Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: Zsiday - ingatlanárak

#626770 Előzmény: #626768

Mondjuk a Csepeli szabadkikötő valóban lehet termelésnek nevezhető és kereskedelemnek is, miközben iparterület, de szvsz mondjuk egy tecso/osan/fosant ne tegyünk már az iparterületek közé. Én az ipar alatt a gyártást értem, de szerintem ebben most nem tévedek nagyot még akkor sem, ha az termelés alatt a hozzá kapcsolódó szolgáltatást is figyelembevesszük.

#626768 nemtoom Előzmény: #626682

Iparterület alatt mindazt, ami termeléssel, kereskedelemmel, környezetvédelemmel, ellátással kapcsolatos. (Ha már egyszer tőkevonzó az a megapolisz, akkor legyen benne hely az értékelőállító tevékenységnek)

#626692 Ibiza Előzmény: #626639

az adók nagy része igazságtalan hiszen leadózott pénzed után még adóztat..

megkapod adózott fizetésedet, utána áfa gk adók, jövedéki adók..illetékek..stb stb..

igazságos az lenne ha egy alapadót fizetnél..amiből a költségvetés üzemeltetné, elvégezné az állami feladatokat.. ez egy alacsony..mondjuk 10% adó lenne..

A helyi települések ingatlanadókat iparűzési adókat szednének..ebből üzemeltetnék a saját rendszerüket feladataikat..

Ezen felül minden használatarányosan adózna..autópályák, üzemanyag, fogyasztási adók..

A befektetett tőke nem de a kamatoztatott tőke az adózna..

A szociális hálót a luxusadók (luxuscikkek, cigik, parfűmök) működtetnék.

Segély csak önhibán kívüli helyzetben lenne adható..de a másik oldalra kell rakni egy munkalehetőséget (ausztriában van idősgondozás is) esetleg szociális munkák..ebédszállítás..ebben az esetben a kifizetett szociális munkadíj mellé még nem kellene segélyt fizetni..

A lényeg európai bért kell fizetni írtam a minimum nettó 150.000-el indulna..és a teljes adóterhelés nem mehetne az 50% fölé..

Ezek mellé semmilyen adójóváírás vagy adható pótlék nem járulna..

A vállalkozások adója alapból nem sok most sem.. sok cég az amortizáció okán nem fizet adót.. ezért én a minimum 2%-ra raknám a nettó forgalom utáni adót ha az egyéb adó nem éri el ezt a szintet.

#626682 Előzmény: #626666

Mondjuk Budapesten működő iparterületet már nagyítóval kell keresni. Milyen 25% iparra gondolsz, ami itt megjelenhetne és működhetne?

#626681 Előzmény: #626639

"Ha hosszú távon nem leszünk ennyien akkor egy világ zavarban simán elfoglalnak minket, az itt lekókat meg kiírtják mint a tatárok oszt élnek majd mint Marci hevesen."

Erről már sokszor nyitottunk vitát, soha nem jutottunk dülőre - én most sem mondhatok mást, csak azt, hogy a 30 millió ugyanúgy lesöpörhető a térképről, mint a 10 millió ha milliárdos tömegekkel vetjük össze.

"Ehhez a népességhez tartozna egy kb 10 milliós Budapest."

Akkor lenne csak vége a világnak, de Magyarországnak mindenképpen. Ez körülbelül úgy lenne elképzelhető, hogy máshol nem él senki az országban.

"de azt igen h Budapestet felfejlesztjük első lépésben az aglomerációval együtt 5-6 millásra."

Már így is megfullad a város, inkább leépíteni kell és más városokat fejleszteni. Én éppen azt látom problémának, hogy nincs más város, ami a közelébe érne Budapestnek. Ez ügyben érdemes megnézni az összes környező országot, de akár az egész kontinenst - ennek pont az ellenkezője zajlik szinte mindenhol, arról meg már nem is beszélve, hogy a tízmilliós város kategóriába nagyjából London esik bele. Pont Budapest legyen a másik? Furcsa elképzelés.

"pl. már rég építeni kellene a csepeli manhattan-t felhőkatrcolókkal stb."

Minek? Kinek? Mire?

Épül egyébként a Citi, csak a Váci úton, ennél többre nincs igény.

"Budapest gyors fejlesztése csak önmagában 2-3%os GDP növekedési többletet jelentene országosan, és óriási működő tőke mágnasként működne."

