Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#707306 banyaiz Előzmény: #707303

Arra számítanék árfolyamilag, hogy amíg le nem zárul ez a történet addig lesznek paráztatások, nehéz megjósolni mi az alja, nyilván függ a részletektől.

De amikor lezárult akkor egy pozitív reakciót várnék arra, hogy a szegény rabszolgalány felszabadult végleg.

Egy egyszeri leírás vszínű nem kis összeg, és utána akkor lehet arra koncentrálni mik is a lehetőségei a banknak.

Persze ehhez az kell , hogy egy olyan megoldás legyen ami egyszeri veszteséget jelent, és valóban le is zárja az egészet.

Ha csak toldozzák foldozzák tovább akkor szopás van.

#707304 banyaiz Előzmény: #707299

A "mentés" sztoriban az a biztos, hogy semmi sem biztos.

Nagyjából egy tól-ig határ között a 100 mrd-tól a 2400 mrd-ig lehet a számla. :)

Ami a b+ kategória ebben az ügyben hogyan lehet egy egész szektort (ennyire fontos szektort, mert nem a bálnavadászati ágazatnál történik) ekkora bizonytalanságban tartani, ennyi ideig?

Ha megegyeztek volna egy pekidzsben nem kellene per, nem lenne bizonytalanság, lehetne tudni a számokat stb.

Nem lehet tudni mik lesznek a bírósági döntések kamatemelések ügyében (cirka 500 mrd) , nem lehet tudni milyen árfolyamon megy a forintosítás, mikor (bőven 1000 mrd-os tétel) , illetve azt sem lehet tudni most komolyan vehetjük e az idei forintosítást, vagy csak egy kamu mese az egész.

Amúgy tiszta minden. :)

Árfolyamilag jó hír ha lezárul a dev hiteles történet, jó hír ha az állam beszáll a teherviselésbe. A számla nagysága a kérdés. De ahhoz képest mekkora összegek lebegnek illetve hol mozgott elmúlt 1 évben a papír nem látok különösebb parázást . Jó lenne így megúszni az egész mókát, de ez még ki tudja mikor zárul le.

#707303 Hathor Előzmény: #707301

Meglátjuk mi lesz a csavar ebben a kitáraztatásban.

Ma is fékezik 4100on a papírt.

Kamu

#707301 Janicroft Előzmény: #707299

Az államnak nincs pénze arra hogy a bankokat ebben a sztoriban segítse. Ha elengedi a bankadóból, akkor bevételtől fosztja meg magát az állam, ezért ez szerintem nem fog bekövetkezni. Épp a napokban lengették be hogy újabb populista intézkedéseke tesznek, elb*sznak százmilliárdokat energiacégek megvásárlására, ehhez a forrást elő kel teremteni, nem fogják elengedni a különadókat, így a bankadót sem.

#707299 Hathor Előzmény: #707254

Szerintem innen fel kéne mennie 4100ról.

Van egy erős támasz itt hetesen:

http://postimg.org/image/7vcdl5ssb/

Múlt hét doji volt.

Ma holnap, legkésőbb pénteken várom az emelkedést benne.

Jó kis paráztatás volt itt ezzel a devizahiteles storyval, pedig ez több fordulós még. Baankok még most fognak perelni, megállapodni az állammal.

Egy számomra fontos mondatot kiemelek ebből a storyból.

"Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy ennek egy részét leírhatják majd a bankadóból"

Ez a story többfordulós. A parát már elhintették, a megoldást még nem! (szerintem).

Sok hűhó semmire. Mellé 20%os esés a papírban.

#707254 banyaiz Előzmény: #707252

tbsz-re teleportáltam már őket. Nem szállok ki mert gyanítom, hogy két szék között a padlóra esete lenne.

Csak azt furcsállom, hogy az összegek amik itt röpködnek árfolyamrés, kamatemelések, ft-ra váltás az együtt kb nagyobb summa mint az összes forradalmi csapás eddig. Különadók+ végtörlesztés + stb.

Mérleg másik serpenyőjében pedig annyi van, hogy ezzel lezárulna a dev hiteles szappanopera (ami nem kis dolog persze)

Ehhez képest az árfolyam kb ott van ahol az elmúlt 1 évben 1000-szer volt már .

