Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pénzről vagyonról értelmesen

Re: nincs cím

#617775 lagwagoner Előzmény: #617765

"önálló gondolatok sem sorjáztak.. de Ibizától látom tanulgattok"

Tőled? Mit is? :-) Mivel kell repkedő ezreseket megfogni?

"nem nagyon érdekel mit csinálsz vagy gondolsz..mert nem láttam sokat hozzátennél a dolgokhoz.."

Ha nem érdekellek, persze, hogy nem látod amit írok (ez logikus, nem?), és nagyon örülök annak, hogy a látszatnak élő embereket nem vonzom be, és nem is célom, hogy felkeltsem az érdeklődést, nem jópofizni járok ide. A műmájerek amúgy is fárasztóak számomra. Nem rád írtam. Tudod a világot, amúgy a "számodra érdektelen" emberek mozgatják, és tudtodon kívül befolyásolják a te életedet is. Mert nekik nem is kell látszaniuk, hisz csinálják, nem magyarázzák.

"ezzel az a gond az ember kilép az ajtón vagy a strandon egy szál gatyában már nem látszik :)"

Ezek szerint neked nagyon fontos (a valóságot elfedő) a látszat :-) Amúgy a strandra én pihenni járok, nem (ál)menősködni. Úgy látom ebben is különbözünk, szerencsére.

Nekem csak az a fájó, (és nem célom csesztetni téged. Tisztelem a személyedet és korodat) hogy úgy beszélsz (nyilatkozol ki) az alkalmazottakról, és a vállalkozásokról, mintha valami különlegeset elértél volna ebben és pontosan meghatározó lenne a véleményed etekintetben. Mazda6 , pár százezres óra, 1-2 ingatlan, pár tízmillió, távol keleti utak?

Ezek teljesen rendben vannak, és sokan elégedettek lennének ezzel, de ezek egy alkalmazottnak sem elérhetetlenek, sőt. Szóval nem kell magadat különlegesnek tekintened azért,mert hogy dolgoztál régen valahol valamit.

#617767 Ibiza Előzmény: #617526

Az életről2.

Az élet a világ a természet csodálatos..minél jobban megismered annál inkább látnod kell /kellene...az élet ezer megjelenési formája a relatív élethosszok..vajon mi jár ezeknek a lényeknek a fejében..miért teszik azt amit tesznek..

Egy napfelkelte vagy naplemente egy virágos mező..egy madárfüttyös erdő..a tenger világa.. a csillagos ég..ezekhez kevés dolog fogható.

Az emberek nagy részének ezekhez a dolgokhoz nincs szemük/eszük..besavanyodva élnek..majd rútul elpusztulnak.. sajnálom őket..de az ő életük...ezt választották..

Mint a hörcsögöm.. de így szép a világ.. ha szines..

#617766 Ibiza Előzmény: #617726

A munkamániást nem feltétlenül az alkotási vágy motiválja..a legtöbbször pótcselekvés..valamit kivált vele..vagy csak nem jó otthon asszony csúnya meg csak szekál szarul főz, gyerek szemtelen az egész család szarba sem veszi..inkább a munka..

Nyilván van amikor túlsúlyozza az ember a munkát..de utána ezt kompenzálni kell..

Én a magam részéről a család a munka és a szórakozás hármasában leledzem..amelyik szektorban éppen vagyok abban nyújtom a maximumot..mindegyikben nagyon jól érzem magam..élvezem és megélem az élet minden pillanatát.

#617765 Ibiza Előzmény: #617715

Lénárd S írta a bennszülöttekről.." nekik kevés képük van de mind eredeti..nekem sok de az mind másolat"

nem rólad írtam amiket írtam..mert nem nagyon érdekel mit csinálsz vagy gondolsz..mert nem láttam sokat hozzátennél a dolgokhoz..önálló gondolatok sem sorjáztak.. de Ibizától látom tanulgattok páran..ez jó..de sajnos ez lepke memória..

Biztos nagyon HMCS vagy a szakmában..ezzel az a gond az ember kilép az ajtón vagy a strandon egy szál gatyában már nem látszik :)

Az ember nem véletlenül lesz az ami..

#617726 Margaretta Előzmény: #617682

Vannak olyan emberek, akik úgymond "munkamániások". Akkor érzik jól magukat, ha valamit csinálnak. Ez lehet egy fantasztikus felfedezés kidolgozása, de lehet egy sima takarítás is. Lényeg, mindegyik jól érezze magát abban, amit csinál, a motivációtól tökre fel legyen dobva és örüljön a munkája eredményén, sőt gyönyörködjön benne.