Már sokszor írtam, most is leírom: Tévedés a XXI. században a mennyiséggel operálás. Attól, hogy sok nagy épületünk lenne, attól csak még több kiadatlan ingatlan lenne, attól, hogy sokkal többen lennénk, attól csak sokkal több problémánk lenne.

A befuccsolt ingatlanberuházásokkal meg országszerte lehet találkozni, elég megnézni a párkányi hídnál lévő (gondolom) szállodatorzót, meg a Hungária-Kerepesi kereszteződésben otthagyott irodaházat, vagy éppen a Milleniumi negyedben félbehagyott és ippen csak elkezdett irodaházat. És akkor most a megszámlálhatatlan befejezetlen foghíjtelekre felhúzott társasházat már fel sem sorolnám, és végképp meg sem említem mondjuk a Tópark projectet a félkész autopálya kereszteződéssel.

Amiben egyetértünk és egyet is értünk továbbra is, az az oktatás olyan fejlesztése, ami a szakképzést támogatja BÁRMILYEN TERMELŐ szakmában, mert arra van igény és abból van hiány egyebekben a mérnökökkel együtt. CSAKHOGY az igazság az, és az érdekesség éppen az, hogy a mérnökök képzésére pont bárki jelentkezhet, mert pár slágerszak kivételével bárhová be lehet jutni - mert "nem trendi" szakok.

Egyszerűen már a középiskolában NEVELNI és FEJTÁGÍTANI KELL(ENE) a gyerekeket, hogy tanulni kell és SZAKMÁT KELL szerezni, mert a trendiségből, a kommunikációs szakokból és a kurv'lkodásból is csak azok tudnak megélni, akik ebben a legjobbak - és vannak hozzá kapcsolataik is.

Egy eszesebb, okosabb társadalom felé való elmozdulás, amely egyben bevonzaná a munkahelyeket is lenne az, amivel tartósan és hosszútávon úgy lehetne növekedő pályára állítani Magyarországot, amiben pont kiegyenlítődik a Budapest fejnehézség, azaz legalább még egy várost (Debrecen?) fel kell fejleszteni olyan arányba, mint amilyen Prága-BRNO, vagy éppen Pozsony-Kassa, vagy Berlin-München. Nem lehet ekkora különbség az országban, mert az megfojtja.

Ugyanakkor, furcsa módon megint oda érkezünk el, hogy amit én írok, az MINDEZEK ELLENÉRE is Budapest növekedéséhez vezetne, tehát az mindenképpen tovább nőne az agglomerációval együtt - csak a mérték, a mérték legyen sokkal kisebb. Vagyis én úgy vélem, Budapest organikusan is tud növekedni, nem szükséges mesterségesen erőltetni, ugyanakkor a vidéki nagyobb városok helyzetbehozása nem csak szükséges, hanem elengedhetetlen ahhoz, hogy bármiféle tartós és szignifikáns NEM BUDAPESTI lakosságszám növekedés legyen, azaz relatíve egyenletessé váljon a népsűrűség az országban és ne úgy nézzen ki, hogy pár száz négyzetkilométeren él a lakosság egy ötöde egy közel százezer négyzetméteres országban, mert az nem normális.

Ha ezt most mesterségesen Budapest irányába tolnád el, akkor abból még rosszabb arány jönne ki.

#626666 nemtoom Előzmény: #626639

Alakul az 10 milliós megapolisz. Legújabb kutatások szerint az egészséges arány:

5% felhőkarcoló, 15% belváros, 25% iparterület, 40% lakóövezet, 15% bádogváros.

#626639 Spade Előzmény: #626553

Most mátr hagyni kéne az adókat a büdös pics@ba abból nem lesz gazdasági növekedés. Sőt a tranzakciós adót szinte azonnal le kéne építeni hiszen azt értük el vele h kivitték a cégek a pénzt azért nem folyik be a kalkulált összeg, azután pedig a válságadókat vissza kell venni. A szocikat eleve se büntetné az ingatlan adó hiszen 2010-ig kiloptak 245 milliárd dollárt az országból arra semmilyen adót nem lehet terhelni, ehhez kápest az itthoni ingatlan állományuk csak morzsa.

.

