Találtam egy száraz kórót, kb 20 cm, azzal támadtam. Mindkét lukban volt lakó, előttem szaladtak be. Benyomtam-kihúztam párszor, de semmi.. te átversz engem. :-) Na, keresek vmi hajlékonyabbat, s megyek megint tücsköt zrikálni. :-))
Találtam egy száraz kórót, kb 20 cm, azzal támadtam. Mindkét lukban volt lakó, előttem szaladtak be. Benyomtam-kihúztam párszor, de semmi.. te átversz engem. :-) Na, keresek vmi hajlékonyabbat, s megyek megint tücsköt zrikálni. :-))
Kis pitbull vagy, mint Erdőbényén. Nagyon hiányzik már neked vmi yo auto, amivel levezetheted a feszültséget.. :-)
félreértés volt részemről,
nem haragszom én sem:)
már 2szer is találkoztunk:)
Én nem haragszom, nekem nincs veled bajom, élőben is jól elvoltunk, te ugrassz szinte minden szavamra :)
bocsánat,azt hittem nekem szánod,
magamra vettem kissé..
de akkor bocsánat,tévedtem-ez esetben megkövetem a mondandómat.
Amit neked akarok írni, azt neked írom. Én általánosságban beszéltem, csak éppen te fogalmaztad meg. Nem te vagy az egyetlen, sőt az emberek nagy része ilyen.
Mit gondolsz, miért áll minden ebben az országban? Pont az ilyen felfogás miatt. És ha olvastad másutt is a véleményem, akkor tudhatod, azt gondolom, amíg nem lesz itthon megbékélés az emberek között, igenis esélytelen, hogy ebből az országból legyen valami.
Amíg a hentes átveri az autószerelőt, ő a festőt, és a festő meg a hentest, addig halott ez az ország. Te csak éppen megfogalmaztad azt, ami miatt én nem látok előrelépési lehetőséget.
Szóval, ha megbántottalak, elnézést, nem neked szólt, azért nem is írtam neked. És azért írtam Józsinak, mert őt is osztják itt rendesen, hogy miért Merci, miért így, miért úgy? Mert ötlete és véleménye mindenkinek van, akár elért eddig valamit az életében, akár nem.
imádom ezt stilust egyébként,vagyis "mondom a lányomnak,hogy a vejem is értsen belőle...."
ha vmit nekem akarsz mondani,akkor nekem cimezd...
A következők pedig olyan mértékű gőgről és arcról tesznek tanubizonyságot,hogy szánalmas és egyben Te poziciódban nem is engedheti meg magának az ember:
1."Ezért nem érdemes itthon vállalkozni"
2."És Harzotól függetlenül, amíg a magyar így áll a dolgokhoz, addig itt csak nyomor lesz. "
3."Ezért is akarok elmenni innen"
gondolom miattam nem érdemes vállalkozni.....vagy bármelyik kuncsaftod miatt,aki kérdez vmit...
46éve toljuk az ipart,a teljes kivitelezést,nem szlovák,nem horvát,nem ciprusi céggel,nuku hitellel,komoly gépparkkal...hogy érdemes-e,tényleg nem....
sőt gondolom miattam kell külföldre költözni.....
sőt burkoltan,sunyin le vagyok magyarozva,ez egy szuper szitok szó....
"Sumér kolléga esete teljesen már, hiszen Ő családi házat épít, így neki a Harzo, nem nagyon téma, de ha lenne egy olyan épülete, amit fel szeretne újítani úgy, hogy ott zavartalanul lehessen közben pénzt termelni, ezt választaná...."
ez azt hiszem,abszolut igy van....
ráadásul éppen az ugrott be tegnap,hogy van csókom egy 1997-1999-ben épült vidéki 50szobás kis szállodánál is,
3hete beszéltem az ügyvezetővel,tavaly augusztusban voltam egy bulin a tulajjal.(minkettő jó ismerős),és mondja,hogy gyomrolják a tulajt fürdőszobafelujitás kapcsán.....de nem akar,mert sok pénz,rumlis....pedig muszáj lesz.
erre gondoltam tegnap este ha megkellene győzni őket esetleg Harzo ügyben,esetleg még én is benne lehetnék a buliban.....mert ide jó lenne,7-8-10év múlva ugy is ujitani kellene ismét,annyit kibir.
mondjuk nem utolso kérdés,hogy harzora harzot fürdőszobában teszem azt ujabb 8év után lehet tenni?
vagy akkor már le kell kaparni,verni?
ennyi............
más, ezt az anyagot friss építkező szemmel nézni....
nyilván, nem a legolcsóbb "festék", az időzőjel nem véletlen, de ha valaki tudja azt, amit már sokan, hogy legtöbbször az olcsó a drága, akkor más szemmel nézi majd...
