Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#704732 Grizzly Géza Előzmény: #704729

Amennyiben a csökkenés negatív növekedés a GDP-t tekintve, úgy itt is működhet a NER matek, miszerint az emelkedés ún. negatív csökkenés, de ezt már én sem értem... :)

Ami biztos, hogy a sípálya felfelé lejt,tehát egy NER fizikát alkalmazó síelő ideális esetben és megfelelő röppályán akár a föld körüli keringést is megcélozhatja, mint elérhető célt.

""A határ a csillagos ég" - tudja, ki mondta ezt Pelikán elvtárs?

Sejtem."

Majd jól nem mondja be egyik kommunista rádió meg tv sem, oszt jónapot. Úgyse értik a rabszolgák ezeket a számokat meg krikszkrakszokat.

Hurrá! Továbbra is csökk…

#704729 walex

Hurrá! Továbbra is csökkenő pályán van az államadósság!

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/varga_mihaly_a_novekedesre_kell_koncentralni.582170.html

2010. május: 19933,4 milliárd Ft

2011. május: 21116,5 milliárd Ft

2012. május: 21180,9 milliárd Ft

2013. május: 21765,4 milliárd Ft

2014. május: 24904 milliárd Ft

Ugye milyen jól látszik a csökkenő pálya?!

Még 4 év és akár 30000 milliárdra is "csökkenhet".

#704728 walex Előzmény: #704698

Szerinted beleírtad, sehol nincs itt semmilyen bruttó.

"Rezsicsökkentés évente kb. 100 ezer forintot hagy nálunk, ami olyan, mintha havi 20 ezer forinttal növelték volna a fizetésed."

Ügynökkérdés szabályozása téged kielégít. Ezt a kérdést csak azok próbálják meg jelentéktelennek feltüntetni, akiknek vaj van a füle mögött.

Én kíváncsi vagyok, hogy kik azok a nagy "rendszerváltó" demokraták, akik 1990 előtt spicli ügynökök voltak, ma pedig játsszák az eszüket egy-két komcsizás közben, hogy micsoda nagy demokraták.

Amikor pillanatok alatt törvényt módosítanak a saját érdekükben, aközben nem tudják összehozni az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát. Biztos erről is a Jobbik tehet vagy Gyurcsány meg az elmúltnyolcév.

Re: Origo

#704720 Csusza Előzmény: #704717

Tényleg volt valami kazah küldöttség, de már elhúztak. Utána beengedték a térre a tüntetőket.

#704718 Kiss Zoltán Előzmény: #704638

Én 81-ben Kanadába szerettem volna menni,nem engedtek,de nem is ez a lényeg,hanem az indoklás eleje!"Nem engedélyezzük Kanada országba való kiutazását":))

#704698 prospero Előzmény: #704624

Nem unortodox számítás, hanem bruttósítottam, hogy kiderüljön kb. mennyivel kellene emelni a bruttó béremet ahhoz, hogy ugyanekkora elkölthető jövedelemhez jussak......szerintem a hozzászólásomba is beleírtam, hogy bruttó...

Ügynökkérdés kapcsán a jelenlegi szabályozás kielégít. Aki akarja kikéri a személyes adatait, ha akarja utána közzéteszi a sajtóban vagy interneten, hogy ki jelentett róla.

#704673 Csusza Előzmény: #704640

Meggyőződésből komcsikkal semmi baj. Én például -"szélsőjobboldali" létemre- becsülöm Thürmert, aki ugyan bolond, de elvhű. Azért teszi, mert jónak hiszi.

Persze vannak határok, a ávósok, 56-os gyilkososk és tényleg besúgók jellemtelen férgek voltak és maradnak.

Na meg azok is, akik ugyan bűnöket nem követtek le, de arról, hogy haszonélvezői voltak annak a rendszerről, most szemérmesen hallgatnak, miközben új -liberális vagy éppen nemzeties- köpönyegükben feszengenek.

Engem érdekel az ügynök kérdés...

#704640 KawaBazsy Előzmény: #704638

Volt egy rokonunk, a bőrgyárban dolgozott, na ő belépett, vmi funkciót is vállalt, nem is volt gond a családjukban a lakáskiutalásokkal.. :-) Viszont ő tényleg hitt a dologban, meggyőződésből csinálta.

#704638 Ibiza Előzmény: #704627

Kösz. Természetesen én is őt támogattam és gyerekként büszke voltam/vagyok rá.. Édesanyám is úgy látta pedig fiatal házasként jól jött volna a lakás. A nehezebb utat választották eltartási szerződésük volt egy idős beteg nénivel akit gondozni kellett, vele laktak pár évig..amikor meghalt akkor lett övék a lakás.

Engem is csesztettek vörösök lépjek be..mondtam nem vagyok elég érett..de ahogy megérik bennem a gondolat azonnal jelzem..Tungsram (egyesült izzó) gyárában dolgoztam, nagyon erős szakszervezet és komcsi vezetés volt, 90% felett volt a párttagság.

Ezek ma már nem jelentenek sokat a mai fiataloknak..nem is értik miről beszélsz.

