Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: nincs cím

#661925 Előzmény: #661918

Ügyész csak hivatalból indított bűntetőügy esetében van, amiben a vádat az állam képviseli, de még abban az esetben is igaz, hogy a vádat az ügyésznek kell kétséget kizáróan bizonyítania és nem a vádlottnak kell a vádaskodásokkal szemben védekeznie.

#661924 exmnbs1 Előzmény: #661920

az előzetes letartóztatásban lévők? rendőrségi fogdában illetve bűntetésvégrehajtási intézményekben "üdülnek"

#661923 stock33 Előzmény: #661917

"amig felfelé ment az árfolyam addig UGYANEZ a gazdálkodás senkit sem zavart"

mert ha egy cégnél pl. sikkasztás, vagy hűtlen kezelés folyik a háttérben (háttérben=egyelőre még nem derült ki), akkor az a csökkenő árfolyamból mindenki számára látszik?

#661922 exmnbs1 Előzmény: #661917

a kgy-ben többségben lévő Soós nyilván megszavazná, szerinted az ilyen kisebb tulajdonosi felvetéseket a kgy-n....((((

tekimóntsd meg mennyi ellenszavazatot is kapott a kgy-ken mostanában, 100K-számra, elárulom neked

a kötvényeseken számszerűsíthető kár érte, nem kapták meg a beígért 108%-ot pl a 2012-esek, ne végy rá mérget hogy ezt lenyelik

#661919 Előzmény: #661910

Némi tévedésben vagy, a cégvezető csak aláírja, de nem ő készíti a mérleget. Egyébként pedig, egyáltalán nem szokatlan a mérleg módosítása Magyarországon, sőt mi több, azzal, hogy módosították azzal éppen azt a vádpontot tűntették el, hogy szándékosan eltitkolják az adatokat. Tévedni pedig emberi dolog.

#661918 stock33 Előzmény: #661914

ez az ügyész dolga... neked az adatokat kell szolgáltatni a vádirat összeállításához. és még csak ítéletet se kell hoznod, arra való a bíró.

és nyugi, ahogy olvastam sok ügyvéd van a megkárosítottak között... fogsz Te még itt érdekes dolgokat olvasni.

#661917 Előzmény: #661909

Direkt nem szedtem vastagra, hogy bemutassam, mennyi MÁS okra lehet mutogatni. Mondhatni, a "feleltőlen gazálkodás" éppen azért nyert csak értelmet, mert a többi bekövetkezett: Hiszen ahogy a cikk is írja, amig felfelé ment az árfolyam addig UGYANEZ a gazdálkodás senkit sem zavart.

Mint írtam, én értem, hogy VÉLEMÉNYED szerint ez is hozzájárulhatott... állj. Végülis mihez is járulhatott hozzá? Hiszen a cég nem ment tönkre, jelenleg is működik és éppen túlesett egy csődegyezségen, ami ha lezárul, akkor még a cs.a. is kikerül a neve mellől és "tiszta lappal" működik majd tovább a cég, méghozzá a cég tulajdonosainak a döntése alapján, amely tulajdonosok egyebekben a cégvezetést nem is zavarták el.

Tehát a cégben tulajdonosok szerint NEM folytat felelőtlen gazdálkodást a cégvezetés, sőt mi több, a cégben tulajdonosok szerint a vezetőséggel semmi gond nincs, nem is emeltek ellenük vádat, sőt mi több, nem is mentették fel őket.

Akkor te mégis hogyan és miért és milyen jogon is akarnál vádat emelni?

#661916 exmnbs1 Előzmény: #661914

ez egy fórum és te nem vagy bíró

az már a kisebbik feladat hogy iratszerűvé tegye

#661914 Előzmény: #661908

Nyugodtan leírhatod ezerszer is, de ez nem vádpont.

Tudod egy vádpont úgy néz ki, hogy a BTK xxx§ y. bekezdés z. pontja szerint tartod bűnösnek. Az, hogy véleményed szerint bűnös, az nem érdekel senkit.

#661910 stock33 Előzmény: #661889

mert én nem azt írtam, hogy a polgárjogi eljárás fogja kinőni magát büntetőüggyé? ismételjem el még egyszer???

de indíthatunk ott is, hogy a 2011-es mérleg szerinti +3 millió euró nyereségből hogy lett -10... ááá, szándékos félrevezetés kizárva, ilyet bármelyik felelős cégvezető tévedhet...

#661909 exmnbs1 Előzmény: #661902

bocsesz de a felelőtlen gazdálkodást elfelejtetted vastagra szedni

ugye nem csodálkozol hogy MO-n hitelképtelen lett a cég?????

és ennek semmi köze a hitelpiac kiszáradásához

#661908 stock33 Előzmény: #661887

"Valami félreértésben vagy, a nyugati típusú jogrendben a VÁDNAK kell a BŰNÖSSÉGET bizonyítania - méghozzá kétséget kizáróan."

olyanra gondolsz, amit korábban írtam, miszerint a kötvényesektől felvett pénzt nem a tájokoztatóban foglaltak szerint használták fel? miért kell ezt még egyszer leírnom???

#661906 exmnbs1 Előzmény: #661898

olvasd el a pf-en miket is írkált juhasza, van aki ismeri személyesen is, ennyit Andersenről

ellenvéleményeket írt Deloitte sok ponton át leírva milyen adatokat is nem tártak elé

#661903 Előzmény: #661901

És azt ugye te is tudod, hogy az nem ugyanaz, mint a börtön?

#661902 Előzmény: #661896

És? És miért nem rúgták ki a pazarló cégvezetést a részvényesek?

És kuksizz csak ide:

"A korábbi túl gyors növekedés, a felelőtlen gazdálkodás, a hitelpiac kiszáradása, majd az önkormányzati ügyfelek nem-fizetése együttesen oda vezetett, hogy az utóbbi évek egyetlen tőzsdei sikersztorijából kötvény- és részvénypiaci rémálom lett."

Ha ebből te bebizonyítod a szándékos tönkremenetelt, akkor meg fogok rajta lepődni, ez nem Globex vagy Baumag ahol eltűnt a befektetők vagyona ÉS tönkrement a cég, hanem egy olyan cég, amiben a "kedvezőtlen piaci környezet hatására" felélésre került a befektetők pénze, akik nem rúgták ki időben a felelőtlen cégvezetést.

Vagy te nem így látod?

#661899 Előzmény: #661893

És annak mi köze a rezsicsökkentéshez?

Azt írtam, hogy ha ki tud mutatni üzemi szinten nyereséget, és tovább akar működni, akkor minden vádpont megdől, amely a csalárd csődre kívánja a vélelmét alapozni.