Sumér kolléga esete teljesen már, hiszen Ő családi házat épít, így neki a Harzo, nem nagyon téma, de ha lenne egy olyan épülete, amit fel szeretne újítani úgy, hogy ott zavartalanul lehessen közben pénzt termelni, ezt választaná....
Erről az anyagról, pl ha tudok akkor, amikor aktívan üzemeltek az üzleteim, akkor fel tudtam volna újítani őket, úgy, hogy nem zavarnak a munkában.
Hosszú évekig azért nem nyúltunk semmihez, mert nem volt rá idő...ill. lett volna, szombat du 4 órától, vasárnap reggel 5 óráig.....:))
És Harzotól függetlenül, amíg a magyar így áll a dolgokhoz, addig itt csak nyomor lesz. Ezért is akarok elmenni innen, mert a termékünk tetszik a németnek, az olasznak és az amerikainak (ezekhez szállítunk), itthon meg szar. Ha megkérném pl a német partneremet, csomagolja át, és hozza be dupla áron ide német felirattal, akkor már piszok jó anyag lenne, állítom, sokkal jobb, mint a miénk :D:D
Valahogy így van, a Grand Hotel Hungáriában megcsináltunk több mint ezer négyzetmétert, a seggüket verték a földhöz örömükben, hogy csak éjszaka dolgoztunk teljes csöndben, picit sem zavartuk a lakókat.
Aztán ha nem csak fürdőszobában gondolkozunk, megcsináltuk kívülről a River Park irodaházat.
A német tulajnak jó volt az anyag, nem német festéket vett, a műemlékvédelem is jóváhagyta, Kermi és ÁNTSZ engedélye is van. Persze ettől még másoknak lehet az a véleménye, hogy gagyi az anyag. Tudod Józsikám, van akinek a Merci is szar autó. Ilyen a világ, ezt kell tudomásul venni :)))
Csak megjegyzem, a műemlékvédelem szerint jobb az anyag, mint a mai legmodernebb szilikátfestékek, teljesen szellőző, olyan a páraáteresztő képessége, aminek a csodájára jártak.
Egy közepes szilikátfestékből 16 liter 25 000 HUF. Ez kb 20 m2-re elég.
http://kohazy.hu/?id=termekek&product=inntaler-szilikat-homlokzatfestek&art_id=71&hj=1&nyelv=hun
A mienk is, ami 20 kg, kb 20 m2, és 13 000 HUF, az drága. Azon meg egy percig sem vitatkoztam, hogy a tesco festékhez képest drága.
Tudod kellene a Merci minőség trabant áron, de a merci minőség toyota áron már drága és szar. Ezért nem érdemes itthon vállalkozni :D:D:D Érdekes, nem, amiről nincs rossz vélemény a neten, az szar :D:D
Felénk is van. Tavasszal is szoktak "sikoltozni" múlt héten is hallottam őket horgászat közben éjszaka, ahhoz hasonlít a hangja, vonyítás sikoltozás keveréke. Sok lehet hangok alapján.
:) nem gyáva..tök ideg lesz...ázsiában harcokat rendeznek velük és fogadnak rájuk..kb 30cm-es hajlékony fű kell..kicsit mocorgatod meg ki be húzod..kicsit oldalról ne lássa vérszomjas képed ..akkr egy darabig abba hagyod és látszik mozog a fő..akkor jön ki..akkor még egyszer mocorgatsz..
egy lyukon látszik laknak e benne.. ki van járva..látszik karbantartják...ha raksz a lyukhoz valamit és az eltünik akkor karbantartották ha nem akkor lakatlan..persze ne egy üllőt rakj oda.
amúgy ilyen lyukat csinálnak kis békák és pók is.. de kb ekkora lyukból jönnek elő a pajorokból kikelő bogarak. ..pl kicsit később a cserebogár, szarvasbogár.
most teljesen friss árat tudok mondani burkolásra,itt mennyi az annyi,jönnek a burkolok éppen.
még felmér.....ma holnap megveszem a lapot.....aztán go.
hát ha soványak az árak,akkor a Harzo ár is csak felfelé mászik ettől,mert ezek munkadijak ugye.
valóban vmi ilyesmi van:
iroda ,rendelő,felujitott szálloda stb,tehát felujitásnál szóba jöhet,amennyiben a tulaj vevő erre.
de egy vadonatuj családiháznál kizárt kategoria.
Szűz falra a burkoló sem burkol, vakolják előtte....
Az a kőműves, aki meg nem tud függőben, síkba vakolni, az nem kőműves..)))
mondjuk ebből mindig vita szokott lenni, ha esetleg fogas a burkolás, akkor a burkoló a kőművesre mutogat, a kőműves, meg a burkolóra...
ezért kell a burkolóval vakoltatni, jobb burkolók, nem is engedik a csempézendő felületet vakolni a kőműveseknek...
Azok az árak, amiket írtál, elég soványak, burkolásilag, nekem 3x áron burkoltak, de meg is lehet nézni....
