most különösen örvendek
most különösen örvendek
0-ban stoppolva
nyitottam ma egy arany longot, remélem elkúricál duplacsúcsra :)
Úgy látom ez a félév a nyersanyagokról fog szolni ill. szól, aztán majd valamikor el lehe tkezdeni olajat meg ezüstöt shortolni.
agyvérzést kapok, hogy 1426os shortom 30 felett kistoppolták...
szinte egységre pontosan teljesítette, irány dél
1330-1350 között megálló, aztán majd meglátjuk
csak nem akkor, amikor egy több éves letört támaszt tesztel vissza :)
1430-1440 alatt továbbra is a shortot keresném, felette meg long.
Kis bázisépitési intermezzo?
Elvileg a fémeknél, különösen az aranynál a szeptember a legerősebb hónap.
azért már szépen termelne...
Állítólag 26-nál van egy komolyabb ellenállás, és tényleg 31-ről szinte egyhuzamban esett le 20 alä.
Addig szerintem korai shortra gondolni.
tetű anyját, ma is kistoppoltak shortból a 30as felszúrással... szűkek a stoppol
Én azt imádom, hogy juszt is vettem egy adag ezüst longot és tartom azóta is ... sajnos áttétel nélkül.
1430-1440 kornyeken szerintem megall a korrekcio es irany del
imádom...
jesszusom.
pedig leírtam.
eddig azért nem volt infla mert nem a gazdaságba került a pénz hanem a bankok a korábban drágán értsd magas kamatokkal kibocsátott banki kötvényeiket vették vissza az olcsó (QE) forrásból illetve amerikai állampapírokat (tipikus másodlagos monetáris finanszírozása a fiskális politikának) és szart nem érő jelzálogleveleket hagytak cserébe a fed trezorában.
a tőzsdére fikarcnyi pénz sem került.
ill scak annyi.
fikarcnyi.
hol élsz ember ?
nézz már meg egy eurusd v s&p forgalmat !!!
egy deka dollár nincs a QE-ből a tőzsdén.
a bankok a profitot előbbieken leírtakon érték el ill a kts karcsúsításon.
a lényeg h akár marad akár nem a qe nincs már más lehetősége a bankoknak mint végre eredeti feladatuk azaz hitelezni a reálgazdaságot.
az meg mint tudjuk a tankönyvekből az és nem más csakis az jár gerjeszt inflát.
ok
Nem nélkülözi a logikát, amit mondasz.
Ugyanakkor eddig épp az volt a gond a kvantitativ könnyitéssel, hogy a gazdaság nem akart felpörögni, a kereskedelmi bankok nem tudták a hiteleket ésszerüen kihelyezni, ezért aztán a tőzsdén játszogattak vele.
Én nem látom a nagy fordulatot, bár a nagymenők igyekeznek ezt beszugerálni nekünk.
Nem látom, hogy most majd hová helyezik ki a pénzeket, a Tesla meg a szuper Tube fogja felhasználni? Melyik gazdasági ág pörög most éppen?
Ha viszont egyik sem, akkor mi gerjeszt majd inflációt?
Nem lehet, hogy a nagy beesés egyszerü korrekcióját látjuk?
Hiszen az árupiac túladott volt a részvénypiachoz képest, ez épp most rázódik helyre?
egy ideje full longos.
miért ?
mert megkezdődött az infláció trend a fejlett nyugaton.
azért mert:
ad1; ha marad a qe - és miért ne maradna - akkor előbb-utóbb csurran-cseppen belőle a gazdaságba is, ami inflációt generál.
ez a csurranás már elkezdődött.
ugyanis a bankok már visszavásárolták drága kötvényeiket, semmit sem érő jelzálogleveleiket eladták a fednek, tőzsdébe is toltak valamennyit, de most már nincs mibe, ami a szokásos kimagasló és egyre nagyobb profittal kecsegtethetne.
a költségracionalizálás is végett ér eccer, nem küldhetik el az össze dógozót :o)
szóval rákényszerülnek/tek a hitel kihelyezésre.
megy a qe a gazdaságba, usában fogyasztásba is.
tehát infláció lesz.
ad2; ha nem marad a qe - és miért ne :o) - akkor az előbb még előbb lesz vagyis megy a pénz, a tartalékolt pénz a gazdaságba (sőt a tőzsdéről is vonhatnak ki a bankok) ami inflációt generál.
a többi ugyanaz :o)
szóval hitelkihelyezésre kényszerülnek/tek.
megy a tartalékolt pénz a beruházásba a gazdaságba, usában fogyasztásba is.
tehát infláció lesz.
kövképp arany célár év végére: 2013 dollár.