Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Engedjék már el azt a 41…

#707309 Hathor

Engedjék már el azt a 4100as féket.

Mit kelletik itt magukat már, meg icebergeznek itt mindennel.

Re: nincs cím

#707308 banyaiz Előzmény: #707301

Valamilyen szintű állami szerep biztos lesz vsz. Csak ne azt találják ki, hogy a kis állami mozgástér miatt csak részleges mentés és megy tovább a sztori, fél év múlva újabb mentés és a többi.

Sajnos erre is látok esélyt, mert az , hogy most így szétbontották külön a kamat egyéb téma, és külön az átváltás ez erre utal. Logikailag nincs egyébként értelme így szétválasztani. Kivéve ha az volt az ok, hogy nincs még koncepció kidolgozva és nyári szünet van. Kinézem belőlük, hogy 1 éve nyomják a nagy mentés dumát, aztán amikor esemény közelbe kerültünk akkor felmerül a kérdés hogyan, és mik a számok, mik a lehetőségek, ja , hogy ezzel nem foglalkoztunk. :)

#707306 banyaiz Előzmény: #707303

Arra számítanék árfolyamilag, hogy amíg le nem zárul ez a történet addig lesznek paráztatások, nehéz megjósolni mi az alja, nyilván függ a részletektől.

De amikor lezárult akkor egy pozitív reakciót várnék arra, hogy a szegény rabszolgalány felszabadult végleg.

Egy egyszeri leírás vszínű nem kis összeg, és utána akkor lehet arra koncentrálni mik is a lehetőségei a banknak.

Persze ehhez az kell , hogy egy olyan megoldás legyen ami egyszeri veszteséget jelent, és valóban le is zárja az egészet.

Ha csak toldozzák foldozzák tovább akkor szopás van.

#707304 banyaiz Előzmény: #707299

A "mentés" sztoriban az a biztos, hogy semmi sem biztos.

Nagyjából egy tól-ig határ között a 100 mrd-tól a 2400 mrd-ig lehet a számla. :)

Ami a b+ kategória ebben az ügyben hogyan lehet egy egész szektort (ennyire fontos szektort, mert nem a bálnavadászati ágazatnál történik) ekkora bizonytalanságban tartani, ennyi ideig?

Ha megegyeztek volna egy pekidzsben nem kellene per, nem lenne bizonytalanság, lehetne tudni a számokat stb.

Nem lehet tudni mik lesznek a bírósági döntések kamatemelések ügyében (cirka 500 mrd) , nem lehet tudni milyen árfolyamon megy a forintosítás, mikor (bőven 1000 mrd-os tétel) , illetve azt sem lehet tudni most komolyan vehetjük e az idei forintosítást, vagy csak egy kamu mese az egész.

Amúgy tiszta minden. :)

Árfolyamilag jó hír ha lezárul a dev hiteles történet, jó hír ha az állam beszáll a teherviselésbe. A számla nagysága a kérdés. De ahhoz képest mekkora összegek lebegnek illetve hol mozgott elmúlt 1 évben a papír nem látok különösebb parázást . Jó lenne így megúszni az egész mókát, de ez még ki tudja mikor zárul le.

#707303 Hathor Előzmény: #707301

Meglátjuk mi lesz a csavar ebben a kitáraztatásban.

Ma is fékezik 4100on a papírt.

Kamu

#707301 Janicroft Előzmény: #707299

Az államnak nincs pénze arra hogy a bankokat ebben a sztoriban segítse. Ha elengedi a bankadóból, akkor bevételtől fosztja meg magát az állam, ezért ez szerintem nem fog bekövetkezni. Épp a napokban lengették be hogy újabb populista intézkedéseke tesznek, elb*sznak százmilliárdokat energiacégek megvásárlására, ehhez a forrást elő kel teremteni, nem fogják elengedni a különadókat, így a bankadót sem.

#707299 Hathor Előzmény: #707254

Szerintem innen fel kéne mennie 4100ról.

Van egy erős támasz itt hetesen:

http://postimg.org/image/7vcdl5ssb/

Múlt hét doji volt.

Ma holnap, legkésőbb pénteken várom az emelkedést benne.

Jó kis paráztatás volt itt ezzel a devizahiteles storyval, pedig ez több fordulós még. Baankok még most fognak perelni, megállapodni az állammal.

Egy számomra fontos mondatot kiemelek ebből a storyból.

"Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy ennek egy részét leírhatják majd a bankadóból"

Ez a story többfordulós. A parát már elhintették, a megoldást még nem! (szerintem).

Sok hűhó semmire. Mellé 20%os esés a papírban.

