Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #737028

Tényleg nem egyszerű a lakáskiadás.

Mert egyrészt, jó ma sokkal könnyebb egy normális átlagos lakásba bérlőt találni, mint 4 éve.

Nekem is van kis belvárosi lakásom. 2002-ben kiadtam úgy, hogy nem is hirdettem, nem is akartam kiadni, de végül néhány hónapra amíg én be nem költöztem kiadtam jó pénzért. 2 bérlőjelölt volt, felalkudták a bérleti díjat.

Aztán 2009-ben simán ki tudtam adni igaz ugyanannyiért , mint 2002-ben. 2011-ben hetekig hirdettem és végül csak egy igénytelen arab vette ki, magyar feleséggel 3 gyerekkel (40 m2!). és csak 10%-kal olcsóbban, úgy hogy kihúzható kanapét vetetett fotelekkel, kifestetttem hűtőt vettem stb.stb.

A feleségtől szétment, a feleség maradt. A szomszédok persze panaszkodtak, mert vagy kint "zajoskodtak" a gyerekek a folyosón, vagy a lakásban "dübörögtek".

Szerencsére kaptak valahol szociális bérlakást, de amikor kiköltöztek, akkor a WC, mosdó összetörve, a zuhanykabin úgy nézett ki, hogy nem ismertem rá (az ember odamegy havi egyszer, de nem járja végig az egész lakást), lakásban otthagyott cigicsikk, stb.stb. Borzalmas állapot.

Rá kellett költeni 4 havi bérleti díjat, hogy ismét ki lehessen adni. Ugyanannyiért adtam ki, megint meg sem kellett hirdetni, főiskolás lányoknak... Persze új matracot kellett venni, új ágyat hozni, stb.stb. Azóta az egyik lány cserélődött a másik maradt. Árat nem emeltem, nem azon a néhány ezer forinton múlik, ezek legalább rendesek ignyesek.

Szóval nem egyszerű a lakás kiadás sem.

A garázs tényleg sokkal egyszerűbb. Van egy szűk garázsom, azt kiadtam egy nőgyógyásznak :-), az be tud állni. Meg van egy garázsom, amibe már tényleg nem tud beállni az ember semmilyen kocsival, azt kitaláltam, hogy motorgarázshelynek, pont 2 motornak megfelelő. Erre kisebb az igény, pedig nem adom drágán, akinek szüksége van rá, az nagyon hálás, ha megtalál. Itt nincs amortizáció, 3 havonta fizetnek előre legtöbbször átutalással. Egy macera lesz vele, az emelőszerkezetet néha karban kellene tartani, de ezen kívül simán hozza az évi 10-15% hozamot (adó előtt), pedig vehettem volna job áron is.