Akiben ez nincs meg, ássa el magát.

#617715 lagwagoner Előzmény: #617526

"Az elat alapból egyszerű..étel ital nő kártya.."

Ez is kicsit szocis makkoscipős :-D Bocs, de nem tudtam kihagyni :-)

#617713 lagwagoner Előzmény: #617711

Nem reprezentatív a felmérés. :-) Mert én meg tudom (nem csak ismerősöm ismerőse meséiből), hogy akár közel azonos munkakörben levő alkalmazottak között is hatalmas a vagyoni szórás: -10 000 000-tól + 50 000 000-ig.

Akkor? Mennyire is determinált a pálya?

#617711 Ibiza Előzmény: #617699

naponta találkozom alkalmazottakkal és kollégák is mesélnek akik azok maradta..tehát így van..

Érdekes tulajdonsága az …

#617682 Ibiza

Érdekes tulajdonsága az embereknek bármit olvasnak azonnal lefordítják saját magukra..

El kell helyeznie magát az embernek: magyar, európai és a világ szempontjából..

Az egészséges önbizalom alapja egy kialakult önismeret egy világkép.

Ha ez megvan akkor felesleges az állandó méricskélés..

Célokat kell kitűzni és azokat megvalósítani. Ha nincs cél nincs mit eltalálni.

Sok ember csak sodródik a szélben.. tegnap két libacsek próbált kiszámolni apróban 1990 Ft-ot.. nem nagyon ment..de nyuszifüles okosmobil tetkó a vállon az volt..meg a heherészés..már lehetett látni a vesztesek oldalán vannak..

Mostanában találkoztam nagyon erős öntudattal rendelkező alkalmazottakkal.. kicsit szereptévesztésben vannak.. vannak feladatok amit meg kell csinálni..ez egy részfeladat.. ha elvállalta csinálja meg. Az allűröket tartogassa a civil életére..amikor ledobta a munkaruhát és kilépett a cége ajtaján. Néha rendet kell tennem a fejekben (rendőr, kisbolt, okmányiroda, eladók)

#617563 Ibiza Előzmény: #617531

Én leírtam amit gondolok..és hál' istennek nem vagyunk egyformák..nem a nyugalom megzavarásának szántam..és nem is kizárólag neked írtam.. ha mindenki jól döntene és minden lehetőségét kihasználná akkor a világ nem itt tartana.

"Manapság senkiről nem lehet tudni, hogy mire képes." :) ha 25 éves korig nem jön elő akkor az már benn is marad.

#617560 Ibiza Előzmény: #617528

nem sokat értesz meg a dolgokból..ezt láttam már az autós beírásodnál..egyből megfogtad a lényeget :)

15 évig voltam alkalmazott láttam..

nálam a teljesítmény dominál..nem az eltöltött idő..

szerencsére a te "hülyeséged" nem u.az mint az enyém..

Egy alkalmazotti lét sem…

#617531 lagwagoner

Egy alkalmazotti lét sem kevésbé behatárolt, mint egy vállalkozói. Sok vállalkozó azért hihette magát sikeresnek, amiért sok alkalmazott. Ez pedig a rahedli hitel. Környezetemben elég szépen mennek tönkre vállalkozások, pont a hitelek miatt, aztán mennek alkalmazottként takarítani. Egy átlag vállalkozó pont annyira képes életvitelben, mint egy átlag alkalmazott. Manapság senkiről nem lehet tudni, hogy mire képes. Az alkalmazott (nem mindegyik, ahogy nem mindegyik vállalkozó) is képes több tízmilliós vagyon felhalmozására, a probléma ott van, ahogy a vállalkozóknál is, hogy szépen költik hitelkamatra (nem ami a vállalkozásra kell, hanem ami előre hozott fogyasztás). Szóval így a több millió a banknál landol, nem náluk.

#617530 lagwagoner Előzmény: #617526

Azzal egyetértek, hogy a pénz a szabadságot ad, és gondolom az összes alkalmazott esik az 5 M alatti kategóriába :-)

#617529 lagwagoner Előzmény: #617524

"A vállakozáshoz kellenek képességek: nyitottság, lényeglátás, szintetizáló képesség, a konfliktus tűrés, és erős önbizalom.."

Ezekkel egy átlag mérnök alkalmazott rendelkezik. A vállalkozáshoz több kell. Ezek alap dolgok. Tán egy jó technikus is már rendelkezik ezekkel vagy egy részével.

