Regisztráció Elfelejtett jelszó

Síelés, téli sportok

Re: síelés

#684614 banyaiz Előzmény: #682314

Kipróbáltam a merinót. Icebreakerből rendeltem egy jégeralsó szerűséget, és egy hosszú ujjas testre tapadó póló szerűséget.

Annyi különbséget vettem észre 100% pamut trikóhoz képest, hogy ez kb anyagvastagságban harmada, teljesen testretapadó de olyan nyúlása van nem veszed észre van rajtad vmi pluszban. Meleg ha kint vagy, de fűtött szobába sem izzadtam meg benne.

Alsónál pedig szintén nagyon vékony anyag egy normál jégerhez képest, olyan egy farmer alatt mintha nem öltöztél volna alá érzetre, viszont meleg.

Egyáltalán nem izzadtam bele . Mondjuk a legextrémebb használata az kb ilyen mínusz 2 fokban mászkálás városban. :) Szóval nem volt igazán intenzív próba, de hétköznapi használatra igen jó.

Az egy másik kérdés, hogy normál pamut trikóim árát néztem kb 10 kijönne egy ilyen merinó árából, vagy több. Szóval így is megéri e azt nem tudom, de, hogy igen jó az biztos.

#682555 Ibiza Előzmény: #682481

ez lesz az..mondjuk puritánabb csomagolás volt..semmi kígyó nem volt rajta.

#682474 Ibiza Előzmény: #682372

anno hordtam ismerősöknek oroszoktól vipraszol vagy mi volt a neve.. viperaméreg volt benne..azt mondták csodaszer.

#682425 prfecó Előzmény: #682409

snowboard a legjobb fekete pályán síelők között , fejvédő nélkül lehetőleg Helvéciában))

tuti börtön és kiutasítás, ha nincs nálad éppen egy millió dollár készpénzben ............

#682409 banyaiz Előzmény: #682385

Gyarló az ember. Mindenki racionálisan cselekedne állandóan mivé lenne a világ? :)

Nem annyira értek a dologhoz eddig nem nagyon foglalkoztatott .

Ha jól szűrtem le lehet olyan eset, hogy (gyógy)torna nem használ. Sportok közül is esettől függ mi ajánlott. Úszás nagyjából mindenkinek, de pl futás az már határeset, ugyanígy tenisz is

Vagy síelés is kérdőjeles , hogy topiktémánál maradjak.

Jön Csusza aztán kikapok eltértem a topiktémától. Már a ruházattól az orvoslásig mindent szóba hoztam.

Az mindenképp pozitív példa neked torna ennyire használt. Majd ha nem lesz kedvem csinálni akkor talán eszembe jut. :)

#682385 Margaretta Előzmény: #682376

DEHÁT, vannak olyanok is, akiket évtizedszámra foglalkoztatja ez a kérdés és inkább gyógyszerre, orvosra, kórházra, műtétre gondolnak és ezek alá vetik magukat, miközben sokszor jóval egyszerűbben meg tudnák oldani ezt!

Miért van ez?

Ez talán fontosabb kérdés is lehetne, mint az államadósság, vagy a GDP, vagy bármilyen ehhez hasonló kérdés. Ez sokkal inkább meghatározza az emberek mindennapjait, mint a politika által kreált igaz ,vagy nem igaz kérdések, kreálmányok, mutyik.

#682376 banyaiz Előzmény: #682372

Csak sokan biztos úgy vannak vele mikor fáj akkor foglalkoztatja őket a kérdés, aztán ha elmúlik akkor már nem.

Biztos, hogy jó dolog ez amit csinálsz ha ennyire segített, mire nem jó egy év vállalkozója verseny. :)

#682372 Margaretta Előzmény: #682371

Dehát én is akkor foglalkoztam a témával, mikor fájt és megtaláltam ezt a gyógyító tornát.

Véletlenül, mert a Figyelő honlap alján láttam meg, mert abban az évben beneveztem az év vállalkozása versenybe és emiatt sokszor néztem azt az oldalt. Ott volt az alján ez a pilatesz hirdetés és megnéztem, hogy mi ez. Elolvastam és úgy éreztem, hogy bár a versenyt kis híján nem mi nyertük meg, a gondviselés küldte ezt a hirdetést számomra. Még mindig úgy érzem, hogy nagyobb nyeremény volt számomra, mintha az év vállalkozása versenyt nyerjük meg:)

#682371 banyaiz Előzmény: #682370

Az lehet az oka, hogy amikor fáj akkor foglalkoznak vele. Rövidtávú szemlélet. :)

Ez pozitív, hogy neked ennyire segített ez a torna.

Aztán olyan eset is, hogy munkája miatt pl nagy súlyokkal dolgozik. Egyik szomszédom fiatal srác járt úgy kint volt németben és nagy súlyokat pakoltattak vele. Sérvet kapott , de annyira durva volt, hogy doki mondta is, hogy nincs más műteni kell. Nem volt 30 éves még.

#682370 Margaretta Előzmény: #682369

Nem tudom, hogy miért van, de ha olyanoknak is mondom, akik évtizedek óta nyögnek és már beszedték és rákenték a világ összes gyógyszerét a fájdalmukra, hogy nálam ez a pilatesz bevált, mégsem csinálják.

Pedig ez egy dvd-be kerül (kb. 4-5000 Ft) és otthon nyomhatod, mint állat és örülsz, hogy erős, egészséges vagy. Meg jól érzed magad a bőrödben. Nem kell rohangálni az orvosokhoz, műtetni magad. Biztonságérzetet ad, hogy tudod nem következhet be bármikor az a bizonyos rossz mozdulat...