Adóban mindenki kreatív, de nem az adókat kellene fejleszteni hanem az országot. Az ország lakható részét figyelembe véve Mo-nak kb 30 milliós országnak kellene lennie, a mai világ népességi viszonyokat fiogyelembe véve Kína arabok stb. Ha hosszú távon nem leszünk ennyien akkor egy világ zavarban simán elfoglalnak minket, az itt lekókat meg kiírtják mint a tatárok oszt élnek majd mint Marci hevesen. Ehhez a népességhez tartozna egy kb 10 milliós Budapest. Ugye 20 milliós többletet nem igen lehet rögtön csinálni országosan, de azt igen h Budapestet felfejlesztjük első lépésben az aglomerációval együtt 5-6 millásra. Ez egyáltaléán nem lehetetlen, hosszú távon magától is ennyi lesz, de ezt fel kéne gyorsítani mert ez jelentős növekedési többletet jelentene. Ennek az az előnye h egy európai méretekben is nagy város lenne, nagy tőkevonzó képességgel rendelkezne nagy üzleti és egyéb turizmussal. És az építkezések óriási beruházásokat jelentenének lakás iroda meg a közlekedés fejlesztése stb. pl. már rég építeni kellene a csepeli manhattan-t felhőkatrcolókkal stb. Budapest gyors fejlesztése csak önmagában 2-3%os GDP növekedési többletet jelentene országosan, és óriási működő tőke mágnasként működne.

#626628 Előzmény: #626562

Szvsz beszélgessenek el Euroman-nel arról, hogy milyen igazságos is lenne egy ingatlanadó.

Aztán ha majd több fülük lesz fejenként, mint foguk összesen, akkor lehet, hogy mégis megértik, hogy hol is tévednek abban, hogy egy ingatlanadó igazságos lenne az adócsaló, SZJA-t nem fizető posztkommunista burzsoáziával szemben Magyarországon.

INGATLANADÓT NEKIK! ht…

INGATLANADÓT NEKIK!

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-564735

PUSZTULJON A MAGYAR!

"Több százezer családnak bizonytalan a lakhatása Magyarországon - olvasható a Habitat for Humanity és a Városkutatás jelentésében. A felmérés szerint a helyzet tovább romlott 2011-hez képest - közölte Szekér András, a Habitat for Humanity civil szevezet igazgatója.

Több százezer családnak bizonytalan a lakhatása ma Magyarországon. Az okok leginkább a megfizethetőségi problémákban, a lakosság eladósodottságában keresendők. [...]

A lakhatást érintő megfizethetőségi problémák az előző évhez képest tovább súlyosbodtak Magyaráországon. Míg 2011-ben a háztartáskiadások átlagosan 25,5 százalékát, addig 2012-ben a 27 százalékát fordították a családok lakhatásra. A legalacsonyabb jövedelműek a jövedelmük közel felét csak lakhatásra költik. A szegénység növekedésével az energiaszegénység is nő. Míg 2009-ben a lakosság 20 százaléka, addig 2012-ben a 27 százaléka nem tudta megfelelően kifűteni a lakását."

A KURV@ ANYJÁT AZ ADÓCSALÓKNAK! INGATLANADÓT NEKIK! DÖGÖLJÖN MEG, PUSZTULJON MIND!!!

Ja igen... persze ők albérletben élnek, nekik nincs ingatlanadó... ja igen, tényleg. Elnzést. No persze, aki kiadja az ingatlant nekik, annak már lenne, mert az burzsuj... de a burzsuj nem hülye, tehát áthárítja a bérlőre. Vagyis, a legalacsonyabb jövedelműek, a lakást bérlők CSONT NÉLKÜL kifizetik az ingatlanadót egyebekben akkor is, ha van SZJA-juk, mert nem lesz mit és miből levonniuk.

PUSZUTLJON A MAGYAR!

"A magyarországi lakásállomány 70 százaléka energetikai szempontból elavult."

EZEN IS SEGÍT AZ INGATLANDÓ! MERT A FELÚJÍTOTT INGATLAN TÖBBET ÉR! NEHOGY FELÚJÍTSD K*RVA MAGYAR, NEHOGY KÖLTSD RÁ A PÉNZT, DÖGÖLJ MEG BENNE ÚGY, AHOGY VAGY! ÉLJEN AZ ALBÁNIAI-KOSZOVÓI INGATLANOK KINÉZETE, A VAKOLATLAN BEFEJEZETLEN HÁZAK ORSZÁGA, MERT AKKOR NINCS INGATLANADÓ!

