjobb. Akinek kevesebb van, annak kenyérgondjai vannak, az már nem jó. Akinek több van, az is tele van gonddal, mit csináljon a kis vagyonkájával, ne forgassák ki, ne csalják ki tőle, ne lopják el, ne veszítsen az értékéből, stb, stb. Én legalábbis így látom.

#737545 Kissherceg Előzmény: #737542

Ott Badacsonyt néztük ki asszonnyal :) Hegyoldalban valami kis ojjektum :)

Spanyol: azért is jó, mert tudok távmunkázni is :)

#737542 banyaiz Előzmény: #737539

Költözz le inkább Balatonra. Az is már majdnem olyan mint spanyolban lennél, mediterrán hangulat a 40 fokban, tenger is van . :)

#737540 banyaiz Előzmény: #737536

Anyagi függetlenség mint fogalom a számomra nagyjából azt jelenti nem kell pénzért olyan dolgokat csinálnod amit nem csinálsz szívesen. Mert van pénzed enélkül is. (vagy nincs szükséged pénzre mert csöves vagy, és ez jó neked és ezért vagy független anyagilag:)

De amint vannak olyan igényeid amiért pénzzel kell fizetni, akkor felmerül, hogy mit is kell tenned azért a pénzért. Független vagy ebből a szempontból vagy nem.

#737538 banyaiz Előzmény: #737531

Más kultúrkörnyezet. Azt mondom ha már építésre szánod magad akkor rendeset. Ha pedig természetközelit akkor vályog.

Ebben a **** trópusi melegben egy párszor eszembe jutott a nagyapámék falusi vályogháza. :) Olyan jó hűvös volt bent nyáron .

Nem is tudom miért ment ki a divatból, legjobb nem? Olcsó is , környezetbarát, jó hőszigetelő. Gyors az építése.

Nem mondom azért Erdélyben valahol fenn a hegyekben farönkökből egy házat is el tudnék képzelni. Jó vastag falakkal.

#737536 Koffein Előzmény: #737532

szerintem ő a legfüggetlenebb, annak ellenére, hogy nem sok pénze van, azt csinálja, amit szeret, azaz utazik a nagyvilágba... http://www.backpacker.hu/ :)

számomra felüdülés olvasni a bejegyzéseit, hogy mennyire leszarja az anyagiakat... :D

#737532 Kissherceg Előzmény: #737526

szerintem akkor vagy gazdag, ha nem vágysz többre, mint amid van. A mohóság nem annyira jó :)

#737531 Kissherceg Előzmény: #737518

persze, de sokkal logikusabb... Kint egy házat 15-20 évre terveznek, 1 generáció részére, utána felújítás vagy kuka. Itthon meg mindenki végvárat épít... Pedig általában a kölykök pont leszarják mi tetszett a szülőknek és mást csinálnak. Kivéve persze kastélyok, de az más tészta. No meg amennyi tornádó van itthon, komolyan kell rettegni tőle... :) Azt a házat újra építeni sztm max fele, és ahogy fejlődik a technológia egyre jobbak lesznek ezek.

#737526 Ibiza Előzmény: #737522

mellesleg szerintem gazdagnak kell lenni.

Az igényed szerinti életvitelt kell kialakitani.. akkor vagy gazdag ha ezt megteheted.. amikor a fogyasztásodat nem az anyagi lehetőséged korlátozza.. amikor a költségeiden felül is kerekedik jövedelmed..amikor nem csak dolgozol..hanem mások csorgatják feléd a pénzüket....és amikor a pénzeddel is keresel..

Meg lehet venni életet időt egészséget,biztonságot, erőt..ehhez bizony pénz kell.

Az önként vállalt kötelezettség is szabadság része.

De semmilyen állam kormány nem korlátozhatja a személyes szabadságod.. ezt kell elérni.

túristának jó lenni világban.

#737522 Ibiza Előzmény: #737437

"a tőke függetlenség, de a vagyon nem."

erőltetett sztem.. pl 1000Ft tőke az milyen függetlenség? a 200millió az meg már vagyon..

Ha a fizikai erőd a függetlenséged alapja akkor egy baleset elveszi tőled és kiszolgáltatott leszel..vagy ha agyaddal keresed a pénzed elég egy agyvérzés vagy beütöd a fejed..és már is csak újra beszélni tanulsz..ha a munkahelyed a jóléted forrása akkor elég egy új vezetés vagy egy változásavilágban.a speciális tudással lehet keresni..de pont ez a specializálódás teszi képlékennyé és kiszolgáltatottá.

igen a pénz az eszköz és megkönnyti az életet azt csinálhasd amihez kedved van..

Az önként vállalt kötelezettségek is a szabadság része.

Ha úgy vesszük akkor egy árva hajléktalan a legszabadabb..vagy egy hontalan világcsavargó aki árva. Egy magányos szabad. És jó ez? de ha rászorul valakire már is a világ legkiszolgáltatottabb legnyomorultabb embere lesz.

Sztem a saját igényed szerinti vagyont kell gyüjteni..az igényed szerinti vagyonelemekkel feléptve..úgy kell élni mint amikor túrista vagy.. túrista lehess a világban.