A nyolcvanas évek elején jugóba készültem és a taknyosorrú "kisfőnök"-nek kellett jóváhagyni az utazást..odaadtam papírt na itt írd alá..mondja ok rakd le..telik 1nap két nap..mondom mi van? Kinyögi még nem döntötte el mehetek vagy sem..na bedurrant az agyam..kikaptam a kezéből felrongyoltam a felsővezetőhöz..ő aláírta...csak megkérdezte visszajössz bameg?..mondtam vissza bameg..

Én még láttam kósánét meg még egy két komcsit akik eljöttek a céges gyűlésekre akik a módszerváltás után bősz komcsiból bősz demokraták és kapitalista hívők lettek.

Ezt nehéz átadni a mai fiataloknak.

#704635 Csusza Előzmény: #704614

Nem mindig kényelmes a gerinc, anélkül képlékenyebben lehet helyezkedni.

Én mégis becsülöm, akinek van.

#704633 Csusza Előzmény: #704620

"Ügynök kérdés nem érdekel. "

Ezen csodálkozom. Hisz demokrata vagy és antikommunista.

#704628 KawaBazsy Előzmény: #704620

"Ügynök kérdés nem érdekel."

Gratulálok. Nyílván az akarja ezt a szőnyeg alá söpörni, aki erősen érintett..

#704627 KawaBazsy Előzmény: #704614

Én pedig apáddal értek egyet, neki volt gerince. Anyám se lépett be, állandóan b.tatták is miatta, mert középvezető volt. Azzal tudta elütni, h 3 gyerek mellett nincs ideje.. :-)

#704625 walex Előzmény: #704611

Láttam már ezt a csodálatos listát.

Adódik a kérdés, hogy kik voltak még ez mellett ügynökök is, akik esetleg nincsenek ezen rajta?

Látva az ügynöklistákkal történő maszatolást, amit a 2/3-os MSZP-SZDSZ és a 2/3-os Fidesz-KDNP művel(t) elég valószínű, hogy nagy neveket rejtegetnek.

http://index.hu/belfold/2014/06/02/hatodjara_vedi_meg_a_fidesz_az_ugynokoket/

Azért 6. nekifutásra is szőnyeg alá söprés a reakció, ez a tett mindent elmond annak ellenére, hogy nem ismerjük az ügynöklistákon lévő neveket.

#704624 walex Előzmény: #704620

A közbiztonság romlása azért van, mert van egy töketlen sündőrség, töketlen vezetéssel, akik (mint az szinte nap, mint nap látható a Tolvajkergetők Facebook oldalán), alig mernek a bűnözőkhöz nyúlni + ha beviszik őket, néhány órán belül engedik is el őket, holott igen hosszú a listájuk a bűntettekről. Egyszerűbb nekik kiállni trafizni, mint bűnözőket üldözni.

Ezt a sündőrséget úgy ahogy van ebben a formában nem érdemes fenntartani, mert semmire se jó. Gyökeresen újjá kéne szervezni az alapoktól az egészet.

Gratisként egyértelművé kéne tenni a KISZ/MSZMP komcsi banda által alkotott jogszabályi környezetet, hogy a törvények ne a bűnözőket védjék, hanem a tulajdonost végre.

Érdekes számítás, hogy évi 100 ezer marad, de ez felér havi 20 ezres emeléssel. Ez megint valami unortodox számítási módszer. Felénk egy év 12 hónapból áll, nem 5-ből. :)

Ügynök kérdés téged nem érdekel. Gondoltam, hisz ez a párt hozzáállása is a dolgokhoz. Ami őket érdekli, az fontos mindenkinek, ami meg nem, az ne érdekeljen senkit.

#704620 prospero Előzmény: #704608

Én máshol élek és én mást látok. De egyvalami biztos: hogyha az adatok most visszaesést mutatnának akkor a leépítések száma megszaporodna - 2009-ben egy év alatt 400 ezer ember esett ki a munkaerőpiacról 6,7%-os gazdasági visszaesés mellett, ezzel párhuzamosan mindennapos hír volt, hogy munkaidő csökkentések vannak a rendelésállomány csökkenése miatt, nem pedig új műszakok indítása volt napirenden, mint manapság.

Az, hogy az adat jó, - és ha még sok negyedévig mindig ilyen jó lenne, annyit jelent, hogy az amit most látsz - előbb-utóbb meg fog változni, mert a gazdasági növekedés hatása szét fog terjedni az egész országban, de valószínűleg nem egyenletesen.

A közbiztonság alakulása szerintem szintén összefügg azzal, hogy megvalósult a szociális juttatások megnyirbálása amivel a Jobbikosok nagy része egyetért, és minél inkább aprítod a szociálisan rászorulókat, -hogy ne kelljen annyi adót fizetned-, annál inkább erősödni fognak a vagyon elleni bűncselekmények.

Rezsicsökkentés évente kb. 100 ezer forintot hagy nálunk, ami olyan, mintha havi 20 ezer forinttal növelték volna a fizetésed.

Ügynök kérdés nem érdekel.