Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: 300 000 Suzuki önerőre

prospero Előzmény: #634125

"habár nem én írtam az ideális állapotnak a 7 milliós magyarságot" mondjuk én sem gondolom, hogy ez az ideális, de ha hirtelen elérnénk az átlagos 2-es születésszámot most és mindenkor, akkor kb. a 7 milliós létszámnál stabilizálódhatna Magyarország lakosságszáma 20-40 éves távlatban....

A 150-190-es születési létszám alig haladta meg a +-2-es értéket... tehát a lakosságszámot nagyjából fenntartotta... ahhoz, hogy ennek a generációnak a reprodukciós szintje fennmaradjon legalább ennyi gyereknek kellett volna születnie mostanában. Akkor amikor évente átlagosan 130 ezren születtek ott szülőképes korba érve ennyi gyereket kellett volna vállalni... stb.. 20 év múlva a jelenlegi évi 90 ezer embernek kellene vállalni átlagosan 90 ezer gyereket a generáció reprodukciójához de nem fog menni, mert harmaduk eleve nem vállal gyereket, a másik harmad meg 1 gyereket vállal... jelenlegi tendenciákat kivetítve, tehát 20 év múlva már csak 45-50 ezer gyerek fog születni...nekik pedig még kevesebb gyerekük lesz 25-30 ezer...szigorúan jelenlegi tendenciákat figyelembe véve.... miközben 40 év múlva (optimistán) 80 éves kor körül a mi átlagos 150-190 ezres generációnk kezd kihalni évente...miközben kevesebb anyának, már csak 25-30 ezer gyereke fog születni...

ha annyira fejlett lesz az orvostudomány, hogy 100 évig élünk, akkor 20 évvel később kezdünk el kihalni, 150-190 ezres létszámban miközben 30 ezer anyának fog születni 15 ezer gyereke.

De persze időközben elérhetünk India vagy Afrika szintjére is, ahol az idősek tömeges éhenhalása miatt mégiscsak rájönnek a fiatalok, hogy ennek elkerülése érdekében talán jobb lenne gyereket vállalni akár többet is, mint 2, biztos, ami biztos, hogy legalább 1 túléljen és esetleg gondoskodjon róluk idősebb korukban.