Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: no magyarázat :o)

#634224 Dr. ursi Előzmény: #634218

egyelőre sztem csak az a lényeg h mindhárom feltételt teljesítsük rövid idő alatt.

mekkora eredmény egy gyurcsány-bajnai csődbe vitte országot ekkora ellenszélben ekkora áskálódás közepette mindenfélének kikiáltott gazdpol és hülye tolcsy és diktatúra stb közepette 5 éven belül eurózónaképessé tenni ...

aki erre azt mondja nem eredmény nem siker az önmagáról állít ki bizit.

és aztán ott akkor csak a fejlettségi szint fog dönteni sztem.

ha iparilag bankilag foglalkoztatottságilag elértünk egy bizonyos szintet ... akkor valszeg majd meg kell lépni.

no magyarázat :o)

#634213 Dr. ursi

Magyarország háromból immár kettő, az inflációra és az államháztartási hiányra vonatkozó eurócsatlakozási feltételt teljesít.

Legutóbb 2002-ben tudott az ország akár egyetlen kritériumot is teljesíteni, akkor az államadósság nem haladta meg a bruttó hazai termék 60 százalékát.

Re: 300 000 Suzuki önerőre

#634167 prospero Előzmény: #634130

Ja igen, ami a rossz: 1980-ban is ez volt a helyzet, meg 2001-ben is. Ugyanezek az arányok voltak, mint most 2011-ben...nagyjából. Azaz a termékeny háztartások 30-35%-nak nincs gyereke...és az 1 gyerekes háztartások száma is 35% körül van állandóan 1980 óta...

#634159 prospero Előzmény: #634130

Igen. Amiben igazad van, hogy ami a rossz, az a jó is: erre lehetne építeni, hogy sokan nem vállaltak még gyereket...35%-nyi háztartás további 35% pedig eddig 1-et vállalt.

Csak sajnos nem nagyon látszik, hogy ez mitől indulna be ekkora ellenszélben, és ebből még a gazdasági helyzet csak az egyik szempont, ott a propaganda, az önmegvalósítás, válások, házasságok alakulása... amiről eddig értekeztünk...

#634155 prospero Előzmény: #634130

A Jóisten szeretett minket, hogy megadta őket...de ez nem általános 35 fölött 3 gyerek...

....általában már a 3 gyerek nem általános, nemhogy 35 fölött...

#634153 prospero Előzmény: #634125

"habár nem én írtam az ideális állapotnak a 7 milliós magyarságot" mondjuk én sem gondolom, hogy ez az ideális, de ha hirtelen elérnénk az átlagos 2-es születésszámot most és mindenkor, akkor kb. a 7 milliós létszámnál stabilizálódhatna Magyarország lakosságszáma 20-40 éves távlatban....

A 150-190-es születési létszám alig haladta meg a +-2-es értéket... tehát a lakosságszámot nagyjából fenntartotta... ahhoz, hogy ennek a generációnak a reprodukciós szintje fennmaradjon legalább ennyi gyereknek kellett volna születnie mostanában. Akkor amikor évente átlagosan 130 ezren születtek ott szülőképes korba érve ennyi gyereket kellett volna vállalni... stb.. 20 év múlva a jelenlegi évi 90 ezer embernek kellene vállalni átlagosan 90 ezer gyereket a generáció reprodukciójához de nem fog menni, mert harmaduk eleve nem vállal gyereket, a másik harmad meg 1 gyereket vállal... jelenlegi tendenciákat kivetítve, tehát 20 év múlva már csak 45-50 ezer gyerek fog születni...nekik pedig még kevesebb gyerekük lesz 25-30 ezer...szigorúan jelenlegi tendenciákat figyelembe véve.... miközben 40 év múlva (optimistán) 80 éves kor körül a mi átlagos 150-190 ezres generációnk kezd kihalni évente...miközben kevesebb anyának, már csak 25-30 ezer gyereke fog születni...

ha annyira fejlett lesz az orvostudomány, hogy 100 évig élünk, akkor 20 évvel később kezdünk el kihalni, 150-190 ezres létszámban miközben 30 ezer anyának fog születni 15 ezer gyereke.

