Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#613026 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #613021

BARCA! Igen! Jó ízlésed van! Jó kis város, én is szeretem(bár csak kétszer voltam ott, akkor sem túl sok ideig), meg hát csak ott van a világ legjobb foci csapata is ugye (ezt csak Bányaiz kolléga kedvéért..). Vihetsz engem is magaddal :-) Bár én nem abba az irányba indulok, ha indulok...

#613024 banyaiz Előzmény: #613020

Benne van a Ft árfolyamkockázat is, de az ugyanúgy benne van a magyar állampapíroknál is, mégis viszik mint a cukrot. Ott is megveszi 5% körüli hozamra Ft árf kock ugyanúgy elviheti a hozamot ha nem fedezi.

Gondolom fedezik ezeket a Ft árfolyamkockázatokat egy egy alapnál. Már ha nem a Ft erősödésére is spekulálnak mellette.

Az tény, hogy EU-ban is sorban jöttek a negatív előrejelzések szektorból visszavágott osztalékok stb sorban. Sújtja a válság ezt a szektort is rendesen.

Mondjuk jelenlegi árfolyamon ez a papír 12%-os oszt hozammal forog, hát azért ez elég durva vsz. Nem tudom van e az egész világon még egy tkom cég ami 12%-os oszt hozammal forog , de szerintem nincs.

Ez is egy hungarikum. :)

#613021 Ricsi Előzmény: #613019

Barcelona, nem titok :)

2-3 év múlva ki szeretnénk oda költözni, elég volt az ittenből. Nagyon szeretem azt a várost, és jól érzem magam ott.

#613020 Ricsi Előzmény: #613016

Nem számolsz jól szerintem, de nem baj :)))

Ugye, mindenki elfelejti a magyar tőzsdén az árfolyamkockázatot. Miután mi kis halak vagyunk, a nagyok meg azt is számolják, így mondjuk 40 HUF osztalék most 12 cent, de lehet, csak 8 cent lesz, ha elszalad a forint, amire én látok esélyt.

Most veszel papírt 1,42 Eu-on, az fizet 8 cent osztalékot, az 5,6%. Annyit fizetnek német cégek is kényelmesen, nézz utána:

http://www.portfolio.hu/vallalatok/csucson_a_nemet_cegek_osztaleka.182244.html

Pl Deutche Telekom 8%, és nincs semmilyen országkockázat.

#613019 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #613017

Hová tetszik repülni?(közöm persze nincs hozzá) Bora-bora? (bár 5 nap ebben az esetben igen kevés lenne ugye) Az előző évek telkó nyereségéből esetleg?

#613017 Ricsi Előzmény: #613011

Hát nekem 5-kor száll fel a gépem, és kedd éjjel jövök meg, meglátjuk az 5 napban történik-e valami. Mondjuk felelőtlen vagyok, mert úgy utazom el, nincs beállítva, hogy vegyen 350-en, ennyi esélyt adok neki:)

#613016 banyaiz Előzmény: #612946

:)

Van benne logika, de ha belegondolsz 400 körül egy 40 Ft körüli jövőbeni osztalék 10% körüli oszt hozam. (Ami azért szintén igen jó) 350 körül 40 körüli osztalék 11% körüli oszt hozam.

Persze a 11 több mint a 10 körüli, de maga a 10% is 6-7%-os hosszú hozamoknál hát igen jó. Főleg, hogy mindenféle 3% körüli jegybankiról lehet olvasni a jövőben (szóval további hozamcsökkenés várakozásokról ami persze szintén nem biztos)

Szóval erre én is nagyon kíváncsi vagyok , hogy mit fog ez művelni mondjuk a következő 2-3 évben árfolyamilag. Ezeken az árakon még egy jövőbeni 10 Ft körüli osztalék csökkenéssel is (ami egyaltalán nem biztos, hogy megvalósul, lehet jövőre is fizet 50-et, vagy ki tudja mennyit) igen alulárazottnak tűnik nekem.

#613011 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #612982

Én is hallottam már párszor ezt az ajándék dumát, ezért használom, és van olyan amikor ez igaz is, lásd telkó! :-)

#612989 banyaiz Előzmény: #612948

Ugyanaz nyomja mint az összes többi Bétes cuccot. Ebben a régióban van , ebben az országban van, ebben az országban a gazd pol olyan ami nem tölti el nagy lelkesedéssel a részvényekbe fektetőket (különadók, össze vissza közmű, vezeték, percdíj pöcsöm tudja még mi) mobilfrekvencia körüli témák, állami mobilszolgáltató stb.

Ezeket nagyon nehéz beárazni mit hoznak a jövőben, de egyik sem a nagy örömre okot adó dolog.

