Re: nincs cím
prospero Előzmény: #631443"Mellesleg én nem szívesen áldozok rá, mert nem a kommunizmus a megoldás, hogy kiegyenlítjük a társadalmi különbségeket azon a módon, hogy leviszünk mindenkit ugyanarra a szintre. Nem mellesleg - és az érdekesség kedvéért - pont az a réteg, ami ki akar törni az alsóbb szintekről, az kapott nagy pofont azzal, hogy nem tervezhet a megtakarításaival, amiből vagyonosodni, tőkésedni akar .....Engem tehát nem zavar, amikor a befizetett adómból erre költenek, engem nem zavar, ha az állam az adóbevételeit oda csoportosítja át, de az, hogy elvegyenek a társadalom egyik osztályától, hogy a másiknak adják át - az kommunizmus és itt mese nincs."
Nem értelek. Amikor a befizetett adódból arra költenek, és az állam az adóbevételeit oda csoportosítja az ugyanaz, hogy elvesznek a társadalom egyik osztályától és a másiknak adják át. Az állam szerepe ez, a jövedelem újraelosztása, és pontosan az az állam egyik feladata, hogy a jövedelem újraelosztásával őrködjön, teremtsen forrásokat egyébként a társadalom számára kiemelt hasznosságú területek finanszírozására: általános eü és oktatás. Tehát mindaz ami történt az elmúlt 3 évben színtiszta kommunizmus volt definíciód szerint... csak a kivételezett kaszt a Fidesz kormány első három évében a megtakarítók, a 300 ezer forint felett keresők és több gyerekesek voltak az általános eü és oktatás rovására. Pontosan úgy állítod helyre a status quot, ha 3 év szívását jóvá teszi a Fidesz a megerősített középosztálytól csoportosítva át jövedelmeket, vissza oda ahonnan elvett.... Mivel a megerősített középosztály életminőségéhez is hozzájárul, ha legalább pénzügyileg megbecsült eü és oktatásban dolgozók foglalkoznak vele.
AT az nem megy, hogy amikor engem támogatnak akkor milyen szuper, amikor ideje másokat is felemelni akiktől az én támogatásomra elvettek, akkor meg menjenek a **** anyjukba, mert az kommunizmus... Mellesleg, most pont azt mondod amit rbbj: nem kell állam (kommunizmus), a piac majd mindent megold...
Amiben igazad van megint a visszamenőleges törvénykezés problematikája a tbsz esetében... efölött nem lehet szemet hunyni ismét és igen ez ismét rombolja a bizalmat... immár sokadjára..., de van egy AB, ami erre hivatkozva megsemmisítheti a törvényt...
Tehát ha anti Fidesz szavazó lennék... akkor azt mondanám: hiába minden eredmény, ha ezt visszamenőleges törvénykezéssel értétek el nem lehet rátok szavazni. Ez az egyik ok, ami miatt tényleg komolyan támadható a Fidesz.
Lagwagonernek is címzem: igen nem lehet az állam jóindulatára építeni a jövődet... amikor kapsz meg kell köszönni, de erre nem lehet építeni: tökéletesen igaz.... de ez mindig is így volt...