De persze időközben elérhetünk India vagy Afrika szintjére is, ahol az idősek tömeges éhenhalása miatt mégiscsak rájönnek a fiatalok, hogy ennek elkerülése érdekében talán jobb lenne gyereket vállalni akár többet is, mint 2, biztos, ami biztos, hogy legalább 1 túléljen és esetleg gondoskodjon róluk idősebb korukban.

#634130 Előzmény: #634126

"Nem tartom marginálisnak a 35%-os gyermektelenségi arányt."

Nem veszed figyelembe, hogy ez a számadat nem azt jelenti, hogy soha nem lesz gyerekük, hanem azt, hogy még nincs. Érzed a két állítás közötti különbséget?

Nem 35% a tudatosan vállalt, élet végéig nincs gyerek a családban arány, hanem egy pillanatnyi állapot.

"35 évesen észbe kapnak, mint mi is."

És lett három. Akkor most miért mondod azt, hogy a 40 éven aluli párok (akik nem húsz évesen vállalnak gyereket) gyerek nélküli párok maradnak életük végéig?

#634126 prospero Előzmény: #634077

"Teljesen világos, hogy a gyereket nem vállalók aránya marginális, ha figyelembevesszük azt is, hogy nem szükségszerű az, hogy egy pár AZONNAL gyereket vállaljon."

Nem tartom marginálisnak a 35%-os gyermektelenségi arányt. Marginális a 8%, aki 3 vagy több gyereket vállal.

"nem szükségszerű az, hogy egy pár AZONNAL gyereket vállaljon."" Nem is vállalnak. 35 évesen észbe kapnak, mint mi is.

#634125 Előzmény: #634106

"De én értem, le is írtam, hogy a magyar nőknek össze kell kapni magukat, ahhoz, hogy meglegyen a kettes születésszám, 3-4-5 gyereket kell vállalni, ellensúlyozandó a gyermektelen és egygyermekes termékeny háztartások 70%-os arányát."

Mint írtam, nem erről van szó. Egyszerűen arra kell koncentrálni, hogy legyen kettő.

"Csak Te vedd észre, nemhogy a kettőt, de az elsőt sem vállalják az emberek. "

Éppen azt vettem észre, hogy az EGYET BEVÁLLALJÁK, ezt mutattam meg! Mert ugye az EGY gyerek esetében MINDEN családot kell érteni, amiben LEGALÁBB EGY GYEREK VAN!!! Márpedig a 40 év alatti egyedüllálló háztartások száma marginális!! Éppen te mutattad be! Éppen azt mutattam be, hogy az EGY GYEREK NEM KÉRDÉS! A KETTŐ A KÉRDÉS!

"kettes szám körül ingadozott, majd 1974-1979 között ismét kettő fölé emelkedett, csúcsértéke 2,38 volt ezen időszak alatt. Azóta folyamatosan csökken"

Ez így igaz. FOLYAMATOSAN CSÖKKEN egy 1/x jellegű pályán, de szó sincs exponencilitásról.

"Halálozás ezen közben kb. ugyanúgy alakult arányait tekintve."

A halálozás lényegesen csökkent.

"Tehát értelmetlen arról vitatkozni, hogy a Ratkó korszak egy hamisítás, mert azért átlagos 3 gyerek vállalása még nem fenntarthatatlan..."

Kolléga úr, a ratkó korszak azért hamisítás, mert anélkül már jóval korábban csökkenni kezdett volna a reprodukciós ráta, egyebekben pontosan azért, mert lecsengett a háború vége utáni hurráoptimizmus (mint mindenhol a világban). Ergo, semmi csoda nem lenne a reprodukciós ráta folyamatos csökkenésében, ha nem lett volna a hamisítás.