ÉLJEN MAGYARORSZÁG LEZÜLLESZTÉSE!

ÉLJEN A MAGYARMENTES MAGYARORSZÁG!

ÉLJEN CIGÁNYLAND!

"A közműhátralékokat felhalmozók száma radikálisan növekedett 2009 és 2012 között: az egy éven túl nem fizetők száma 130 ezerről 172 ezerre nőtt, a 3 hónapon túli tartozások száma pedig meghaladja a 400 ezret."

De őket majd jól kisegítjük - egy kis ingatlanadóval. Mert attól biztosan sokkal jobban fogják magukat érezni. Azért nagyon remélem, hogy az agit propaganda osztállyal együtt fognak majd kimenni mondjuk az Avasra, ahonnan legfeljebb a fej nélküli, lóhátra kötött testüket fogják visszaküldeni a "vissza a feladónak" jeligére. Ha már a magyarok úristenének a nevét nem tisztelik, legalább a cigány összetartást meg fogják ismerni. Igaz, nem sokáig profitálnak majd hullaként belőle, de ez már engem nem fog felizgatni.

MÁS:

"""Nem is értem""" miért nem épül több ingatlan:

"Ugyanakkor közel 500 ezer lakás áll üresen"

De építsünk még tízezer számra ingatlanokat...

#626571 Előzmény: #626553

"Az ingatlanadóról meg annyit, hogy megint pont azoknak a komcsiknak a farát véded"

Lóf@szt védem. Pont azt magyarázom, hogy végtelenül buta dolognak tartom azt, hogy a komcsikra hivatkozva akarják a magyarok millióit megszivatni. Ostobaság, demagógia, ráadásul azok a villák, ingatlanok, amikről értekezel, azok mára már egyáltalán nem számítanak akkora nagy számnak. Értem én, hogy a kollektív tökönszúrás egyeseknek örömet okozna, mert a korábbi haragosa is tökönszúrja magát, de én nem vagyok ennyire perverz.

"Az ingatlanadónak progresszívnak kellene lennie"

Máris demagógia az egész. Ahogy nem veted ki mindenkire, értelme sem lenne, mert abban a pillanatban többe kerülne a behajtása, mint amennyit be lehet hozni belőle. Külön megemlítettem a budapesti luxusadó totális kudarcát, egy ilyen jellegű adónemnek egyrészről semmi értelme sincs ennek okán, másérszéről pedig te még mindig abból indulsz ki rosszindulatúan, hogy csak lopott, elcsalt, rendszerváltáskor lenyúlt pénzből lehet valakinek komolyabb ingatlana és mondjuk adózott, becsülertes munkából nem.

Ez pedig olyan szinten vérig sértő feltételezés a MAGYARSÁGGAL szemben, ami felháborító, az pedig, hogy még ennek okán indokolni is akarod kommenyista módra, hogy "fizessenek a gazdagok", meg akinek "drága ingatlana van, az lop csal hazudik", amire a francia események adják meg számodra a csattanós választ, ahonnan sorban távoznak az elit tagjai, beleértve mondjuk Depardieut is, mert elegük lett abból, hogy adócsaló gazembereknek nevezik ki őket.

Kétséged ne legyen egyebekben, hogy a költségvetési ingatlanadónak akkor és csak akkor van értelme, ha minden ingatlan után megfizetik és írdatlan pénzeket. Ennek megfelelően hiába progresszív az adó, az is azt jelenti, hogy a legalsóbb rétegeknek inkább küldjél selyemzsinórt, vagy gázkamrát, mert az humánusabb lenne.

"lehetne az is, hogy X millió ft alatt 0%, vagy a jelzáloggal terhelt ingatlan esetében a bank fizetné azt a hányadot, amíg jelzálogjoga van."

Aha, te tényleg nem vagy hajlandó a saját elképzelésedbe sem belegondolni. Ne tedd magad nevetségessé! Egyszer már bevezették a mocsadék libaólosok az adót, előtte RENGETEG családi ház lett hirtelen "társasház" sok tulajdonossal, és az abban a pillantban mentesült volna az adó alól, mert """véletlenül""" mindegyik albetét kisebb volt mint a tartomány. A jelzálog meg az überhülyeség netovábbja, hát holnapra jelzáloggal terheltetem meg az összes ingatlanom, DE NEM VESZEM FEL A HITELT és beintek a sok hülyének, aki fizeti az adót, mert valóban jelzáloga van. Egyebekben említettem, hogy bájgúnárt már kiosztottam ez ügyben a portfolion, hogy a jelzáloggal terhelt ingatlanoknál mégis hogyan gondolja ezt, de röviden annyi volt a válasza, hogy komolyan.

