bocs ezt magyarország topikba kéne..átrakom..
most látom huf..
bocs ezt magyarország topikba kéne..átrakom..
most látom huf..
Nu, ez már nagyon, de nagyon off a HUF topicban, szóval én ebből kiszállok, csak neked jelezném, hogy anno már mondtam: Semmi hatással nem lesz a pártok támogatottságára ez a műbalhé, lásd:
http://www.portfolio.hu/gazdasag/igy_allnak_a_partok_a_harom_kozvelemenykutatonal.184959.html
"Húsz hónapos csúcsról csökkent egy kissé a Fidesz népszerűsége májusban - legalábbis ha az Ipsos, a Medián és Tárki felmérésének teljes népességre vetített eredményeit átlagoljuk. A kormánypártra az összes megkérdezett 25,3 százaléka szavazna, eközben az MSZP négy hónapja megfigyelt enyhe népszerűségcsökkenése tartósnak tűnik (13,3%). "
http://www.portfolio.hu/gazdasag/igy_allnak_a_partok_a_harom_kozvelemenykutatonal.184959.html
http://www.portfolio.hu/img/upload/2013/06/0607_part4-20130607.png
Fidesz egyedül több, mint a marxista hatalomért reszketők halmaza, Fidesz+Jobbik vs baloldal pedig 60:40.
Piszkosul nem baloldalra váltani szándékozó tömeget mutatnak ki a közvéleménykutatások, hanem pontosan azt, hogy a Fideszt nem szeretik az emberek, de ez nem elég ok arra, hogy a baloldalra szavazzanak. A baloldal támogatása egyértelműen megrendült és megrogyott, és bármennyi pártot is alapítanak a "minden marxistának saját pártot" jeligére, akkor is ugyanazon a 30-33% körüli értéken állnak, ahol voltak a választások előtt is.
Ami pontosan a business as usualt mutatja, azaz azt, hogy nem gondolták meg magukat az emberek azóta sem.
Pontosan.
Több napnyi monitorra onanizálást össze lehet ennyiben foglalni.
Megint tanultam valamit :)
A bal**** az, akinek nem jött le, hogy az 50 milliárd huf/év nem trafiktémában jött fel, hanem a 20 év alatti 245 milliárd usd témájában...
De biztos sok okosat tudsz még hozzátenni.
A topiktól elnézést kérek, részem volt nekem is az offolásban, mea culpa.
Most csak utánaszámoltam: nagyjából 600 milliárdos éves businessről van szó, ami ugye 12% árrés mellett is 72 milliárdos árréstömeget tesz lehetővé. Ennek bizonyosan legalább a fele ment ki a multikon keresztül az országból, vagyis maximum a fele lehetett az, ami megjelent a kiskereskedelemben, trafikokban. Ez legfeljebb 36 milliárd forint a mostani megemelt 12% árrés(!) mellett is. Vagyis a miheztartás végett, eleddig nagyjából ekkora volt a dohányüzlet a kereskedelem számára.
Ez a szám elsőre borzasztóan nagy számnak tűnik. Óriásinak, behemótnak, hihetetlennek, HHHHHŰŰŰŰ, de nagy lopás ez.
Na akkor nézzük a marxista véresszájú uszítókat, akik szerint ebből 40.000 vállalkozás, család, uszító marxista élt meg, aki most elveszítette a lehetőségét ebben az üzletágban.
Osszuk szét a nokiaexpresszel a 36 milliárdot a 40.000 marxista uszító között (ez így fair, hiszen tudjuk, régi trafikos nem nyert, a nyertes pedig csak fideszbérenc lehet, akinek köze nincs a trafokhoz!):
36 milliárd / 40.000 / 12 hónap = 75.000 Ft/hónap.
Ami gyk nemhogy egy bolt fenntartására, vagy üzemeltetésére, de még csak a minimálbér nettóban való kifizetésére sem elegendő.
Aki tehát azt állítja, hogy ettől megy tönkre 40.000 család, akitől elvették a megélhetését, az nyilvánvalóan hazudik és ez még akkor is igaz, ha a legeslegidológizáltabb számokat veszem alapul.