"tudom, hogy számodra nem problematikus a kettőnél kisebb születésszám, hogy elérjünk a piréziek szintjére, de ebben nem tudok egyetérteni Veled... "

Két különböző dolog a nem probléma, és a ne törődjünk vele. Én nem azt mondtam, hogy ne törődjünk ezzel (habár nem én írtam az ideális állapotnak a 7 milliós magyarságot), hanem azt mondtam, hogy a gyerekvállalás támogatását adójóváírásból és a MÁSODIK gyerekre vonatkozóan tegyük meg, mert az első gyerekre vonatkozó oszkogatás csak kátrányosításban manifesztálódhat, hiszen teljességgel nyilvánvaló, hogy ez a fajta rendszer az EGY GYERMEKES (TUDOD, A CÉLCSOPORT) CSALÁDOK SZÁMÁRA SEMMIT SEM JELENT!

"A halálozások száma pedig mondjuk évi 130 ezer lesz."

Miért? Háborúra készülsz? Egyre kisebb a mortalitás, pont ezért nem csökken a lakosságszám. Esetleg nézzed meg a várható élettartam alakulását és máris rájössz, hogy miért nincs gond. Tudod a valóság az, hogy annyival csökken a társadalom létszáma, amennyivel a halálozások száma meghaladja a születésekét - és ez ennyire egyszerű, ha a bevándorlással, egyebekkel most az egyszerűség kedvéért nem foglalkozunk.

"És egy 150-190 ezres éves populáció volt képes 90-70 ezer gyereket vállalni! És ez bizony drámai! Már az 1,4-es arány is drámai csökkenés, de ez! ez döbbenetes!"

Miért gondolod, hogy a 150-190ezres volt a normális? Mert most úgy állítod be, mintha az normális lett volna. Ezt mire alapozod?

"Az időskori élettartam fenntartása illetve növelése pedig horribilis összegeket emésztene fel, amit egy harmadakkora aktív populáció nem lesz képes kitermelni... "

Akkor most azt akarod mondani, hogy endlösungot a zidőseknek? Esetleg indítsuk be a "Logan's run" programot? Nem kívánságműsor az átlagéletkor növekedése, hanem TÉNY. Éppen ezért fontos az, hogy az időskor definíciója jóval későbbre essen, azaz egyre később lehessen nyögdíjba menni. Ennek megfelelően valójában csökken az eltartandó réteg IS és növekszik az aktív réteg IS, vagyis ebből következően kevesebb olyan új réteg kell, amely be akarna lépni a munkaerőpiacra.

"tehát még az az abszurd helyzet is előfordulhat, hogy technikai vívmányok ide vagy oda, orvostudomány fejlődése ide vagy oda, a születéskor várható élettartam csökkenni fog a termékenységi ráta mostani drámai csökkenése miatt!!!"

Ezt most te sem gondolhatod komolyan, ennek fuss neki még egyszer és gondoljad át, hogy ebben a kontextusban mennyire kontraproduktív is lenne a születésszám növelése.

"A harmadik pedig, hogy ahogy írtam a munkahelyek meg fognak szünni, mert 1,8 millió aktív nem fog tudni betölteni 3,8 millió álláshelyet:"

Ezért kell 3 millió aktívot csináli a nyugdíjbamenetel időpontjának a kitolásával. Pontosan mit nem értesz ebben a gondolatmenetben? Évente elmennek (DURVÁN HASRACSAPOK!!) százezren nyugdíjba, ha tíz évvel kitolod a határt, akkor 1 millió aktív marad a munkaerőpiacon. Hol a gond?

"ksh gyönyörű megfogalmazása szerint: . "Az aktív korúak számának csökkenése egyben szűkülő munkaerő-potenciált és gyengébb eltartóképességet is jelent."

