Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pénzről vagyonról értelmesen

Re: nincs cím

#617837 lagwagoner Előzmény: #617801

Többen jelezték már neked, hogy össze-vissza csapongsz írásaidban, nem vagy következetes. Mint most is. Néha írsz olyanokat amik nem rosszak. Néha meg olyan konkrétumokat, amikkel nagyot akarsz mondani, de köszönő viszonyban sincs a valósággal.

"Ennél egyszerűbben már tényleg nem tudom...ha nem megy kérj segítséget At-tól..majd megbonyolítja neked :)"

:-D

10 millióból nem hogy 12 milliós autót...! Abból simán lehet venni 15 milliósat is, nem? De ha lenne 1 millióm, és lesz is 30 év múlva, ahogy írtad az alkalmazotti létre, akkor majd kipréselek magamból egy vadi új A6-ot csak azért is, hogy a soron menőzzek. Szóval 6x tőkeáttétellel minimum illik operálni.

Szóval legények..kaland …

#617806 Ibiza

Szóval legények..kaland az élet..azt kell elérni minden nap ünnep legyen..boldogan ébredj egy újabb csodálatos napra, azzal akit szeretsz..

Ez a házifeladat.. célokat kell kitűzni..megtervezni a hozzá vezető utat...kis célokból kis dolgok lesznek.. a nagyobbakból nagyobbak..

és persze gondolkodni..nem kell megijedni..elöszőr rossz lesz mert izomlázat kap az agyatok..de egy idő után már menni fog..

Ha egészség van minden van..a többi rajtatok múlik..jól jön egy kis szerencse..de alapból rajtatok múlik.

#617801 Ibiza Előzmény: #617800

...lassan írom megértsd.

1.HA FIX BÉRT KAPSZ..ALKALMAZOTT VAGY ABBÓL NEM LEHEEET MEGGAZDAGODNÍÍ..AZÉRT MERT A MUNKÁVAAL ELTÖLTÖTT HÓNAPOOK SZÁMÁT KELL FELSZOROZNÓÓD..ÉS KIJÖN A VÉGEREDMÉÉNY..HA JÓL KERESEEEL AKKOR EGY NAGYOBB MEGTAKARÍTÁÁSOD LEHET EZ NEM GAZDAGSÁG

2. Ha VÁLLALKOZOL akkor nem determinált előre a jövedelmed..megmozgatja az összes energiád és képességed és ehhez képest keresel..de ki vagy téve mindenféle szélnek, vagy bejön vagy nem.Itt már nem gondolkodhatsz alkalmazottként...A gondolkodási mód kialakulásától (és persze a szerencsétől) függ tudsz e pénzt gyártani.

3.A GAZDAGSÁG... amikor szabadon élsz..igényed szerint dolgozol..finanszírozod az életmódod és még ezen felül is keresel..életed nem a javak megszerzése körül forog..mert az már rendelkezésedre áll..hanem a pénzgyárak beindításán dolgozol..a stratégia a tiéd..a munka részét kiadod a szakembereknek.

Ennél egyszerűbben már tényleg nem tudom...ha nem megy kérj segítséget At-tól..majd megbonyolítja neked :)

#617800 Ibiza Előzmény: #617775

mondtam egy mukkot sem értesz semmiből..egy vagy az ezerből..tanulni nem tudsz mert már fel vagy programozva..és lezárták a procidat..szubrutinokat használsz.

Az élethez bizony ész kell..nincsenek help gombok vagy kezelési leírások...ezért itt sokan elakadnak.

Sok gondolatmenetet kifejezést olvasok amik Ibizától vannak..sok kis simaeszű lecsap ezekre és bátran használja mintha Ő találta volna ki..néha csak 2 hozzászólással később..jókat kacagok.

Szerintem tök egyszerűen lényegre törően írok..még igen/nem hez szokott aggyal is könnyedén megérthető..szerintem.

Nem tehetek róla ha önértékelési gondjaid vannak.

Idézd már be hol írtam az alkalmazott az hüje és szar a vállalkozó az ****a és több..mert ez baromság..

Ha egy tök egyszerű gondolatmenetet nem értesz akkor ez tényleg szánalmas..

Látszik jelvényekben gondolkodsz..ha lenne 10miliiód 12milliós autód lenne..

#617775 lagwagoner Előzmény: #617765

"önálló gondolatok sem sorjáztak.. de Ibizától látom tanulgattok"

Tőled? Mit is? :-) Mivel kell repkedő ezreseket megfogni?

"nem nagyon érdekel mit csinálsz vagy gondolsz..mert nem láttam sokat hozzátennél a dolgokhoz.."

