Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#729338 Boby. Előzmény: #729334

Léptem makikám, majd később még rád nézek.Addig lepj meg..., írj valami értelmeset, ha nem jutna eszedbe semmi, akkor nyugodtan írjad a szokásos egy ember egy vélemény kezdetűt! Az sem baj, ha nem írsz semmit! Ez is meglepetés lenne...,a kellemes fajtából..., legalább később nem lenne amit kerülgetnék itt a fórumon, mint kutyasz@rt az utcán!

#729337 Ibiza Előzmény: #729335

nem ismerem a német bérek költségét..igazából az lenne a mérvadó.. a nettó 1200eur bérnek mennyi a teljes költsége...a munkaadótól a munkavállalóig.

most van valami vonat 2-300al megy..

#729334 Ibiza Előzmény: #729332

félreduma..a khátulról mellbe gondolkodásod sehova nem vezet..beszélsz hetet havat..most meg vergődsz..

#729333 Ibiza Előzmény: #729318

így van..a gazdaság és a kkv-k beindulása mindenre kihat..ingatlan beruházás ingatlan befektetés.

De németeknél nem gond ha 150-200km-re laknak egy várostól..

Találkozóm volt egy partnerrel..aki nem abban a városban volt ahol én hanem kb 150km-re ..mondta ok nálam találkozunk..kérdeztem.. ennyit autózik vagy szállodában lakik..mondta nem..vonattal jön kb egy óra alatt ott van.

#729332 Boby. Előzmény: #729326

Azért írtam szolgáltatást, hogy egyszerű legyen a példa, de a kereskedelemre ugyanez vonatkozik, csak képbe jön az áruvásárlás is...., de ebben elvesztél volna, mint Ingatlanos Tóni abban kérdésben, hogy akkor most milyen állat húsából is fogy több az országban!

#729331 Bendeguz Előzmény: #729329

Rosszul tudod. Sajnos Mo-hoz kepest csak 2-3x tobb, de a nemetnek ks csak 70%-a. Szerintem a kozepmezonyben van az euban.

#729329 Ibiza Előzmény: #729320

ezt írtam én már párszor..

alapélelmiszerek alacsony áfa.. segély kártyával..és csak az alacsony áfás termékeket lehessen vele fizetni..

osztrákok keresik az euban a 2. legtöbbet ha jól rémlik.. ettől megy a gazdaság..és persze erős a hazai piacvédelmük..őket nem támadják..pl külföldi nem nagyon tud ott földet venni..

Hatalmas erő a belső fogyasztás..

Azt is írtam nem kellene itt kisérletezgetni egy az egyben át kell venni az osztrák államapparátus és társadalmi szerkezet felépítését..

Azt se felejdsd el ott soha nem voltak bankok olyan prémium helyzetben mint itt voltak.. 5% inflátál 5-6% betéti kamat mellett is 18-22%-ra adtak vállalati hiteleket.. (ne gyere bután a különadókkal mert akkor nem voltak)

#729328 Boby. Előzmény: #729327

Köszönöm! Ez akkor ugye azt jelenti, hogy havi kb. 300.000. Ft?!Kíváncsi lennék egy fideszes megmagyarázásra!

#729327 Bendeguz Előzmény: #729325

11000 felett van valahol a hatar es ezt jovore tovabb emelik es csokken at szja. Igy evente bo 1200€-val lesz tobb a nettoja egy atlagos 30 ev koruli diplomasnak. Az alsobb szinteken ez evi 400€ lesz, ingyen nyaralas. Cserebe emelkedik par cikk afaja: kultura, kozlekedes

#729326 Ibiza Előzmény: #729321

szolgáltatásról írtál nyomimaki! a példádban is ez van..

látod még a makit is ibizától szoptad egy ilyenre sem futja..:DD

#729325 Boby. Előzmény: #729320

Nem tudom, él még az osztrák szja-ban, hogy évi 10.000. euróig az szja 0%?!

#729321 Boby. Előzmény: #729316

"5% áfa soha nem lesz.. a 19-20% is már csoda lenne..euban sem kevesebb.."

Németországban mennyi az élelmiszerek után fizetendő áfa maki....., nem 7%?!

#729320 rbbj11 Előzmény: #729316

csak Ausztriät kéne mäsolni: differenciält äfa. A legmasabb kulcs a 20%. De ha földmüves vagy, 12%. Legtöbb feldolgozatlan élelmiszer 10%. Sok szolgáltatás 5%. Jée, és müködik az osztrák gazdaság, még annak ellenére is,. hogy olaj är padlon (omv), bankok sz.rrä mentek a bövülö régiókban (Mo-on, Ukrajnában stb Erste, Raiff)

#729319 Boby. Előzmény: #729316

rbbj11 megértette amit írtam, te továbbra sem! Lehet nem én magyarázok sz@rul....,nnna mindegy is, én dobom a témát...., de azért ha megkérlek leugrasz nekem a nemzetibe egy doboz cigiért, a visszajáróból vehetsz magadnak cukorkát!?