Nem véletlenül írtam, hogy ne statisztikuskodj, ez a marhaság ugyanis arról szól, hogy egyebekben pontosan abból indul ki, hogy a munkalehetőség száma korellál a lakosság létszámához. Ez pedig nincs így. Magyarán szólva, nem mond mást, mint azt, hogy ha kevesebben adóznak, akkor kevesebb pénz lesz. Csodálatos. Már csak azt felejti el, hogy ha egyben csökken a kiadás, mert kevesebb lesz a nyugdíjban eltölthető idő, akkor kevesebbet is kell összeszedni...

"amire a másik felvetésed az időskorúak munkába állítása mellett az volt"

Ácsi! Én nem azt mondtam, hogy "arbeit macht frei, und los arbeit alte manner", hanem azt mondtam, hogy egyáltalán nem lesz szabad a 70-es generációt IDŐSNEK tekinteni a mi generációnk esetében. Magyarán szólva, nem szabad nyugdíjba engedni. Ez viszont csak akkor járható, ha nincs ott tömeges új belépő a munkerőpiacra, ugyanis ha van, akkor az öregeket nyugdíjba kell küldeni.

Tudod ez egyfajta puffer, azaz az, hogy a nyugdíjjal és az oktatással variálod a ténylegesen munkaerőpiacon eltöltött időt - a több oktatás és korai nyugdíj CSÖKKENTI a nyomást a munkaerőpiacon, a gyorsított oktatás és késői nyugdíj pedig növeli. Ergo, ha munkaerőhiány van, akkor elég a nyugdíjbalépés időpontját kitolni és rövidebb oktatást előírányozni, oszt meg is van oldva a probléma.

"hogy majd jön a bérmunkás... hát éppen ezt lenne jó elkerülni a születésszám 2-re emelésével."

Mert miért is? Sokkal jobban járnánk ha bérmunkás lenne.

"Németeknek sem jött be, pedig ott egy kicsit nagyobb a jólét."

Mert a németek elqrták, és ott ha de facto ne is, de de jure állampolgárságot és azzal egyenértékű jogokat kaptak a bevándorlók. Magyarán nem azt csinálták meg, hogy bérmunkásokat fogadtak, hanem azt, hogy IMPORTÁLTÁK A LAKOSSÁGOT. Ergo, ha jobban megnézed, mást sem tettek, csak előállították a 2-es születésszámot, csak oly módon, hogy importálták hozzá a naccsaládot is, aztán nem is gondoltak arra, hogy mi lesz akkor, ha ezek mind nyögdíjba fognak menni, amit ki is fognak nekik fizetni.

De facto éppen azt láthatod Németországban, hogy a születésszám emelése PONT NEM megoldás, mert a probléma ugyanaz marad, ha a munkahelyek száma és a szükséges munkaerő között NINCS korelláció. EZÉRT mondtam, hogy ne statisztikuskodj :)

"De a lényeg: kell a kettő gyerek... és iszonyú szembeszélben **** nehéz rávenni az embereket arra, hogy gyereket vállaljanak..."

Főleg akkor, ha az első gyerek születését finanszírozod. Ettől aztán biztosan sokan kapnak kedvet a második gyerek bevállására...

Re: nincs cím

#634112 Ricsi Előzmény: #634111

Száguld a pannon puma, minket irigyel a világ, a csodánkra járnak. Hogy még mindig van olyan, aki ilyeneket egyáltalán le mer írni, nem is értem...

#634110 Előzmény: #634087

"egyértelmű h a 2. 3. gyereket kéne támogatni bináris módon, kivéve ha egyedülálló a nő (pl. mesterséges megtermékenyítéssel) akkor az 1.-t is, és leginkább adócsökkentéssel az eü tb járulékok terhére."

Mint szoktam vala mondani, nagyon másképpen látjuk a világot, de általában a megoldási módszerekben mégis mindig egyet szoktunk érteni.

