Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#616385 Kissherceg Előzmény: #616382

Privatizálni az állampolgároknak kellett volna a vagyont pl a tőzsdén, ahol csak magánszemély vehet papírt, de ezzel sajnos nagyon elkéstünk. Senki nem akar oligarchákat, bár az tény, hogy kell erős magyar vállalat, hogy nagy beruházásokat megtudjon finanszírozni...

#616383 Kissherceg Előzmény: #616380

Te mondogatod mindig, hogy az otp olcsóbban vezeti a számlát Szlovákoknál, mint itthon. Kérlek adj rá magyarázatot.

#616382 Boby. Előzmény: #616379

Nem attól válik egy kormány nemzetivé, hogy a közvagyont hazai oligarchák kezére játssza, hanem attól, hogy az állampolgárok érdekeit képviseli a döntéseivel.

#616381 Kissherceg Előzmény: #616377

Így van, azzal egyből a hiteleket fizették vissza, ahelyett, hogy beforgatták volna a gazdaságba. Ez is óriási hibájuk... Sok van sajnos, elégedetlen is vagyok velük.

#616380 Ricsi Előzmény: #616371

Meglep, mennyire gyerek vagy még :)))

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik, a szemét külföldiek kibabrálnak velünk, nekünk szembe kell menni az egész világgal. Tovább nem sorolom.

Ezeket hallom egész életemben. Már Virágh elvtárs is ilyen okosságokat mondott. Igazi komcsi duma narancssárgába csomagolva. Számomra elkeserítő.

#616379 Boby. Előzmény: #616377

Nem látom be, hogy mitől lett volna pl. az jobb ha a Postabankot 20mrd-ért annak idején átjátszották volna a Sanyi bácsinak, minthogy 100mrd-ért eladtuk az Erstének?!

#616377 Boby. Előzmény: #616372

"az állam hogyan befolyásolhatná plusz hitelfelvétel nélkül(adó csökkentés), hogy a dolgozók bére növekedjen, ha nem Ő a tulajdonos. "

Ezt kezdetnek megtehette volna ott ahol ő a tulajdonos, a mnyp.-ból induló tőkéje is lett volna hozzá.

#616376 Boby. Előzmény: #616361

"Nem tudom, hogy a sok okos magyart miért nyugtatja, ha külföldi cég menti az adatokat és nem hazai."

Azért mert nincs jelentősége! Mitől lenne megnyugtatóbb, hogy a Hans Jürgen helyett a Simicska mentené az adataidat?! Jók a meglátásaid,de avassak a következtetéseid.

#616374 Ibiza Előzmény: #616361

"..Jahh, igen már írtam, mert irigy a másik magyar sikerére,"

hat a magyarellenes kampány..a magyar nem irigyebb mint a nyugatiak..sőt.. osztrákok egymást figyelik és egyből feljelentgetnek..

#616373 banyaiz Előzmény: #616369

Bajnai ott rontotta el vsz (legalábbis a számomra), hogy nem egy teljesen szakmai alapon szerveződött új pártott hozott létre. Bekeveredett a korpa közé, így már nagyon gáz.

Talán majd Bokros kolléga, szervezkedik most . :)

Csak egy ilyen pártra vagyok hajlandó szavazni vagy senkire.

Ahol olyat hallok, hogy a rezsicsökkentés, és hasonló magasröptű történetek azok mind kuka. Ekkora parasztvakítást, jóhogy nem már oda mennek le, hogy aki vmelyikre szavaz az kb 500 Ft-ot, egy fél deci pálinkát , és egy zsíroskenyeret. Kapják be.

Na de nézzük inkább a focit, ne politizáljuk, ráadásul Telko topikban vagyunk és a kollégák le fognak ránk sújtani, hogy teljesen szétoffoltuk. :)

#616372 Kissherceg Előzmény: #616369

az állam hogyan befolyásolhatná plusz hitelfelvétel nélkül(adó csökkentés), hogy a dolgozók bére növekedjen, ha nem Ő a tulajdonos. Tehát 80% feletti külföldi érdekeltség mellett mégis, hogy emelnéd meg a fizetéseket? Mi a ráhatásod a magán tulajdon megsértése nélkül?

Tehát állam emelje a fizetéseket, úgy hogy nincs benne tulajdona, érdekes gondolat.

#616371 Kissherceg Előzmény: #616365

Nézd ez elég ésszel volt, mert nem azt mondták, hogy 25% feletti külföldi tulajdonrészű vállalkozásokat államosítják, tehát elég lágyszívűek, sőt inkább túl is fizetik a külföldit, mint eon, mol stb... A privatizáció nagy része nem a tőzsdén zajlott...

#616369 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #616341

A végén, úgyis a lakosság fizet mindent.....amúgy előbb-utóbb eljön az igazság pillanata, nincs "ingyenebéd". 27%-os áfát meg továbbra sem vagyok hajlandó fizetni, élelmiszerekért pláne nem. Rezsicsökkentésileg is tessék az áfát is csökkenteni! Az valahogy nem megy, csak más f@szával verni a csalánt, én alig várom, hogy minden szolgáltatás, szolgáltató kerüljön állami kézbe(azért annyira nem várom), oszt akkor majd jól beledöglünk a nagy "rezsicsökkentésbe". Asszongya ma a Rogán a nagy közgazdász, akire a konyhapénzt sem bíznám(he lenne nekem olyan), hogy "csak az jelent megfizethető mértékű rezsit, amit az emberek is ki tudnak fizetni".(szép, értelmes mondat) Akkor ha a zemberek 3 Ft-ot tudnak fizetni havonta, akkor annyi lesz a rezsi!?Egyébként mivel ő megtudja fizetni a jelenlegi ár 500%-át is, akkor ő fizessen annyit Nem is értem 3 évig miért nem volt fontos a rezsicsökkentés.... Az ellenzék meg belemegy a licitbe, szerintük még jobban kéne csökkenteni a rezsit, tiszta 100 napos program.... Inkább azon kéne dolgozniuk, hogy ha már valaki dolgozik(velük ellentétben) azt ne fillérekért tegye... ja, hogy ehhez gondolkodni kéne, meg dolgozni...hát ez bizony probléma. Olcsó politikai szemfényvesztés az egész, aminek a végén a számla úgyis benyújtásra kerül.(ilyen-olyan módon)

#616365 banyaiz Előzmény: #616361

Nézem MU meccset hengerelünk. :)

Zsebben a 20. cím.

