Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

beruházás

#631557 Dr. ursi

Új gyártócsarnokkal bővíti tatabányai üzemét a japán tulajdonú AGC Glass Hungary síküveg és hőpanel gyár, a 3,5 milliárd forint értékű beruházás 100 új munkahelyet teremt.

A 8300 négyzetméteres csarnok alapkövét nyár végén helyezik el, a termelés várhatóan 2014 nyarán indulhat el az új üzemrészben.

A beruházáshoz a vállalat 932 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott európai uniós forrásból. A bővítés után a foglalkoztatottak száma meghaladja a 730-at.

Re: nincs cím

#631555 prospero Előzmény: #631535

Nem tudom figyeltél-e, de az elmúlt 3 évben a megtakarítások SZJA-t levitték 20%-ról 16%-ra, azokat pedig akik megtakarítások képzésére voltak képesek 32% helyett 16%-os SZJA-val támogatták.

Hogyha GDP arányosan annyit költünk mint más országok, akkor honnan kell kiadást lefaragni, és ez milyen hatással van a GDP-re.

Vonatkozik ez a nyugdíjra is: azaz, ha most csökkented a jelenlegi nyugdíjasok nyugdíját, akkor Neked miért lesz több nyugdíjad... ez azt jelenti, hogy a helyettesítési rátát leviszed mondjuk 10%-kal most, akkor a Te majdani nyugdíjad is erről indul. Továbbá, ha csökkented a nyugdíjakat, akkor miből lesz fizetőképes kereslet a termékeidre, amiből Te a fizetésedet kapod. Továbbá nyugdíjas ellen menni egyenes arányú a politikai öngyilkossággal, azaz miért lenne ez érdeke egy Fidesz szavazónak...vagy éppen egy baloldali kormány esetén egy baloldali szavazónak..

-MÁV: pótdíj bevezetés, MÁV Cargo visszaszerzésre kísérlet

-nemrég olvastam, hogy BKV-nál is pozitív a szaldó, talán 10 milliárddal

-MTV nemrég rendesen megvágták a támogatását...

Szóval, ha csak ennyi a kifogásod: akkor nyugodtan szavazhatsz a Fideszre...:-)!

#631554 Előzmény: #631469

Én meg döbbenten nézem, ahogy a Fidesz mennybe emeli őket. Akkora lovat tett alájuk és olyan stabilan ráültette őket előre nézve, hogy nem tudom, hogy ezen tudnak-e a választásokig változtatni.

#631553 Előzmény: #631462

"Tóni nem mindig az éles eszéről volt híres,ez a blikk-szobor kapcsán már megmutatkozott..."

Azt még nem is hallottam (nem is figyeltem fel rá), de beleillik a sorban.

"Ez sokba fog kerülni---legalább 30-40%-os rezsicsökkentésre lesz szükség ;)"

Ahogy annak idején mondogattam, amikor az internáci marxisták adócsökkentést emlegettek, hogy "még egy ilyen adócsökkentés és belepusztulok", nekem ne ígérjenek adócsökkentést, mert azt mindig megszopja minden tisztességes vállalkozás.

#631541 prospero Előzmény: #631522

Ezt nem kaszálta el az AB? Én úgy tudom ezt is elkaszálta a visszamenőlegesség miatt.

#631535 walex Előzmény: #631525

"A mostani életpályamodellre meg lesz a fedezet, nem hitelből megy."

Ez igaz, de nem azokat kéne nyúzni, akik már eddig is fizettek és ezer bőrt lehúztak róluk. Kiadáscsökkentésből is meg lehetne oldani, de ezt megint csak nem akarják.

Volt már 3 évük, 2/3, azaz semmi mentségük nincs arra, hogy

- nem nyúltak hozzá az állami túlburjánzó bürokrácia leépítéséhez, ehelyett tovább növelték azt (re: söralátét méretű bevallás),

- a nyugdíjakat nem inflációval emelik, hanem jó 3%-kal felette, amit megint a dolgozók fizetnek meg, 2012-ben 3460 milliárd. Ha csak a tavalyi adattal számolunk, mennyi, amit meg lehetett volna fogni idén? 100 milliárd minimum és akkor szó sincs a rég megszavazott nyugdíjcsökkentésről, ami nemrég lépett volna életbe, de eltörölték. Majd ezt is fizethetjük, a mai 20-as, 30-as, 40-es korosztálynak meg a büdös életben nem lesz nyugdíja.

- egészségügy továbbra is katasztrófa, km-es várólisták

- MÁV, BKV, MTV rendbetétel nuku, továbbra is szórják a lóvét.