"De ezt az egész koncepciót össze kéne vonni a nyugdíjjal. Mindenki kapna egy minimál nyugdíjat és megkapná a gyerekei nyugdíjbefizetésének a nagy részét, az adná ki a nyugdíjat. Továbbá a nyugdíjba menés dátuma mondjuk 3 gyereknél 58 év 2 gyereknél 60 év,1 gyekenél 64 év gyerek nélkül 70 év."

Elfogadható, tárgyalási alapnak tökéletes. Legyen ez a rendszer felmenő mondjuk úgy, hogy a mostani 18 éves korig ezzel indulnak neki az életnek, és felmenő rendszerben és 18 évenként legyen az a pont, amikortól harmadolódik ez a módszertan: Azaz, 36 éves korig pedig már 2/3-ban ez a rendszer jelenik meg a majdani nyögdíjban, 54 éves kortól 1/3-ban, afelett marad a régi rendszer.

magyar állampapír aukció :o)

#634107 Dr. ursi

összevetve azzal h a románok már kétszer egymás után nem tudtak forrást bevonni az 5éves paparíok8,3-szoros lefedettsége előzővel azonos hozama 5,65 a másodpiacnál 26-al alacsonyabb :o)

10évesnél emelnie kellett a tételt :o) 6szoros lefedettség a 6,31 előzőnél magasabb 17-el de 34-el alacsonyabb amásodpiacinál.

-

Az Államadósság Kezelő Központ az elmúlt hónapokra jellemző 45 milliárd forint helyett ma csak 27 milliárd forint összegben hirdetett meg kötvényeket az egyszerre tartott három aukciós sorozaton, de az eredmények alapján a befektetők inkább csak az 5 és a 10 éves papírt keresték. Az ezeken kialakult erőteljes túljegyzés segített abban, hogy a két héttel ezelőtti aukciókhoz képest csak kis változások alakuljanak ki az aukciós átlaghozamokban. Az, hogy az ÁKK visszafogta az értékesítésre meghirdetett mennyiségeket, részben a bizonytalanabb befektetői hangulattal (megemelkedett hozamelvárásokkal), részben pedig azzal függhet össze, hogy az adósságkezelő már túlteljesítette az idei finanszírozási tervének időarányos részét, ahogy azt tegnap Töröcskei István ÁKK-vezető is jelezte.

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/csak_az_5_es_10_eves_kotvenyeket_kerestek_a_mai_aukciokon.185893.html

#634106 prospero Előzmény: #633820

"Tényleg nem érted? :) Nem az lényeg, hogy minden nőstény kettőt szüljön, hanem az, hogy SOKAN legyenek, akik SOKKAL TÖBB gyereket vállalnak - és nem kátrányos helyzetűek. Vannak azért nagy családok bőségesen az országban, furcsa, hogy ez nem jut az eszedbe."

De én értem, le is írtam, hogy a magyar nőknek össze kell kapni magukat, ahhoz, hogy meglegyen a kettes születésszám, 3-4-5 gyereket kell vállalni, ellensúlyozandó a gyermektelen és egygyermekes termékeny háztartások 70%-os arányát. Csak Te vedd észre, nemhogy a kettőt, de az elsőt sem vállalják az emberek. Ezek után tényleg arra vagyok kíváncsi, hogy hogy veszed rá a nőket arra, hogy vállaljanak kettőnél több gyereket, ha már az egy is nehézkesen megy - miközben a világ egyre kiszámíthatatlanabb a nők számára: nemcsak gazdaságilag, főleg a válások és házasságkötések számát tekintve is! Szóval mitől lenne kiszámíthatóbb a világ, ha az apa, vagy éppen az anya - akire támaszkodni lehetne az lelép és ezt a társadalom nemhogy elfogadja, de dicsőiti, mint az önmegvalósítás útját...!!! Sőt a házasság, a gyerekvállalás már önmagában akadályoz az önmegvalósításban a propaganda szerint! Szóval abszolut ellenszélben kell a gyermekvállalásra buzdítani. (És most csak a devizahitelezés jut erről eszembe, hogy mennyire hatékony volt, amikor néhány szagértő figyelmeztetett a devizahitelezés problémáira a média propaganda ellenében)

"Mert azért azt lássuk be, hogy sokkal valószínűbb az, hogy az egyke mellé egy pár behúzza a másodikat is, mint az, hogy ezért valaki szül egy gyereket - és nem kátrányos. Csak gondolkozz el ezen. " Hát ez nem annyira egyértelmű abból a 2011-es népszámlálási adatokból, amit lehoztam ide Neked. Nem húzzák be a másodikat. Örülnek ha egy marad.