Basszus, legyen már eszed, hogy nem a milliárdosnak fog gondot okozni az, hogy egymillió adót becsengessen a kastélya után, hanem a tanárnak, nyögdíjasnak, aki az örökölt ingatlanában lakik, hogy egyáltalán megtartsa azt, mert az így gondolkodók szerint ő tolvaj, gazember, gyilkosokkal és országdúlókkal egy lapon emlegetendő szemétláda.

És akkor most arról ne is beszéljünk, hogy egy olyan országban, amiben az ingatlanok árában akkora különbség van, mint Magyarországon, abban épeszű ember nem akarhat országosan ÉRTÉKALAPÚ ingatlanadót kivetni, hiszen arról böszmén ordítani fog, hogy azt "Budapest adónak" kellene kinevezni, azaz az már böszmeadóztatható, aki Budán lakik egy jó helyen lévő 60(!) nem elírás, HATVAN négyzetméteres burzsujlakban, de aki mucsajröcsögén lakik egy 600nm-es (szintén nem elírás) palotában, amit tíz éve újított fel PAPÍRON(!!!!!!), és nincs oda menő aszfaltút (csak díszburkolatú), az nem adóköteles, mert ő csóringer.

"Sok megoldás lehetne az igazságos megoldásra, de ez a mostani elég igazságtalan."

A mostani nem igazságtalan, mert most nincs központi ingatlanadó.

Már egymillió ezerszerelmondtam, hogy kéretik felfogni és megérteni, hogy egyrészről:

- egyátalán nem minden településen van kommunális adó,

- és pont azért annyi, ahol kivetik, hogy a település költségvetése egyensúlyban legyen.

ERGO, ezt az adónemet az adott településen mindenképpen ki kellene vetni, mert különben nem lenne egyensúlyban a költségvetése, vagyis azt tessék felfogni és megérteni végre, hogy:

a központi értékalapú költségvetésbe kerülő ingatlanadó A HELYI ADÓN FELÜL LETT VOLNA ÉRTENDŐ,

Azaz tessék végre felfogni és megérteni, hogy az NEM ANNAK A HELYÉBE, HANEM AMELLÉ került volna bevezetésre. Nem "igazságosabb", hanem "még egy" lett volna. Eszem f@szom megáll, hogy ezt nem képesek az emberek a mai napig felfogni.

Ahogy azt sem tudom megérteni, hogy hogyan gondolhatják azt még teoretikusan is igazságosabbnak, hogy a veszteséges települések hiányát IS budapesti lakosok megnyúzásából térítsék meg, azaz már megint egy adóátcsoportosítás legyen a burzsuj budapesti és a csóró vidékiek között.

Hát ez tényleg agyrém. Persze, hogy kiakadok rajta, mert egy olyan adónem, ami komplett győlöletet váltott ki mindenhol ahol a marxisták áterőltették, azt még valaki képes "elfogadhatónak tartani", azon csak felháborodni tudok.

"Azt is lehetne, hogy az ingatlanadóval csökkented aaz SZJA-dat pl. és mindjárt csak azok fizetnének, akik fekete pénzekből szerzik ma is a pénzt. stb.stb."

Hagyd már ezt az undorító bájgúnár kommunista szöveget: Éljen a proletariátus? Gondolkozz már wazze! Az előző marxista hányadékok rendszerében a proletariátusnak az SZJA alsó kulcsának nem létezősége miatt nem volt SZJA-ja tehát semmiből sem írhatta le, de a magyar vállalkozóknak sem volt SZJA-ja, merthogy ők meg nem munkabérben vesznek fel pénzt, hanem osztalékban, EVA-ban, bármiben - csak nem SZJA-ban. Nomeg ott vannak a nyögdíjasok, akiknek nincs is SZJA-ja. Aztán ugye vannak számosan, akiknek nincs jövedelmük, mert aljas szemét gazember módjára éppen munkanélküliek, jól jön nekik segítségként az ingatlanadó, hadd dögöljön meg a ****ja.

