Regisztráció Elfelejtett jelszó

Trafiktörvény, a Fidesz bukása

Re: nincs cím

#654408 KawaBazsy Előzmény: #654381

Hehe, gumigerinc, ez jó.. :-)

Lassan összerakunk itt egy jellemrajzot.. :-) Ezt amúgy nem piszkálásnak szánom, nekem semmi bajom vele, fórumozzon csak nyugodtan, de egyszerűen kíváncsi vagyok, mert a jelenlétéhez képest nagyon rejtőzködik, ennek oka van..

#654407 prospero Előzmény: #654405

Nem furcsa... csak ennek önmagában dekódolnia kell egy elutasítást a mindenkori hatalommal/kormánnyal szemben... ezért feltételezem rólad, hogy örök ellenzékinek kell lenned...

#654405 tozsdenyul Előzmény: #654402

ja, valahogy így van, nem szeretem ha csorbul az erkölcs....

oldalaktól függetlenül

tudom, hogy ez neked furcsa, de én már csak ilyen vagyok

#654404 prospero Előzmény: #654381

Maradjunk annyiban hogy eü vs. stadion ... ez nem vagy-vagy választás... hanem és-és...

#654402 prospero Előzmény: #654381

Az biztos örök ellenzéki aki egy abszolut ponthoz viszonyítja egy kormány tevékenységét... Te azt mondtad, hogy ilyen vagy... tehát akkor vagy gerinces, ha mindig ellenzéki vagy... vagy van egy olyan kormány ahol zéró a korrupció pl. vagy a közpénzeket csakis az emberek érdekében használják fel stb. Abban a pillanatban, amikor csorbul az erkölcs ...ez márpedig szinte azonnal csorbul ... automatikusan ellenzékivé kell válj, mivel azt tűnik ki beírásaidból számomra, hogy azt gondolod magadról, hogy kemény a gerinced...

#654396 prospero Előzmény: #654338

Pedagógusok majd értékelik a kormány tevékenységét béremelés ügyileg saját szavazataikon keresztül... én látatlanban nem fogom tudni eldönteni, hogy mennyi pénz van a borítékjukban...ezt inkább rájuk bíznám...

Természetbeni betegellátás 2012 (most már Margaretta által linkelt OEP kimutatás alapján):

Gyógyító megelező ellátás 2012: 842 milliárd

Gyógyító megelőző ellátás 2013: 880 milliárd (OEP által közzétett költségvetés) Többlet 38 milliárd, ha ebből 27 milliárdot nem adott oda, akkor is 11 milliárddal többet költöttek betegellátásra, mint 2012-ben.

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_UVEGZSEB/KOLTSEGVETESEK/E.%20ALAP%20KINCST%C3%81RI%20K%C3%96LTS%C3%89GVET%C3%89S%202013.PDF

#654381 tozsdenyul Előzmény: #654368

prospero mester szerint vannak örök ellenzékiek, mindegy ki van kormányon, kritikus...

aztán rengetegen vannak, akik helyzettől függően hol kormánypártiak, hol ellenzékiek, mert marad mindig szoci, vagy mindig narancs elköteleződésű

na de olyan, hogy örök kormánypárti??

ahhoz kell az igazi gumigerinc :)

#654368 KawaBazsy Előzmény: #653946

Azért ez vicces, h mik derülnek ki róla.. lehetne egy topikot nyitni "kicsoda lehet AT" címmel, s oda beírni, h ki mit gondol, ki lehet ő a beírási alapján.. :-)

#654338 tozsdenyul Előzmény: #654323

Gézával vitatkoztál, kevesebb jut a wc papírra vs. stadionok kérdésben.

Erre hozod, hogy hiszen több jut az eü-re.

Igen, de kevesebb jut a betegellátásra, azaz a wc papírra.

Így aztán tovább adósodnak a kórházak.

Ha fontos lenne a wc papír a kórházban, lehetne arra költeni stadionok helyett. A kritikának ez volt a lényege, ezt meg nem cáfoltad semmivel.

Érdemi válaszod csak annyi volt, 9,6 milliárd (ami csak egyetlen stadion) nyilvánvalóan nem oszt, nem szoroz a kérdésben...

A pedagógusok is örömmel olvasnak tőled a sok milliárdról, ami béremelésre megy, ha látják, hogy kevesebbet vagy ugyanannyit kapnak a borítékban hó elején...

#654323 prospero Előzmény: #654308

Előfordul az ilyesmi...

beírtam google keresőbe, aztán amit kidobott abból vettem az első vagy második címet...

Lehet nem hivatalos adatot néztem... de mindegy is... onnan indult a vita, hogy stadion vagy eü... és ebben a kontextusban még teljesen mindegy, hogy 1791 milliárd az eü kiadás, vagy 1932 milliárd, mert a Szombathelyi stadion 9,6 milliárdja egyéb fejlesztésekkel karöltve vagy az egész stadion ügy... nem oszt nem szoroz ehhez képest....

