persze, mert az a halál farkán van és fos a tömegközlekedés is
persze, mert az a halál farkán van és fos a tömegközlekedés is
be van állítva a hírdetésfigyelőm az ingatlan.com-ra és 2 -3 hetente van egy -egy gyöngyszemnek tűnő lehetőség a 2, 12-ben... A 3. vagy 11-ben pedig még több, csak ott kevés az igazán jó hely. De mondjuk a 11-ben Sasad részen sok szokott lenni.
Statisztika készítésekor már az adatok előszűrésekor kivennék a példáidat.
ez marhaság.
Mondjuk attól függ milyet nézel. Én pl. 75k-ért (kktg nélkül) bérlek 100 m2-es házat kerttel a Rózsadombon (idegentől). Jó mondjuk itt mindig azt mondom, hogy ezt kvázi a piaci ár feléért bérlem.
A másik az pedig szintén 2. kerület, az IBS mellett egy cc. 60m2 -es full berendezett lakás (házimozi rendszer, mosogatógép, IKEA bútorok, stb.stb) garázzsal együtt 80k+11kktgért.
Tehát lehet találni, de nyilván tele van a pesti ingatlanpiac lepattant szarral. Egy jó bérlethez idő kell, csakúgy mint a vételhez.
De a bérlet azért jobb, mint a saját, mert az ember életkörülményei, igényei, családja létszáma, munkahelye folyamatosan változik és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mi van, ha a szomszédba beköltözik egy kretén pl. vagy egy zenész...
Saját lakással beszívja az ember bérelttel bérel egy másikat.
Én az utóbbi 5 évben 5. helyen lakom.
Arról nem is beszélve, hogy egy lakás adás vételnél ott az illeték, az ügyvédi költség, nagy pénzmennyiség van lekötve.
Persze Mo-n ahol 30 évente kirabolják az egész országot valamilyen módon, ott az ingatlanhoz fűződő perverz birtoklási -tulajdoni jog valamelyest érthető.
Ez így van.
Egy német felsővezető ismerősöm egészen hatvanegynéhány éves koráig bérelt házban lakott. Tökjó volt a ház, a kert, minden.
Gondolta az anyagi lehetőségei megengedik, vesz egy sajátot.
Megvette, már akkor is sápitozott, hogy mennyi pénzt adott ki, aztán meg több évig amiatt, hogy a kertet 16ezer EUR-ból tették rendbe és folyamatosan fizetni kell a kertészt, meg még mindenfélét. Arról nem is beszélve, mikor a felesége kitalálta, hogy modernizálni kéne a konyhát, az még többe került, mint a kert...
3ker-ben mikrogarzon :D 65k +35k rezsi alatt szinte nincs is.
Értelmes PPP beruházásokra lenne szükség, vagy szimplán az üres lakásokat tartós bérletbe adni, nem csak rászorulók részére.
érdekes és szerintem is
A végével egyetértek, ezért nem is ünneplem pl, ha jön a Mercedes.
Sajnos jól elvan csúszva a rendszerünk az is azért ilyen elviselhetetlenül magas mert az állam kénytelen valamiből biztosítani az elégtelen termelés miatt a költségeit. Remélem letérünk már lassan erről a globalista útról egy nekünk megfelelőbbre. Én látok erre utaló jeleket de egyenlőre csak jelek. Az ingatlan piacot is meg lehetne szabadítani két igazságtalan tehertől, de ugye ehhez az kell hogy a gazdaság kitermelje máshol ennek a kieső részét a kasszából. Egy átlag magyar 3 szor vált ingatlant. 1 mikor mindegy hol mennyi csak külön akar élni a maga lábán. 2 mikor kicsit erősödött ha volt hozzá esze akkor elmegy egy olyanba ami már jobban megfelel a szükségleteinek. 3 mikor már nincs szüksége rá ill kisebb is elég. A feri így kisbetűvel bevezette hogy nem leírható az eladott ill vásárolt ingatlan árkülönbözete. Igazságtalan leadózni mikor ingatlanból ingatlanba megy a pénz hisz a lakhatás a család szükséglete, nem összevethető egy nagyobb autó cseréjével amit az ember csak akkor tesz ha megteheti hogy másikat vásárol, egy kis olcsó kocsi ugyanoda visz, míg egy gyereknek jobb ha van külön szobája. A másik teher Viktor megemelte az átírási költségeket. Tudom én az állam csak onnan tud elvenni ahol van pénz de ezzel megfojtott egy amúgy is szarbanlévő piacot ami mint említettem az emberek létkérdését érinti a lakhatást.
Ricsi akkor fogunk tudni tovább lépni ha betudunk kapcsolódni saját termékekkel a nemzetközi piac kereskedelmébe. Bérmunka a profit mások zsebében lecsapódása nem teszi lehetővé hogy az állam más alapvető területeken enyhítsen a terheken.
Volna miből faragni ezt és mást is…
Tax Freedom Day – az a dátum, mikortól nem az államot tömjük, hanem onnantól vissza is kapunk a befizetésekből.
Magyarország? > dobogón, aranyéremmel a nyakában…
Mi a dátum?