Én mindig erre gondolok és egy héten legalább kétszer megcsinálom, olyan 45-50 perc.

#682369 banyaiz Előzmény: #682367

Mocsok egy dolog , eddig csak külső szemlélőként láttam. Nagybátyámat, apámat is műtötték sérvvel. Sokat kínlódtak vele. Nagybátyám járt úgy családi házában az emeletre csak négykézláb tudott felmenni.

Apámnak pedig több hónapos kezelés után mondták rendben van, jól is érezte magát , 1 nap múlva nem bírt felkelni az ágyból. Mentősök vitték be kórházba, utána műtötték.

#682367 KawaBazsy Előzmény: #682366

Nekem olyan is volt, h anyámnál voltam, s lehajolásnál benyillalt, úgy is maradtam. Vezetni sem tudtam, anyám vitt haza, akkor épp egy merev tengelyes terepjáróm volt, majd betojtam a menetkomforttól.. :-)

Egyszer meg nem a derekam, hanem feljebb, a lapockáim közt csípődött be vmi ideg. Nem akart elmúlni, lélegezni is nehezemre esett. Az orvos felírt vmi oldatot, amit rongyra öntve rá kellett tenni, h kijöjjön. Viszont az olyan maró hatású volt, h felírt egy kenőcsöt is, amivel előtte be kellett kenni..

#682366 banyaiz Előzmény: #682360

Eddig ezt az élményt kihagytam. Kisebb pittyputty volt, hogy éreztem van derekam, de az semmi volt.

Mostani az már emlékezetes volt, beállt gondoltam estére kutya bajom. Na persze. Este is fájt még, jó akkor pihi, majd reggelre. Reggel ahogy megmozdultam az ágyban olyan fájdalom, hogy hűha ennek fele sem tréfa. Centinként elvergődtem az ágy széléig. Megpróbáltam felülni nem ment . Vhogy térdelő helyzetbe kerültem az ágy mellett kezemmel támaszkodtam innen nem tudtam mozdulni bármit csináltam fájt kurvára, mondom fel kell álljak nem térdelhetek itt egész nap. Vhogy felálltam fogaim csikorogtak közben, 2 percig csak álltam egy helyben hátamban mintha egy kardot szúrtak volna. :)

Utána még lementem kocsival gyógyszerért miután bekaptam egy adag fájdalomcsillapítót. Csak annyit erről, hogy a fejemet kézzel kellett betolnom a kocsiba, lenyomni , hogy beférjen mert annyira hajlott a derekam. :)

Nem egy leányálom.

#682363 banyaiz Előzmény: #682359

Akkor használ ezek szerint. Olvastam én is , hogy torna az sok esetben hasznos. Kosmodisket kaptam kölcsön ehhez vannak tornagyakorlatok azokat csinálom most naponta kisebb nagyobb lelkesedéssel. :)

#682360 KawaBazsy Előzmény: #682352

Nekem előfordul, de kb évente egyszer. Legutóbb azt sem tudom mitől, leszálltam a bringáról, s elkezdett egyre jobban fájni. Kellett pár nap, mig elmúlt.

Előtte meg pont az általad annyit említett Kambodzsában 2011-ben. NO az kellemetlen, amikor 8500 km-re az otthonodtól egyedül túrázol, s reggel, amikor felkapnád a hátizsákod, h hazamenj, úgy beáll a derekad, h csak nyögni tudsz. Nem tudtam a cuccom felemelni, úgy rakták be a tuktukba, a határon meg azért tudtam átkelni, mert jött egy ember, aki kézi kocsival átvitte a holmikat baksisért. Estére, mire Bangkokba értem csillapult annyira, h a hátamon elbírtam, h szállodát keressek (akkor is csak pár 100 métert kellett mennem..)

#682359 Margaretta Előzmény: #682352

Régen nekem is bedurrant néha a derekam. Vagy ha hosszabb ideig előre kellett hajolnom megfájdult. Szaggatott a vállam. Ilyesmik...

Szétnéztem és 2007 óta pilatesezek. Azóta (kopp-kopp:) nem fájt a derekam, meg más sem.

Sőt, most nyáron két délután 250 db 19 kilós kőlapot felszedtem, elegyengettem az alját és újra leraktam, még izomlázam sem lett.

#682352 banyaiz Előzmény: #682345

Nem volt eddig komolyabb gondom vele. Nem mondom, hogy soha nem éreztem, de különösebb gond nem volt derekammal.

Most sikerült . Ráadásul nem is nagy igénybevételnél, ebéd közben, nyúltam kicsit messzebbre és ÁÁÁÁÁ, most már van fogalmam milyen lehet annak aki ezzel kínlódik.

Biztos, hogy edzés az kellene. De vszínű majd ünnepek után elmegyek dokihoz egy röntgenre nézzük meg mi is van ott bent.

Csontkovácsot ajánlgatták sokan, és úszást, masszázst. Most csinálok tornagyakorlatokat naponta, nem rossz ez sem, hátizmokra, derék környékére.

Nem túl megnyugtató, hogy ez bármikor megeshet, nem szeretném sűrűn átélni. .)

#682351 banyaiz Előzmény: #682341

Jégereim nekem is vannak, csak annyi ilyen "technikai" cucc van már, hogy gondoltam újítok .

Aztán most arra jutottam, hogy vissza az őskorba birka, jóféle állatbőr az lesz a nyerő. :)

#682349 Margaretta Előzmény: #682327

Télen használj vastagabb alsónadrágot.

Pl. C&A body wear Angelo Litrico. A fiam kedveli és nem fázik benne.

Pamut, vékony póló anyaga van, rövidszáru.