nagyon gyenge vagy..nézd már meg kinek írtam a trafikot makita..
beidéztem a mondataidat amik tök értelmetlenek..de a többi is csak belefáradtam.. ha nem érzel ellentmondást aközött amit írtam és amit te akkor az komoly gond...és tényleg nagyon sz@rul magyarázol..olyan hátulról mellbe féle a gondolkodásod..
5% áfa soha nem lesz.. a 19-20% is már csoda lenne..euban sem kevesebb..az áfa a legkönnyebben beszedhető fogyasztási adó..ráadásul az itt fogyasztó külföldiek is fizetik.. mert a visszaigénylésre jogosultak nagyobb része sem igényli vissza..
Az áfacsökkentés semmilyen hatással nincs a KKV-k zömére mert ha szerződések vannak (a többségnek nincs még rövidtávú szerződése sem) akkor abban a nettó ár van feltüntetve xxx +áfa..ráadásul a másik fél nagy része vissza tudja igényelni az áfát..tehát tökmindegy mennyi..
A kiskereskedelemben jelentkezne az áfacsökkenés hatása de ennek a zöme azonnal a konkurenciaharc áldozata lenne..mert a kisebb költségű cégek azonnal árcsökkenésre használnák..
Kb ezerszer leírtam...sztem a kkv-kat a bérek növekedése húzná ki a slamasztikából.. kkv-k a kiskereskedelemben a szolgáltatásban dolgoznak zömében..
ha a nettó bér 150.000-250.000 lenne akkor lehetne számítani egy erősödő vállalkozói rétegre. A mostani 10-15-20% haszonkulcs amivel dolgoznak..a magas bérjárulékokkal az max a megélhetésre elég..nem termeli ki a beruházási, fejlesztési költségeket.
Most voltam németeknél..figyeltem az utca népét..a kereskedelmet.. egyszerűen jól élnek..emiatt a kkv-k is mennek..falatozók..alkalmi piacok..zöldségesek..hatalmas a forgalmuk még hétköznap is..minden este mindenhol teltház..és ráadásul nagyon jó arányban....mert ha le akarsz ülni mindenhol van még 2-3 asztal..
Tárgyaltam cégekkel simán kaptam 50% kedvezményt..azonnal..kemény alku nélkül is..50%-ot!! és mondták a továbbiak a forgalom alapján..Én nem tudok adni 20%-nál nagyobbat.. mert a sok kis kényszervállalkozó 10-15% haszonra gyúr.. ha egy kihullik van helyette másik..