Ha nem érdekellek, persze, hogy nem látod amit írok (ez logikus, nem?), és nagyon örülök annak, hogy a látszatnak élő embereket nem vonzom be, és nem is célom, hogy felkeltsem az érdeklődést, nem jópofizni járok ide. A műmájerek amúgy is fárasztóak számomra. Nem rád írtam. Tudod a világot, amúgy a "számodra érdektelen" emberek mozgatják, és tudtodon kívül befolyásolják a te életedet is. Mert nekik nem is kell látszaniuk, hisz csinálják, nem magyarázzák.

"ezzel az a gond az ember kilép az ajtón vagy a strandon egy szál gatyában már nem látszik :)"

Ezek szerint neked nagyon fontos (a valóságot elfedő) a látszat :-) Amúgy a strandra én pihenni járok, nem (ál)menősködni. Úgy látom ebben is különbözünk, szerencsére.

Nekem csak az a fájó, (és nem célom csesztetni téged. Tisztelem a személyedet és korodat) hogy úgy beszélsz (nyilatkozol ki) az alkalmazottakról, és a vállalkozásokról, mintha valami különlegeset elértél volna ebben és pontosan meghatározó lenne a véleményed etekintetben. Mazda6 , pár százezres óra, 1-2 ingatlan, pár tízmillió, távol keleti utak?

Ezek teljesen rendben vannak, és sokan elégedettek lennének ezzel, de ezek egy alkalmazottnak sem elérhetetlenek, sőt. Szóval nem kell magadat különlegesnek tekintened azért,mert hogy dolgoztál régen valahol valamit.

#617767 Ibiza Előzmény: #617526

Az életről2.

Az élet a világ a természet csodálatos..minél jobban megismered annál inkább látnod kell /kellene...az élet ezer megjelenési formája a relatív élethosszok..vajon mi jár ezeknek a lényeknek a fejében..miért teszik azt amit tesznek..

Egy napfelkelte vagy naplemente egy virágos mező..egy madárfüttyös erdő..a tenger világa.. a csillagos ég..ezekhez kevés dolog fogható.

Az emberek nagy részének ezekhez a dolgokhoz nincs szemük/eszük..besavanyodva élnek..majd rútul elpusztulnak.. sajnálom őket..de az ő életük...ezt választották..

Mint a hörcsögöm.. de így szép a világ.. ha szines..

#617766 Ibiza Előzmény: #617726

A munkamániást nem feltétlenül az alkotási vágy motiválja..a legtöbbször pótcselekvés..valamit kivált vele..vagy csak nem jó otthon asszony csúnya meg csak szekál szarul főz, gyerek szemtelen az egész család szarba sem veszi..inkább a munka..

Nyilván van amikor túlsúlyozza az ember a munkát..de utána ezt kompenzálni kell..

Én a magam részéről a család a munka és a szórakozás hármasában leledzem..amelyik szektorban éppen vagyok abban nyújtom a maximumot..mindegyikben nagyon jól érzem magam..élvezem és megélem az élet minden pillanatát.

#617765 Ibiza Előzmény: #617715

Lénárd S írta a bennszülöttekről.." nekik kevés képük van de mind eredeti..nekem sok de az mind másolat"

nem rólad írtam amiket írtam..mert nem nagyon érdekel mit csinálsz vagy gondolsz..mert nem láttam sokat hozzátennél a dolgokhoz..önálló gondolatok sem sorjáztak.. de Ibizától látom tanulgattok páran..ez jó..de sajnos ez lepke memória..

Biztos nagyon HMCS vagy a szakmában..ezzel az a gond az ember kilép az ajtón vagy a strandon egy szál gatyában már nem látszik :)

Az ember nem véletlenül lesz az ami..

#617726 Margaretta Előzmény: #617682

Vannak olyan emberek, akik úgymond "munkamániások". Akkor érzik jól magukat, ha valamit csinálnak. Ez lehet egy fantasztikus felfedezés kidolgozása, de lehet egy sima takarítás is. Lényeg, mindegyik jól érezze magát abban, amit csinál, a motivációtól tökre fel legyen dobva és örüljön a munkája eredményén, sőt gyönyörködjön benne.

Akiben ez nincs meg, ássa el magát.

#617715 lagwagoner Előzmény: #617526

"Az elat alapból egyszerű..étel ital nő kártya.."

Ez is kicsit szocis makkoscipős :-D Bocs, de nem tudtam kihagyni :-)

#617713 lagwagoner Előzmény: #617711

Nem reprezentatív a felmérés. :-) Mert én meg tudom (nem csak ismerősöm ismerőse meséiből), hogy akár közel azonos munkakörben levő alkalmazottak között is hatalmas a vagyoni szórás: -10 000 000-tól + 50 000 000-ig.

Akkor? Mennyire is determinált a pálya?

#617711 Ibiza Előzmény: #617699

naponta találkozom alkalmazottakkal és kollégák is mesélnek akik azok maradta..tehát így van..