És ezt van arcod """igazságosnak""" nevezni?

Már meg ne haragudj, vagy felőlem gyűlölj, az sem érdekel, de ez a magyargyilkos adónem, ez az országkifosztó, Magyarország kiárusító adó, ez a szálláscsináló adó MINDIG ki fog borítani és nem fogom rá az időt sajnálni, hogy kíméletlenül fellépjek az ideológiával szemben, bárki és bárhol merészeli is azt a szájára venni.

Mert ezzel a KOMMUNISTA ideolgóiával egyszer és mindenkorra le kell számolni, mert ez nem más, mint a középosztály és Magyarország lezüllesztésének biztos módszertana.

Mindezen túlmenően egyébként jelezném, hogy Magyarországon az összes félreértéstől eltekintve:

VAN ÉRTÉKALAPÚ INGATLANADÓ

Amelyet úgy hívnak, hogy:

VISSZTERHES VAGYONSZERZÉSI ILLETÉK,

ÉS AMELY VILÁGBAJNOK A MÉRETE ALAPJÁN és amely szó szerint az ingatlan értéke alapján vetődik ki EGY ÖSSZEGBEN(!) az ingatlan megszerzésekor. Ergo, aki ingatlant szerez, az megfizeti annak az árát, de még az átkos KÁDÁR RENDSZERBEN sem volt egyetlen olyan ****, mocsadék kommunista sem, aki ne tudta volna, hogy ez az adónem azért lett kitalálva, mert "ezzel váltottad meg a magántulajdont" a közösből. Magyarán szólva, ez volt a "szabadságlevél", az, hogy "a tiéd az ingatlan és ahhoz az államnak a továbbiakban nincs köze".

B@sszameg, hát nehogy már a VAGYON az INGATLAN legyen a XXI. században Magyarországon a fogalom egy TŐZSDEI(!!!!) topicban? Nehogy már a tíz és százmilliókkal tőzsdéző, albérletben lakók mondják meg, hogy az a burzsuj, akinek lakása van, csak azért, hogy a tőzsdei jutalékok, adókulcsok csökkenhessenek - mindezt "társadalmi igazságosság" köntösébe burkolva?!

És akkor slusszpoénnak jelzem:

Én egyebekben azt is megmondtam annak a mocskos magyargyűlölő undormány bájgúnárnak is, hogy ha annyira akarnak értékalapú ingatlanadót, akkor az a paradoxon van, hogy én azt is tudom, hogy PONTOSAN HOGYAN lehetne azt úgy bevezetni, hogy azzal nemhogy semmi gond ne legyen, hanem mindenki örömmel fogadja annak a bevezetését.

Komolyan.

Parancsolj:

EL KELL TÖRÖLNI A VISSZTERHES VAGYONSZERZÉSI ILLETÉKET(!) ÉS ANNAK A HELYÉBE KELL LÉPTETNI EGY ÁLTALÁNOS 0,5%/ÉV ADÓT, AMELY A VÉTELÁRBÓL FOG SZÁMÍTÓDNI AZ INGATLAN TELJES BIRTOKLÁSÁNAK IDEJE ALATT. Ugyanakkor meg kell hagyni az "egyösszegű örökváltság" mondjuk 6%-os kulcsát is lakóingatlanra, mert ha valaki ezt szeretné, akkor lehetőséget kell adni az örökváltságra.

Ez látod kosher lenne, mert ez annyit tenne, hogy mindneki boldog lenne, hiszen nem egyszerre kellene 4-10% ingatlanadót kifizetni, hanem folyamatosan kellene fizetni a MEGSZERZÉS alapján, vagyis teljesen folyamatosan állhatna fel a rendszer, hiszen előbb-utóbb minden ingatlan tulajdonost cserél, ráadásul garantáltan több pénz folyna be belőle, mint a jelenlegi rendszerből - mindenki legnagyobb elégedettségére.

Most mondjam azt, hogy nemhogy nem "örömkönnyeket" hullatott az alja bájgúnár, hogy valaki megoldja az ő nagy keservit, hogy hogyan lehet ezt a magyaroknál bevezetni? Mondjam azt, hogy elsunnyogott a kis szemét, mert nem úgy gondolta ám a kis magyargyűlölő irodaházban élő, szemembe röhögve engedély nélkül építkező mocsadék, hogy EHELYETT lenne értékalapú IMF+EU uzsoramaffiatörlesztő adó, hanem, hogy emellett?

