Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#642786 Kissherceg Előzmény: #642780

háborúhoz 3 dolog kell: pénz pénz pénz. A bank nem az ő dicsősége, hanem a lakosság kifosztásának köszönhető az eredményessége... Magánvagyonát is otp-ből szedte ki és sok más emberét is onnan rakták össze. Gondold végig, hogy mi lét termelhet valójában...

Nem hiszem, hogy foglalkozna azzal, hogy a pór nép mit gondol róla :) Hitelesség pedig csak távolról van, csókos gyerekek tömegét tartja el, vagy háttéremberek sokaságát a bank...

Igazi káder paradicsom, ahogy a mol is.

Semmi új sincs, azért szeretted mert a bennfentes kereskedés eddig neked kedvezett, nem nevezhető szabad piacnak a BÉT...

#642785 banyaiz Előzmény: #642784

Elvileg egy vezérigazgató egy ilyen részvénytársaságnál egy fizetett alkalmazott, nem kötelező neki részvényesnek lennie. Biztos van sok olyan bank a világban ahol a vezérigazgató nem tart mennyiséget a bank részvényeiből.

Csak eddig Otp ebből a szempontból egy nagyon biztos pont volt, szinte mintha Csányi saját bankja lett volna úgy kezelgette a dolgokat.

Ezzel a lépésével ez megváltozott. Visszasüllyedt az alkalmazotti kategóriába.

Kár, hogy nem mostanában lesz közgyűlés, néhány komoly kérdést kapna szerintem. :)

#642784 banyaiz Előzmény: #642760

Joga van eladni, joga van úgy is látni, hogy nem lesz annyira jövedelmező üzlet a bank a következő években mint elmúlt sok évben. Csak akkor ne vezesse a bankot ha így látja. Úgy akarja vezetni, hogy nem is bízik benne annyira tartsa a részvényeit? Ez T kategóriás dolog szintén.

Megijedt a forradalmi tervektől úgy érzi, hogy ez veszélyezteti a bankot, vele a részvényeit, és ezt nem tudja ő elkerülni, ezért elad, semmi gond, csak ha így érez mondjon le, menjen mezőgazdálkodni.

Nem szeretem az olyan cégeket ahol a cég vezetője sem bízik a saját munkájában a cég jövőjében.

Márpedig ennek van egy ilyen üzenete, ez a legnagyobb baj, nehéz lesz ezt lemosni, szinte lehetetlen. Nem is értem tényleg erre mi szükség volt tőle.

Re: ki vette 4600-on?

#642783 banyaiz Előzmény: #642746

Miből gondolod, hogy záróban adta el? Ott olyan nagy forgalom volt? 1,7 millió db részvény amit csütörtökön dobott. Záróban nem tudom mekkora volt aznap , de ennek vsz a 10-ed része max.

#642782 banyaiz Előzmény: #642707

Nem beszélve arról, hogy azt a hitelességet amit felépített 20 év alatt a bankban ezzel megingatta. Ilyen nem volt korábban részéről. Közgyűlésen tavasszal még arról beszélt, hogy vagy osztalékemelés , vagy srv vétel de inkább srv részvényesi értékteremtés miatt.

Erre negyedév múlva bevágja a lapjait? Ez mi? T kategóriában elmegy , de Otp-nél újdonság. Pont azért a kedvenc papírom ez mert ilyenek nem voltak. Új szitu. Csak nézek ki a fejemből , hogy hoppá.

#642780 banyaiz Előzmény: #642707

Nem egy Teréz anya , de a bankot szépen építgette. Ezzel az eladással jól belerondított a közepébe. Nem értem mit művel. Átválható kötvényt vesz tavasszal milliárdokért, aztán kiszórja a cégében lévő részvények 75%-át, és nevén lévő részvények nagy részét. Kötvényeknél ott nem kötelező részvényekre váltania, legrosszabb esetben felveszi 2016-ig a kamatokat eur alapon aztán csók.