"A lényeg egy vállalkozónál nem lehet berajzolni az életpályát mint alkalmazottnál.. "

Dehogynem: Pont most írtad le mik a lehetőségei egy vállalkozónak :-)

Egyébként tévedésben vagy, hogy nagyon kell a papír az alkalmazotti léthez. Ha egy ritka programnyelvet ismer az ember, amire egy banknak szüksége van, hogy ismerje az illető pl., akkor nem érdekli őket, felveszi és kap bruttó 500-1000e havi fizut.

Egy érdekli a céget:meg tudja-e csinálni a dolgot vagy sem. Nálunk elég szépen rugdossák ki azokat a diplomás több nyelven beszélőket, akik 8 helyett 6-ot akarnak dolgozni ahogy említetted, és megideologizálják, hogy miért nem nekik kell azt megcsinálni. Egy komoly cégnek erre nincs ideje...Egy több tízmilliárdos forgalmat lebonyolító közepes cégnél ahol általában 100-200-an dolgoznak ott csak a munkavégzés számít, nem a papír. Amúgy van pár papír nélküli melós (akiknek szerinted meg van az életpályája), lesz részlegvezető, kap notebookot, céges autó, épít magának 200-300 nm-es házat. Ennyit a megrajzolható életpályákról.

#617528 lagwagoner Előzmény: #617521

"van az alkalmazott: ott lehet tudni adott végzettséggel 10,20.35 év után mennyi pénze lesz..mekkora a jövedelemtermelő képessége.."

Attól, hogy ezt ismételgeted, még ez ugyanolyan hülyeség.

"van jó esetben egy nyaralója és kb 1-2millió forint tartaléka...és legfeljebb többet várnak el tőle mint 8 óra munka (ami a trükkökkel inkább csak 6)..némi ingyen túlórát.."

Valóban? :-) Valószínűleg a te alkalmazottaidra ezek valóban igazak, mert ezt várod el csupán tőlük, meg valószínű "jó magyar" szokás szerint minimálbéren dolgoztatod őket. De egy komoly cégnél a hasukat fogva röhögnek ezeket a számokat olvasva. Szóval, hogy 8 osztályos végzettséget igényel a te vállalkozásod profilja, abból nem kell még általánosítani.

#617526 Ibiza Előzmény: #617524

az életről és pénzről:

Az elat alapból egyszerű..étel ital nő kártya..a csöves vagy a milliárdos u.ezt éli..

a minőségben és mennyiségben van különbség..a kuka tetején "b.aszol vagy egy jó helyen egy csodás nővel szeretkezel..gyorsétteremben eszel vagy egy hajón reggelizel..kaviárt pezsgőt sonkát..

Az élet alapból nem igazságos..van aki hüje van aki okos..van aki szép...van aki ronda.van aki tehetséges.. van aki együtt kapja a legrosszabb esetet van aki egyben az összes jót..

az embereknek születésükkor leosztanak egy lapot..melós, bankár, közalkalmazott, tanár leszel..a legtöbben ezt elfogadják..vannak aki nem..sokakat pont ez a leosztás bőszít fel..amikor látod mások indulása nem ez..

Azt verik agyadba az legyél amire szántak..feljebb úgy sem léphetsz..hoznak is bőven példákat aki megpróbálta de kinevették tönkrement esetleg belehalt.."ugye megmondtuk"

lehetsz szegény, középosztályos és gazdag..

A pénzről:

a pénz nekem az egy eszköz..egy energiatároló akkumulátor.. eszköz a szabadsághoz a saját vágyaid (alkotási,kaland, művészi, ) kiterjesztéséhez..kiteljesedéséhez..plusz egy biztonságot és szabadságot ad.. egyfajta függetlenséget...

Ha valaki a pénzt önmagában szereti vagy az mint cél van a fejében akkor az (szerintem) soha nem lesz boldog.. mert pl elutazik egy hétre nyaralni akkor azon kattog az agya azzal a pénzzel mennyi pénz kereshetett volna és a nyaralás ideje elatt ő maga is mennyi pénzt kereshetne..a teszt egyszerű..vegyél a kezedbe 1-5 milliót..amit akkor érzel az vagy..

írtam már de kb az van megvan az embereknek a jövedelemtermelő képessége..

van aki 5millónál nagyobb összvagyont soha nem hoz össze..vannak a 10milkások az 50 és 100milkások.. tető az 1000milkások..onnan már egy magasabb iskola van..ott már tudhatsz 10-100.000milliót összehozni..