- közbiztonságról meg ne is beszéljünk. Nem úgy kell szépíteni a számokat, hogy a szabálysértésit felemeljük 50 ezerre, alatta meg szabadon lopható minden, így statisztikailag csökken a bűnözés, javulnak a számok.

#631525 prospero Előzmény: #631522

Ez így van. Ezért kell olyan kormányra szavazni, aki fenntarthatóan tudja fejleszteni az életpályákat és fedezet nélküli osztogatással nem rombolja szét az életpályádat. A mostani életpályamodellre meg lesz a fedezet, nem hitelből megy.

#631523 prospero Előzmény: #631452

"Mondtam már, hogy a visszamenőlegesen adóztatják meg például a három éve lekötött betéteket +6%-al a TBSZ esetében, ha valaki most felveszi, vagy akinek éppen jövő év januárjában jár le egy egy éve indított lekötése, az is kénytelen lesz adót fizetni, mert bűnös módon a múltban hosszú távú lekötést indított? Mi ebben a "tervezhetőség"?"

A TBSZ esetén akkor nem kellett SZJA-t fizetni, ha legalább 3 évig tartottad. Ebből következően ha 3 évig tartod nem kell rá EHO-t sem fizetni. Tehát ha azt tervezted, hogy azért nyitsz TBSZ-t már 3 év után kamatmentesen vehetsz fel pénzt, akkor tartsd magad a terveidhez és akkor nem kell ehot sem fizetned.

"+Hétfőn sokak meglepetésére egy új csomaggal állt elő Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter, az elemzők szerint a GDP 0,5%-ára rúgó csomag egyik kisebb tételét jelenti a meghatározott kamatjövedelmekre kivetett 6%-os egészségügyi hozzájárulás megfizetésének kötelezettsége. A szabályozás úgy szól, hogy az 6%-os eho - bizonyos kivételekkel - az Szja törvény 65. paragrafusa szerinti kamatjövedelmeket terheli. "

"Nagy kérdés volt eddig, hogy a különböző hosszú távú megtakarítási formákra, így például a TBSZ-re és a NYESZ-re vonatkozik-e az új szabály. A Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott állásfoglalás szerint a két különböző megtakarítási formából származó jövedelmekre nem a 65. paragrafus érvényes vagyis az eho megfizetésének kötelezettsége nem vonatkozik a TBSZ-ről és a NYESZ-ről felvett jövedelemre, függetlenül attól, hogy e számlákon is jóváírhatnak kamatot. "

"A nyugdíj- előtakarékossági számla esetében az értelmezés könnyebb, mert a szabályok úgy szólnak, hogy ha úgy veszi fel az ügyfél a megtakarítását, hogy az nem minősül nyugdíjszolgáltatásnak, akkor a 16%-os szja és 27%-os eho fizetési kötelezettség is keletkezik, valamint az állami támogatás összegét is 20%-kal növelten kell visszafizetni. Ilyen módon nem is érné meg adóoptimalizálási céllal ezt az utat választani." Jelzem, hogy ez eddig is így volt, tehát ez nem újítás.

"A törvények értelmezése a tartós befektetési számla esetében nehézkesebb, hiszen itt a rendes 16%-os kamatadó helyett a felhalmozási időszak után 3, illetve öt évvel 10%-os, valamint 0%-os adófizetési kötelezettség keletkezik. A Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott állásfoglalás arra nem terjedt ki, hogy mi történik, ha például a nyitást követő 3. év előtt szünteti meg az ügyfél a számláját. A 67. paragrafus szerint tartós befektetési jövedelemnek csak az a hozam minősül, amely a legalább 3 évig megtartott számlákon elhelyezett összeg után keletkezik. Ezek alapján azt is ki lehet olvasni a törvényből, hogy ha a felhalmozási időt követő 3 éven belül szüntetjük meg a számlát, akkor a 16%-os kamatadó mellett a 6%-os ehót is meg kell fizetni. Viszont, ha már legalább 3 évig megőriztük a számlát, akkor már nem kellene a 6%-os ehót megfizetni."

"Mindezek ellenére azt lehet mondani, hogy a 6%-os eho az embereket a TBSZ felé tereli, mert bizonyos időszak eltelte után az egészségügyi hozzájárulás terhét meg lehet spórolni. A gond ezzel csak az, hogy az emberek többségében még mindig rövid távon, betétben görgetik a megtakarításukat, vagyis a lakosság többségére érvényes lesz az extraadó. Persze az elfogadásig még sok minden történhet, amit jól mutat, hogy az állampapírok is viszonylag gyorsan kikerültek az extra teher alól. "

http://www.portfolio.hu/vallalatok/ongondoskodas/hosszu_tavu_megtakaritasi_formakkal_meguszhatjuk_az_adoemelest.3.185455.html

Mindazoknak küldöm akik a TBSZ visszamenőleges adóztatásával riogatnak.

