Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: nincs cím

#737493 banyaiz Előzmény: #737490

Ja , aztán ráhugyoz egy kutya és összedől az egész. :) négyzetméterenként 160 k -ból amiből kihozták a legjobb téglából és fából építhetsz egyet nagyjából.

#737443 banyaiz Előzmény: #737437

Szellemi tőke is fontos. :) Csak egy bökkenő azzal nem tudsz fizetni a boltban. Kettő együtt az a legjobb , az már tényleg függetlenség.

Plusz élni is meg kell tanulni az se könnyű. Hány nagyon gazdag ember van aki egyáltalán nem független mert úgy rendezte be az életét, vagy úgy alakult.

Nem egyszerű dolog az élet. :)

Az is lehet egy függetlenség, hogy nincs semmi ingatlanod pl és gondolsz egyet másnap elköltözöl spanyolba. Csak a piszkos anyagiak nélkül kényelmetlenebb a dolog.

#737437 Kissherceg Előzmény: #737429

a tőke függetlenség, de a vagyon nem. Te pedig vagyont akarsz halmozni, Ricsi pedig tőkét. Tehát ő a független :)

#737429 banyaiz Előzmény: #737420

Szóval nem vagy híve a tőkefelhalmozásnak.

Úgy gondolkodom ebben a kérdésben tőke= függetlenség . Ez pedig minél nagyobb annál jobb. Tudjuk, hogy nem a méret a lényeg de azért vannak viták kérdésben. :)

#737421 Kissherceg Előzmény: #737420

tehát most engem is lezsidóztál, mert hasonlóan gondolkodom... remek, adod a táptalajt a trolloknak :)

#737420 Ricsi Előzmény: #737400

Nincs megtakarításom, és nem is lesz.

Én piszok gazdag, főnemesi családból származom, így az elvtársak 45 után igen sokat leszedtek rólunk. Én (bár nem vagyok az), zsidósan gondolkozom, tanulgatok, és az az enyém.

Programozó vagyok, a szakmámban elég jó, a feleségem több nyelven tolmács. Mindig meg fogunk élni, és ha ketten dolgozunk, akkor jobban, mint az átlag.

Amim van, az dax-ban van, de az nem megtakarítás a számomra, hanem üzlet. Én úgy veszem a tőzsdét, mintha pl taxiznék. Veszel egy autót 5 milláért, az máris nincs meg, csak azt tudod nézni, mennyit termel. Ha pár év alatt eltart, és lesz újra 5 millád autóra, akkor jó a vállalkozás.

De olyan, hogy legyenek lakásaim, vagy mittomén, olyan sosem lesz. Idén eddig 3*10 napot voltam külföldön, nekem ez többet ér, mint egy lakás valahol.

#737403 banyaiz Előzmény: #737378

Vagy pl életbiztosításban. Ezt kihagytam. Egészségpénztár, nyugdíjpénztár, nyesz . Mnyp-t is megemlítem az igazán őrületek még ott is tartanak pénzt. :) Láttam már meglepően nagy összegeket elhelyezni UL-ben is . Főleg, hogy 0 -hoz tart a bankbetétetek hozama, ez a kérdés felmerül, mibe.

Pesten is ez a kis élénkülés lakáspiacon ennek is köszönhető gondolom. Ilyen logika, hogy bankban 0-át kap vesz rajta egy lakást kiadja. Mondjuk vsz annak is köszönhető ez a kis felpezsdülés, befejeződni látszik a gonosz bankos időszak. Lehet sokan erre vártak erre időzítették vásárlást.

Nem elég gonosz bankozás befejeződni látszik, még az is látszik próbálják ingatlanpiacot élénkíteni. Amit helyeslek.

#737400 banyaiz Előzmény: #737378

Te pl amit megtakarítasz azt miben helyezed el? Nagy általánosságban lehet ingatlan, részvény, államkötvények, bankbetét , vagy párnahuzat, esetleg Q kötvény. :) De valahol el kell helyezned. Gondolom nem a teljes vagyonnal játszol a tőzsdén nap mint nap. :)

Ingatlan macerás műfaj megvétele is akkor kiadása is , eladása is.

#737399 Kissherceg Előzmény: #737396

:) ha majd lesz felesleges 200 millióm, akkor veszek ingatlant, addig biztos nem. Nincs szükségem rá, csak példát írtam, hogy hol lehetne.

#737397 banyaiz Előzmény: #737378

Euróban nem szoktam számolni, mert ha az a forint ingatlan helyett bankszámlán van pl és nincs átváltva akkor ugyanúgy leértékelődött ft gyengülés miatt. Ez már a devizaspekuláció.

Szétosztani a kockázatot. Tartasz eurót is, meg ingatlant is , és forintot is, részvényt is, kötvényt , daxot :) stb ha semmi se megy akkor szopóág van. :)

Most ingatlannál elég nagy depresszió érte a piacot, unortodoxia is lesújtott rá mikor ha nem most? Ha innen se tud jól teljesíteni, akkor zavar van az erőben. Max jönnek ide az afgánok, mi pedig megyünk Afganisztánba, helycsere.

#737396 rbbj11 Előzmény: #737391

Vegyunk egyet kozosen! Es minden reszvevo forumos mehetne elore leosztott idopontban sajat lakasaba usaban nyaralni! Ha meg megunjuk vagy nem akarunk egy ideig menni, kiadnank

#737395 banyaiz Előzmény: #737378

Legrégebbi nevemen lévő lakás 90 -es évek eleje, bő 20 éve. 600 k huf. Most nagyjából 6 milláért gyorsan el lehetne adni, 7 kb a piaci ára amin vsz elmenne. Kisvárosban van. Nem az évszázad üzlete de azért bérleti díjakat is hozzászámolod mégis valami.

Földeken nincs mit ragozni nagyon. Bár ha azt nézem mibe volt az ősöknek az kárpót jegy amit kaptunk annak idején akkor még drágulhat úgy 100x -ra föld és akkor talán 0 szaldóról beszélünk .

ha adódik egy igazán alkalmi vétel akkor érdemes lehet. Tényleg olyan helyen olyan áron .

Most egy garázsra pályáznék olyan 2 körül adnék érte, ház alatti jó helyen van , nagy tároló mögötte kis garázs bolt volt eddig. De nem úgy néz ki összejön a dolog .

#737387 Fornit Előzmény: #737314

Hát, ha jól tudom ott házat, céget stb külföldi csak max 49 v 50%-ban tulajdonolhat.

Apartmanházaknál is csak a lakások e %-a lehet külföldié.

Ott még a Tesco sem Tesco, hanem Tesco Lotus. :)