1000milka felett már politikai és egyéb kapcsolati szálakat kell mozgatni..akinek van hozzá gyomra tegye..

Általában 50 éves korig lapátolod össze a zsetont utána azért nyomod hogy meg tudd tartani..

Az életet meg kell élni..nem a munkára születtünk...

Számomra akkor gazdag valaki ha kiéli kiteljesíti vágyait..meg tudja élni a pillanatokat és a nagy dolgokat is..vágyainak nem szab határt a pénz. Ez a házifeladat.

Vannak akiknek sok pénzük van..de csak majmolnak valakit vagy valamit...nem a saját igényeiket élik.nem a saját vágyaikat finanszírozzák..kölcsönvették maguknak..rossz helyre pozícionálják magukat.

#617524 Ibiza Előzmény: #617521

a vállalkozásról2:

A vállakozáshoz kellenek képességek: nyitottság, lényeglátás, szintetizáló képesség, a konfliktus tűrés, és erős önbizalom..

Az első generációs vállalkozó nem gyűjt papírokat (elöszőr elkezdi de rájön nem ezt akarja)..mert neki nem papírokra hanem az alkalmazott tudásra van szüksége.

Az sem baj ha nagy cégnél dolgozik először és az ottani hibákból tanul és ismeri fel a nagy cégek rugalmatlanságát (esetleg pont erre vállalkozik rá) a piramis szerű vállalati struktúra alkalmatlanságát..rossz hatásfokát, a dolgozók lógási trükkjeit..a középvezetők önigazolásait..ez jó lecke. szerintem

A második generációnak már egyszerűbb.. a szülők adnak egy-két támpontot esetleg beindítanak egy kisebb bizniszt vagy átadnak egyet.. ha ügyes a szülők átadják neki az egészet és ő hozzáadhatja a friss tudását.

Egy fiatal az azonnal akar dolgokat de kreatív..mert kevés a tapasztalata..ezzel pótolja..az öregebb az rutinból csinál dolgokat nem vállal nagy kockázatot..ezért a legjobb 32-45 év között az ember.. már van rutin de még kreatív és még a vállalkozó szellem is benne van..kiépült a kapcsolatrendszere és ismeri a pénzkeresés módját..mi hova hat hol fejti ki a hatását.

A lényeg egy vállalkozónál nem lehet berajzolni az életpályát mint alkalmazottnál.. vagy lemegy nullába vagy alkesz lesz..vagy elveri eljátsza mindenét..de 10x többet élt mint egy alkalmazott..jó esetben ott van egy felépítmény ami akár nélküle is gyártja a pénzt..

a vállalkozásról1. de el…

#617521 Ibiza

a vállalkozásról1. de elöször az alkalmazotti státuszról..

van az alkalmazott: ott lehet tudni adott végzettséggel 10,20.35 év után mennyi pénze lesz..mekkora a jövedelemtermelő képessége..65 éves korára (szerencsésebb országokban) kifizette jelzálogát..saját lakásában/házában él gyermekei kirepültek és van jó esetben egy nyaralója és kb 1-2millió forint tartaléka..évente elment 1-2x színházba 1-2x étterembe..és 2hetet nyaralt valahol..van egy középkategóriás autója..nálunk ez nem így van de ettől függetlenül kb ez az 1-2 diplomás nyelvet beszélő ember életgörbéje..

Az alkalmazott papírokat gyüjtöget diplomákat nyelvvizsgákat..riportokra jár.. kölcsönadja munkaerejét és szaktudását.. de nem veszi magára azokat a terheket (hozzáteszem jogosan) amik a cégben vannak..azt gondolja nagy nyomás alatt van...de igazából nem tudja mi is a nagy nyomás...Ő egy fogaskerék a gépezetben.. a gépezetet a vállalkozó a tulajdonos rakja össze..az alkalmazott az egész gépezetet nemigen látja át..maximum a vállalati hierarchiát látja át..és legfeljebb többet várnak el tőle mint 8 óra munka (ami a trükkökkel inkább csak 6)..némi ingyen túlórát..meg határidőt...ettől fontosnak és nélkülözhetetlennek gondolja magát..ez sikerélményt ad neki..de semmi több a tulaj meg dörzsöli a kezét.

sok embernek ez tetszik..és megfelel az életének munka részére vonatkozó részének..(az életről külön)

#615933 lagwagoner Előzmény: #615929

"egy középkategóriás skoda mazda ford opel volvo merci közel azonos autók..még pofára is.."

Ezzel a kijelentéssel valószínűleg jó páran vitatkozni fognak. Én nem értek hozzá.