Íme:
http://privatvagyonkezeles.hu/images/vmajom/pages/taxfreedom-day.jpg
USA – április 13. (innen indult a Tax Freedom Day)
forrás:Vakmajom
nem hosszú bemásolom:
Egy Dallas Hostetler nevû floridai üzletember 1948-ban találta fel a "Tax Freedom Day"-t, ez azt a napot jelenti, ahonnan minden befizetett adót meg járulékot (szövetségi, állami) összeadva már magunknak keresünk az állam helyett, tkp. azt látszik belõle, hogy egy adott évben hány nap munkába telik fenntartani az államot és mikortól dolgozunk magunknak.
Az USÁ-ban 1900-ban január 22 volt a Tax Freedom Day, ma április 13 - egyébként nem nõtt a 70-es évek óta és globális összehasonlításban az egyik legjobb szám ez. Érdekes kis európai összehasonlítás, hogy hol mennyit kell dolgozni az állam fenntartásáért. Az USÁ-hoz képest az EU-ban szocializmus van:
Irgalmatlanul drága a magyar állam mûködtetése, egy nagy dagadék.
:D
Erre maradhatna az ÁFA meg a SZJA. Azt mondom, abból ki kell jönnie az ilyen dolgoknak.
Ricsikém én bírlak ne értsd félre!:) De akkor ki a tököm fizetné ki pl a kihalóban lévő Túzok állomány fennmaradására fordított összegeket:) Mondom drága minden idehaza sajnos egyenlőre reméljük idővel változni fog. Vagy Mandela temetésén is képviseltettük magunkat biztosan, de minimum táviratot küldtünk:)
Fizessük meg azt is, meg ezt is, de mindent annyira, amennyire használjuk.
Én azért, és csak azért akarok fizetni, amit használok, tegye azt más is.
A lényeg én használom az ingatlanost..ahogy ő is használni akar engem.//
A szolgáltatáslényege ez lenne az eladó szempontjából:) De a cégek gyorstalpalón képzett szakemberei ezt fordítva látják hisz ezt tanították nekik. 95% használhatatlan átutazó ezen a pályán 5% rendesen végzi a dolgát, több éve ez nyújtja a tisztes megélhetését.
így van..amikor autószerelőhöz mész nem tudod mire számíts csak feltételezel és elvársz egy színvonalat.
Ha nem kapod meg büntetsz.
Pályázatíró céggel kötöttem szerződést, nagyon pengék ügyesek kedvesek..jó szívvel fizettem ki a magasabb jutalékukat, megdolgoztak érte.
hasonló a mentalitásod ezekben a dolgokban mint az enyém.
Te Ricsi az állam nem csak a földhivatalt működtetti. Pl Egy csomó olyan dolgot amivel még csak nem is találkozunk életünk folyamán.
erről van szó..ezt azok nem értik akik soha nem árultak ingatlant.
Eladtam párat...a nagyobb részt magam adtam el..
2-3%-nál többet nem szívesen fizetek ingatlanosnak..és elvárom pezsegjen..
van amelyik 5-6%-ot kér és azt mondja segít..ne segíts gyökér dolgozz...
Ha az ember el akar adni ingatlant akkor belövi az árat..körbeszimatol keres, kutat..látja kb hol van az ára..ha a "piaci árra rakod be az ingatlant akkor egy leszel az ezerből..ezért valamit mellé kell tenni vagy árban úgy elhelyezni kedvezőbb legyél mint a többi.
Ingatlanos esze odáig terjed add el 60%-on és akkor gyorsan elmegy, ha sikerül nagyon olcsóra ledumálni az árat..ingatlanos megveszi saját számlára..(segít!!) de csak jelzem olyan sem volt ingatlanos hozott volna olyat aki azt mondja..értem én ennyi-annyi az ára de én ennyit adok érte..
Én 1 évet szoktam rászánni az eladásra.
A lényeg én használom az ingatlanost..ahogy ő is használni akar engem.
Ez a rendszer a mai világban (alig van ingatlan adás-vétel) rettentő olcsón lenne fenntartható.
Az ügyvéd megírja az adás-vételit, beküldi, iktatják (mind számítógépen, mint az adóbevallást). A központban meg egy hölgyike 2 perc alatt átírja a tulajdoni lapon a változást. Tehát kellene egy rendszer, ami működtetése ingyen van, és kellene 1-2 hölgyike, aki dolgozik. Mi ebben a rettenetesen drága?
De még a hölgyikéket is megspórolhatnánk, mert ugye, az APEH kiveti az átírási illetéket, ugyanezen idő alatt ugyanaz a hölgyike is átírhatná a tulajdonos adatait. Megteheti a rendszer, az APEH kiküldi az illetékről szóló értesítést, és ugyanebben a pillanatban a rendszer beírná tulajdonosnak az illetékre kötelezetteket új tulajdonosnak. Jajj, de bonyolult.
Persze a mai rendszert fenntartani, amiben több ezren ücsörögnek a semmiért, valóban drága, de azt gondolom, kicsit át lehetne szervezni.