Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

Úgy látom ez a félév a n…

#655949 TrendMan

Úgy látom ez a félév a nyersanyagokról fog szolni ill. szól, aztán majd valamikor el lehe tkezdeni olajat meg ezüstöt shortolni.

Re: nincs cím

#655140 ikszf Előzmény: #654416

szinte egységre pontosan teljesítette, irány dél

1330-1350 között megálló, aztán majd meglátjuk

#654416 ikszf Előzmény: #654158

csak nem akkor, amikor egy több éves letört támaszt tesztel vissza :)

1430-1440 alatt továbbra is a shortot keresném, felette meg long.

Kis bázisépitési interme…

#654158 TrendMan

Kis bázisépitési intermezzo?

Elvileg a fémeknél, különösen az aranynál a szeptember a legerősebb hónap.

#654015 TrendMan Előzmény: #653760

Állítólag 26-nál van egy komolyabb ellenállás, és tényleg 31-ről szinte egyhuzamban esett le 20 alä.

Addig szerintem korai shortra gondolni.

#653639 TrendMan Előzmény: #653304

Én azt imádom, hogy juszt is vettem egy adag ezüst longot és tartom azóta is ... sajnos áttétel nélkül.

#650589 Dr. ursi Előzmény: #650575

jesszusom.

pedig leírtam.

eddig azért nem volt infla mert nem a gazdaságba került a pénz hanem a bankok a korábban drágán értsd magas kamatokkal kibocsátott banki kötvényeiket vették vissza az olcsó (QE) forrásból illetve amerikai állampapírokat (tipikus másodlagos monetáris finanszírozása a fiskális politikának) és szart nem érő jelzálogleveleket hagytak cserébe a fed trezorában.

a tőzsdére fikarcnyi pénz sem került.

ill scak annyi.

fikarcnyi.

hol élsz ember ?

nézz már meg egy eurusd v s&p forgalmat !!!

egy deka dollár nincs a QE-ből a tőzsdén.

a bankok a profitot előbbieken leírtakon érték el ill a kts karcsúsításon.

a lényeg h akár marad akár nem a qe nincs már más lehetősége a bankoknak mint végre eredeti feladatuk azaz hitelezni a reálgazdaságot.

az meg mint tudjuk a tankönyvekből az és nem más csakis az jár gerjeszt inflát.

#650575 TrendMan Előzmény: #650490

ok

Nem nélkülözi a logikát, amit mondasz.

Ugyanakkor eddig épp az volt a gond a kvantitativ könnyitéssel, hogy a gazdaság nem akart felpörögni, a kereskedelmi bankok nem tudták a hiteleket ésszerüen kihelyezni, ezért aztán a tőzsdén játszogattak vele.

Én nem látom a nagy fordulatot, bár a nagymenők igyekeznek ezt beszugerálni nekünk.

Nem látom, hogy most majd hová helyezik ki a pénzeket, a Tesla meg a szuper Tube fogja felhasználni? Melyik gazdasági ág pörög most éppen?

Ha viszont egyik sem, akkor mi gerjeszt majd inflációt?

Nem lehet, hogy a nagy beesés egyszerü korrekcióját látjuk?

Hiszen az árupiac túladott volt a részvénypiachoz képest, ez épp most rázódik helyre?

egy ideje full longos. …

#650490 Dr. ursi

egy ideje full longos.

miért ?

mert megkezdődött az infláció trend a fejlett nyugaton.

azért mert:

ad1; ha marad a qe - és miért ne maradna - akkor előbb-utóbb csurran-cseppen belőle a gazdaságba is, ami inflációt generál.

ez a csurranás már elkezdődött.

ugyanis a bankok már visszavásárolták drága kötvényeiket, semmit sem érő jelzálogleveleiket eladták a fednek, tőzsdébe is toltak valamennyit, de most már nincs mibe, ami a szokásos kimagasló és egyre nagyobb profittal kecsegtethetne.

a költségracionalizálás is végett ér eccer, nem küldhetik el az össze dógozót :o)

szóval rákényszerülnek/tek a hitel kihelyezésre.

megy a qe a gazdaságba, usában fogyasztásba is.

tehát infláció lesz.

ad2; ha nem marad a qe - és miért ne :o) - akkor az előbb még előbb lesz vagyis megy a pénz, a tartalékolt pénz a gazdaságba (sőt a tőzsdéről is vonhatnak ki a bankok) ami inflációt generál.

a többi ugyanaz :o)

szóval hitelkihelyezésre kényszerülnek/tek.

megy a tartalékolt pénz a beruházásba a gazdaságba, usában fogyasztásba is.

tehát infláció lesz.

kövképp arany célár év végére: 2013 dollár.

Re: ..............

#650486 TrendMan Előzmény: #650382

Egy korrekció hevesen akár fel 1500-1600-ig, majd le még hevesebben 1000 alá (december?)