Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

tisztességes az lenne a …

#705130 Ibiza

tisztességes az lenne a dev.hitellel kapcsolatosan SZERINTEM!

- mindenki azzal az árfolyammal kapja a hitelt emivel aláírta a szerződést..a törlesztést pedig számolják az mnb középárral.

- csak és kizárólag az első lakáshoz-lakóházhoz jutóknak (család vagy egyenesági is) biztosítanám az árfolyamgátat (de azon az árfolyamon ahol felvette ha 220nál vette fel akkor miért garantálnám neki lejjebb)

- nem kell beleszólni a továbbiakban a bankok hitelezésébe..annyi kell a jelzáloghiteleknél kötelező legyen az elsétálás intézménye..(a hitel fedezete csak és kizárólag a jelzálog tárgya lehet.) az mnb középárfolyam használata.. és az időközbeni töketörlesztés is alapjog legyen..ez nem bonyolult..a világ nagy részén így van..a többi a két fél dolga..tehát két egyenlő fél..és ne lehessen semmilyen szerződést egyoldalúan módosítgatni..egyszer volt némi konfliktusom egy bankkal..mert változgattak a feltételek..mondták ki van függesztve.. mondtam nálam is ki van a konyhába függesztve jöjjenek és nézzék meg a módosuló feltételeket.

1.devizahitelesek kiröhögték anno a Ft-hiteleseket..és ha bejött volna nekik akkor nem mondták volna..héé emberek nyertem az ügyleten fizetek utána 16% adót...

2. a devizahitelek nagy része fogyasztásra ment el...utazás új autó..stb stb..

Re: nincs cím

#705120 banyaiz Előzmény: #705117

Ha lenne dev hitelem és az lenne a megoldás, hogy árf gát és az árf különbözetet elengedik, seggem a földhöz verném örömömben. :)

Szerintem az igen előzékeny verzió lenne, azt jelentené 180-on vagy hasonló árfolyamon fixálják. Az árfolyamveszteséget átvállalják, vagy részben átvállalják.

Sok múlik azon is a költségvetés, hogy fog állni, csak nehogy addig húzzák ezt az egészet míg jön egy újabb globális para valamiért és akkor azért csökken a mozgástér.

#705117 Spade Előzmény: #705114

A zavargások az utcán, meg a tömeges nem fizetések is nagyon sokba kerülnek ám, és ugye akkor még mindig nincs megoldva semmi. SZal most nem lehet egy alibi árfolyamgátast húzni mert elmélyítheti a válságot. Az öreg nyugdíjas is hitel miatt rabolta ki a postát h aztán csekken nagy részét befizesse törlesztőre, ez jelzi h elég nagy a baj. Ha tömeges nem fizetés lesz akkor az lesz a legnagyobb bukta a bankoknak meg mindenkinek mert le kell írni a hiteleket, úgyhogy ezért kell olyan megoldás amit a deviza hitelesek fogcsikorgatva még de elfogadnak, sztem.

#705115 banyaiz Előzmény: #705106

Azzal fognak érvelni majd meglátod, hogy ők akartak mindent csak a gonosz bíróság, és a gonosz eu .

Mert a jogi útnak nem az lesz a vége, hogy jogszerűtlen volt az árf veszteség ügyfelekre hárítása, vagy jogszerűtlen a kamatemelés. Ez borítékolható vsz.

Az egész jogi cécó azt célozza ki legyen mondva jogilag ami gazdaságilag amúgy sem lehetséges, tehát eleve kizárt. Csak ezt nem Varga Misinek kell tálalnia, hanem majd a gonosz bíróságnak.

Egy jó érv lesz, hogy mi az emberek oldalán állunk de hát jogállam vagyunk (papíron), és hát sok a gonosz szervezet. :)

Kb én így látom a szitut.

#705114 banyaiz Előzmény: #705106

Csak a számokkal eljátsszunk egy kicsit, mivel járna ha az következne amit mondtál.

Az árfolyam veszteség 1000 mrd-os nagyságrend. Az egyoldalú kamatemelések beindultak 2008-tól azóta eltelt 6 év, szerintem ez a summa is közel járhat ennyi idő alatt az 1000 mrd-hoz.