Tessék végre felfogni, hogy ez egyszerű kifosztási adó lett volna, amit már az ötlet szintjén el kell csírájában fojtani, mert utána csak idő és 50%(!)-os parlamenti többség kérdése, hogy akár azt mondják, innentől """gazdasági szükséghelyzet""" miatt:

10% az ingatlanadó MINDEN ingatlanra és ők úgy saccolják, hogy minden ingatlan mondjuk 100 millió forintot ér.

MERT EZ VOLT ELFOGADVA. Az, hogy a soha nem látott árakon kell adót fizetni, olyan árakon, amiért soha és senki nem tudta volna az ingatlanát eladni.

"Persze sokkal egyszerűbb a munkát rommá adóztatni és attól a max 3 millió munkavállalóval eltartatni a maradék 8-at, csak akkor nem kell sírni, hogy nincs munka, meg nincs jövő, meg nincs prosperálás."

Matgab, te nem csak demagóg vagy, hanem hülye is, ha ezt komolyan gondolod, ettől hánytam végig az elmult két ciklust, ahogy a multik szekerét tolva nyomták ezt a süket aljas gyilkos szöveget. Ha van valami ami ma k*va olcsó ebben az országban, akkor az a munkaerő, nem véletlenül jönnek ide tömegével a gyártó cégek.

Ha pedig van egy csöpp eszed wazze, akkor ránézel arra, hogy mennyi adó folyik be a bérek alapján és meglátod, hogy az SZJA+SZOCHO+JÁRADÉKOK éves szinten ~4-5000(!) milliárd forintot tesznek ki.

B@sszameg, fogjad már fel, tényleg fogd fel, hogy ezen nemhogy nem segítesz azzal, ha ezekre az emberekre kib@szol még egy ingatlanadót, hanem pont az lesz az eredménye, hogy az uzsormaffia kérésének megfelelően """úgy csökkented az adóéket""", hogy NEM A BÉRBŐL VONOD EL A PÉNZT, HANEM AZ INGATLANOKBÓL.

Ez a marxista trükkök százai tankönyv első tételeinek az egyiket:

Játszad el azt, hogy csökkented mondjuk az SZJA-t és helyette ingatlandó lesz: Akkor papíron úgy fog tűnni, hogy csökkennek a terhek. Persze minden épeszű számolni tudó ember tudja, hogy potom 25% SZJA csökkentéshez már társul a MINDENRE ÉS MINDENKIRE kiterjedő IMF uzsoraadó, azaz a nagyjából 400 milliárd éves terv - amiből rögtön ordítani fog, hogy ettől bevételnövekedés nem lesz, de a legjobb esetben is csak azt éred el, hogy ESETLEG nem koncolnak fel a MUNKAVÁLLALÓK a tőzsdei ügyeskedőkkel és az ezt bevezetőkkel együtt.

Mert hogy ezt kőkeményen megszívná mindenki AKI MAGYAR és ITT AKAR ÉLNI, az hétszentség. Az exodus ahhoz képest könnyed nyári kirándulás lenne, mint amit az okozna, hogy a magyarságtól elveszik az egyetlen valós értékét, az ingatlanát.

Egyszerűen vérlázító, hogy valaki ezt képes "pozitív" színben látni, és képes gyűlölködni azon, hogy huszonévvel ezelőtt mennyit loptak el, és még csak esze sincs, hogy annak a nagy része nem az ingatlanukban van, hanem svájci számlán, vagy vállalkozásokban. Amelyekre történetesen NEM vonatkozna ez az adó. Ugyanakkor a tervek alapján - mely szerint vélelmeddel ellentétben - nem az SZJA, hanem az IPA törlődött volna el, abban az esetben ugye lenne mocskos bűzhödött szájuk előadni, hogy "ettől majd aztán jól jönni foga zipar és ez így igazságos", majd ezek után az történne, hogy csinálják a bulit este, hogy a sok f@sz agitálása miatt elérték azt, hogy a pár millió ingatlanadójukért cserébe tízmilliókat fog nekik összehordani a sok proli, meg ostoba birka, hiszen annyit nyernek az IPA-n.

