Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#667876 Ibiza Előzmény: #667865

akkor a második esetben is a trendet erősíti a nagy forgalom.... a piac elérte a célját..az aktuális eladók eladtak az aktuális vevők megvették..megáll az esés..ha elfogy az eladó akkor a vevők csak magasabb áron vehetnek..magyarul visszapattanás van..megtalálta az alját az esés..vagy annak az első hulláma..

A nagy eladók érdeke sem az..egyben beadják a pakkot..ha megszűnik az eladói nyomás akkor emelkedés van..iylenkor önthetnek egy új pakkot..ez a második hullám..a nagy eladónak és nagy vevőnek is vannak célárai átlagárai..

mtel esetében kis forgalommal csorgott le az árfolyam erre erősített rá a nagy forgalom..a nagy forgalomnak van egy tehetetlensége..túlleng..túlszalad

Én ezért vettem egy pakkot.. a zárár lesz fontos és a holnapi nap.

#667865 rbbj11 Előzmény: #667843

Igaz ez is, pontosítani kell mindkét megállapítást.

Az az irány a meghatározó, amiben jellemzően magas a forgalom, így korrekciókban kisebb a forgalom egy down trendben. Ha megindul egy trend, akkor annak megerősítését jelzi a forgalom. Fontos még az egymást követő napok forgalma is, ha az minden nap stabilan átlag feletti, az is trend erősítő.

Amiről én írtam, az arra vonatkozik, mikor egy adott trend már jó ideje zajlik, és megjelenik kiugró forgalom, nem pusztán az átlagot és addigi trendet jellemző magas forgalom, hanem annak akár többszöröse. Ez a kiugró forgalom akár napokig is tarthat, és nagy mozgással társul trend irányban. Mondhatni nagyon felgyorsul a trend. Ez down trendben gyakran pánikszerű, és az utolsó eladókat hozza a piacra, egyszerűen nem marad eladó, mert mindenki elad, aki egy picit is bizonytalan. Ezután legalább időlegesen kifullad a trend, mert nem marad szinte eladó, és ha vevő sincs, akkor sem tud tovább esni a részvény. Szerintem ez történik most mteló-ban, de ahogy fentebb is írtam, ez napokig tarthat.

Re: certi

#667856 Ibiza Előzmény: #667852

"A certinél a kibocsátó banknak lehet(ne) olykor érdeke, hogy kiütési ár közelében besegítsen. De miért tenné? Max. akkor, ha a saját pénzével is beszállt az adott certibe,.."

erről beszéltem..

#667852 birkanyiiroo Előzmény: #667838

A certinél a kibocsátó banknak lehet(ne) olykor érdeke, hogy kiütési ár közelében besegítsen. De miért tenné? Max. akkor, ha a saját pénzével is beszállt az adott certibe, más esetben szarik rá, hogy kiütik-e vagy sem, zéró az érdeke normál esetben.

A certiknél a bankok minden egyes megnyitott pozíciót a semmiből teremtenek egy bonyolult tőkepiaci szabályozási folyamat eredményeképpen, éppen ezért számít kőkemény derivátumnak. Tehát nem úgy megy, hogy lezsírozva állnak a biankó certik a bankszéfben vagy a brókerek merevlemezein és várják hogy mikor veszik meg őket a spekik, hanem minden újabb pozi nyitásakor a bank a megnyitott pozit azonnal bebiztosítja egy arra alkalmas biztosítónál, aki pedig viszontbiztosíttatja egy még nagyobbnál.

A bank a certiken éppen ezért sohasem veszíthet, hanem a spread és jutalék révén állandó profitra tesz szert, a forgalom függvényében.

A certi-spread az Ersténél éppen azért akkora amekkora (mekkora? hatalmas!!), mivel egy ilyen fejletlen tőzsdén mint a a magyar, még a hideg vízre valót sem keresnék meg normálisabb spreadekkel ilyen gyenge forgalom mellett.

Az Mtel turbo-long certije meg néhány ezer db-ot mozgat meg átlagban naponta. Tehát ha beesik 255-ig, biztos, hogy nem a certi kiütése miatt fog!

#667846 Lebleuf Előzmény: #667844

igen a manuális stop nekem is barátom lett, a stopgyilkos mozgatások miatt.

és gondolom a könyvből is többet látnak 2×5 sornál.

#667844 Ibiza Előzmény: #667840

a brókerek látják a stopokat..a liqvidásási szinteket..meglengetik az árfolyamot..esetleg két-három cég összedolgozik.. és beindul a fúzió...jelentős hatásnövelést tudnak elérni..

két fontosdolog: by ibiza

1. a bróker nem a barátod

2. a stop a bróker barátja (én csak manuális stopot használok..látom a dolgot és berakom azonnalira..)

"A nagy forgalom megöli …

#667843 Ibiza

"A nagy forgalom megöli a trendet" olvastam portfólión is

Én ezzel erősen nem értek egyet..a nayg forgalom adja a trendet sztem..a kis forgalomnál oldalazás van egy-egy nagyobb vétel vagy eladás kilengéseket rajzol..

#667840 Lebleuf Előzmény: #667838

köszönöm,

közvetlen rv. longosnak aljvadászathoz lehet hasznos info.

így raktam össze a két puzzlet, hisz ha közel az árfolyam még kiütésig érdemes lerántani.

#667839 rbbj11 Előzmény: #667833

tényleg elképzelhető, h. meg kéne várnom a 250-et, és nem 28x-en várni limit vétellel

#667838 Ibiza Előzmény: #667833

elég zagyva..de ha az érdekel mi van ha eléri a certi határárat..akkor az van kiverik a certit..kereskedését felfüggesztik és az elszámoló áron megkapod a pénzed...ha megtehetik a cégek akkor kiveretik a certiket..mert erős érdekük.

#667836 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #667833

Szerintem, pusztán azért nem megy le 255-re , hogy kiüssék a certit..... más okból lemehet(bár szerintem azt az okot jelenleg mi nem látjuk.....). Végkiárusítás van! :-)

Re: ezért esik ...

#667834 banyaiz Előzmény: #667823

Néha nehéz bízni a boldog szép jövőben ahogy elnézem ezt a politikuscsürhét, vagy ezt a komoly szellemi produktumot amit lenyomnak napról napra. De nem csüggedhetünk. :)

Mondom annyira "jobban" teljesít a bét, és annyira "támogató" a gazd polunk, és annyira az "egekben" szárnyal a bux, hogy az már vhol kecsegtető.

Persze ha a végcél a lenini út akkor sztornó az egész. :)

certi

#667833 Lebleuf

itt (Erste Magyar Telekom Turbo Long 03) 255.- a jelenlegi korlát ár.

messze van, de mi van ha megközelíti, eléri

kivezetik a certit, certiseknek fontos figyelni.

sima rv. longosnak is szolgál a certi figyelés infóval?

molnál volt ez legutóbb fontos, de nem látom át a kérdéssel kapcsolatos összefüggését, ha van neki ilyen.

ha értelmetlen a kérdés, tűrni fogom. :-)

#667832 Ibiza Előzmény: #667829

nehéz eltalálni az alját..a kisbüfik kapkodnak a hulló kések után..

ATL-en azért szoktam venni részvényeket..

Re: ezért esik ...

#667830 rbbj11 Előzmény: #667814

sztem inkább erről van szó...fake.

Forgalom megöli a trendet, uh. azt hiszem, ma veszek mtelót....

vettem egy pakkot 91en j…

#667829 Ibiza

vettem egy pakkot 91en játszásiból..