Ez a kormányzati háttérintézmény is a "transzparencia" szolgálatában áll:
http://en.wikipedia.org/wiki/Exchange_Stabilization_Fund
És hány ilyen lehet még...
Ez a kormányzati háttérintézmény is a "transzparencia" szolgálatában áll:
http://en.wikipedia.org/wiki/Exchange_Stabilization_Fund
És hány ilyen lehet még...
és "szabad piac". :(
transzparencia
Azt olvasom egy német cikkben, hogy az arany elszámoló árának megállapítása 5 előzetesen meghatározott amcsi bank napközbeni kétszeri telefonkonferenciáján dől el. Valami csóka 15 évre visszamenőleg lekövette a naponkénti ármozgásokat és arra a megállapításra jutott, hogy az európai időben délutánra eső elszámolóár statisztikailag nézve nagyon sokszor az adott napi minimumárat is jelentette egyben. Az európai időben délutánra eső ármegállapítás időpontja - minő csoda - épp az US keleti parti bankok nyitása körüli időpontra esik...
A cikk azt sugallja, hogy összehangolt módon manipulálják az usákok az arany árfolyamát a FED-en keresztül és mindent megtesznek a követhetetlenül csapongó volatilitás mesterséges fenntartásával azért, hogy a spekiket eltántorítsák az aranyba való befektetéstől, ugyanis ez a dollárban való "bizalom" világszintű gyengülését eredményezhetné. A cikk szerint az arany jelenleg "érthetetlen arányban" alulértékelt az S&P-hez képest (0,69% jelenleg). Ez az arány történelmi összevetésben mindig 1,1% körül mozgott, ami mára nem felel meg többé az USA érdekeinek.
Döbbenet.
Foglalkozik valaki fizikai arannyal? Van információ a Corect goldról?
Sztem az összes long irányú pozi trenddel szemben lenne.
Ugyanúgy rátapadt erre az 1200 körüli szintre, mint egy éven keresztül az 1500-ra. Az a különbség, hogy ott az emelkedő trend támasztotta, most meg ugyanaz tolja lefelé.... ugyanolyan szép sötét gyertyával fogja átvinni, idő kérdése.
a szuperoptimista paulson is már meggondolta magát. ideje aranyat venni!
legutóbb Kína is többet vett, mint szokott
A 1200-nél már több bányának is elege lett volna.
Nem mehet mindig lefelé (short trendben sem)...
Talán két napja olvastam, hogy már mindenki pesszimista lett...
Talán a dollár az utolsókat gyengüli amig dupla csúcsot csinál 1,38 körül és az hajtja.
Más ötletem nincs.
Lenne tér felfelé, de sehonnan se merném ezt longolni (trenddel szemben kereskedni).
Annyi nyugija talán lesz a longosoknak, hogy nem idén verik be új lokális mélypontra.
:D
de kemények ezek az avatarok.. :D
meglátom és kész vagyok..
Ez az egyik..
Sly csöcsös Angela Merkele a másik
Harmadik robbaj szemüveges öreg ura :D
hát persze, hogy egyszer majd lesz. annyi bizonyos, hogy itt már rajtam kívül más is megszerette
meg mégis csak az aranyról beszélünk