Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#736554 prospero Előzmény: #736553

Eüben ott volt a rezidensek fizetése pl. Ami az első körben emelésre került. Ez persze bérfeszültséget okozott. A házi és gyerekorvosok idén is kaptak fizetésemelést és az előző ciklusban is. Ott a tanári életpályamodell, a szociális szférában dolgozók bérpótléka amit előzö ciklusban kaptak, de idén júliustól ők is kapnak béremelést stb.

#736553 Boby. Előzmény: #736552

Gondolom lecsorog,ahogy mondani szoktad.Javaslom,ha már állami szféra,akkor kérdezzük meg tőzsdenyúltól,hogy mi csorgott le az eü.-be!?

#736552 prospero Előzmény: #736550

Miért ne lenne köze államnak a ktgvetési szférában? Aminek hatása van a versenyszférára is.

#736551 prospero Előzmény: #736510

Ez az ember nem arról híres, hogy a kormány ötleteitől el lenne ragadtatva, ezért volt meglepő, hogy az olimpiával kapcsolatban pozitívan nyilatkozik. Most már két ellentétes forrás van a görög olimpia eredményéről Szalay berzeviczy vs rtl klub, meg kellene nézni, hogy mi a valóság.

#736550 rbbj11 Előzmény: #736547

beremelesekhez semmi köze ällamnak, de ertem en, szja csökkenesre gondolsz.

Ok, tegyük mellé. Csak az áfa 2%-os emelése önmagában ellensulyozta, ebben szinte biztos vagyok, de nekem nincs idöm most ennek szämszakilag utänanézni. Marggeretta szereti az ilyesmit, kérem öt, nézzen utäna

#736547 prospero Előzmény: #736521

Az 58 féle adóemelésből származó bevételeket számszerűsíteni kell és össze kell hasonlítani az adócsökkentés összegeivel illetve ktgvetésre gyakorolt hatásával. Az hogy útdíjból befolyik 20 milliárd, szja csökkentés és családi adókedvezmény révén pedig az embereknél marad 500 milliárd. Szóval nem fair csak az adóemeléseket felemlegetni, mellé kellene tenni az adócsökkentés és béremelések ügyét is!

#736545 tozsdenyul Előzmény: #736541

szóval akkor még további rezsicsökkentés lesz? cigire, piára is?

ha nehezen is, de még ezt is elintézi nekünk atyuskánk?

#736541 Kissherceg Előzmény: #736533

olléé

Az Európai Bizottság hivatalos, úgynevezett mélyreható vizsgálatot indított az élelmiszerláncok által fizetendő felügyeleti díj és a dohánytermékek kereskedelmét terhelő adó miatt annak kiderítésére, hogy a két intézkedés összhangban áll-e az unió állami támogatásra vonatkozó szabályaival.

A bizottság aggálya mindkét esetben az, hogy a meredeken progresszív kulcsokat alkalmazó adók szelektív előnyt biztosítanak versenytársaikkal szemben azoknak a vállalatoknak, amelyek árbevétele alacsony, és

ez tiltott állami támogatásnak minősülhet.

Brüsszel emiatt a vizsgálat lezárásáig megtiltja a progresszív kulcsok alkalmazását.

#736540 banyaiz Előzmény: #736538

:D Elméletileg nyitva hagytam a lehetőséget arra, hogy kamatoztatni fogják.

Ha az kérdés szerintem mi a valószínű . Akkor a válasz úgy szétlopják, hogy a vételárat eladási árat és járulékos károkat figyelembe véve jobb lett volna ha 100 km-es körzetbe sem engedik őket. :)

De elméletileg lehet, hogy kamatoztatni fogják és akkor az pozitív hozadék.

#736539 banyaiz Előzmény: #736497

Ami még lényeges különbség bár részben írtam róla, hogy IMF nélkül 2/3-al azonnali döntésekre volt lehetőség.

Az egy mérlegelés kérdése , hogy éles szituban mi a jobb azonnal dönteni nem a legjobban , vagy heteket hónapokat vitatkozni rajta. :)

Mert ha IMF van akkor is mehetett volna minden gyorsan csak ahhoz az kellett volna, hogy a kormány együttműködjön és ne politikai manőverekkel legyen elfoglalva, gonosz imf stb.