"aztán 30 év fölött bevállalják az elsőt és nincs ideje megszületni a másodiknak...."

"Bocsi, de miért nincs 30 év fölött idő a másodikra? :o Ez nekem új. " Igazad van. 35 volt a vízválasztó a statisztika szerint. Az alatt csökkent a születésszám 18-tól-35-ig, felette pedig nőtt 35-től 40-ig.

Vissza a népességszám alakulásához. Azért nem érzed az exponencialitást a magyar népességszámban, mivel a magyar születésszám alig távolodott el a fenntartást biztosító kettes értéktől. 1946-ban 9,042 millió volt a népesség, a reprodukciós ráta, pedig nem érte el 3-at, 2,38 volt, egy háború után! A Ratkó gyerekek sem érték el a 3-as számot. 1954-ben 2,97 volt a termékenységi ráta csúcsa! 1960-ban a lakosságszám fenntartását biztosító 2-es szám alá csökkent a termékenység. 1974-ig a +-kettes szám körül ingadozott, majd 1974-1979 között ismét kettő fölé emelkedett, csúcsértéke 2,38 volt ezen időszak alatt. Azóta folyamatosan csökken, 1990-ig 1,8 körül alakult, majd jött a Bokros csomag, akkor lement 1,4-re, majd 1,3-ra, 2011-ben pedig elérte a történelmi minimumát 1,24-et!!! Halálozás ezen közben kb. ugyanúgy alakult arányait tekintve.

Tehát az exponencialitás látványosságát a növekedésben azért nem látod, mert alig távolodtunk el a fenntarthatóság 2-es értéktől, amikor nagyobb volt a születési arányszám, mint 2! Még a Ratkó korszakban ! sem érte el az átlagos gyerekszám a 3-at, bár nagyon megközelítette! Tehát értelmetlen arról vitatkozni, hogy a Ratkó korszak egy hamisítás, mert azért átlagos 3 gyerek vállalása még nem fenntarthatatlan... tudom, hogy számodra nem problematikus a kettőnél kisebb születésszám, hogy elérjünk a piréziek szintjére, de ebben nem tudok egyetérteni Veled...

Viszont már évek óta jelentősen eltávolodtunk a 2-es értéktől negatív irányba, ami a kettes generációk kiesése után, látványos népességszám csökkenést fog eredményezni, tekintve, hogy 190 ezer gyerek helyett születik 70-90 ezer. A halálozások száma pedig mondjuk évi 130 ezer lesz. Még a Ratkó korszakban ! sem érte el az átlagos gyerekszám a 3-at, bár nagyon megközelítette! Tehát értelmetlen arról vitatkozni, hogy a Ratkó korszakban születettek kikerülése egy hamisítás megszüntetése, mert azért átlagos 3 gyerek vállalása még nem fenntarthatatlan...és ahogy a népességszám alakulásából látszik eleinte nem okoz drámai visszaesést, amíg a "nagy" generációk életben vannak... tudom, hogy számodra nem problematikus a kettőnél kisebb születésszám, de ebben nem tudok egyetérteni Veled...

"hiszen a 90 vs 70 sok minden csak nem drámai csökkenés" De nem egymáshoz kell viszonyítani, hanem a termékeny pupulációhoz a születések számát. És egy 150-190 ezres éves populáció volt képes 90-70 ezer gyereket vállalni! És ez bizony drámai! Már az 1,4-es arány is drámai csökkenés, de ez! ez döbbenetes!