Érdekes tulajdonsága az …

#617682 Ibiza

Érdekes tulajdonsága az embereknek bármit olvasnak azonnal lefordítják saját magukra..

El kell helyeznie magát az embernek: magyar, európai és a világ szempontjából..

Az egészséges önbizalom alapja egy kialakult önismeret egy világkép.

Ha ez megvan akkor felesleges az állandó méricskélés..

Célokat kell kitűzni és azokat megvalósítani. Ha nincs cél nincs mit eltalálni.

Sok ember csak sodródik a szélben.. tegnap két libacsek próbált kiszámolni apróban 1990 Ft-ot.. nem nagyon ment..de nyuszifüles okosmobil tetkó a vállon az volt..meg a heherészés..már lehetett látni a vesztesek oldalán vannak..

Mostanában találkoztam nagyon erős öntudattal rendelkező alkalmazottakkal.. kicsit szereptévesztésben vannak.. vannak feladatok amit meg kell csinálni..ez egy részfeladat.. ha elvállalta csinálja meg. Az allűröket tartogassa a civil életére..amikor ledobta a munkaruhát és kilépett a cége ajtaján. Néha rendet kell tennem a fejekben (rendőr, kisbolt, okmányiroda, eladók)

#617563 Ibiza Előzmény: #617531

Én leírtam amit gondolok..és hál' istennek nem vagyunk egyformák..nem a nyugalom megzavarásának szántam..és nem is kizárólag neked írtam.. ha mindenki jól döntene és minden lehetőségét kihasználná akkor a világ nem itt tartana.

"Manapság senkiről nem lehet tudni, hogy mire képes." :) ha 25 éves korig nem jön elő akkor az már benn is marad.

#617560 Ibiza Előzmény: #617528

nem sokat értesz meg a dolgokból..ezt láttam már az autós beírásodnál..egyből megfogtad a lényeget :)

15 évig voltam alkalmazott láttam..

nálam a teljesítmény dominál..nem az eltöltött idő..

szerencsére a te "hülyeséged" nem u.az mint az enyém..

Egy alkalmazotti lét sem…

#617531 lagwagoner

Egy alkalmazotti lét sem kevésbé behatárolt, mint egy vállalkozói. Sok vállalkozó azért hihette magát sikeresnek, amiért sok alkalmazott. Ez pedig a rahedli hitel. Környezetemben elég szépen mennek tönkre vállalkozások, pont a hitelek miatt, aztán mennek alkalmazottként takarítani. Egy átlag vállalkozó pont annyira képes életvitelben, mint egy átlag alkalmazott. Manapság senkiről nem lehet tudni, hogy mire képes. Az alkalmazott (nem mindegyik, ahogy nem mindegyik vállalkozó) is képes több tízmilliós vagyon felhalmozására, a probléma ott van, ahogy a vállalkozóknál is, hogy szépen költik hitelkamatra (nem ami a vállalkozásra kell, hanem ami előre hozott fogyasztás). Szóval így a több millió a banknál landol, nem náluk.

#617530 lagwagoner Előzmény: #617526

Azzal egyetértek, hogy a pénz a szabadságot ad, és gondolom az összes alkalmazott esik az 5 M alatti kategóriába :-)

#617529 lagwagoner Előzmény: #617524

"A vállakozáshoz kellenek képességek: nyitottság, lényeglátás, szintetizáló képesség, a konfliktus tűrés, és erős önbizalom.."

Ezekkel egy átlag mérnök alkalmazott rendelkezik. A vállalkozáshoz több kell. Ezek alap dolgok. Tán egy jó technikus is már rendelkezik ezekkel vagy egy részével.

"A lényeg egy vállalkozónál nem lehet berajzolni az életpályát mint alkalmazottnál.. "

Dehogynem: Pont most írtad le mik a lehetőségei egy vállalkozónak :-)

Egyébként tévedésben vagy, hogy nagyon kell a papír az alkalmazotti léthez. Ha egy ritka programnyelvet ismer az ember, amire egy banknak szüksége van, hogy ismerje az illető pl., akkor nem érdekli őket, felveszi és kap bruttó 500-1000e havi fizut.

Egy érdekli a céget:meg tudja-e csinálni a dolgot vagy sem. Nálunk elég szépen rugdossák ki azokat a diplomás több nyelven beszélőket, akik 8 helyett 6-ot akarnak dolgozni ahogy említetted, és megideologizálják, hogy miért nem nekik kell azt megcsinálni. Egy komoly cégnek erre nincs ideje...Egy több tízmilliárdos forgalmat lebonyolító közepes cégnél ahol általában 100-200-an dolgoznak ott csak a munkavégzés számít, nem a papír. Amúgy van pár papír nélküli melós (akiknek szerinted meg van az életpályája), lesz részlegvezető, kap notebookot, céges autó, épít magának 200-300 nm-es házat. Ennyit a megrajzolható életpályákról.