Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Zsiday - ingatlanárak

Előzmény: #626209

"A magyaroknak az a nagyon jellemző mentalitásuk, hogy mindenképpen birtokolni akarják a lakást ahol élnek, mert azt hiszik, hogy a bérelt lakás az valami bizonytalansággal jár, oda nem lehet rákölteni, vagy szépíteni, mert úgyis elköltözik onnan az ember."

A bérelt lakás VALÓBAN bizonytalansággal jár, ráadásul a bérelti díj miatt drágább is, mint a saját lakás.

"Ezzel persze mindjárt bukni lehet az illetéket (öröklés esetén szintén)."

Egyenesági öröklés esetén már nincs illeték.

"Az egyetlen racionális oka annak, hogy a magyar ragaszkodik az ingaltanához, az a történelme, mert az pénzünket, vagyonunkat X évente elrabolták eddig, az ingatlant meg egyedül a komcsik rabolták eddig el és bíznak az emberek abban, hogy a kis lakást ahol laknak azt nem veszik el, tehát amolyan családi vésztartalék."

Most nem azért mondom, de az ingatlanokat számos esetben rabolták el, jellemző erre mondjuk a II.Vh bizonyos pöcegödörből feltört magyaroktól idegen csűrhe, amely bizony sok százezer ember ingatlanát vette el, majd ezek után a másik pöcegödörből feltörtek költöztek bele és adott esetben a mai napig nem zavarja őket, hogy orgazdaként más ingatlanában dagonyáznak. Még pártot is alapítanak oda. Egyebekben a komcsik sem rabolták el az átlagos ingatlanokat, a nagyobbak államosítása egészen más dolog volt, a háború utáni SZÜKSÉG szétdarabolás pedig még csak nem is magyar szokás volt.

Ettől függetlenül a saját lakás BIZTONSÁGOT ad, mert oda nem jöhet be a főbérlő, nem ugathat senki bele abba, hogy mit csinálj, és úgy egyáltalán az a TIÉD. Ez mentalitás kérdése Matgab, nekem semmi gondom azokkal, akikben ez nincs meg, mert nem kötelező és nem érték, ha valaki így gondolkodik, de tudod, számomra az a furcsa, hogy miközben én megértem azokat, akik nem akarják magukat "röghöz kötni", mert számukra csak lakás az otthon, aközben azok, akik számára csak lakás az otthon, azok nem akarják megérteni azt, hogy mások számára ez egészen mást jelent. Sokkal többet, egészen más dimenziókat.

"Arról nem is beszélve, hogy teljesen kézenfekvő lenne egy ingatlanadó bevezetése"

Na, most felejtsed el ezt a magyargyűlölölő hazaáruló gondolkodásmódot, mert nagyon bedühödök rád: A házából hazából kiforgató mocskos marxista adónem propagálásától pofozkodni támad kedvem, és bármikor szívesen felhúzom lámpavasra azokat, akik be akarják vezetni a magyarkifosztási adót. Nem véletlen, hogy ez volt az az ideológia, amikor maximálisan és végérvényesen szembefordultam a marxistákkal, mert ez a magyargyűlölet az, amit nem bírok elviselni.

Ebben az országban az ingatlanok adóztatása akkora hazaárulás, amihez képest RÁKOSI MÁTYÁS nevét így kellene leírni, mint a HAZA MEGMENTŐJÉNEK a nevét. Nem viccelek, ehhez a gondolathoz képest GERŐ ERNŐ az országépítés csúcsa volt, és még a többi AKKORI kommunista is lelkes ifjú országfelemelő.

"és nem is értem, hogy a Fidesz miért ellenzi ilyen vehemensen."

Mert ők nem gyűlölik a magyarokat és nem akarják kifosztani őket.

"Illetve értem én azt, hogy a Rogán nem akar a saját többszázmillás ingatlanaira adót kivetni, de azért mégsem szép."

Wazze, már annak a mocskos kitekernivaló bájgúnárnyakú oszkogatónak is megírtam a PF-en anno, hogy Magyarországon a VAGYON ÉS AZ INGATLAN értéke köszönőviszonyban sincs egymással.

Mégis hogyan gondolod, hogy ElQro az ellopott állami tulajdonával, egy zsidó családtól elrabolt házában, bájgúnár az ízléstelen irodaházában röhögve-röfögve fizessen pár milliót évente, miközben az eltörölt IPA és társai miatt ennek a százszorosát tenné zsebre?! Wazze, nem vagy komplett, hogy képes vagy ilyen marhaságot leírni... basszus, amikor egy millió hiteles család van, akiknek a többsége reménytelen helyzetben van, akkor még rájuk is akarsz b*szni egy adót, hogy ott dögöljenek meg végleg? Ingatlanadóztatni a jelzáloggal terhelt magyar ingatlanvagyont?! Hülye vagy?!

"Nekem van családom, kutyám, szeretem a zöldet, ki a franc akar ott élni a belvárosban?"

Próbáljad megérteni, hogy nem mindenki egyforma.

Másrészről, rendkívül visszataszító ám az, hogy a vidékiek bőszen ágálnak az ingatlanadó mellett, amit szinte kizárólag a budapestieknek kellett volna megfizetni, mivel vidéken a több száz négyzetméteres házak(!) sem érték el az adóhatárt, miközben Budapesten egyes helyeken még akár a 40-50(!) nm-es ingatlanok is komolyanb adókötelesek lettek volna. Nem normális, hogy Budapestet akarják még jobban kifosztani, hogy a vidék röhöghessen, hogy nekik nem kell adót fizetni.

Tudod mit? Legyen nm alapú az ingatlanadó, és a kert is legyen adóztatható. Na mit szólnál ehhez Matgab? Mit szólnál ahhoz, ha az ingatlanadó úgy nézne ki egy 200nm-es telekre nézve, hogy az is 200nm+a rajta lévő ház még egyszer és ezt hasonlítsuk egy 50nm-es budapesti lakáshoz?

Mert értem én, hogy könnyű egy papíron olcsó ingatlanból ingatlanadóért kiabálni, de ez olyan "dögöljön meg a szomszéd tehene" effektus, ráadásul totálisan értelmetlen is, hiszen aki ebben a kérdésben picit is mozgolódott, utánanézett, az tudhatná, hogy az ingatlanadótól teljesen függetlenül Budapesten volt luxusadó a nagy értékű ingatlanokra, és ebből valami egészen nevetséges, pár százámillió forint folyt be évente.

"Én ergo 4 e ft-ért (legyen 10, mert itt a szemét felét meg a vizet fizetem, ami a belvárosban benne van a kktg-ben) lakom úgy, hogy nincs szomszédom, jó a levegő, közel a belváros, és nincsenek lumpenek a környéken."

És ez most mire volt válasz? Nem mellesleg, egy általad vágyott ingatlanadó esetén szerinted maradna 75eFt a bérleti díjad? Nem Matgab, akkor a bérleti díjad úgy 200eFt/nm lenne és mehetnél vissza a VIII. kerületbe a kis lakásodba, mert csak azt tudnád fenntartani.

Tényleg annyi eszed sincs, hogy legalább a saját érdekeidet ne pisáld sugárban szembe?!