#631522 Ricsi Előzmény: #631517

Igaz, láttunk mi már sok csodát :D:D

Én először '90-ben, amikor a szüleim által lakásra felvett hitelek kamatát emelték a sokszorosára. Azóta is azt látom, folyamatosan változnak a dolgok. Milyen életpályáról beszélünk? De most komolyan.

Egy csomóan elmentek rendőrnek, akiknek az volt az életpálya modell, hogy 45 évesen nyugdíjba mehetnek, azt is eltörölték. Mielőtt vitázna valaki, én sem értettem egyet vele, de akkor is ennek tudatában mentek el rendőrnek, majd egy tollvonással megszüntették. Micsoda életpálya :D:D

#631517 prospero Előzmény: #631445

"Egyebekben meg lesz@rom, ha idegenek járnak ide csodát látni, de a magyarok nem látják"...

Pontosan ezért kell az életpályamodell... hogy azok is (be)lássák, akik eddig szívtak.

#631509 Dr. ursi Előzmény: #631445

én mindig egy célért dolgozom.

nem forgolódom jó ideje már mint egy szélkakas.

mert benőtt a fejem lágya.

mióta látom a célt.

ez pedig: Isten, Haza, Család.

nemcsak magamnak, hanem mindenkinek aki akarja, vágyik rá.

hogy meg tudja teremteni.

hogy tudjon bízni.

önmagában.

hinni.

a magyarokban összeségében.

abban hogy együtt mire vagyunk képesek.

és ne állandóan csak a hibákat ismételgesse, hanem a megoldásokat keresse mindig mindenre.

azért h előrehaladjunk.

mindannyian.

mi.

magyarok.

-

it is csak a sok kekec emberke van, akik csak hablatyolnak ki a fejükből.

ez sem jó.

az sem jó.

minden szar.

mindig is szar volt.

de most még szarabb.

de az h két szalmaszálat keresztbe tegyen, h csinálna tenne valamit, értékeset, h akár csak a saját munkájában ne gátja lenne a jó folyamatoknak hanem a megoldásokat a javításokat keresné és aktívan tenne és végezné lelkiismeretesen a munkáját élne hivatásszerűen.

az nem megy.

csak a poveda.

könnyű bírálni.

de megemelni a segget az már nem megy a sok fórumos jómadárnak.

euroman ennek a típusnak - legalábbis amit itt előad - a címpéldánya.

-

szóval látom valamibe beletrafáltam azzal a mondatommal.

sajnálom.

régebben értettél engem.

azt hittem most is érteni fogod mit akartam szólni.

ha nem, hát nem.

nem vagyok elvakult.

látom a hibákat.

sok minden nem tetszik.

de mindent megteszek azért h jobb és ne rosszabb legyen.

és azt aki itt élt felnőttként és értelmes gondolkodó látó lény az elmúlt 30 évebn láthatta h mi az ami nem jó irányba visz és mi az ami igen.

és képes arra h felülírja rövidtávú önös céljait egy következő generáció jövőjéért !

és ezért képes elmenni még szavazni is a fideszre még akkor is ha nem teljesen ért velük mindenben egyet (ilyen nem is lehetséges hiszen annyi emebr annyi vélekedés pont ezt használja fel az emebrek a közösségek ellen a liberalizmus köpönyegébe bújt marxista), mert ha végiggondolja h makro szinten majd lebontja mikro szintre akkor rá kell jönnie azon összefügésekre amit te itt prezentáltál az elmúlt időszakban és csakis erre mehetünk a hibák kudarcok árán is ha jövőt akarunk gyermeieknek és unokáinknak.

#631507 walex Előzmény: #631504

Nehéz úgy a megtakarításra ösztönözni az embereket, hogy +6% eho-t még kivetnek a kamatra, ráadásul visszamenőleg is. Agyrém.

#631506 prospero Előzmény: #631446

"No és mit fognak elérni az emiatt azonnal jelentkező deflációval? Mivel tudjuk szegény szerencsétlen porig alázott Gíró-Szász András óta, hogy az a baj, hogy "a túl alacsony infláció miatt másképpen alakulnak a bevételek", így nyilván még jobb lesz, ha még nagyobbat rúgun az inflációba és deflációt csinálunk."

