Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

Re: nincs cím

#683249 birkanyiiroo Előzmény: #681918

Azt olvasom egy német cikkben, hogy az arany elszámoló árának megállapítása 5 előzetesen meghatározott amcsi bank napközbeni kétszeri telefonkonferenciáján dől el. Valami csóka 15 évre visszamenőleg lekövette a naponkénti ármozgásokat és arra a megállapításra jutott, hogy az európai időben délutánra eső elszámolóár statisztikailag nézve nagyon sokszor az adott napi minimumárat is jelentette egyben. Az európai időben délutánra eső ármegállapítás időpontja - minő csoda - épp az US keleti parti bankok nyitása körüli időpontra esik...

A cikk azt sugallja, hogy összehangolt módon manipulálják az usákok az arany árfolyamát a FED-en keresztül és mindent megtesznek a követhetetlenül csapongó volatilitás mesterséges fenntartásával azért, hogy a spekiket eltántorítsák az aranyba való befektetéstől, ugyanis ez a dollárban való "bizalom" világszintű gyengülését eredményezhetné. A cikk szerint az arany jelenleg "érthetetlen arányban" alulértékelt az S&P-hez képest (0,69% jelenleg). Ez az arány történelmi összevetésben mindig 1,1% körül mozgott, ami mára nem felel meg többé az USA érdekeinek.

Döbbenet.

Foglalkozik valaki fizik…

#683182 Tucsok

Foglalkozik valaki fizikai arannyal? Van információ a Corect goldról?

#682263 ikszf Előzmény: #681932

Sztem az összes long irányú pozi trenddel szemben lenne.

Ugyanúgy rátapadt erre az 1200 körüli szintre, mint egy éven keresztül az 1500-ra. Az a különbség, hogy ott az emelkedő trend támasztotta, most meg ugyanaz tolja lefelé.... ugyanolyan szép sötét gyertyával fogja átvinni, idő kérdése.

legutóbb Kína is többet …

#681929 potter03

legutóbb Kína is többet vett, mint szokott

A 1200-nél már több bányának is elege lett volna.

#681918 tozsdenyul Előzmény: #681834

Nem mehet mindig lefelé (short trendben sem)...

Talán két napja olvastam, hogy már mindenki pesszimista lett...

#681834 TrendMan Előzmény: #681821

Talán a dollár az utolsókat gyengüli amig dupla csúcsot csinál 1,38 körül és az hajtja.

Más ötletem nincs.

#681285 ikszf Előzmény: #681025

Lenne tér felfelé, de sehonnan se merném ezt longolni (trenddel szemben kereskedni).

Annyi nyugija talán lesz a longosoknak, hogy nem idén verik be új lokális mélypontra.

#681235 Hathor Előzmény: #681231

:D

de kemények ezek az avatarok.. :D

meglátom és kész vagyok..

Ez az egyik..

Sly csöcsös Angela Merkele a másik

Harmadik robbaj szemüveges öreg ura :D

hát persze, hogy egyszer…

#681106 potter03

hát persze, hogy egyszer majd lesz. annyi bizonyos, hogy itt már rajtam kívül más is megszerette

meg mégis csak az aranyról beszélünk

#679398 Bendeguz Előzmény: #679341

az amcsik miatt van jogosultsága az arany longnak, csak az a baj, hogy a dollár gyengüléssel el fog úszni az is...