Amit Ricsi cége kínál, nyilván egy friss építkezésen nem a legköltség hatékonyabb, de képzelj egy működő szállodát, vagy irodát, üzletet, ahol nekiállnának leverni a csempét...üzem közben, ami nem kis porral jár, sitt ki, stb, ezzel szemben a Harzó, csendes, tiszta, és hagyja dolgozni a helyet, mert az a legdrágább ha nem dolgozik a hely...na, röviden.
azt se értem, hogy lesz pl csempénél teljesen más lapméret hatás, mint az eredeti volt? Mitől és hogyan lesznek a kőfelület imitációk, amik nagyon érdesek?
Engem érdekelne, mert irodánkban majdnem mindent felújítottunk, de a wc-helység falát már nem volt kedvem megcsináltatni, de vmit mindenképp kezdeni kéne vele
ahogy olvasom itt a kül. rétegek száradási idejét, semmivel sem gyorsabb, mint leverni a meglévő csempét és újat tenni. Az anyagár is kb. u.annyi, mint új csempével. Akkor csak annyi a különbség, hogy bárki otthon meg tudja csinálni és nem kell burkolót hívni?
ezek szerint szűz falon is nyomjátok?
de hát azt komolyan sikba kell kenni,mert itt nincs csempe,csak 3 réteg mutymurutty....ott már van szemetelés....sőt mire az sikba van kenve időben....az nem kevés szerintem,vagy nem?órabérek egyéb....
na jó de....persze,hogy az árat nézik ....ha ez a harzo drága is,akkor minőségi lapot választ az ember,érted:)
nem azért ...ugye épitőipari cég közelben vok....és pusztán egy szkeptikus kiváncsiskodó vagyok,és a neten erről csak a tömjénezés folyik a Harzo oldalakon.semmi info róla...
ma megkérdeztem az ügyvezetőt,aki nem mellesleg 49-50 eltöltött esztendővel büszkélkedhet az épitőiparban...
1963-ban kezdett versenyvizsgával ,brigádvezetőként Budapesten az 1-es számú épitőbrigádnál,később további papirok....
1967 óta magánzó 46 év aktiv vállalkozo élet az épitőiparban....iszonyat mennyiségű referencia ennyi idő alatt.
és rákérdeztem nála,Harzo????:)
majdnem megvolt sértődve....nehogy bevigyem azt a gagyit a fürdőbe....számomra már lényegtelen,mert a fürdőszobám az készen van.....csak egyszerűen kiváncsi vok.
Holnap jönnek a burkolok éppen felmérni hozzám a melléképületet,majd megkérdezem ott is a májsztrót-ő olyan 16éve van a cégnél,illetve dolgozik a kőművesek után.....kiváncsi vok mit mond,ennyi.
Burkolo csapatból,ez 30év alatt a harmadik.
lehet ma csak rosszkedve volt az ügyvezetőnek.:)
most 70 szobás wellnes Szállodát ez a cég is csinált több lépcsőben ,teljesen alaptól kulcsrakészig,mindent....utolsó csavarig,kiegészitő létesitényekkel,mondjuk akkor már volt harzo...de nem használták:)
Most estem haza külföldről, nem is tudom, mire válaszoljak
10 éves a legöregebb itthoni felület. Az még megvan, ahogy te fogalmazol.
Minden falon sokkal gyorsabb, mert ebből megcsinál 1 ember kb 50 m2-t, annyit senki nem burkol le neked.
A nincs szemetelés bár neked marketing duma, de azok a szállodák, ahol dolgoztunk vele (van néhány, de ez nem a reklám helye) kifejezetten örültek, hogy a vendégek nem levert csempék között bóklásztak. Más egy falusi ház, és más egy szálloda.
Árban sem egy nagy valami. Tudom, mindenki szeretne rengeteget keresni, és 100 ft-ot fizetni egy m2-ért, de ez nem így megy. Én nem akarok árversenyt, aki az árat nézi, az úgysem rendel ilyet.
Akinek más fontos dolgok számítanak, azoknak tetszik. Hogy csak párat mondjak:
Olyan a szín pontosan, amilyet te akarsz. Régi csempe esetén nem kell bontani, sittezni, 2-3 nap alatt újra használható a fürdőszoba. Minden sarkot és érdekes falvezetést le tudsz burkolni, nem lesz csúnya mondjuk egy íves fal, mert azt bizony merev csempével elég nehéz szépen megcsinálni.
Szóval, ez erről szól. A téglaház sem jobb, mint a vályog vagy a vert fal, árban sem egy nagy vmi, mégis ma már inkább téglából építkeznek. Kinek erre, kinek arra van igénye.
Mondjuk, Cserkeszőlőn (az van tán hozzád a legközelebb) sokfelé találsz Harzo-t, az önkormányzattól a házasságkötő termen át a termálfürdőig, és annak szállodájáig. Én sosem állítottam, hogy a csóró rétegeket céloztam meg gyenge anyagokkal.