Az életpályamodellek miatt munkabér kiáramlás fog történni, ami elindítja az inflációs nyomást. Ha láttad az eü bérrendezést, 2013. január elsejéig visszamenőleg fogják megkapni a béremelést ami 30 milliárd 2013-ra. A minimálbéresek maximum 10 ezret kaphatnak az év eleji minimálbér emeléssel együtt, ha jól értettem a tervezetből.

#631504 prospero Előzmény: #631443

"Mellesleg én nem szívesen áldozok rá, mert nem a kommunizmus a megoldás, hogy kiegyenlítjük a társadalmi különbségeket azon a módon, hogy leviszünk mindenkit ugyanarra a szintre. Nem mellesleg - és az érdekesség kedvéért - pont az a réteg, ami ki akar törni az alsóbb szintekről, az kapott nagy pofont azzal, hogy nem tervezhet a megtakarításaival, amiből vagyonosodni, tőkésedni akar .....Engem tehát nem zavar, amikor a befizetett adómból erre költenek, engem nem zavar, ha az állam az adóbevételeit oda csoportosítja át, de az, hogy elvegyenek a társadalom egyik osztályától, hogy a másiknak adják át - az kommunizmus és itt mese nincs."

Nem értelek. Amikor a befizetett adódból arra költenek, és az állam az adóbevételeit oda csoportosítja az ugyanaz, hogy elvesznek a társadalom egyik osztályától és a másiknak adják át. Az állam szerepe ez, a jövedelem újraelosztása, és pontosan az az állam egyik feladata, hogy a jövedelem újraelosztásával őrködjön, teremtsen forrásokat egyébként a társadalom számára kiemelt hasznosságú területek finanszírozására: általános eü és oktatás. Tehát mindaz ami történt az elmúlt 3 évben színtiszta kommunizmus volt definíciód szerint... csak a kivételezett kaszt a Fidesz kormány első három évében a megtakarítók, a 300 ezer forint felett keresők és több gyerekesek voltak az általános eü és oktatás rovására. Pontosan úgy állítod helyre a status quot, ha 3 év szívását jóvá teszi a Fidesz a megerősített középosztálytól csoportosítva át jövedelmeket, vissza oda ahonnan elvett.... Mivel a megerősített középosztály életminőségéhez is hozzájárul, ha legalább pénzügyileg megbecsült eü és oktatásban dolgozók foglalkoznak vele.

AT az nem megy, hogy amikor engem támogatnak akkor milyen szuper, amikor ideje másokat is felemelni akiktől az én támogatásomra elvettek, akkor meg menjenek a **** anyjukba, mert az kommunizmus... Mellesleg, most pont azt mondod amit rbbj: nem kell állam (kommunizmus), a piac majd mindent megold...

Amiben igazad van megint a visszamenőleges törvénykezés problematikája a tbsz esetében... efölött nem lehet szemet hunyni ismét és igen ez ismét rombolja a bizalmat... immár sokadjára..., de van egy AB, ami erre hivatkozva megsemmisítheti a törvényt...

Tehát ha anti Fidesz szavazó lennék... akkor azt mondanám: hiába minden eredmény, ha ezt visszamenőleges törvénykezéssel értétek el nem lehet rátok szavazni. Ez az egyik ok, ami miatt tényleg komolyan támadható a Fidesz.

Lagwagonernek is címzem: igen nem lehet az állam jóindulatára építeni a jövődet... amikor kapsz meg kell köszönni, de erre nem lehet építeni: tökéletesen igaz.... de ez mindig is így volt...

#631500 Grizzly Géza Előzmény: #631495

Igen,aki tud,az kivár és kivéreztet.

A választások idején nálunk épült egy új GT,most áll és ott tartunk hogy a régi-új tartalék alkatrészeket szétszereltetik vashulladéknak és eladják. Hosszú távra terveznek :)

#631495 Ricsi Előzmény: #631493

Én tudom, ezért is nem értem én a "szívassuk a multikat" megoldás. Ők már rosszul nem fognak kijönni az üzletből. Most mindent használnak addig, amíg még működik, majd ha rá kellene költeni, akkor mennek a francba, nekünk meg marad néhány roncstelep. De ha ez kell, ám legyen.

Ugyanez lesz a bankokkal. Miért nem hiteleznek? Én azt látom az ismerettségi körömben (és ezek az ismerősök nem munkanélküliek - nem akartam egy szakmát sem lebecsülni -), hogy azért nem adnak, hogy ha pattannak innen, ne legyen sok a kintlevőség. Próbálnak lemenni 100% alá, és ha így megy a bolt megy, ha nem megy, mennek innen. És akkor marad sok-sok márványbelső, meg sok üres zseb. Az lesz ám a népünnepély... De ha ez kell, ám legyen...