Tozsdenyul cikkére is vettem a bátorságot, hogy ezekre az adatokra hivatkozzam ... 300 milliárd biztos nincs a többletforrás, de az is szinte biztos, hogy többet költünk eü-re, mint 2012-ben, mivel a költségvetés konszolidált kiadási főösszege jóval nagyobb, mint 2012-ben volt.

Na, itt az anyag:

http://www.kormany.hu/download/5/90/c0000/Medicina_2012_12_BPB.pdf

#654308 Margaretta Előzmény: #654234

Már szinte sportot űzök az adathalászatból, mert úgy látom, hogy ahány forrás, annyiféle az adat. S mi meg szépen elvitatkozgatunk, jóllehet fals adatokkal támasztgatjuk alá mondanivalónkat.

Az OEP honlapján a 2012-es összes kiadás 1 791 milliárd volt szemben a te forrásod szerinti 1 932 milliárddal.

Itt van a 3. oldal alján.

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/STATISZTIKAI%20KIADV%C3%81NYT%C3%81R/ZSEBK2012.PDF

Akkor lehet, ennyi erővel, hogy egy másik helyen a 2013-as előirányzat kevesebb is lehet?:)

#654294 prospero Előzmény: #654283

Tehát ha jól értelmezem, ez kb úgy néz ki, hogy 2013-ra kb. 100 milliárddal többet költhet az eü kassza, mint 2012-ben a költségvetési törvény szerint, amit először a betegellátás sorba csoportosítottak majd onnan áttettek 31+22+6,4 milliárdot a célerőirányzatba... ami a cikkben úgy van beállítva, hogy a betegellátásra kevesebb pénz jut...

Csakhogy

Hiába fizetett ki az OEP 27 milliárddal kevesebbet az év első hat hónapjában, mint az előirányzatban szereplő időarányos 50, még így is többet fizethetett ki a betegellátásra 23 milliárddal, mint 2012-ben!!!

Arról nem beszélve, hogy az év hátralévő időszakában még megkaphatják a hiányzó összeget.

#654283 tozsdenyul Előzmény: #654280

Szerintem :)

http://www.amdm.hu/2013/08/08/beruket-veszik-a-betegellatastol-kell-elvonni-azt-a-penzt-amire-a-beharangozott-orvosi-es-szakdolgozoi-beremeleshez-szukseg-van/

A pedagógus béremelés is olyan lesz, mint az eü. béremelés, furcsa módon sokan lesznek akik a hatalmas béremelés után kevesebbet visznek majd haza...

megvédik a béreket :)

Szóval a cikkhez:

"“Ahol kevesebb a bevétel, mint a kiadás, megpróbálnak spórolni a felhasznált gyógyszerekkel, orvostechnikai eszközökkel, kevesebbet vagy gyengébb minőségűt vásárolnak belőlük. A kincstári adatokból kiviláglik, hogy a betegek közel 60 százaléka olyan kórházakban kap ellátást, amelyeknek minősített tartozásuk van”

"Az OEP az év első hat hónapjában 27 milliárd forinttal fizetett ki kevesebbet a járó- és fekvőbetegellátásokra, mint amennyit a költségvetési törvény előirányzott. Ez a szűkmarkúság nem az ő döntése, hiszen a kórházanként kifizethető finanszírozási összeg idei nagyságát kormányrendelet határozza meg, amitől az OEP nem térhet el. A jelek szerint a spórolás a rendszerbe van kódolva."

"Az óriási sikerként, az egészségügyi tárca jelentős fegyvertényeként bemutatott, a tavalyit megduplázó béremelés forrása pedig nem más, mint a betegellátástól elvett összeg. Egy hónappal ezelőtt született meg az a kormányrendelet, amely a fekvőbeteg-ellátás idei költségvetését nyirbálta meg, az onnan lecsípett összeget áttette az OEP-költségvetés “Célelőirányzatok” sorába (lásd táblázatunkat). A célelőirányzat “fiókjában” van egyebek mellett a tavalyi béremelés idei kifizetésének fedezete, 31 milliárd forint, mellé került a szeptember elsejére megígért idei plusz 22 milliárdja. Sőt a kormányrendelet értelmében az a 6,4 milliárd forint is itt landolt,amellyel a nyugdíj mellett tovább dolgozó egészségügyiek jövedelmét kell kipótolni."

"A gazdasági- műszaki terület 23 ezer foglalkoztatottja pedig nem kapott tavaly és az idén sem egyetlen fillér béremelést. Közülük egyre többen hagyják el a kórházakat – hívta fel Szócska figyelmét az egészségügyben dolgozó Gazdasági Vezetők Egyesülete -, márpedig a kórházak működőképessége tőlük is függ. Az államtitkár szerint azonban ők nem is érdemelnek több pénzt, mivel többségük csak a nyolc általánost végezte el. Ezzel szemben tény, hogy a 70 százalékuk közép- és felsőfokú képzettségű. Az az álláspont pedig fölöttébb újszerű megközelítés, hogy a kétkezi munkások bérét amúgy sem indokolt növelni. "

#654280 prospero Előzmény: #654272

Akkor ebben a listában konkrétan mit kifogásolsz, amire nem kellene többet költeni. Szerinted.

