Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: nincs cím

#737058 KawaBazsy Előzmény: #737043

Anyám most is kiadja a ház felét, van benne egy különálló, 3 szobás lakás:

1. Hó tiszta minden, be van jelentve, adózik utána, így nem fogható.

2. Határozott idejű, 3 hónapos szerződést köt. Ha lejár, s minden ok, akkor hosszabbítódik..

#737049 banyaiz Előzmény: #737047

Nekem is jobban tetszik. Itt ahol én lakom kevés a garázs, autó hegyek. ezek a ház alatti garázsok a szimpatikusak , nem ami garázssoron van. Nagyon könnyű kiadni jó áron mert kényelmes. Beáll , felmegy a lakásba. Nagyon nehéz venni mert alig van eladó. Vannak itt olyanok ami szélső garázs mögötte van egy fél garázs méretű tároló , műhelynek , spájznak, mosókonyhának bármire jó. Na ezek a "prémiumkategória". :)

Most egy ilyenre tettem ajánlatot korábban kis bolt volt becsődölt aztán azóta üresen áll, ismerem a tulajt , de az árban eltérnek az elképzeléseink. :)

Simán van itt egy ilyen tömbház alatti 2-3 milla . Azért ez nem Pest tudod ahol 5 milliók repkednek egy garázsért. De azért ilyen 3 milliók tömbház alattiért ha tényleg olyan.

#737048 matgab Előzmény: #737046

itt a lokáció tripla annyit számít , mint a lakásnál. 5. kerületi eladó garázs nincs. Évek óta be van állítva a hirdetésfigyelőm találat nélkül (5 m alatt).

Belvárosban nem ritka a 3-5 milliós garázs sem, de egy egy gazdag lakóparkban is gyilkolni tudnának érte (pl. Rogánéknál is a Pasaparkban 5 millióért úgy kapkodnak egy-egy felszabaduló garázsért, mintha ingyen lenne).

Kicsit kijjebb a 8. kerület gettó részén pedig már 1 milla körül is kaphatsz. Persze amíg az egyiket gond nélkül ki tudod adni 40-50e ft-ért, addig a másikat mondjuk egy 10-esért is nehezen.

#737047 matgab Előzmény: #737043

a garázsnak van még egy csomó előnye:

Aki garázst bérel, annak van autója, motorja. Az nem a garázs bérleti díján fog spórolni, ami max 1 tank benzin. Ha meg azon akar spórolni, akkor simán felmondja a szerződést és kiáll az utcára.

A lakás esetében meg ott lakik az illető, megszereti a lakásod, vagy nem talál jobbat, nem akar költözni és lehet, hogy tényleg szar anyagi körülmények közé került, otthagyta a pasija aki addig szponzorálta, vagy elvesztette a munkáját. Kirakod, vagy bízol benne, hogy talál munkát? Ráadásul nehéz kirakni jogilag is.

Meg nem biztos, hogy van tartaléka.

A garázsnál ráadásul sokkal kisebb összeget kell lekötnöd, vagy az adott összegből vehetsz 3-4 garázst is egy kis lakás helyett. Ha a lakás épp nincs kiadva, akkor semmi bevételed nincs. Ha a 4 garázsból egy nincs kiadva, attól még jön szép folyamatosan a tervezett bevételek 75%-a...

Arról nem is beszélve, hogy a garázs bérlője nem zajong, nem hozza a családját, nem problémázik a szomszédok miatt és a szomszédok sem problémáznak miatta.

Valamint a lakások bérleti díjait a demográfia és a jövedelmi viszonyok erősen meghatározzák ami Mo-n hosszú távon lefele tendáló. A garázsok bérleti díját viszont sokkal jobban meghatározzák a parkolási díjak, amik mivel önkormányzati kezekben vannak soha nem fognak lefele menni. Ha meg gazdagodik a nép és veszik a Suzukit, akkor a Suzukinak ugyanúgy kell garázs, meg a 2. harmadik autónak előbb kell garázs, mint a 3. vagy 4. gyerek részére lakás...

#737046 Koffein Előzmény: #737033

a garázsnak mi az átlag ára? nézem és eléggé elszálltnak látom mostanság 2-3misit is elkérnek egy beállóért, vagy csak nekem tűnik soknak? :-/

#737045 banyaiz Előzmény: #737035

Szántónál ott azzal lehet gond ha tönkreteszik a földet, rosszul gazdálkodnak rajta. De hát ez gyakorlatban nem vszínű eset. Eleve olyannak adod bérbe akit ismersz és tudod, hogy normális . + Neki sem érdeke. Gondolkodhatna úgy gyorsan kiveszi a földből amit lehet aztán elhúz. Csak egyrészt hosszú távú szerződések általában 5 + év , és nem olyan könnyű bérelni sem földet. Nem úgy van mint egy lakás, hogy átmegy másnap egy másikba. Lehet a következő 5 évben nem talál megint a környéken vkit aki földet bérbe adna még akkor sem ha normális gazdálkodó. Ha pedig elterjed a híre rosszul gazdálkodott akkor meg soha többet kb.