Nem beszélve arról, hogy ha az egyoldalú kamatemelések jogszerűtlenek akkor ez érinti a már kifutott végtörlesztett stb hiteleket is. Az még egy komoly summa.

Csak a végtörlesztés számlája több 100 mrd volt, és az csak a hitelállomány 20%-át érintette kb és csak az árfolyam szempontjából, és nem a teljes veszteséget engedték el, hanem 180-ig.

Szerintem a számok kizárják , hogy ez kivitelezhető legyen.

Arról nem is szólva vállalati hitel problémák is sújtják a szektort, ott is rengeteg bedőlt, ingatlan projektek stb stb. Plusz az egész gazdasági szitu amiben most van az ország.

Azt végképp nem is elemezve, hogy jogilag sincs alapja egy ilyen lépésnek. Csak úgy halkan merem mondani mert láttunk egy végtörlesztést ami hát jogilag szerintem nem áll meg, de azt a bankok lenyelték.

#705112 banyaiz Előzmény: #705106

Ha belegondolsz éppen ez a kényes szitu indokolta választás előtt ennek a jogi útnak a bedobását.

Mert ezzel betömték a dev hitelesek száját is (majd a jogi út után úgy meg lesztek mentve , hogy attól koldultok) , de nem is léptek olyat sem ami gazdasági szempontból nagy felfordulást okoz és a nem dev hiteles tömegeket ellenük fordíthatja.

Ravasz a maga primitív módján.

Mondom a fő dolog szerintem az ügyben mi az ami gazdaságilag még felvállalható. Az én véleményem szerint amit te valószínűsítesz az nem felvállalható. Még Kambodzsában sem.

Ez behatárolja az egész mozgásteret. De előbb utóbb meglátjuk mi a nagy kínlódás végeredménye. :)

#705109 banyaiz Előzmény: #705106

A dev hitelesek nem egy azonos állásponton lévő tömeg. Van ott mindenféle polgár. A két véglet kb aki már végtörlesztett, és aki már becsődölt. Ezek között ahány annyiféle vélemény van aki azt szeretné ha úgy ahogy van elengednék az egész hitelét, stb stb.

Velük kompromisszumra jutni az lehetetlen küldetés kb.

De van egy másik nagy tömeg is akinek nincs devizahitele. Ők is választópolgárok, szóval azért a mentés keménységének (eszetlenségének) ez is egy korlátja.

Vsz az nagyon komoly segítség lenne ha árfolyamgát és a különbözet elengedésre kerül. Ez azt jelentené 180-on fixálva van az árfolyam. Az árfolyamveszteséget pedig lenyeli a bank és az állam egy kompromisszummal.

Állami kitüntetést csak nem várhatnak azért, hogy sikeresen spekuláltak devizával. Gondolom én persze. :)

De hát majd kiderül mit sikerül megszülni. Ami korlát mindenképpen a gazdasági hatások (és az a tömeg akinek köze nincs a dev hitelhez de a gazd hatások érintenék), és az elég komoly korlát. Mert akkora összegről beszélünk ami a végtörlesztés sokszorosa.

Ezért is megy ez a bohóckodás a témában.

#705106 Spade Előzmény: #705100

jó csak az a baj ezzel az okoskodással, h nem a kormánynak és a bankoknak kell kompromisszumot kötnie hanem a devizahiteleseknek és a bankoknak. Mert az előbbiek hiába kötnek kompromisszumot az utóbbiak nem fogkák elfogadni. Az árfolyamgát kizárt mert most se lépnek be, legfeljebb olyan árfolyamgát h örökké tart és az adósok nem fizetnek a gyüjtőszámlára semmit. Ami kvázi 180-as átváltást jelent. A devizahitelesek alapállása h ők a felvételi árfolyamon akarnak törleszteni mert a szerződés semmis, ez nagyon messze áll az árfolyamgát elképzeléstől. És ha a kormány nem hoz egy nagy gesztust a devizahitelesek javára akkor összel sztem kemény tüntetések várhatók, meg nem fizetések szal nagyon súlyos zavarok. Ezért lenne a bankok érdeke is h a devizahitelesek elfogadják az egyezséget és le lehessen ezt az egész szart zárni.

