Re: nincs cím
Előzmény: #631363"Pontosan, hogy nem. Mivel 2014-re még nincs költségvetésünk...."
És most beletesznek +0,5% kiadást, miközben megkérdőjelezhető a bevételi oldal. Brávó! Írják ki, hogy lúzerek vagyunk, de tessék minket szeretgetni... az hatásosabb lenne.
"Amire mellesleg én szívesen áldozok tranzakciós adó és eho formájában, de nem progresszív SZJA formájában."
Mellesleg én nem szívesen áldozok rá, mert nem a kommunizmus a megoldás, hogy kiegyenlítjük a társadalmi különbségeket azon a módon, hogy leviszünk mindenkit ugyanarra a szintre. Nem mellesleg - és az érdekesség kedvéért - pont az a réteg, ami ki akar törni az alsóbb szintekről, az kapott nagy pofont azzal, hogy nem tervezhet a megtakarításaival, amiből vagyonosodni, tőkésedni akar - egy vállalkozót rohadtul nem érdekel ez az egész bohóckodás, mert nem is érinti. Engem tehát nem zavar, amikor a befizetett adómból erre költenek, engem nem zavar, ha az állam az adóbevételeit oda csoportosítja át, de az, hogy elvegyenek a társadalom egyik osztályától, hogy a másiknak adják át - az kommunizmus és itt mese nincs.
Paradox módon ugyanis ha MINDENKIT megsz*patnak és azt adják egy csoportnak, az egyáltalán nem baj, sőt, még érthető is: Lásd, orvosok béremelése például az ÁFA emelésből. Ez rendben van, akármilyen furcsán hangzik is ezek szerint a számodra.
Basszus, ennél a csomagnál SOKKAL, de SOKKAL egyszerűbb lett volna 1%-al ÁFÁT emelni, mert egyrészről marginális hatása lett volna az árakra, másrészről az infláció is elbírta volna, és mivel ebből lehetett volna még kompenzálni is más formában az egész adózó társadalmat valami hülye marginális adónem kivezetésével (munáltaltói járulék pl), az királyság lett volna.
Egyébként nyugodj meg, jönni fog jövőre a marxista kormány, ami természetesen mindezen adókat megtartva bevezeti az ingatlanadót ÉS a progresszív szja-t is, mert kamatostul meg kell finanszírozni az uzsoramaffiának okozott veszteséget és az elpocsékolt állami vagyont is hitelekből.
Szóval ne izgulj, egy éven belül fogod progresszív SZJA formájában azt is fizetni.
Köszönjük Fidesz!