#654272 Grizzly Géza Előzmény: #654234

Nem az a lényeg mennyit költ,hanem hogy hogyan.

Ha büdös van a kórházi wc-ben,akkor takarítónőre nem jut,az biztos.

Én vehetek a gyereknek 10 db 47-es bakancsot 200k-ért,nem fog örülni,mert 28-as a lába.

És én még nem is mutyiztam,csak hülye voltam,amit fel sem mernék tételezni egy államtitkárról pl.(akiknek most picit több lesz a pénzük,nem is mertem utánanézni mennyivel,de jobban teljesítenek,az biztos)

#654234 prospero Előzmény: #654215

"2012 évi eü kiadás komplett: 1932 milliárd

2013 évi eü kiadás terv: 2,017 milliárd

A növekedést a következő főbb tényezők eredményezik :

- 2013.évi béremelés fedezete

- Háziorvosi, fogorvosi, védőnői ellátásoknál finanszírozási díjak emelése ;

- Többletkapacitási igényt jelentő fejlesztések (EU-s előzetes és egyszerűsített befogadás)

- Ritka betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek ;

- Sürgősségi fix díjak emelése

- Egyéb fejlesztések (pl .: Mentés fejlesztése, Otthoni szakápolás vizitdíjának emelése, EuroTransplanthoz történő csatlakozásból adódó többlet), stb"

Tehát maradjunk annyiban, hogy eü-re is többet költ a kormány... meg az építőiparra is... a fedezetet pedig a megemelt adók adják...

#654224 banyaiz Előzmény: #654123

Nem járunk egy klubba, hogy tudnám mivel foglalkozik.

Ma egyik szomszédommal összefutottam álltam be kocsival jön meg tudnám e kínálni cigivel, kifogyott. Itt a környéken nincs trafik , szentségelt le kell menjen a városba, mondta a magáét milyen marhaság ez a trafikbuli. Ebben egyet tudtam vele érteni. :)

#654215 Grizzly Géza Előzmény: #654213

Hogyne lenne,mindkettő pénzbe kerül,csak a vezér a hobbijára költ inkább,mint a népe egészségére.

Nekem mindegy hogy hívják,csak jöhetne már.

#654213 prospero Előzmény: #654167

"....hanem azt hogy jöjjön végre egy olyan ember..."

És ki lenne az? Vona Gábor? :-)

Szerintem nincs ilyen ember... mert szükségszerű kompromisszumokat kell kötnie politikusként azért, hogy nagyjából meg tudja valósítani az elképzeléseit...Aki pedig nem köt kompromisszumot, azt elzavarják...

Ennek amit leírtál így nem sok értelme van... és szólok, hogy nincs összefüggés a rákos beteg halála és a stadion építés között...

#654167 Grizzly Géza Előzmény: #654153

Én ezzel nem értek egyet,ne haragudj. Először is nem fogalmaztam meg semmit AT-vel kapcsolatban,intelligens embernek tartom,nem olvastam a régi beírásait,mert nem volt időm és ma sem lesz(ellenben kölöknek lesz új cipője-szandija:)),ezért nem is mondok róla véleményt(csak az autópályás sztorit láttam másolva). DE. Én is jól jártam az egykulcsos adóval és a családi adózással,attól még nem vágok jó pofát az éppen hatalmon lévő népnyúzóknak az aljasságaihoz. Nem és nem.

Az egészségügy jelenlegi helyzete mellett épülő stadionokhoz,a trafik tolvajláshoz,a földrabláshoz(1000 hektárok egyben haveroknak!!).

Én már csak olyan hülye vagyok,hogy megállok beszélgetni ismeretlen emberekkel,teszkóban megkérdezem a pénztárost,hogy telt az éjszakás műszak(nehéz volt,árufeltöltés,2diplomával,a főnöke meg egy paraszt),kisboltost mellettünk(bezárnak,az utolsó csepp a cigi volt a pohárban), alvállalkozót a cégnél(a főnök haveri cége kapja a nagy pénzt,ők meg a munkát).

Lehet hogy én jól jártam az egykulcsos adóval,de lesz@rom,amíg az ország és a benne élők ilyen kiszolgáltatottak(köszönhetőleg főleg a MT-nek,tudom,tudom,"rugalmas munkaerő" stb..)

Én nem azt mondom,hogy jöjjön a gyúrcsány a beteg gazdaságpolitikájával,hanem azt hogy jöjjön végre egy olyan ember,aki nem köpi szembe a saját nemzetét és aki addig nem épít stadiont a saját trágyaszagú falujába,amíg egy rákos beteg is meghal azért mert a Tb csak az olcsóbb gyógyszert írhatja fel és nem lehet időben megvizsgálni,mert az drága,később meg már nem kell,mert áttétes ergo halálraítélt.