Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: nincs cím

#737244 rbbj11 Előzmény: #737225

Mondjuk egyebkent is, nem erzem jol magam, ha csalok, plane ha sokat is kene.

Helyette inkabb szorgalmazom a vallalhato tiszta viszonyokat. Utalom, hogy allandoan azon kell torjem a fejem, h. ne vegyenek el tolem mindent kul jogcimeken. De mar egyre ritkabban bosszankodok rajta, inkabb belekalkulalom ezt a kornyezetet es ezzel egyutt kell annyit termelni, hogy nekem es dolgozoimnak is eleg maradjon.

De ez nagaon off itt, bocs

#737174 rbbj11 Előzmény: #737169

ha akarnám, sem csalhatnék, a hiteligény miatt. Cseberböl vederbe lenne....Ok, csal az amebr sok adot, de akkor meg nem jutok meg magánemberként sem hitelhez, és gyüjtögethetek 20 evig, hogy nullärol häzam legyen.

#737170 matgab Előzmény: #737136

nem jelzálog, hanem zálogjog. Persze nehezen érvényesíthető.

Ha neked kifizet vki 3-4 hónap kauciót, akkor valami óriási balekot fogtál.

A piaci a 2 hónap kaució (bérleti díj+ közös ktg)+ 1 havi bérleti díj előre. Az ajánlatok 95%-a ilyen.

#737160 rbbj11 Előzmény: #737135

a nyereség 20%-a!!! Olvass figyelmesebben.

40M-ra 4 M nyereség. 4M és 0,8 M aránya

Nem csak nyugdíj miatt, azt megoldhatnám nyugdíj elötakarékossággal, lentebb írtam, mi a fö ok.

Nem számoltam a benzint, a fogyasztásnak még több az adója.

Ugy értettem a bruttó bevételt, hogy bejövö pénz áfásan ill. bér jellegü jövedelem viszonyítva ahhoz, ami minden adó és járulék együtt véve, és nem fogyasztáshoz kapcsolódik. Ha még fogyasztási adókat is belevenném, akkor lehet, 80% jönne ki...

#737136 Ibiza Előzmény: #737125

cuccokra jelzálog? Egy nap alatt átcseréli....én 3-4 hónap kauciót kérek.és ha 1 hónappal elmarad akkor indulhat az eljárás..Lehet kérni azt is küldjék el a közműszámlák befizetési igazolását..stb stb..

#737135 Ibiza Előzmény: #737098

40m adóalap 0,8m iparűzési az szerencsére nem 20% csak 2% de nem kukacoskodom..

mert nem igy akarod irni..

Sok bért gondolom a nyugdij miatt akarsz kivenni..de akkor inkább osztalékként kellene és önkéntesbe rakni..vagy inkább olyanba fekteti ami jövedelmet termel majd amikor már nem akarsz dolgozni..de gondolomátgondoltad ezerszer.

orbánék pont ezt mondták..mindenki ott fizessen ahol használ vagy fogyaszt..

de akkor nem a Br bevételednek ennyi az adója hanem az életvitelednek a fogyasztásodnak...akkor igen..minden amit veszel.és van benne állami adó akkor igaz..ha sok benzint veszel sok cigit szivsz akkor mégtöbbet..

#737125 matgab Előzmény: #737097

persze, de akkor meg a közjegyző 50.000-es díját bukod be, mert azt a bérlő nem fogja kifizetni.

cuccokra jelzálogjogot szoktam tenni esetleges tartozás esetén.

Szerencsére soha nem kellett használjam, a legnagyobb szívás ez az arab volt eddig, de ez sem kockázatmentes business.

#737109 rbbj11 Előzmény: #737101

Lehetne persze minimälbérezni....ha beleszülettem volna egy megfelelö családba, és hitel nélkül lehetett volna egyetem, lehetett volna hol lakni stb stb.

És mi a sok? Ahhoz képest, mennyit kell utána fizetni, sok. Nagyon sok. De így sem kap a vállalkozás hitelt, ellenben magánszemélyként lazán kapok egy erös magyar bérre, hitel meg kell nekem, magánszemélyként hogy lesz vki hitelképes?

Cég max árbev 40%-át kapja hitelben, ami pont semmire nem elég nekem.

Még egy ház hitelezését is nehezen kaparnám össze, ha nem lenne nekem és feleségemnek normális bére. 500 nettót elvárnak a bankok. Az máris évi 6 millió adó és járulék bér után.

#737101 Margaretta Előzmény: #737098

Én már többször is írtam, hogy az iparűzési adó alapjának meghatározása egy óriási arcátlanság. Miközben csak 2%, sokszor megszárnyalja a 10%-os társasági adó összegét.

Miért veszel ki sokat bérként? Az osztalékadó kevesebb, mint a bérterhek. Gyűjtsed inkább a pénzed más módon, ha a nyugdíj miatt veszel ki ennyire sok bért.

#737098 rbbj11 Előzmény: #737096

Pedig egyszerü: sokat veszek ki bérként.