A másik felvetésed, hogy az időskorúak élete meghosszabodik, tehát azzal, hogy 20 évvel mondjuk tovább élünk tehát a férfiak 90 éves korig, a nők pedig 98 éves korig és ezért ez olyan mintha egy generáció kiesést pótolna továbbá még 70 évesen is dolgozni fogunk - elképzelhető, de nem valószínű: megmondom miért. 4 millió 65 év feletti lesz 60 év múlva 1,8 millió munkahelyre teljes foglalkoztatottságot feltételezve (minden megszületett gyerek dolgozni fog) (most van 1,6 millió 65 év feletti 3,8 millió munkahelyre, 5,6 millió 20-60 éves korúra vetítve). Az időskori élettartam fenntartása illetve növelése pedig horribilis összegeket emésztene fel, amit egy harmadakkora aktív populáció nem lesz képes kitermelni... a nyugdíjakat sem, az egészségügyi ellátás költségeit pedig pláne nem...tehát még az az abszurd helyzet is előfordulhat, hogy technikai vívmányok ide vagy oda, orvostudomány fejlődése ide vagy oda, a születéskor várható élettartam csökkenni fog a termékenységi ráta mostani drámai csökkenése miatt!!!

A harmadik pedig, hogy ahogy írtam a munkahelyek meg fognak szünni, mert 1,8 millió aktív nem fog tudni betölteni 3,8 millió álláshelyet:

ksh gyönyörű megfogalmazása szerint: . "Az aktív korúak számának csökkenése egyben szűkülő munkaerő-potenciált és gyengébb eltartóképességet is jelent."

amire a másik felvetésed az időskorúak munkába állítása mellett az volt, hogy majd jön a bérmunkás... hát éppen ezt lenne jó elkerülni a születésszám 2-re emelésével. Németeknek sem jött be, pedig ott egy kicsit nagyobb a jólét. Nem tudnak mit kezdeni a multikultival...az integrációja a bérmunkásoknak **** sokba kerül... többe, mint a 10 milliárd, amit az első gyerek vállalásának támogatására osztana a kormány - még csak nem is a tervek szerint, hanem egy szivárogtatás szerint!

De a lényeg: kell a kettő gyerek... és iszonyú szembeszélben **** nehéz rávenni az embereket arra, hogy gyereket vállaljanak...

#634096 walex Előzmény: #634087

Felelősen gondolkodó párok nem a 300 ezerért fognak gyereket vállalni. Ők előre gondolkoznak, hogy meg tudják-e teremteni a gyermekvállalás költségeit.

A suttyó ingyenélő buckalakók örülni fognak a 3 kilónak, lesz majd buli meg eszem-iszom.

Javulni fog a statisztika, hogy kérem szépen, micsoda fellendülés van itt, emelkedik a születések száma, egyre jobban bíznak a magyar családok a jövőben.

Kb. annyira lesz ez reális, mint az, hogy javul a közbiztonság (a szabálysértési összeg felemelése miatt kevesebb nyomozás van, miközben a bűnesetek száma nem csökkent, csak kevesebbről készül papír).

#634087 Spade Előzmény: #634077

egyértelmű h a 2. 3. gyereket kéne támogatni bináris módon, kivéve ha egyedülálló a nő (pl. mesterséges megtermékenyítéssel) akkor az 1.-t is, és leginkább adócsökkentéssel az eü tb járulékok terhére.

.

De ezt az egész koncepciót össze kéne vonni a nyugdíjjal. Mindenki kapna egy minimál nyugdíjat és megkapná a gyerekei nyugdíjbefizetésének a nagy részét, az adná ki a nyugdíjat. Továbbá a nyugdíjba menés dátuma mondjuk 3 gyereknél 58 év 2 gyereknél 60 év,1 gyekenél 64 év gyerek nélkül 70 év.