Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: nincs cím

#737540 banyaiz Előzmény: #737536

Anyagi függetlenség mint fogalom a számomra nagyjából azt jelenti nem kell pénzért olyan dolgokat csinálnod amit nem csinálsz szívesen. Mert van pénzed enélkül is. (vagy nincs szükséged pénzre mert csöves vagy, és ez jó neked és ezért vagy független anyagilag:)

De amint vannak olyan igényeid amiért pénzzel kell fizetni, akkor felmerül, hogy mit is kell tenned azért a pénzért. Független vagy ebből a szempontból vagy nem.

#737538 banyaiz Előzmény: #737531

Más kultúrkörnyezet. Azt mondom ha már építésre szánod magad akkor rendeset. Ha pedig természetközelit akkor vályog.

Ebben a **** trópusi melegben egy párszor eszembe jutott a nagyapámék falusi vályogháza. :) Olyan jó hűvös volt bent nyáron .

Nem is tudom miért ment ki a divatból, legjobb nem? Olcsó is , környezetbarát, jó hőszigetelő. Gyors az építése.

Nem mondom azért Erdélyben valahol fenn a hegyekben farönkökből egy házat is el tudnék képzelni. Jó vastag falakkal.

#737536 Koffein Előzmény: #737532

szerintem ő a legfüggetlenebb, annak ellenére, hogy nem sok pénze van, azt csinálja, amit szeret, azaz utazik a nagyvilágba... http://www.backpacker.hu/ :)

számomra felüdülés olvasni a bejegyzéseit, hogy mennyire leszarja az anyagiakat... :D

#737532 Kissherceg Előzmény: #737526

szerintem akkor vagy gazdag, ha nem vágysz többre, mint amid van. A mohóság nem annyira jó :)

#737531 Kissherceg Előzmény: #737518

persze, de sokkal logikusabb... Kint egy házat 15-20 évre terveznek, 1 generáció részére, utána felújítás vagy kuka. Itthon meg mindenki végvárat épít... Pedig általában a kölykök pont leszarják mi tetszett a szülőknek és mást csinálnak. Kivéve persze kastélyok, de az más tészta. No meg amennyi tornádó van itthon, komolyan kell rettegni tőle... :) Azt a házat újra építeni sztm max fele, és ahogy fejlődik a technológia egyre jobbak lesznek ezek.

#737526 Ibiza Előzmény: #737522

mellesleg szerintem gazdagnak kell lenni.

Az igényed szerinti életvitelt kell kialakitani.. akkor vagy gazdag ha ezt megteheted.. amikor a fogyasztásodat nem az anyagi lehetőséged korlátozza.. amikor a költségeiden felül is kerekedik jövedelmed..amikor nem csak dolgozol..hanem mások csorgatják feléd a pénzüket....és amikor a pénzeddel is keresel..

Meg lehet venni életet időt egészséget,biztonságot, erőt..ehhez bizony pénz kell.

Az önként vállalt kötelezettség is szabadság része.

De semmilyen állam kormány nem korlátozhatja a személyes szabadságod.. ezt kell elérni.

túristának jó lenni világban.

#737522 Ibiza Előzmény: #737437

"a tőke függetlenség, de a vagyon nem."

erőltetett sztem.. pl 1000Ft tőke az milyen függetlenség? a 200millió az meg már vagyon..

Ha a fizikai erőd a függetlenséged alapja akkor egy baleset elveszi tőled és kiszolgáltatott leszel..vagy ha agyaddal keresed a pénzed elég egy agyvérzés vagy beütöd a fejed..és már is csak újra beszélni tanulsz..ha a munkahelyed a jóléted forrása akkor elég egy új vezetés vagy egy változásavilágban.a speciális tudással lehet keresni..de pont ez a specializálódás teszi képlékennyé és kiszolgáltatottá.

igen a pénz az eszköz és megkönnyti az életet azt csinálhasd amihez kedved van..

Az önként vállalt kötelezettségek is a szabadság része.

Ha úgy vesszük akkor egy árva hajléktalan a legszabadabb..vagy egy hontalan világcsavargó aki árva. Egy magányos szabad. És jó ez? de ha rászorul valakire már is a világ legkiszolgáltatottabb legnyomorultabb embere lesz.

Sztem a saját igényed szerinti vagyont kell gyüjteni..az igényed szerinti vagyonelemekkel feléptve..úgy kell élni mint amikor túrista vagy.. túrista lehess a világban.

#737518 banyaiz Előzmény: #737498

Nekem az amcsi stílusú könnyűszerkezetesek sem jönnek be, mikor mutogatják nagy viharokról a képeket aztán ott viszi mint papírzsepit. Jóféle Kádár kockákat nem fújná el egy ilyen kis tornádó. :)

Ezzel az újrahasznosítottal még inkább barátkozni kellene, de lehet ez lesz a jövő túlnépesedés miatt.

Viszont elismerem brutál technológia lehet mögötte.

Ingatlanos cikk korrekt, de mi a szerző konklúziója? Mert az világos, hogy ingatlan macerásabb mint cd alapot venni kiadni is eladni is. Az is, hogy olcsóbban jobb venni mint drágábban és a többi. Csak mit vár ez nem derült ki a számomra.

#737509 Fornit Előzmény: #737508

Régebben én is így gondoltam, de rájöttem, hogy a tengerpart elhanyagolható, és koktél hejett jó a helyi szeszesital is :)

#737506 rbbj11 Előzmény: #737490

Mondjuk 3 ora nagyon csalo, mert ez legfeljebb osszeszereles, az elemek legyartasa es helyszinre szallittasa hetekig is tarthatott...

DE akkor is komoly, en is varok meg hazvasarlassal

#737495 banyaiz Előzmény: #737490

3 óra alatt rakták össze az elemek egyenként 100 kilót nyomnak. Miből lehet ez? elemenként 100 kiló csak annyit ír újrahasznosított anyag ebbe sok minden belefér.

Azért komoly hová fejlődik a technika. 3 óra alatt összerakni egy ilyen házat. azt a kilenc földrengést megnézném hogyan bírja. :)