Ezzel elég komoly aggodalmakat okoz nekem, mert kapitány kiszáll ráadásul így, az egész munkásságát a bankban lerombolja, átmegyünk egy hiteles történetből egy mutyiba.

Ha holnap az bizonyosodik be, hogy vmi baromi rossz hír jön a banknak akkor senki nem mossa le róla, hogy ezért dobta ilyen gyorsasággal a papírokat. Amúgy is tele van lével, most erre volt szüksége, hogy 1-2 mrd-al több vagy kevesebb? Szóval nem értem nem találom a mentő körülményeket neki. De hát ilyen ez a biznisz.

ki vette 4600-on?

#642746 Stef

Ha jól tudom a legnagyobb pakk záróban ment el. Ez azt jelenti, hogy 17.00 előtt kicsivek ment be az eladási ajánlat. Mivel a pakk elment 4600-on, így természetesen vevőnek is lennie kell ott legalább ugyanakkora mennyiséggel. Igaz? Vagy rosszul tudom?

Mi van akkor, ha a vevő egy offshore cég volt, aki felkapta 4600-on a nagy pakkot és a tulaja ugyanaz mint az eladó volt?

Tehát csak jobb zsebből bal zsebbe efektus volt és valójában semmi nem történt csak valaki el akarta magát rejteni?

Lehetséges ez?

Egyébként is, mekkora esély van arra hogy van vevő záróban ekkora pakkra?

#642707 Kissherceg Előzmény: #642663

betege vagy ennek az ótvar banknak... Nem tudja lemosni, vidéken gazdák utálják, pesten meg az szereti aki nem ismeri :) Likvidálják választás előtt +4-5% szavazat

#642694 Előzmény: #642651

"Ez pedig nem a kamat, nem az árfolyamrés, hanem az árfolyam változás!!! Ez CHF-onként mondjuk 50,-Ft nem lehet, mert azért előre láthatóan ez normál esetben 25,-Ft is lehetett volna."

Tévedés, ezzel kellett számolni. Amivel nem számolhatott az adós az a szerződés egyoldalú módosítgatása, amely ráadásul számára kizárólag hátrányosan történt, ez ügyben ugyanis igen sokszor jeleztem, hogy a SNB brutálisan lecsökkentette a hozamelvárást, amiből élből annak kellett volna következnie hogy a devizában kiszámított havi részletnek CSÖKKENNIE kellett volna, ez azonban SOHA nem következett be, mert itt indult be a bullshit hadjárat.

Magyarán szólva, az eredeti szerződési feltételek helyreállítása éppensséggel járható út, a forintosítás járható út, a semmisség sem szükségszerűen rossz, de szerintem a magáncsőd bevezetése a megoldás egyebekben pedig ez sem rossz ötlet:

"utólag lehet arról tárgyalni, hogy bent marad mint bérlő, persze ha a bérletet kifizeti"

Vagyis hogy eleve bérleti jogviszonyba mennek át ezek az ingatlanok, amelyek kivásárolhatóak lesznek.

#642674 Dr. ursi Előzmény: #642664

igen.

ez jó kérdés :o)

pontosabban az, h mennyi volt :o) valójában.

mert a hivatalos részét hivatalosan adta el.

de vajon az amcsi letétkezelőknél mi a helyzet ?

5k fölött erős tömés volt ...

#642670 banyaiz Előzmény: #642651

Nekem ha már mentünk akkor a legszimpatikusabb megoldás átváltani Ft-ra az egészet.

Mert ha marad tovább devizában ki tudja mikor jön megint az újabb mentési kényszer vagy tököm tudja mi.

Most éppen mit terveznek a jóemberek van egy pár lehetőség, jogilag szinte minden necces vsz visszamenőleg belenyúlni, bankokkal közösen kellene vmit kitalálni ami tényleg rövidre zárja ezt az egész ügyet.