Ettől még a trafiktörvény el van qrva, csakhogy nem azért, mert ellopták a pénzt, hanem azért, mert ezt nem így kellett volna jól csinálni. Ugyanakkor azt állítani, hogy ebből lopni lehet az valami akkora dilettáns vadbaromságra utal, hogy csak zeng tőle a ház, ehhez ugyanis DOLGOZNI KELL, merthogy másképpen nem kerül a cigaretta az utcára. Magyarán szólva az biztos, hogy a hatalomnak a maga felé hajlott ezúttal is a keze, hogy azok kerültek előnybe (mind mindig és mindenhol a történelemben) akik a hatalom közelében voltak, de az is tényszerű, hogy a 40.000 hely 5.000-re korlátozása az említett havi 75.000 Ft-al szemben már megélhetést tesz lehetővé, főleg úgy, hogy ugye az is igaz, hogy ezúttal már a multik nem játszanak, vagyis az árrés ezek között a boltok között fog felosztódni.
Nem mellesleg, még mindig van ezernél is több koncesszió, nem késett le senki, aki be akar szállni a buliba. Hja, hogy azokon a településeken (értsd, ország 90% területi lefedettségben) eddig se volt buli a cigaretta árusítása? Kit érdekel...
És azt mennyien tudják az itt uszítók közül és a megtévesztettek közül, hogy eddig sem volt szabadkereskedelem a dohánytermékek esetében és már jóval régebben beszűkült az értékesítési lehetőség az egyéb feltételek miatt, ami miatt egyebekben számtalan étterem és kiskereskedelmi egység hagyott fel már jóval korábban a dohánytermékek terjesztésével?!
Nem léptem soha túl az öngyilkosokon, ez megint honnan jön? Én vagyok az, akinek pl. a rokkantnyugdíjas öngyilkosok IS téma, amin te lépsz túl. Sehol nem léptem túl a haláleseteken, de ezt egy korábbi vitánkban befejeztük.
Mismásolom a maffiaügyet? Most hoztad fel pár hozzászólással előbb, addig nem volt téma, és azóta nem is reagáltam még rá.
(Persze hogy elítélem, megint emlékeztetlek, hogy én vagyok aki 'state capture' problémájáról beszél egyedüliként - ez is persze csak addig baj nálad, amíg szocikról van szó, talán fel kellene fognod, hogy nem lesz mindig szoci kormány, visszajöhetnek a szocik is akár. Nem kell majd maffiózó, mert ők nevezhetnek majd ki mindenhová kádert, a rendszer már kész van, csak az a kérdés ki ül bele)
Az erkölcsi érzékem kóstolgatását szintén befejezhetnéd.
Főleg, hogy azóta ursi, AT meg a többi olvasni nem tudó, engem támad, mert a "kis lopás zavar engem csak, a nagy nem". Pedig Spade, te vagy az, aki szerint Hagyó egy szent, mert adóforintot lopni más, mint trafikot, vagy libát, de ez is már nekem lett tulajdonítva - persze, ha az adóforint 245 milliárd lesz, akkor MÁR zavar, de van az a szint, ahol még nem)
Micsoda vihar lett itt, ha az ember néhány mai ügyet akart volna felhozni...
Spade, talán ha kevesebb arccal adnád elő az elfogult erkölcscsőszt, akkor folytatnám. Kösz, így nem.
Bajnait elítélem, a maffiózást elítélem, a 245 milliárdot is fel tudom fogni, ami persze 100%-ban csak szoci lehet, pusztán az elfogultságodat vitattam, de hát ezt írd a fejletlen erkölcsi érzékem rovására.
"Tehát 50 milliárd ellopásáról nehéz értekezni, maximum arról, hogy a szétosztás szabályai megváltoztak..."
Ki az a balf@sz, aki 50 milliárd ellopásáról képes értekezni, különösen akkor, amikor ez összevethető a teljes árréssel a dohánykereskedelemben, aminek a nagy részét eleddig a multik talicskázták ki az országból :o - ez meg itt marad és értelemszerűen nem egy kézbe fog összpontosulni, hanem sok kézben fog szétosztódni?
"Végleg befejeztem a témát, semmilyen hasonló ügyet nem fogok tárgyalni"
megértelek, de szomorú dolog, hogy pont ez a céljuk, minden érdemi párbeszédet rombolnak, megakadályozva bármilyen kis (akár gondolati) előrelépést. A tolvaj pártoknak (és feltétlen híveiknek) így jó, csak azon veszekednek néha, ki a nagyobb tolvaj...