De szvsz ezzel az árral amin mozog kb azt árazza a piac, hogy a jövőben 30 Ft osztalékot se tud kifizetni, kb az van pariban ezzel ilyen állampapír hozamok mellett. Arról nem is szólva ha tovább esnek az állampapír hozamok akkor kb 20 Ft-os osztalékfizető képesség árazása ez.

Jó hát mondhatnék pl egy Otp-t is 45xx-es árral az kb ugyanez a nyomor. Vagy az egész Buxot kb.

Ez van.

#612984 banyaiz Előzmény: #612977

Csókolom ez már a tőzsde? :)

Mi ez a siralom ezen a héten?

a fene gondolta, hogy közgyűlés előtt ekkora kivárás lesz 440 -re vártam legalább a héten. Ilyet. 50 Ft osztalékkal 420 3 héttel vágás előtt . Hát ez azért egy iszonyat nagy negatív várakozás a jövőre. Közben állampapír hozamok esnek tovább.

Na mindegy lesz ami lesz kivárom.

#612982 Ricsi Előzmény: #612966

Ezen az áron ajándék :)))

Legutóbb Sanya bától hallottam ezt 7 000-es OTP-re :)))

#612966 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #612948

Ez az "állam" egy cipőfűzőt sem tud bekötni...csóró is, ezért én mostanában nem számítok állami szereplőre (ettől még lehet), telekomadó már nincs (van helyette más, amit természetesen áthárítanak, mondha bárki bármit, persze a hazafiak ilyenkor mondják, hogy ezért kellene állami szolgáltató, na az majd jól lenyomná az árakat, biztos...). Vezetékes telefon felejtős valóban.. viszont nem is érdekes(sok "ellemzőnek" persze fontos), változik a világ, van itt más lehetőség bőven ami kompenzálja a vezetékes izét. Persze az sem elhanygolható szempont, hogy nekem van és ezért emelkedni kellene, sőt:-) Egyébként ezen az áron szvsz ajándék, amennyiben a következő években tudja ezt az osztalékszintet tartani, aki mást mondd az ráront a nemzetre! Simán ér 550-et szerintem (ha nem lenne a hazai piac ilyen f@szán beárazva, okokat tudjuk, lesz ez még máshogy is). Lesznek ennek a papírnak még szép napjai... valamikor. Frekvencia díjakkal meg szórakozhatnak, minden szolgáltatót egyformán érintene... a lakosság szívná meg! Persze kormányunk teljesen tönkreteheti ezt a szektort is , csak akkor abból a repülésre vágyó darázsból max vakond lesz csak ugye!

Amúgy én nem szakmázok, menni kell és kész (egy darabig lehet manipulálni, de középtávon ha eredményes a társaság úgyis menni fog!)

#612952 Ricsi Előzmény: #612946

Látom, egyszer elgépeltem, a 420 a jó szám, legyen rajta 20%. Mármint a felén, akkor a teljesre vetítve 10%, meg a másik felére 11-12 % osztalék, akkor az már majd 16%

#612948 Ricsi Előzmény: #612937

Én nem teljesen látom, miért kellene neki emelkednie. Azért-e, mert volt sokkal magasabban, vagy azért, mert neked van, és keresni akarsz vele?

Vagy van valami fundás oka, mondjuk mégsem szívatják meg a gázüzletágban őket, mégsem szívatják meg a telekomadóval, vagy most mindenki vezetékes telefont akar venni, így óriási növekedési potenciál előtt áll?

Vagy az állam nem hoz létre szolgáltatót, és így nem szipkáz el tőle rengeteg előfizetőt? Melyikben látod az emelkedési potenciált?

#612946 Ricsi Előzmény: #612926

Abba nem hiszek, de én úgy számolok, ha megveszem 350-ért, és marad legalább 40 ft osztalék, akkor nekem az évente 11-12%. Ilyen ínséges időkben meg kell a kicsit is becsülni.

Persze úgy is számolok, ha megveszem 350-en, és felmegy mondjuk 410-re, akkor eladom a felét, és ha visszamegy 350-re, újra megveszem, ha meg nem, akkor a felén már megvolt az osztalék, és miután ez mondjuk megtörténik fél éven belül, akkor az nekem már jó pénz.

A módszer:

Veszek mondjuk 3000 db-ot, 350-en, ez 1 milla. Ha 420-on eladom a felét, akkor lesz 630K huf, amit megint vásárlásra fordítanék 350-en, akkor már tudok venni 1 800 db-ot, így növeltem a teljes mennyiséget 10%-al. Aztán várunk, vagy osztalék lesz, vagy megint elmegy a fele.

És így tovább, és így tovább, míg enyém lesz az egész cég :))

#612937 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #612925

Majd valamikor talán, de a közeljövőben ennek emelkednie kell, ez a sorsa! Szerintem csak kéreti magát a kis kurv@! :-) Csak már ne sokáig, mert az én türelmem sem végtelen, oszt rúgok...