Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#705105 Janicroft Előzmény: #705022

Egyelőre úgy tűnik hogy tartják ezt a papírt, pedig amit most rövidtávon lehet látni, az nem pozitív. A devizahiteles mentegetések témájában olvastatok arról hogy mit jelentene a bankoknak ha a Kúria az egyoldalú kamatemelést is tisztességtelennek találná? Vagy az akkora horderejű probléma hogy becsukhatná a kaput az összes bank, úgy megrogyasztaná őket?

#705101 banyaiz Előzmény: #705026

Ami még látszik mint motiváció, hogy ezt a helyzetet úgy általánosságban arra felhasználni megszerezni mindent amire csak a kezet rá lehet tenni.

Lásd dohány ügyektől, földbérletekig, közműcégekig, vagy 1 eurós raffi ajánlatig. Persze minden esetben megvan ennek az a látszata az ország érdekében (ami lehet , hogy néha véletlenül igaz is). :)

Tehát van egy ilyen szempont (ami sok mindent felülírhat) is lásd pl reklámadó témaköre amit említettél.

Ez bekavarhat a játékba. Nagy úr az éhség tudod.

De annyira csak nem nagy, hogy cserébe felvállaljanak egy bankpánikot? VAgy mégis? :)

#705100 banyaiz Előzmény: #705026

Szerintem annak, hogy ciklus vége felé bedobták ezt a jogi utat két fő oka van:

1. Sok per ami leterheli a bíróságokat, nem árt egy egységes állásfoglalás

2. Ez a fő ok: Időhúzás, arra számítva, hogy ezzel a kényes témát el lehet napolni, de lehet adni egy gumicsontot az érintetteknek addig is (anélkül, hogy pénzbe kerülne). Aztán ha meglesz a jogi döntés ami szerintem nem fogja elmarasztalni az árfolyamkock, ill a kamatemelések miatt a bankokat, lehet azt mondani, hogy mi akartuk de a gonosz bíróság. :)

Maga a végeredmény vsz egy kompromisszum ahol mindenki belép az árfolyamgátba, a különbözetet elengedik , vagy egy részét és ezt a bankok leírhatják a különadóból sok évre elosztva. Azért valószínű ez vsz mert gazdaságilag ez tűnik kivitelezhetőnek. Mindenféle jogi csűrcsavarás nélkül.

#705099 banyaiz Előzmény: #705005

Ezt az egész dev hiteles témát az örök emberi butaság tökéletes mintapéldájának tartom, úgy ahogy van az egész folyamatot.

De a "mentés" része az még a hitelfelvételi roham részét is felülmúlja pedig az már komoly mutatvány. :)

#705026 Spade Előzmény: #704992

Sztem azért várták meg a jogi utat, mert akkor ha az általánosan elfogadott jogi megoldásnál kedvezőbbet kínálnak a tv-ben a hiteleseknek megéri elfogadni és lezárulhat a devizahiteles ügy.

Amúgy sztem a kormány egyáltalán nem lesz békülékeny ez jól látszik a reklám adó ügyében. Sztem kemény szopás jön a bankokra, az a minimum h 180 HUF lesz a svájci elszámolása és lehet h a 2.5%-os kamattal válthatják ki. H miért vártak az egyértelmű, h a zavarok ne veszélyeztessék a választási győzelmeket. Ez az én véleményem majd meglátjuk mi jön

#705018 Csusza Előzmény: #705014

:-)

A véletlen trédek a legjobbak. Nekem is volt már pár ilyen mellényúlásom, szinte mind szép nyerővel zárult.

Most remélem csak a stoppokért mentek le 580-ig.

Persze belecsíptem...

jó volt.. véletlenül vet…

#705014 Ibiza

jó volt.. véletlenül vettem OTP shortot certivel teljesen mást akartam de a múltkor átrendeztem az ablakaimat..kb ott volt árban amit venni akartam..egyszer csak csilingel bekötött..nézem mi a fene ez..na mondom akkor már berakom feljebb..

ezt már beírtam ide de akkor kiderült csak 50db-ot adtam el a pakkból..gyorsan kitöröltem..de már elment az egész..meghozta a mai bevásárlás árát :))

#705005 Racional Előzmény: #704994

kedves Z!

ez a dev.hiteles döntögetés engem arra emlékeztet, amikor végre eldöntötték, hogy a Föld nem lapos, hanem gömbölyű, az se 3 napig tartott és bonyolultabb se volt, mikor már mindenki tudta, hogy az pedig lapos!

#704996 Csusza Előzmény: #704991

Én "félig" hittem :-), illetve hiszem. Valami oka kellett, hogy legyen, és nem hiszem, hogy a felminősítés lehetősége volt az.

Tovább gondolkozom itt egy vételen. Ha megindulna, nem is lenne kérdés...

#704994 banyaiz Előzmény: #704752

Esetleg olyan szempontból van értelme a jogi vonalnak amit a kormány kezdett, hogy van sok ezer per a témában ha lesz egy egységes állásfoglalás akkor az pontot tehet ezekre is.

Miért kellett ezzel várni a választás előttig az persze megmagyarázhatatlan, mikor 2010-ben is kérhették volna ezt az alkotmányossági egyéb kontrollt. :)

De ettől függetlenül a kompromisszumos rendezéssel nem kellene jogi döntést megvárni. Ez már a parasztvakítás része (ez is). Mert azt kizártnak tartom, hogy az legyen a végső jogi döntés, hogy a bankokat terheli az árfolyamveszteség, és a kamatemelések összege. Jogilag sem áll meg vsz.

Ha mégis akkor pedig ez akkora összeg amit nem lehet rájuk terhelni gazdaságilag.

Ennyi szerintem a probléma mindössze. :)