#729318 Bendeguz Előzmény: #729316

Hali! En Munchenben lattam, hogy nincs az a rossz helyen levo kocsma, ami ne lenne tele minden este. Ha nyilna mellette meg ketto, azok is tele volnanak. Minden vallalkozas porog, hiany van munkaerobol. A lakhatas ara emiatt az egekbe szokott, nincs mar mit kiberelni.

A vallalkozasok listaara okolszabaly szerint a beker ar 10- szerese nyugaton. Abbol konnnyen ad 50% rabattot, meg igy is boven profittal adja el. Ez a nyalokajuk, a nagy kedvezmeny :)

#729316 Ibiza Előzmény: #729311

nagyon gyenge vagy..nézd már meg kinek írtam a trafikot makita..

beidéztem a mondataidat amik tök értelmetlenek..de a többi is csak belefáradtam.. ha nem érzel ellentmondást aközött amit írtam és amit te akkor az komoly gond...és tényleg nagyon sz@rul magyarázol..olyan hátulról mellbe féle a gondolkodásod..

5% áfa soha nem lesz.. a 19-20% is már csoda lenne..euban sem kevesebb..az áfa a legkönnyebben beszedhető fogyasztási adó..ráadásul az itt fogyasztó külföldiek is fizetik.. mert a visszaigénylésre jogosultak nagyobb része sem igényli vissza..

Az áfacsökkentés semmilyen hatással nincs a KKV-k zömére mert ha szerződések vannak (a többségnek nincs még rövidtávú szerződése sem) akkor abban a nettó ár van feltüntetve xxx +áfa..ráadásul a másik fél nagy része vissza tudja igényelni az áfát..tehát tökmindegy mennyi..

A kiskereskedelemben jelentkezne az áfacsökkenés hatása de ennek a zöme azonnal a konkurenciaharc áldozata lenne..mert a kisebb költségű cégek azonnal árcsökkenésre használnák..

Kb ezerszer leírtam...sztem a kkv-kat a bérek növekedése húzná ki a slamasztikából.. kkv-k a kiskereskedelemben a szolgáltatásban dolgoznak zömében..

ha a nettó bér 150.000-250.000 lenne akkor lehetne számítani egy erősödő vállalkozói rétegre. A mostani 10-15-20% haszonkulcs amivel dolgoznak..a magas bérjárulékokkal az max a megélhetésre elég..nem termeli ki a beruházási, fejlesztési költségeket.

Most voltam németeknél..figyeltem az utca népét..a kereskedelmet.. egyszerűen jól élnek..emiatt a kkv-k is mennek..falatozók..alkalmi piacok..zöldségesek..hatalmas a forgalmuk még hétköznap is..minden este mindenhol teltház..és ráadásul nagyon jó arányban....mert ha le akarsz ülni mindenhol van még 2-3 asztal..

Tárgyaltam cégekkel simán kaptam 50% kedvezményt..azonnal..kemény alku nélkül is..50%-ot!! és mondták a továbbiak a forgalom alapján..Én nem tudok adni 20%-nál nagyobbat.. mert a sok kis kényszervállalkozó 10-15% haszonra gyúr.. ha egy kihullik van helyette másik..

#729315 rbbj11 Előzmény: #729302

mär ne haragudj, de ez melléduma....

Ki a francot érdekel, kié az áfa? Ahogy boby is írta, a lényeg, milyen árszínvonalon mi értékesíthetö. Defláció nem cél Mo-on, tehát egy áfa csökkentés nem azt eredményezné, ami a te futatott logikädbol következne, hogy u.annyi maradna a vállalkozó nettója, csak a bruttó ár csökkene, ezért olcsóbb lenne a fogyasztóknak az áru.

ÁFA csökkentés során maradna a bruttó ugyanannyi, és vállakozónál maradna több. De ha nem is így lenne, és mondjuk megoszlana a csökkentés eredménye fele-fele arányban fogyasztó és vállalkozó közt, az is kiräly lenne, nem is beszélve arról, hogy akkor vevöi oldalról sem merülne fel olyan erösen, hogy megoldják u.ezt a müveletet feketén: nem ad számlát, és megkapja áfa mentesen vagy bruttónál sokkal olcsóbban...