#737043 banyaiz Előzmény: #737028

Ezt mondom, hogy macera van vele, és ha nagyon mellé nyúlsz akkor kirakni sem olyan egyszerű egy bérlőt. Törvények elég sajátosak.

Lehet azért hallani ilyen eseteket elég sokat, ismeretségi körben még nem történt. Nem fizet, nem költözik ki.

Mit csinálsz, erővel kirakod? Lehet, csak akkor te vagy aki törvénytelenkedik. :)

Akkor ilyeneket, hogy nincsenek teljesen rendben a papírok, bérleti, adózás utána és akkor az albérlő feljelentéssel fenyegetőzik, nem fizet, nem költözik.

Szóval nem egy sima eset.

Garázsban két szempontból tisztább munka, nem ott lakik, kitenni ha úgy adódik egyszerűbb. Kárt sem tud nagyon okozni a garázsban. Mit tudna? Esetleg meszelni kell egyet.

#737035 KawaBazsy Előzmény: #737033

Párat már én is adtam ki az ingatlanaim közül, ez egy olyan biznisz, h figyelni kell folyamatosan, h minden rendben van e.

#737033 matgab Előzmény: #737028

Tényleg nem egyszerű a lakáskiadás.

Mert egyrészt, jó ma sokkal könnyebb egy normális átlagos lakásba bérlőt találni, mint 4 éve.

Nekem is van kis belvárosi lakásom. 2002-ben kiadtam úgy, hogy nem is hirdettem, nem is akartam kiadni, de végül néhány hónapra amíg én be nem költöztem kiadtam jó pénzért. 2 bérlőjelölt volt, felalkudták a bérleti díjat.

Aztán 2009-ben simán ki tudtam adni igaz ugyanannyiért , mint 2002-ben. 2011-ben hetekig hirdettem és végül csak egy igénytelen arab vette ki, magyar feleséggel 3 gyerekkel (40 m2!). és csak 10%-kal olcsóbban, úgy hogy kihúzható kanapét vetetett fotelekkel, kifestetttem hűtőt vettem stb.stb.

A feleségtől szétment, a feleség maradt. A szomszédok persze panaszkodtak, mert vagy kint "zajoskodtak" a gyerekek a folyosón, vagy a lakásban "dübörögtek".

Szerencsére kaptak valahol szociális bérlakást, de amikor kiköltöztek, akkor a WC, mosdó összetörve, a zuhanykabin úgy nézett ki, hogy nem ismertem rá (az ember odamegy havi egyszer, de nem járja végig az egész lakást), lakásban otthagyott cigicsikk, stb.stb. Borzalmas állapot.

Rá kellett költeni 4 havi bérleti díjat, hogy ismét ki lehessen adni. Ugyanannyiért adtam ki, megint meg sem kellett hirdetni, főiskolás lányoknak... Persze új matracot kellett venni, új ágyat hozni, stb.stb. Azóta az egyik lány cserélődött a másik maradt. Árat nem emeltem, nem azon a néhány ezer forinton múlik, ezek legalább rendesek ignyesek.

Szóval nem egyszerű a lakás kiadás sem.

A garázs tényleg sokkal egyszerűbb. Van egy szűk garázsom, azt kiadtam egy nőgyógyásznak :-), az be tud állni. Meg van egy garázsom, amibe már tényleg nem tud beállni az ember semmilyen kocsival, azt kitaláltam, hogy motorgarázshelynek, pont 2 motornak megfelelő. Erre kisebb az igény, pedig nem adom drágán, akinek szüksége van rá, az nagyon hálás, ha megtalál. Itt nincs amortizáció, 3 havonta fizetnek előre legtöbbször átutalással. Egy macera lesz vele, az emelőszerkezetet néha karban kellene tartani, de ezen kívül simán hozza az évi 10-15% hozamot (adó előtt), pedig vehettem volna job áron is.

#737028 KawaBazsy Előzmény: #737023

No de azért ez megelőzhető. Nem több hónap után kell észrevenni, hanem azonnal lépni, ha vmi nix rendben. 2 havi kaució előre, az kitart, amíg kirakod, ha gond van.

#737025 banyaiz Előzmény: #737024

Pesten nagy pörgés van ingatlanpiacon ahogy olvasom, paneleket megrohanták a népek. Csak tartson ki a lendület, minden eszközzel ösztönözni kellene.

Lassan akar ideszivárogni a végekre. Valami azért itt is mocorog, talán, lakáshitelek.

#737023 banyaiz Előzmény: #737016

Szomszédomat már úgy kiakasztották a bérlők inkább üresen áll amit korábban bérbe adott lakás. :)

Ilyenek voltak egyszer kifogott egy brigádot azok állandóan buliztak , az összes ,lakó sírt, hogy hétköznap éjszaka nagy zene, ordibálás stb stb. Aztán egy családot , kisgyerekkel voltak gondolta ezek szolidak lesznek. Csak éppen mint kiderült pénzük nem volt. Az összes lakótól kölcsönkértek , hogy a gyereknek kell kajára meg gyógyszerre, szokásos dumák. El voltak már adósodva több havi bérrel, egyik hajnalban elköltöztek.