A maradék pedig hiába csak 10+16%-kal adózna, a maradékra osztom rá az összes évente felmerülö adót, így tranzi illeték, iparüzési adó, iroda után közmüadó stb stb

Mivel szolgáltatok, csak az iparüzési elvisz félelmeteset. Pl. 50 M árbev.-nél nekem durván 40 M adóalap, vagyis 0,8 M az iparüzési adó. Na mármost ez a teljes nyereség laza 15-20%-a!!! De ez csak egy példa a sok horrorból

Fontos: úgy számoltam, hogy összeadtam éves szinten az összes adót és járulékot (saját fogyasztásom után nem is számoltam áfát, pedig azt is bele kéne számolnom adókba!) és viszonyítottam az összes kivett nettóhoz.

#737097 Ibiza Előzmény: #737076

Tudtommal ha közjegyzőnél kötöd a szerződést akkor gyorsabban kipakolhatod.

Én beraknék szerődésbe egy tanúk általi kipakolást és a bútorokat egy lezárt konténerbe vagy raktárba helyezheted, a cuccot a raktár diját kifizetését követően kapja meg, erre van 3 hónapja.

Nekem is volt harmadik zár amihez csak nekem volt kulcsom de ezt leszerelheti elég gyorsan.

Nekem egy lakásomba akart egy sziú főnök beköltözni... kiirtam saját tulajdon nem önkoris.. ha beköltözik akkor a kutyákkal tépetem szét.. (a sziúk nem birják a kutyát) Unokatesóm akkor kaukázusi juhászt tenyészett.. A lakás az üzletlakás volt utcai részen redőny és bejárat az udvarról is.. itt akartak bemenni. A redőnyön keresztül kukkantott volna be Kán..a 90kg-os tenyészhim.. utána mondtam volna monst számolok 99ig... utána nem abajgatták.

#737096 Ibiza Előzmény: #737006

vagy nagyon nem jól csinálsz valamit.. tényleg nem értem..Nem piszkállak csak ha valóban ennyi a költséged (ami nálam nem jön ki) akkor más formát kellene választani.

Ha áfás egyéni vállalkozóként nyomnak neked pénzt, 0Ft a költséged.. nálam akkor sem jönnek ki ezek a számok..(magasabb pénznél még csökken is) Buttó bevételt irtál.

#737092 Ibiza Előzmény: #737016

egy-egy hónapban igen..de éves átlagban kétlem..főleg ha 10évet kell produkálni.. főleg ha levonod az adókat és némi felújitási alapot is képezel..

Az áremelkedéssel csak akkor kalkulálhatsz ha lecsörrent az eladása után pénz.. ameddig nálam az ingatlan addig annyival kalkulálok amennyiért vettem.

Az ingatlanbefektetéseimnél feltételezem legalább annyiért el tudom adni amennyiért vettem..(és legfeljebb 8év alatt kell megtérülnie, másképp nem kell..vagy azt gondolom most olcsó) után úgy számolok mint egy bankbetéttel mennyi a nettó hozama..

Nekem 15% körül ketyeg a kiadott ingatlanportfólióm, de ezek ritka jó vételek voltak.

#737089 KawaBazsy Előzmény: #737076

Utolsó mondatodban a válasz.

Volt egyszer egy ilyenem, niggerek beköltöztek, aztán nem fizettek. 1 hónap elteltével elzárattam a közműveket, s mire hazaértem (nyaraltam), elhúztak. Elvitték a mosógépem, amit az anyósukkal fizettettem ki..

#737076 matgab Előzmény: #737058

beköltözöm hozzátok 3 hónapra. Jól leamortizálom 2. hónaptól már nem fizetem, kitenni a határozott idejű szerződés miatt nem nagyon tudsz. Mire a bíróság kilakoltat az több hónap. Mit csinálsz?

Persze vannak módszerek.

Én pl. két zárat tartok az ajtóhoz , a hevederzárhoz csak nekem van kulcsom.

Lehet hívni 2 ajtós szekrényeket hajnalban a lakásba, hogy most legyen szíves kiköltözni.

Amikor nincs otthon fogni kitenni az összes cuccát a folyosóra és kicserélni a zárat.

De ez már mind macera.

Persze a legtöbb csaló az erőfitogtatástól beszarik és inkább odébbáll. De akkor is macera kitenni a cuccait, megszabadulni tőle.

Meg a leamortizálást is nehéz fedezni a kaucióból. Az én problémás bérlőm még azt is vissza akarta kérni. Na mondom, hogy akkor ennyi volt az okozott kára, ennyi a felmondási idő, akkor jön még pár százezer forinttal, ha azt kifizeti, akkor tárgyalhatunk tovább.

Szóval nem egyszerű. Legjobb a prevenció, lehetőleg normális kinézetű figurát kell beengedni és ha mégis gond van, akkor a legelső linkség után inkább kitenni, mert azzal még veszteségminimumon van az ember.

#737063 Margaretta Előzmény: #737049

Most vettünk egy lakást a II. kerületben, a Kolozsyhoz közel.

A teremgarázs beálló 2,5 millió volt, a második hely 1,25 millió.