"Nem tudom, te mit és mennyire ítélsz el, mert soha nem olvastam tőled ilyesmit."
.
pedig már leírtam, de egyszerűbb h ahelyett h megkeresem, leírom még1x h a trafik ügy egyértelmű mutyi, és felháborító és biztos vagyok benne h alaposan visszaüt még majd a fideszre jó sok %-ot lepusztít majd a szavazataiból. És a föld mutyikban Ángyánnak van igaza és földtörvényként is az ő verzióját kellene elfogadni, h miért nem azt teszik abban is Ángyánnak van igaza.
.
De azért h a hajdú-bét öngyilkosain csak úgy túl lépsz az érdekes, nyilván te azt kagylóztad le a libájnaitól h ő nem elvette a libákat hanem karácsonykor egyenese osztogatta az embereknek és azok örömükben ugrottak ki az ablakon.
Na meg a maffiaügyet is elmismásolod pedig feltehető h P.r.t szárnyalása idején 98-ban is valszeg megbízásból születtek a robbantásos merényletek... és h ezek nem fordultak megint elő az lehet h annak köszönhető h a nagy vezír idő elött bebukott, de gondolom van az az erkölcsi érzék amibe ez belefér ...:)
Tényleg, a fideszes nyugger többet kap, mint a szoci? Úristen, hol kell belépni a Pártba?
Utolsó hozzászólásom, és aztán elhúztam a topikból.
Az alapkérdés/állítás az volt, hogy az elmúlt 20 évben loptak a szocik 245 milliárdot.
A Fidesz, és az MDF mint jobbos kormányok jöttek elő, már az elmúlt 20 évből, mint olyan halmaz, ami nem szoci.
Szerinted bármelyik szoci? Vagy nem jobbos?
Bújj ki a paranoiás fejeddel Fidesz seggéből, nem akartam senkit összemosni, ha szoci lopásról beszélünk, akkor a nem-szoci időszak abba én szerintem nem tartozik bele, és akkor az = Fidesz 4 év, plusz MDF 4 év. Fogalmam sincs hogy melyik 4 évre mennyi lopás esik, meg ki mit csinált, csak azt tudom, hogy nem szoci időszak volt.
Mondom, hogy nem lehet értelmesen beszélni veletek, ha én annyit mondok hogy az elmúlt 20 évből 8 nem a szocikhoz kötődik, akkor mindjárt valahová mosni akarom a Fideszt...
Végleg befejeztem a témát, semmilyen hasonló ügyet nem fogok tárgyalni, semelyik oldalról, ha mégis, valaki szóljon rám, hogy most mit mondtam.
Merek én legközelebb olyat mondani, hogy lop a Fidesz? Napokon keresztül a franc fog agitátorokkal vitázni.
Igen az adójogszabályokat, ahogy a nyugdíjemelést, a dupla családi pótlékot, vagy a családi adókedvezményt is politikai alapon osztják. Lehet újat mondtam ezzel, sajnálom.
És mennyi Fideszest érintenek ezek a kedvezmények, Te jó ég! :-)!
Te még nem hallottál arról, hogy azért van családi adókedvezmény ilyen módon, hogy Orbán 5 gyereke után jól járjon? Csak hogy tudd! :-)
Az adószabályokat politikai alapon osztják, meg a rokonoknak? A szocikra 2x-es adó jut, a fidesz családtagokra meg fele?
Na, tényleg abbahagyom, túl relatív ez már nekem.
A trafikügyben mondtál már sokat, sokfélét. Hidd el, tudom értelmezni, milyen irányból közelíted meg.
A fejletlen erkölcsömmel inkább korrupció témában nem szólalok meg a jövőben, okos nem lehetek a témában, de szép se.
Ez tény. Nem kell összemosni az MDF kormányt a Fidesz kormánnyal, kikérem magamnak, de valószínűleg egy MDF-es is kikéri magának, ha a Fidesz kormánnyal akarnák összemosni az MDF tevékenységét, mondjuk a Dávid Ibolya korszakból...
"Te csak a Fidesz felől vagy képes közelíteni mindenhez?" Az előbbi példából látszik, hogy próbálok a tényekhez ragaszkodni...