#707254 banyaiz Előzmény: #707252

tbsz-re teleportáltam már őket. Nem szállok ki mert gyanítom, hogy két szék között a padlóra esete lenne.

Csak azt furcsállom, hogy az összegek amik itt röpködnek árfolyamrés, kamatemelések, ft-ra váltás az együtt kb nagyobb summa mint az összes forradalmi csapás eddig. Különadók+ végtörlesztés + stb.

Mérleg másik serpenyőjében pedig annyi van, hogy ezzel lezárulna a dev hiteles szappanopera (ami nem kis dolog persze)

Ehhez képest az árfolyam kb ott van ahol az elmúlt 1 évben 1000-szer volt már .

Várjuk ki persze a végét ha ennyivel lezárul ez a sztori akkor öröm boldogság.

#707251 banyaiz Előzmény: #707213

10%-os diszkont az durván 225 -ös váltást jelentene. Felmerülne, hogy akkor a végtörlesztőknek miért 180-on ment.

Lehet azt próbálják majd elsütni, hogy a végtörlesztők nem kaptak vissza a kamatemelésekből, és az árfolyamrésből viszont akik most ezekből visszakapnak azoknak magasabb áron lesz az átváltás.

Meg van kutyulva rendesen.

Arról már nem is szólva ha ezt a mentést is sikerül úgy kivitelezni, hogy jelentősen gyengül a hírekre még a Ft (amire elnézve ezt az őskáoszt ahogy nyilatkozgatnak van esély).

Még mindig úgy érzem ahhoz képest mekkora számok vannak a történet mögött nagyon jól tűri a papír. Ilyen hírekre 3 k-ig lecsapnák azon sem lepődtem volna meg.

Concorde ma reggel, ha v…

#707213 Csusza

Concorde ma reggel, ha valakit érdekel, csak hogy mozogjon ez a topik is: :-)

"Az OTP részvényeit megtalálták tegnap a befektetők, a régiós bankokkal együtt tudott erősödni a hazai bankpapír, így a nap végére közel másfél százalékkal értékelődött fel a papír. A Goldman Sachs szerint a kormány aszerint állapítja meg majd a devizahitelek átváltási árfolyamát, hogy a magyar tulajdonú bankok ne szoruljanak jelentősebb feltőkésítésre. Az állításukat azzal indokolták, hogy ez költségvetési terhekkel járna, amit a kormány igyekszik majd elkerülni. A felvázolt forgatókönyvben azzal számolnak, hogy egy 10 százalékos diszkonttal történő konverzió 1,2 milliárd eurós veszteséget jelentene a magyar bankrendszernek. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy ennek egy részét leírhatják majd a bankadóból, ugyanakkor a költségvetési mozgástér korlátai miatt az állam szerepvállalása limitáltabb lehet. A 4.000 forintos technikai szint egyelőre megállította az esést, azonban a rövid távú csökkenő trendvonal még továbbra sem tört meg, valamint a 200 napos mozgóátlag is ott tornyosul az emelkedés előtt 4.300 forintnál (4.155 HUF, +1,34%)."

#706989 matgab Előzmény: #706983

még jó, hogy eladtam 4450 körül, igaz utána a matgab faktor még teljesült, de pont úgy ahogy a Richternél, utólag nem bántam meg, hogy a lokálsi max alatt 10%-kal adtam el...

#706981 Janicroft Előzmény: #706978

Bár nem szorosan ide tartozik, de úgy tűnik hogy az FHB-nek is odab*sz majd ez a devizahiteles mentőcsomag, mert ma is szépen öntik azt is....

Megint kaptam. Már kezd …

#706978 Tapasz

Megint kaptam. Már kezd zavarni, egyre több van.

#706956 Janicroft Előzmény: #706949

Jajj, erre az extraprofitra összerezzentem kicsit :D Egyébként OTP nem fest túl acélosan, bár én innen már nagy esésre nem számítok, szerintem a bankadóval kombinálnak majd valamit a kormánnyal együtt. Annak számomra pozitív üzenete van hogy a sz*rjankóktól eltekintve a kommunikáció alapvetően nem a sajtó és a nyilvánosság előtti üzengetésből áll hanem a színfalak mögött zajlik.

Annak viszont nagyon negatív üzenete van hogy akármelyik vezető kap részvényt a javadalmazási politika keretében, még aznap túlad rajta. Kicsit több bizodalmat mutathatnának a céggel szemben, bár az is érthető hogy nem maguk miatt dobálják el a papírokat hanem a környezet kiszámíthatatlansága miatt.