Erről szól a kapitalizmus profitról, persze lehet azt mondani, hogy az állam is ezt beszedhetné pl. Alapítanak egy céget aztán majd kiderül mire mennek, csak nehogy BKV 2. legyen belőle.

Matáv, Mol, OTP stb mind állami cég volt , amíg nem kerültek tőzsdére , amíg állam nem adta el többségi részvénycsomagokat.

Nincs ezzel baj, hogy megpróbálni kihasítani egy egy db-ot ebből , többet mint eddig, csak ésszel.

Na most ez a technika ahogy ennek nekiálltunk az elég határeset vsz. Engem az elefánt a porcelánboltban típusú dolgokra emlékeztet. :)

#616361 Kissherceg Előzmény: #616359

Nézd tudom mennyitől nyereséges a telekom perc díj alapon, azt hiszem magad alá tojnál... A magyar ilyen mindent elfogadó nép, mert azt mondják ennyi, akkor jahh, kár...

MT egyébként forgat vissza lét, de az új 5 éves terv alapján azért lesznek még események szépen. Telekommunikációs szektor egyébként meg állambiztonsági kérdés. Nem tudom, hogy a sok okos magyart miért nyugtatja, ha külföldi cég menti az adatokat és nem hazai. Jahh, igen már írtam, mert irigy a másik magyar sikerére, ezért inkább külföldi gazdagodjon és tárolja adatait.

#616359 banyaiz Előzmény: #616349

Irgalmatlan profitok az azért megér egy misét.

Pl ha már Telko topikban vagyunk, ha beindul az állami mobilszolgáltató megnézzük ,hogy mekkora lesz az az "irgalmatlan" profit, természetesen a befektetett tőkére vetítve. :)

Pl eddig még egyáltalán az is kérdés, hogy vha lesz e vagy még indulás előtt besül, de már van pár milliárd Ft kiadás , bérekre pályázatokra stb.

Olyan szempontból érdemes vsz megnézni a különböző intézkedéseket, hogy gazdaságilag inkább káros/ hasznos , politikailag inkább káros/hasznos.

Meglepő módon ami gazdaságilag necces az általában politikailag inkább hasznos rövid távon.

Kicsit túl nagy arányban keveredtek ilyen elemek a gazdpolba. Ami védhetetlen, de hát a lőtéri kutyát nem érdekli felső szinten, ha ez hozzásegíti őket a következő választás megnyeréséhez.

Sajnos ez a demokrácia egyik nagy hibája, de nincs jobb.

#616351 Kissherceg Előzmény: #616345

Ez nem szocializmus, csak a média annak prezentálja...

Inkább nézd MU bajnoki címét :)

szerk: egyébként lásd osztrák hiszti a termőföld miatt, miközben zsebszerződésekkel vették, mutyival...

#616349 Kissherceg Előzmény: #616341

Azért viselte jól a gazdaság, mert fizetjük a hiteleket, mint a kis csicskák. Különadókat azért kapták, mert töredék áron vették meg a cégeket 15-20 éve és irgalmatlan profitot realizálnak, amit visznek haza. Ez nem gonoszság kérdése, de minden cégnek a profit maximalizálása a cél, és az optimalizálás. Nos közterhek és áruk már nyugati árszínvonalon, bérek meg azok felén. Mivel mindkettő oldalon külföldi cégek vannak többségben, ezért elég egyértelmű, hogy duplán húzzák le az embereket itthon...

Emiatt vannak megadóztatva a cégek.

#616345 banyaiz Előzmény: #616340

Kényszerpálya sok tekintetben ezt is elfogadom.

Nagy mozgástere ilyen szituban nincs, és nem volt az országnak.

Ízlésemnek egy "picit" túlzott ez a világ proletárjai egyesüljetek típusú politizálás.

Egyelőre az eredmények politikailag igazolják, és gazdaságilag is lehet pozitívumot találni ha megerőltetjük a dolgot. Ebből is sok következtetést le lehet vonni. De hát ez már messzire vesz Telkótól. :)

#616341 banyaiz Előzmény: #616336

Mondok neked egy példát ne ilyen elvont legyen a dolog.

Pl különadók kérdése. Kellett a lé költségvetésbe honnan lehet elvenni? megterhelik közvetlenül a lakosságot pl egy ingatlanadóval, belebuknak.

Kitalálták a világrekord különadókat pl, hozzá egy ideológiát, hogy a gonosz akárkik stb.

És meg kell mondjam ahhoz képest , hogy mennyire **** módon intézték, meglepően "jól" viselte el a gazdaság.

Politikailag pedig igencsak bevált. Mennyi kormány megbukott a világon az elmúlt években. Ehhez képest politikailag fényes siker.

Gazdaságilag pedig ahhoz képest ami elméletileg egy ilyen hentes mészáros munkában benne lett volna, egész tűrhetőek a károk. Persze viszonyítás kérdése minden.

Na de ez engem még túlzottan nem dob fel. Túl magasak az igényeim. :)