"ezzel már ne foglalkozzunk, mert ez már régen volt, meg különben is nemcsak a szocik lopták el - elég nagy a kontraszt."
Ezt viszont kikérem magamnak.
Te vagy az, aki nem hajlandó semmilyen Fidesz mutyival foglalkozni, válasszuk le őket mindenkiről stb...
Te vagy az, aki relativizál, bármikor előjön egy Fidesz mutyi, azonnal a szocik mennyit loptak.
Én soha, semmikor nem állítottam sehol, hogy a szoci lopáson lépjünk túl, ne foglalkozzunk vele, vagy kevesebb, mint a fidesz lenyúlása.
Soha sehol nem állítottam ilyet.
Folyamatosan azért ugatok, hogy csökkenjen a korrupció, és legyen következmény.
Éppen azért, mert nem volt a szocik idején, és nincs ma sem. És ha így folytatjuk, és mndenre az a válasz, hogy de a szocik bezzeg...akkor soha nem is lesz.
A következő szoci kormány idején sem lesz következmény, prospero.
Nem mindig Fidesz kormány lesz, akkor meg cseszhetjük, hogy most őket leválasztjuk mindenkiről.
Azt mondom, hogy a Fidesz lopásain ne lépjünk túl, mert ez ma van, és most lehetne következménye.
De nem lesz, hála azoknak, akik félre akarják érteni amit mondok, és elbeszélni akarnak.
Beszélhetünk a szocikról is, Bajnairól is - elmondtam a véleményem, hogy elítélem.
De ítélet nem lesz. Miért? Mert minden oldal mossa a sajátjait, ahogy te prospero mosod a fideszt, úgy sokan a szocikat.
Mára is befejeztem, mert egyszerűen nem lehet sehol ma úgy vitát folytatni, hogy szeretném a korrupciót általánosságban elítéli, a pártokat meg egyöntetűen. A belgákkal mindenki vitatkozni akar. Bármelyik oldal kerül szóba, elindul egy értelmetlen mellébeszélés, és mentegetőzés, várjunk még egy kicsit a Fidesszel, hátha ők is elérik majd a 245 milliárdot.
Szerintem a kereslet kínálat meg fogja találni magának a megoldást. Van akinek trafikjoga van, de nincs üzlete - ez nem is fog nyitni, nagy valószínűség szerint, mert nem ért hozzá. Van akinek üzlete, van, de nincs trafikjoga. Ezek a személyek egymásra fognak találni, és mindkét fél számára előnyös üzlet fog köttetni. Van akinek mindkettő van, trafikjoga és üzlete - itt pedig alig lehet kifogás arra vonatkozóan, hogy miért nyert.
Tehát 50 milliárd ellopásáról nehéz értekezni, maximum arról, hogy a szétosztás szabályai megváltoztak...
Ilyen alapon bármilyen pl. adó szabályt változtat meg az állam és hoz kedvezőbb helyzetbe egyes társadalmi csoportokat a mások rovására, lehet azt mondani: engem meglopnak a magasabb jövedelműekre vonatkozó SZJA kulccsal, hogy azt a minimálbéresnek adják adójóváírásként.
Szerintem meg kellene várni, hogy hogyan fog átrendeződni a piac, mielőtt elhamarkodott ítéletet mondanánk.
Ez a véleményem, anélkül, hogy annyira értenék ehhez a történethez.
"válasszuk már le az MDF kormányt a Fideszről, ha kérhetném... Fidesz ellenzék volt MDF kormányzása idején..."
De édes vagy.
Te csak a Fidesz felől vagy képes közelíteni mindenhez, ugye? Aranyos.
Én a helyedben jelentkeznék valakinél, aki értékeli :)
Én relativizálok, mi?
Nekem problémám van 50 milliárd ellopásával, és főleg azzal, hogy folytatódni fog ahogy eddig.
Függetlenül attól, hogy korábban ki, mennyit lopott. Asszem ez az amikor nem relativizálok, mert nem hasonlítom máshoz. Nekem önmagában baj, ha 50 milliárdot ellopnak.
Ti jöttök mindig azzal, hogy de a másik.
Én azt mondom most lopnak 50 milliárdot.
Azonnal jön, hogy de a szocik mennyit.
Ki relativizál?
(Sőt, a fidesznél még várjunk is ... mire? Mire vársz a trafikügyben?)