Címük hátrahagyása nélkül távoztak. :) Utána még a szolgáltatók keresték őket vagy fél évig a tv díj , stb, meg a lakók, hogy lógnak nekik , 100 k Ft-os nagyságrend volt amivel csak a lakóknak tartoztak .

Berágott és úgy döntött álljon üresen, ez úgy évekkel ezelőtt volt.

Szóval fárasztó műfaj ez.

#737022 banyaiz Előzmény: #737016

Ugyanennél a bérlőnél volt a lakásban régi rossz állapotú bútor használhatatlannak ítéltem, nagy nehezen sikerült eladni 10 k-ért! úgy, hogy el is vitték (ez volt a lényeg elvigyék). De már majdnem úgy nézett ki én fizessek elvigyék. :)

Beköltözik ez a bérlő nem volt semmi bútora szegénynek nem értettem mondom eljön otthonról nem küldenek vele semmit. Se ágynemű se egy fotel vmi. Aztán így szép lassan kiderült , hogy milyen szülei vannak.

Megyek át , a földön alszik egy ilyen szivacson. Széke nincs , semmi.

Vége az lett voltak nem használt kanapé, székek, ez +az megsajnáltam átvittük neki. A bútor ami ott volt alig tudtam valakire rásózni csak vigye el ne kelljen cipelni szeméttelepre vinni stb.

Végén csak nem úsztam meg a bútorcipelést.

Ezeket így látni közelről szóval nem egy jó érzés. Bérleti díjból is engedtem neki mert tényleg megsajnáltam már szerencsétlent.

Ezek azok a dolgok amik egy lakásbérbeadásnál negatív, és sokszor előre nem tudod kalkulálni.

#737021 banyaiz Előzmény: #737016

Másik példa lakásbérbeadás , nagy előszűrés ki legyen . Teljesen normálisnak tűnő falusi srác, városban van melója , hosszú távra bérbe venné.

Minden oké , egyszer csak telefonál édesanyám, hogy a srác anyja felhívta őt elszidta mindennek , hogy a fia pénzét elszedjük stb stb. De mindezt őrjöngve mint egy elmebeteg kb. Szegény anyám azt sem tudta miről van szó kb 5 percig.

Mondom ez ****a. Jól kifogtuk , a jónak tűnő bérlővel.

BEszélek sráccal , mondja ne haragudjak de az anyja nem tudja elviselni, hogy elköltözött otthonról. B+ "srác", 30 év körüli. :D

Utána még telefonált a nő párszor amíg egyszer apám vette fel a telefont azóta nem jelentkezett. :)

Ilyenek. Ez még abból a szempontból jó kategória, hogy a bérlő normális rendesen fizet, nem rombol.

#737020 banyaiz Előzmény: #737016

Mondok neked egy példát családon belül. 0,5 hektár szántó annak idején úgy dobták utánunk, szó szerint a kutyának nem kellett, kis parcella , papírozzuk le vhogy el legyen adva ne legyen vele gond kategória. Jó legyen.

kb a bekerülési ár 0 Ft, vagy tart a 0 hoz. Most a bérleti díja 70k Ft/év. Annyi dolog van vele, hogy a bérlő telefonál mikor hozná a pénzt legyen otthon valaki. Évente 1 alkalommal. Ezen kívül minden évben elmondja ő ezt megvenné . :)

Ez nekem tetszik mint ingatlanbérbeadás ennyi macerával , nem az, hogy mindenféle emberrel kell problémázni , hogy kifizesse a havi díjat, meg ne pusztítson romboljon.

Pénzt lehet belőle csinálni csak van egy ilyen macerás része is.

#737019 banyaiz Előzmény: #737016

Nem vitatom van benne pénz. Garázst kiadsz azon is 10-20 között el lehet érni, ha jó áron vetted jól tudod bérbe adni.

Csak az emberi tényező. Persze valamit valamiért. Csak akkor azt be kell kalkulálni, hogy nem normálisakba is belefutsz . Majd ha robotok jönnek bérbe venni akkor már ki lehet ezt zárni. :)

#737018 Ricsi Előzmény: #737016

Azért az sem mindig megy, a fiam idegenforgalomban dolgozik, nem minden hónap főnyeremény.

#737013 banyaiz Előzmény: #736972

Nagyon macerás kiadni. Annyi nem normális szaladgál. Nagy toleranciát igényel lakás/nyaraló bérbeadással foglalkozni. Fárasztó tevékenység.

Sokkal tisztább munka egy szántóföld bérbeadása.

Még egy garázs bérbeadás úgy ahogy ott nincs akkora macera, sok kárt se tudnak benne tenni, kevésbé lényeges milyen ember veszi bérbe.