W@zze, se kultúrált, se nyugodt nem tudok lenni addig, amig ebben az országban van épeszűnek látszó magyarul beszélő ember, aki képes egy ilyen hazaáruló, magyargyűlölő adónemet "megfontolandónak" nevezni.

#626563 xmann Előzmény: #626562

Serintem SZJA bol leírható ingatlanadó kellene. Cserébe el kell torolni az illetéket mert az rendkívül csökkenti a mobilitást és így nagyon káros

#626562 lagwagoner Előzmény: #626553

Gondolod, hogy jó lenne a kettős adóztatás? Visszterhes vagyonilleték + adóztatás? Vagy ha annyira ragaszkodsz az ingatlanadó jogosságához, akkor számítsák bele utólag a vagyonilletéket, és újat ne lehessen kivetetni,és tényleg legyen nm alapú, beleszámíttatva a plusz helyiségeket, telekterületet stb.

A marginális számú villás komcsikra hivatkozva ne szívattassuk már meg a tisztességes többséget. Egyébként is ezt húszon éve kellett volna rendezni... Meg kell kérdezni az akkori MDF-t ,Borost ezzel kapcsolatban, erre válaszoljon, ne a meddő nők adóztatásával foglalkozzon.

" vagy a jelzáloggal terhelt ingatlan esetében a bank fizetné azt a hányadot, amíg jelzálogjoga van."

Ja, udvaroljuk körbe megint a hiteleseket, aki meg nem adósodott el hanem takarékoskodott, h ne legyen senki terhére az meg fizessen, h érezze mekkora f@sz volt. Egyre jobb.

"Azt is lehetne, hogy az ingatlanadóval csökkented aaz SZJA-dat pl. és mindjárt csak azok fizetnének, akik fekete pénzekből szerzik ma is a pénzt. stb.stb."

Ez már jobb, ha az illeték is beszámítható.

#626553 matgab Előzmény: #626250

AT, kár válaszolnom, mert te nem beszélgetni szeretsz, hanem önmagad kifejteni, és az sem zavar, hogy a másik miről ír, csak úgy nagyjából elolvasod, aztán felállítasz egy tézist, meg antitéziseket és így elvagy egész nap.

Az ingatlanadóról meg annyit, hogy megint pont azoknak a komcsiknak a farát véded, akik a rendszerváltáskor a több tíz-százmilliós villákban laktak -mert már előtte ugye kiutalták maguknak, meg azokat, akik általában a rabló privatizáció során az állami legértékesebb ingatlanokat kiprivatizálták maguknak (ez egyébként elég közös halmaz azokkal, akik ugye a rendszerváltáskor is már épp jó helyen voltak). Valamint fekete és maffiapénzekből villákat húztak fel maguknak.

Az ingatlanadónak progresszívnak kellene lennie, lehetne az is, hogy X millió ft alatt 0%, vagy a jelzáloggal terhelt ingatlan esetében a bank fizetné azt a hányadot, amíg jelzálogjoga van.

Sok megoldás lehetne az igazságos megoldásra, de ez a mostani elég igazságtalan.

Azt is lehetne, hogy az ingatlanadóval csökkented aaz SZJA-dat pl. és mindjárt csak azok fizetnének, akik fekete pénzekből szerzik ma is a pénzt. stb.stb.

Persze sokkal egyszerűbb a munkát rommá adóztatni és attól a max 3 millió munkavállalóval eltartatni a maradék 8-at, csak akkor nem kell sírni, hogy nincs munka, meg nincs jövő, meg nincs prosperálás.

Re: nincs cím

#626444 Előzmény: #626443

Mint írtam, igazad van, kérlek elégedj meg ennyivel :)

#626443 Ricsi Előzmény: #626442

A számoknak van igaza, azok nem hazudnak. De tőlem írhatsz akármennyit, csak ne várd el, hogy elolvassam.

#626440 Ricsi Előzmény: #626436

Első: 11 írott sor. Igaz, több mint 10, de azért elviselhető.

Második: 27 írott sor, ebből 9 idézet és link, maradt 18, valóban sok.

Harmadik: 18 írott sor, 2 külön kérdésre, két külön embernek.

Első téma 5 sor, második téma 12 sor, ez is sok, de azért nem annyira, és az első bekezdést írtam eredetileg (10 sor), csak eszembe jutott ez a Danone baromság, és ki kellett magamból adni, mert amikor olvastam, rettenetesen felháborodtam.