te ezeket a honi poénokat már nem értheted! :-)
te ezeket a honi poénokat már nem értheted! :-)
szeretünk osztrák keményen dolgozó kisember :)
Egy ismerősöm mondta mindig, hogy nem elég megvenni a kocsit aminek az ára nem eget verő. Hanem azt fenntartani és a végén szummázni a sok...
@Koffein: Colt Czc 1.5t, de nem száguldozok vele.
Bár másik fórumon van olyan akinek a sima Czt-je van és 200Le 900 kilóval. Na ott már lehet megviccelni a népet, de értelme nem sok.
drága rá a gumi...
multkor megkérdeztem ismitöl: azt mondja az auto olcso, csak minden kopo méregdräga...gumik max 2 szezon, és normälisat veszel rä, akkor 200-250 e szett...
Ujra atgondoltam es sok mindenben igazatok van, visszagondolva a multra. Nem fogom tuningolni. Koszonom mindenkinek az ertekes idejet, hogy segitett a dontesben!
Ez egy 318d, erőseb, mint az i.. 140 ló, meg vagy 300nm. Bendének M3-at kéne vennie. :-)
a biztonságos előzés az nem az autón meg a technikán múlik , hanem azon aki vezeti.
Sőt ilyen szempontból ez a túlzott technikában történő bizalom (mint a téli gumi majd megfog, meg majd kigyorsulom az előzésnél stb.stb) inkább veszélyessé tesz, mert abban bízik az ember, hogy majd a technika pótolja az esetleges (amúgy magát csúcsvezetőnek tartó) sofőr hibáit.
Másrészről, azért is balesetveszélyes, mert a szembe jövő autó sem azt látja, hogy neked majd a csúcsteljesítményre pörgetett autóddal még be fogsz bőven férni, hanem megijed attól, hogy te beférsz-e és már ez önmagában is balesetet okozhat.
Szóval én a Dacia-nkkal is anno biztonságosan előztem, nem hiszem, hogy egy BMW318-assal ne lehetne biztonságosan előzni. Te inkább bizonytalan előzésekbe akarsz belemenni, amikre felmentést adsz magadnak a technikára való hagyatkozással és ez nem mindegy...
egyik barátomnak van egy kombi diesel,4x4 Volvo XC70 tipusú gépkocsija.
automata és 4x4 miatt is vmi retek nehéz a gép.1800kg.163lovas.
ugyanezen a sztorin rágódott honapokig...
gondoltam,hogy inkább üljön vissza az 1991-92es AMG E mercibe,amit az apjának adott,ha ilyenre vágyódik......minthogy erre a diesel monstrumra 300ezret költsön chiptuningra....
-nem,mert fogyasztás optimalizálás, meg plusz x%loerő,meg hu de yo,meg minden.....
megcsinálták neki pesten......300....
aztán nagykalap loxart sem lehet észrevenni,semmit nem ér....sem fogyasztásban,sem erőben....
igazából tavaly novemberben voltam ezzel a kocsival zágrábban oda-vissza......annyira sem vagyok elájulva tőle,mint egy vadi új 1.5dci megane kombitól,vhogy ezt az óriási sulyt nem lehet ilyen langyospisi alaptuninggal kompenzálni.
soha nem költenék ilyesmire.
Ha bármi kétségük van vmi miatt, akkor mérnek..
Hogyan, hol, s ki mérheti le? Soha nem hallottam olyanról, hogy autópálya mellett leterelnek és teljesítményt mérnek a jagellók.
Szívesen megmutatom hogy kellene...:)
zsiguliban sem volt több kraft, oszt mégis ment mint a golyó...
Nem tudom. A Triumph-ban is a sport változat (Daytona) blokkja van, de mégis más pár dolog, a befecskendező, a szívó, kipufogó szelepek mérete, az airbox.. Amúgy tunyingold nyugodtan, csak le ne mérjék kint.. :-)
Szakértő úr, a 320d=318d minden szempontból, kivéve a motorvezérlő szoftvert. Így butítják le 1800-ra a 2000 köbcentit, virtuálisan. A tuning, csak helyreállítja a hardverre méretezett alapállapotot. Nem?
24 ezer km alatt kitaláltam volna, ha lehetne így :)
de ha visszaváltok, akkor túlságosan pörög, 3000 felett és 2000 alatt nem húz.
nem szenved az, ha rendesen visszakapcsolsz
Azt várom, hogy tudjak biztonságosan előzni, ne szenvedjen a gép 4 emberrel. 20% azért szerintem érződni fog. Hülyeség?
kár erre pénzt költeni.....ha 100le-t húznának rajta akkor ok....de ez a 30 le.....mit vársz tőle? minek,
szerintem felesleges....