Várjuk ki persze a végét ha ennyivel lezárul ez a sztori akkor öröm boldogság.

#707251 banyaiz Előzmény: #707213

10%-os diszkont az durván 225 -ös váltást jelentene. Felmerülne, hogy akkor a végtörlesztőknek miért 180-on ment.

Lehet azt próbálják majd elsütni, hogy a végtörlesztők nem kaptak vissza a kamatemelésekből, és az árfolyamrésből viszont akik most ezekből visszakapnak azoknak magasabb áron lesz az átváltás.

Meg van kutyulva rendesen.

Arról már nem is szólva ha ezt a mentést is sikerül úgy kivitelezni, hogy jelentősen gyengül a hírekre még a Ft (amire elnézve ezt az őskáoszt ahogy nyilatkozgatnak van esély).

Még mindig úgy érzem ahhoz képest mekkora számok vannak a történet mögött nagyon jól tűri a papír. Ilyen hírekre 3 k-ig lecsapnák azon sem lepődtem volna meg.

Concorde ma reggel, ha v…

#707213 Csusza

Concorde ma reggel, ha valakit érdekel, csak hogy mozogjon ez a topik is: :-)

"Az OTP részvényeit megtalálták tegnap a befektetők, a régiós bankokkal együtt tudott erősödni a hazai bankpapír, így a nap végére közel másfél százalékkal értékelődött fel a papír. A Goldman Sachs szerint a kormány aszerint állapítja meg majd a devizahitelek átváltási árfolyamát, hogy a magyar tulajdonú bankok ne szoruljanak jelentősebb feltőkésítésre. Az állításukat azzal indokolták, hogy ez költségvetési terhekkel járna, amit a kormány igyekszik majd elkerülni. A felvázolt forgatókönyvben azzal számolnak, hogy egy 10 százalékos diszkonttal történő konverzió 1,2 milliárd eurós veszteséget jelentene a magyar bankrendszernek. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy ennek egy részét leírhatják majd a bankadóból, ugyanakkor a költségvetési mozgástér korlátai miatt az állam szerepvállalása limitáltabb lehet. A 4.000 forintos technikai szint egyelőre megállította az esést, azonban a rövid távú csökkenő trendvonal még továbbra sem tört meg, valamint a 200 napos mozgóátlag is ott tornyosul az emelkedés előtt 4.300 forintnál (4.155 HUF, +1,34%)."

#706989 matgab Előzmény: #706983

még jó, hogy eladtam 4450 körül, igaz utána a matgab faktor még teljesült, de pont úgy ahogy a Richternél, utólag nem bántam meg, hogy a lokálsi max alatt 10%-kal adtam el...

#706981 Janicroft Előzmény: #706978

Bár nem szorosan ide tartozik, de úgy tűnik hogy az FHB-nek is odab*sz majd ez a devizahiteles mentőcsomag, mert ma is szépen öntik azt is....

Megint kaptam. Már kezd …

#706978 Tapasz

Megint kaptam. Már kezd zavarni, egyre több van.

#706956 Janicroft Előzmény: #706949

Jajj, erre az extraprofitra összerezzentem kicsit :D Egyébként OTP nem fest túl acélosan, bár én innen már nagy esésre nem számítok, szerintem a bankadóval kombinálnak majd valamit a kormánnyal együtt. Annak számomra pozitív üzenete van hogy a sz*rjankóktól eltekintve a kommunikáció alapvetően nem a sajtó és a nyilvánosság előtti üzengetésből áll hanem a színfalak mögött zajlik.

Annak viszont nagyon negatív üzenete van hogy akármelyik vezető kap részvényt a javadalmazási politika keretében, még aznap túlad rajta. Kicsit több bizodalmat mutathatnának a céggel szemben, bár az is érthető hogy nem maguk miatt dobálják el a papírokat hanem a környezet kiszámíthatatlansága miatt.

Ütik rendesen. Vajon ma,…

#706941 Csusza

Ütik rendesen. Vajon ma, vagy holnap lesz 4k alatt?