#642664 Pkolozsi Előzmény: #642643

az jó kérdés:Mekkora lehet Csányi Sándor vagyona, mekkora a tulajdonrésze az OTP Bankban?

#642663 banyaiz Előzmény: #642650

:) szép kis balhéra jön haza Sanyi a nyaralásból. Sokat kell tegyen ezt a gyalázatot lemossa magáról. Kezdésnek 10 milla srv talán enyhítené a dolgot.

#642655 Dr. ursi Előzmény: #642651

utolsó bekezdre európában igen ma itt Mo-n nem.

kimész a lakásból és még tartozol kb ugyanannyival mint amit felvettél.

-

navracsics féle felvetés valóban csak az árfolyam lehet.

az elmetn 80 forintot az átl folyósítási árhoz képest

kb 50%-ot

-

ai etikátlan volt és megfontolandó és perelhető amúgy de még senki nem vetemefdett rá h felemelte a kamatot a bank pl cds emelkedésre hiv de amikor viszamentnem csökkentette vissza.

#642651 Racional Előzmény: #642611

Jó lenne, ha nem a média cikkekből, hanem Navracsics szavaiból jósolgatnánk, ő csupán ennyit mondott:

" A jelenlegi jogszabályok szűk esetekben, meghatározott körülmények esetén lehetővé teszik azt, hogy szerződést jogszabállyal módosítsunk. Most annak a lehetőségeit nézzük, annak az alkotmányossági kereteit nézzük, hogy van-e arra mód, hogy adott esetben, az őszi ülésszakban mondjuk egy törvénnyel, egy jogszabállyal devizahitelek feltételeit általános érvénnyel módosítsuk. Ez akkor fordulhat elő, ha valamilyen szerződéskötéskor fennállt körülmény előre nem látható módon alapvetően megváltozik, és nem róható fel ebből adódóan a félnek, hogy lehetetlenné válik a teljesítés. Ezt kell mérlegelnünk. Ez a már megkötött szerződésekre is vonatkozna. Ezt kell most mérlegelnünk, hogy ezek a kritériumok teljesülnek-e. Ezt a közeljövőben kormányülésre is bevisszük majd, és ha ez alapján a kormány úgy látja majd, hogy vállalható alkotmányossági szempontból is, akkor ősszel kísérletet teszünk az általános rendezésre."

Ebből kimelve a lényeg: ha valamilyen szerződéskötéskor fennállt körülmény előre nem látható módon alapvetően megváltozik....vállalható alkotmányossági szempontból is,

Ez pedig nem a kamat, nem az árfolyamrés, hanem az árfolyam változás!!! Ez CHF-onként mondjuk 50,-Ft nem lehet, mert azért előre láthatóan ez normál esetben 25,-Ft is lehetett volna.

De figyeljünk egy pillanatra, ez banki szerződés és közjegyzői hitelesítés után most feltételes módban tippelgetünk összegeket? és %-os arányokat, hogy ki mit vállaljon? 2013-ban Európában? Demokráciában?

Én úgy tudtam eddig, hogy ilyenkor aki nem tud fizetni, kimegy a lakásból, azt elárverezik, a pénzzel egymás közt elszámolnak, de az adós tovább nem tartozhat, mert a biztositék a jelzálgos ingatlan volt nem pedig az adós élete és kész - utólag lehet arról tárgyalni, hogy bent marad mint bérlő, persze ha a bérletet kifizeti

#642648 banyaiz Előzmény: #642607

Ja és még a távlati tervek között szerepel megint meg fogsz lepődni, miután "megmentették őket" a tőkehelyzetük "stabilizálódott" most is stabil egyébként, akkor privatizáció.

Tippeld meg kik fognak azon nyerni pl a dohánypályázat alapján. :)

Nagyon szép terv, egyelőre ha jól tudom Demján az AB-hez fordult.