SZal itt sajnos keményet kell dönteni vagy átmehet az egész zavargásokba, amit OV nagyon nem szeret. De nem akarok okoskodni csak elemzek.

#705105 Janicroft Előzmény: #705022

Egyelőre úgy tűnik hogy tartják ezt a papírt, pedig amit most rövidtávon lehet látni, az nem pozitív. A devizahiteles mentegetések témájában olvastatok arról hogy mit jelentene a bankoknak ha a Kúria az egyoldalú kamatemelést is tisztességtelennek találná? Vagy az akkora horderejű probléma hogy becsukhatná a kaput az összes bank, úgy megrogyasztaná őket?

#705101 banyaiz Előzmény: #705026

Ami még látszik mint motiváció, hogy ezt a helyzetet úgy általánosságban arra felhasználni megszerezni mindent amire csak a kezet rá lehet tenni.

Lásd dohány ügyektől, földbérletekig, közműcégekig, vagy 1 eurós raffi ajánlatig. Persze minden esetben megvan ennek az a látszata az ország érdekében (ami lehet , hogy néha véletlenül igaz is). :)

Tehát van egy ilyen szempont (ami sok mindent felülírhat) is lásd pl reklámadó témaköre amit említettél.

Ez bekavarhat a játékba. Nagy úr az éhség tudod.

De annyira csak nem nagy, hogy cserébe felvállaljanak egy bankpánikot? VAgy mégis? :)

#705100 banyaiz Előzmény: #705026

Szerintem annak, hogy ciklus vége felé bedobták ezt a jogi utat két fő oka van:

1. Sok per ami leterheli a bíróságokat, nem árt egy egységes állásfoglalás

2. Ez a fő ok: Időhúzás, arra számítva, hogy ezzel a kényes témát el lehet napolni, de lehet adni egy gumicsontot az érintetteknek addig is (anélkül, hogy pénzbe kerülne). Aztán ha meglesz a jogi döntés ami szerintem nem fogja elmarasztalni az árfolyamkock, ill a kamatemelések miatt a bankokat, lehet azt mondani, hogy mi akartuk de a gonosz bíróság. :)

Maga a végeredmény vsz egy kompromisszum ahol mindenki belép az árfolyamgátba, a különbözetet elengedik , vagy egy részét és ezt a bankok leírhatják a különadóból sok évre elosztva. Azért valószínű ez vsz mert gazdaságilag ez tűnik kivitelezhetőnek. Mindenféle jogi csűrcsavarás nélkül.

#705099 banyaiz Előzmény: #705005

Ezt az egész dev hiteles témát az örök emberi butaság tökéletes mintapéldájának tartom, úgy ahogy van az egész folyamatot.

De a "mentés" része az még a hitelfelvételi roham részét is felülmúlja pedig az már komoly mutatvány. :)

#705026 Spade Előzmény: #704992

Sztem azért várták meg a jogi utat, mert akkor ha az általánosan elfogadott jogi megoldásnál kedvezőbbet kínálnak a tv-ben a hiteleseknek megéri elfogadni és lezárulhat a devizahiteles ügy.

Amúgy sztem a kormány egyáltalán nem lesz békülékeny ez jól látszik a reklám adó ügyében. Sztem kemény szopás jön a bankokra, az a minimum h 180 HUF lesz a svájci elszámolása és lehet h a 2.5%-os kamattal válthatják ki. H miért vártak az egyértelmű, h a zavarok ne veszélyeztessék a választási győzelmeket. Ez az én véleményem majd meglátjuk mi jön

#705018 Csusza Előzmény: #705014

:-)

A véletlen trédek a legjobbak. Nekem is volt már pár ilyen mellényúlásom, szinte mind szép nyerővel zárult.

Most remélem csak a stoppokért mentek le 580-ig.

Persze belecsíptem...