Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

Re: nincs tárgy

#683465 banyaiz Előzmény: #683460

Van egy olyan elképzelés, hogy a takarékmutyi (akarom mondani feltőkésítés:) arra megy ki, hogy Fhb-é lesz a takarékbank, aztán, hogy az egész a végén kié lesz az majd alakul.

Alátámasztja ezt, hogy fhb postával milyen megállapodást kötött mióta beindult a takszövös buli. Illetve az is, hogy ha megfigyeled az árfolyam alakulását mióta a takbankot államosították. Kicsit felpörgött.

Hungarikumos dolgok vannak mögötte. Most, hogy ez így lesz vagy csak spekuláció majd kiderül. De vsz ez mozgatja.

#683460 Davenport Előzmény: #683452

Ez a mai nap is egy kaki. Az FHB miért fénylik? Azoknál nincsenek devizás hitelek? Elég nagy az összevisszaság, nem lehet követni. Következetességet nem találni.

#683452 Tapasz Előzmény: #683296

Én sem értem. Ilyen jó hangulatban is csak morzsolódik. De nem baj, majd akkor fog emelkedni, amikor senki sem várja :-)

Re: nincs cím

#683309 Janicroft Előzmény: #683295

Még az is egy szép pénz, egyelőre nem is tűnik úgy hogy pánik lenne a hír hatására, sőt..

nincs tárgy

#683296 Davenport

Nem értem ezt a mai árfolyamot! Most értem haza.

Szóval ukrán csőd egyenlőre elnapolva. Kúria döntés pozitív. Miért is nem tud kilőni?

Lépett a Fed! 2013. dec…

#683295 Lenthor

Lépett a Fed!

2013. december 18. 20:00

Bár az elemzők többsége jövő év elejére várta a nagy bejelentést, valószínűleg a közelmúlt kedvező makrogazdasági adatainak köszönhetően az eszközvásárlások mérséklését jelentette be. Januártól az eddigi 85 milliárd helyett 75 milliárd dollárnyi friss pénzt nyomtat havonta.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/lepett_a_fed.5.193196.html

#683272 Rozsdáskilincs Előzmény: #683262

Na még van kis időm írogatni. Össze is foglalhatjuk a szükséges feltételeket a sikerhez.

Kell egy rendszer ami szerint cselekszünk. Fontos hogy a rendszerünk ne engedjen nekünk szabad mozgást a rendszeren belül. Ha ez mégis adott akkor már nem e rendszerben leszünk. Tehát értelmét veszti. Úgy fogunk járni mint aki lement sétálni egyet kcisit erre kicsit arra. Teljesen más végeredményre jutunk mint az előre megtervezett útvonalat követtük volna.

Kell hozzá a piac megfelelő állapota, abszolút tőlünk független kellék. Soha nem tudhatjuk mikor kezdődik valami vagy végződik, ezt küszöbölné ki ugye a rendszerünk.

Kell hozzá a bizalmunk a rendszerünkben, ez bizony gyenge pont sokadik vesztő lépés után nehéz gépként betenni az ajánlatunkat. De muszáj!

És végül a konklúzió ha valamelyik feltétel kellék is hiányos hibás abban az esetben egy üres papírlapot sem ér az egész. Véleményem szerint ezért ilyen rossz a spekulánsok átlagéletkora a piacon.

Persze sokféleképp lehet kereskedni de csak fegyelmezetten, önuralommal lehet a sikerre egyáltalán valamiféle esély.

#683262 Euroman Előzmény: #683261

így igaz....idén szept-dec. évek óta a legrosszabb időszakom....a rendszer se mindig működött, számítógépemmel is voltak gondok, és jó tvk, rába, richter kiszállásról lemaradtam....otp-be meg beragadtam...

#683261 Rozsdáskilincs Előzmény: #683228

Pénzt csak akkor lehet innen kivenni ha megfelelő a stratégia de ez is kevés ha a piac nem ad lehetőséget rá. Toporgó piacon abban lehet reménykedni hogy egyszer csak kezdődik valamiféle folyamat ami eltart egy ideig biztosítva a lehetőséget a profitra. Többnyire addig rögzül a spekibe hogy ugy se megy sehova és szépen kis profitot eltéve önként kilép, ezzel elvonva magát a lehetőségtől. Ez van ez egy nagy türelmet, fegyelmet igénylő tevékenység. Nagyon nagyon nehéz a spekulánsok élete:)

#683260 Rozsdáskilincs Előzmény: #683235

:) aki kicsit több időt eltölt ezen a pályán látja nem kispályás a dolog, sokkal bonyolultabb mint aminek tűnik az első pár évben:)

Ha már így tolják lefele tolhatnák meg egy kicsit lejjebb.

#683228 Euroman Előzmény: #683221

egészségedre....én már 2x abbahagytam...2008 őszétől 2009 tavaszáig, és 2012 első félévében.....érik az újabb kiszállás....majdnem minden papírom minuszban, bét ahelyett, hogy idén 10-15 %-ot emelkedett volna, tök nullában, vagy minuszban zárja az évet....

#683206 banyaiz Előzmény: #683192

Nagy a lelkesedés a papír iránt , túlteng az optimizmus.

No de azért ha kicsit máshogy közelítjük egy 100-150 Ft körüli osztalék jelenlegi áron = 1 éves banki kamattal , nagyjából.

Azért vszínűbbnek tartom, hogy messzebb nézve inkább ennél drágább lesz mint olcsóbb. Vannak kockázatok nem mondom, de azért amin az elmúlt 5 évben átment a cég az nem egyszerű. Válság aztán forradalom, eu szétesés para, ez dev hiteles szappanopera. Para hegyek.

Mondom mostanában az a jó hír, ha egy előzetesen rossznak gondolt esemény nem következik be, vagy nem olyan vészes. :) Ez már mindent elmond a szituról.

#683199 Euroman Előzmény: #683197

én 8 éve csinálom, és már nem lelem kedvem benne, csak a lendület visz tovább...nyárig jól ment most is, szept óta viszont rosszak az eredményeim....

#683197 Lebleuf Előzmény: #683192

Már annyiért is szívesen megszabadultál volna akkor a pakkodtól és elégedett vagy, ha ott eladod és megint beszakad.(?) Eddig tart vsz. a sztori.

Különben tartod és gubbasztasz rajta. Ha meg eladtad, lehet alacsonyabb bázison ismét építkezni. Én így fogom fel.

Velem pont ez történt, pár körrel ezelőtt többször. Ráadásul onnan tovább ment föl!

Kettő körrel ezelőtt pedig fagyi áráért szabadultam meg a teljes pakkomtól, hisz lentebb vártam. Akkor lejött.

Visszavettem, de túl magason vásároltam kezdetben megint, 4406-on eladtam ezen már volt szolidan szép nyerő.

Megint nem vártam ennyire le, így megint hamar kezdtem venni 4288-on, igaz csak motivációs pakkot vettem, okulva az előzőkból. Ma pedig 4182-őn!

A tőzsde – itt most OTP-t nézve – szerintem, tökéletes önismereti képzés, ~ út.

Rugalmasságra, gyorsabb döntéshozatalra és dinamikus cselekvésre tanít,

megmutatja mennyire vagyok mohó, türelmetlen, elégedetlen, stb. _magammal_.

Bármit kivetítek, hogy mi szahar, mi milyen negatív, az csakis rajtam keresztül valósulhat meg úgy és annyira, amennyire annak érzem.

Keresztül áramol rajtam, a végeredményként elért érzésért alapvetően magamat okolhatom.

Kb. másfél év kereskedési háttérrel itt tartok, ennyit tudok hozzáfűzni.