szinte egységre pontosan teljesítette, irány dél
1330-1350 között megálló, aztán majd meglátjuk
szinte egységre pontosan teljesítette, irány dél
1330-1350 között megálló, aztán majd meglátjuk
csak nem akkor, amikor egy több éves letört támaszt tesztel vissza :)
1430-1440 alatt továbbra is a shortot keresném, felette meg long.
Kis bázisépitési intermezzo?
Elvileg a fémeknél, különösen az aranynál a szeptember a legerősebb hónap.
azért már szépen termelne...
Állítólag 26-nál van egy komolyabb ellenállás, és tényleg 31-ről szinte egyhuzamban esett le 20 alä.
Addig szerintem korai shortra gondolni.
tetű anyját, ma is kistoppoltak shortból a 30as felszúrással... szűkek a stoppol
Én azt imádom, hogy juszt is vettem egy adag ezüst longot és tartom azóta is ... sajnos áttétel nélkül.
1430-1440 kornyeken szerintem megall a korrekcio es irany del
imádom...
jesszusom.
pedig leírtam.
eddig azért nem volt infla mert nem a gazdaságba került a pénz hanem a bankok a korábban drágán értsd magas kamatokkal kibocsátott banki kötvényeiket vették vissza az olcsó (QE) forrásból illetve amerikai állampapírokat (tipikus másodlagos monetáris finanszírozása a fiskális politikának) és szart nem érő jelzálogleveleket hagytak cserébe a fed trezorában.
a tőzsdére fikarcnyi pénz sem került.
ill scak annyi.
fikarcnyi.
hol élsz ember ?
nézz már meg egy eurusd v s&p forgalmat !!!
egy deka dollár nincs a QE-ből a tőzsdén.
a bankok a profitot előbbieken leírtakon érték el ill a kts karcsúsításon.
a lényeg h akár marad akár nem a qe nincs már más lehetősége a bankoknak mint végre eredeti feladatuk azaz hitelezni a reálgazdaságot.
az meg mint tudjuk a tankönyvekből az és nem más csakis az jár gerjeszt inflát.
ok
Nem nélkülözi a logikát, amit mondasz.
Ugyanakkor eddig épp az volt a gond a kvantitativ könnyitéssel, hogy a gazdaság nem akart felpörögni, a kereskedelmi bankok nem tudták a hiteleket ésszerüen kihelyezni, ezért aztán a tőzsdén játszogattak vele.
Én nem látom a nagy fordulatot, bár a nagymenők igyekeznek ezt beszugerálni nekünk.
Nem látom, hogy most majd hová helyezik ki a pénzeket, a Tesla meg a szuper Tube fogja felhasználni? Melyik gazdasági ág pörög most éppen?
Ha viszont egyik sem, akkor mi gerjeszt majd inflációt?
Nem lehet, hogy a nagy beesés egyszerü korrekcióját látjuk?
Hiszen az árupiac túladott volt a részvénypiachoz képest, ez épp most rázódik helyre?
egy ideje full longos.
miért ?
mert megkezdődött az infláció trend a fejlett nyugaton.
azért mert:
ad1; ha marad a qe - és miért ne maradna - akkor előbb-utóbb csurran-cseppen belőle a gazdaságba is, ami inflációt generál.
ez a csurranás már elkezdődött.
ugyanis a bankok már visszavásárolták drága kötvényeiket, semmit sem érő jelzálogleveleiket eladták a fednek, tőzsdébe is toltak valamennyit, de most már nincs mibe, ami a szokásos kimagasló és egyre nagyobb profittal kecsegtethetne.
a költségracionalizálás is végett ér eccer, nem küldhetik el az össze dógozót :o)
szóval rákényszerülnek/tek a hitel kihelyezésre.
megy a qe a gazdaságba, usában fogyasztásba is.
tehát infláció lesz.
ad2; ha nem marad a qe - és miért ne :o) - akkor az előbb még előbb lesz vagyis megy a pénz, a tartalékolt pénz a gazdaságba (sőt a tőzsdéről is vonhatnak ki a bankok) ami inflációt generál.
a többi ugyanaz :o)
szóval hitelkihelyezésre kényszerülnek/tek.
megy a tartalékolt pénz a beruházásba a gazdaságba, usában fogyasztásba is.
tehát infláció lesz.
kövképp arany célár év végére: 2013 dollár.
Egy korrekció hevesen akár fel 1500-1600-ig, majd le még hevesebben 1000 alá (december?)
Na most fel vagy le ?.....:(
Elvileg benne van.
Szeptember a nemesfémek legjobb hónapja, viszont tavaly vastagon minuszos volt.
Az viszont érdekes kérdés, hogyan esik be az arany ezer alá, ha most megy tovább felfelé?
Ekkora esések után érdekes lenne, ha nem esne be.
most elmegyek este és beolvasztatok vmi aranyat, jól megbüntetem ezt a fémet :)