Na most ezeket a ****öket elnézve akik anyjukat eladnák két szavazatért borítékolható, hogy ha imf van akkor egy állandó politikai szócsata és tárgyalássorozat lett volna . Ami miatt persze a végrehajtás késik aztán utána jött volna a Mekk mester elmagyarázni, hogy látjátok milyen rosszul megy az IMF-el.

Lásd görögök pl. :)

#736538 Boby. Előzmény: #736534

" vagy ezt

valóban a magyar állam hasznára fogják

"kamatoztatni"."

Mi van veled,megsütött a nap?!Ezek visznek mindent,mint a piros hetes.Egyik nap linkeltem a Pécsi Vízműveket.Olvass utána egy kicsit!

#736537 Boby. Előzmény: #736534

" vagy ezt

valóban a magyar állam hasznára fogják

"kamatoztatni"."

Mi van veled,megsütött a nap?!Ezek visznek mindent,mint a piros hetes.Egyik nap linkeltem a Pécsi Vízműveket.Olvass utána egy kicsit!

#736535 Boby. Előzmény: #736533

Jó,jó....,de ez nem igazi korrupció,mert csak a hírekben találkoztál vele....,kivéve ha van valami útépítési érdekeltséged!A 360 milliárd, meg amúgy is lóf@sz ahhoz képest,hogy mind a 600-at elsíbolhatták volna.:)

#736534 banyaiz Előzmény: #736497

Az Imf kipaterolásnak a pozitív hozadéka: a bankok és a közműcégek állami tulajdonba vétele (persze ez kockázatokat is jelent) , politikai stabilitás vszínű így nagyobb volt . Mert ha IMF van akkor fidesz lehet belebukik, bár ilyen ellenzék mellett ....

Kipaterolás negatívuma: Bóvli kategória, különadók, a szükségesnél több handabanda, dev hiteles ügyben eszetlenkedés politikai szempontokból megegyezés késleltetése, Mnyp lenyúlása

A nagy kérdés, hogy az imf-hez képest lényegében egyetlen pozitív hozadékkal bankok , közműcégek magyar tulajdonának növelésével mit kezd a fidesz? Szétlopja, rosszul működteti (akkor ez is negatívum, és kockázat) vagy ezt valóban a magyar állam hasznára fogják "kamatoztatni"?

Összességében vsz az imf-el előrébb járnánk, egy esetet kivéve ha az imf csomag olyan politikai balhét okoz, hogy kormányválság idő előtti választások ilyesmi. Illetve ha imf csomag végrehajtását szabotálta volna a kormány szintén pol okokból.

Mató a mekk mester státuszt azért érdemelte ki mert a pol okokból művelt bohóckodásait közgazdaságtanilag próbálta megindokolni. :) Ami ízlés szerint vicces/szánalmas hatást keltett.

#736533 Kissherceg Előzmény: #736530

nincs több kérdésem

"Kedden új szakaszába lépett jogi szempontból az aszfaltkeverőkről szóló vita Magyarország és az Európai Bizottság között. A bizottság ugyanis hivatalosan is felfüggesztette az útépítések magyarországi finanszírozását.

Útépítésre pénz már 2014-ben se jött Magyarországra. Tavaly januárban számoltunk be először arról, hogy a bizottsági ellenőrzésen fennakadt bő 600 milliárd forintnyi útépítési pályázat. (Később 360 milliárd forintnyi pályázatra csökkentették a problémás beruházások körét.)"

#736530 Boby. Előzmény: #736529

Ezen persze lehet vitázni,hogy most akkor,milyen ország bukásra,vagy csődre gondoltam.Erre írtam,hogy se görögök,se ukránok nincsenek csődben,ugyanakkor szerintem az ott élők ezt már rég csődnek tekintik.Na persze az élet nem állt meg.

#736528 Boby. Előzmény: #736525

" nem feltétlen kerül bele, mert magyar emberröl

ezer bört le lehet nyuzni (görögökkel

ellentetben). "

Persze,de egyszer mindenhol eljön az utolsó bőr réteg.Nem véletlen a töb tízezer megszűnt vállalkozás,nem véletlen a több százezer hazáját elhagyó magyar.