Regisztráció Elfelejtett jelszó

Még szokatlanabb válasz avagyonról, vagyonosodásról, tőzsdéről,

Re: törölve

#613117 Előzmény: #612776

Mondom, hogy hülyék az egészhez, képesek a tőkéshez mérni az extrém szerencsejátékosokat. Ezek a seftes ügyeskedő kategóriájú senkik, akik semmit sem értenek semmiből, csak észt osztanak. Akinek vagyona van, az nem is foglalkozik az ilyen ostobaságokkal.

Egyszerűen ők a NYERÉSZKEDŐ, a SIKERES SEFTESRE néznek fel, számukra az az ideál, nem pedig a tőkés, aki jellemzően nem nagy lépésekben hintáztatja a vagyonát, hanem szép lassan gyarapítja azt. És bár az ilyen senkiházik néha úgy tűnnek, hogy feljebb vannak, de úgy zuhannak onnan alantra, hogy még az béka s*gge is a csillagos égnek tűnik onnan.

Aki ezeket párhuzamba állítja és azt hiszi, hogy ügyeskedéssel lehet osztályok között átugrálni, az más egyéb aljasságra is képes, például arra, hogy észre sem veszi, hogy ezek a marxizmus igéi.

Re: közép/felsőosztály

#613114 Előzmény: #612758

A proletár a legkevésbé sem az, a proli, na az már az. De a kettő a magyar terminológiában sem ugyanazt jelöli, hiszen a proletariátus egy osztály (tessék az internacionáléra gondolni, ami egyenesen a proletariátust élteti és annak a felemelkedéséről szól ha jószándékúak vagyunk), a proli meg egy megjelenési forma, egy életmód.

#613112 Előzmény: #612757

"Mert társadalmi elfogadottsága alacsony. Nem trendi és cool :-)"

Ez így van, de ez nem azt jelenti, hogy idejét múlt, hanem éppen azt, hogy ideje leporolni.

"És szégyen munkásnak lenni. Sőt, a munkás apa "a szeme fényét" inkább taníttatja általad bullshitnek nevezett kommunikációs akárminek :-)"

Aztán meg csodálkozik, hogy nincs munkája és még el is kell tartania. Ez ügyben egyébként elég utalni arra, hogy a múlt században A MÉRNÖK akkora úr volt, mint egy gyáriparos (sőt, többnyire azzá is váltak), de a 30-as években is "MÉRNÖK ÚR" volt egy mérnök, mára meg "ki az a hülye, aki mérnöknek megy?" kategóriává kezd válni. Amiről írsz, az pontosan az a marxista butaság, hogy az elit az értelmiség a diplomával jár, illetve, hogy ez ugyanaz. Pedig nagyon nem az.

"Bezony, maga az apa is szégyelli "besorolását"."

Akkor ostoba. A jó munkaerő a tőkés szeme fénye, sokkal fontosabb a számára, mint a gyára. Mert a gyárat újra lehet építeni, de a munkását nem. Nem véletlen az, hogy sok gyár Magyarországon is inkább megtartotta átmeneti leálláskor is a munkásait, mert az az érték. LEGALÁBBIS NORMÁLIS tőkés és normális vállalkozás esetében.

"Így, hogy mondod rémlik ez a mondás, bár nem érzem pejoratívnak sem a kispolgárt, sem a munkást."

Én sem, de a marxisták ezzel járatták le a régi rendszert, gyakorlatilag mindent bezúztak mert ráfogták, hogy "ez is csak kispolgári csökevény", éljen a kommunizmus, le a régi rendszer maradékával is!

"Ha van alkalmazotti fizetése + tőkejövedelme. Hogyan érdemes növelni a jövedelemszerzés hatékonyságát? Diverzifikálni a bevételforrást tulajdonrész vásárlással egy cégben, esetleg?"

Az első feladat az, hogy diverzifikáljad a jövedelmed országon belül, utána pedig az, hogy több országba diverzifikálod. A hatékonyság egy érdekes kérdés, én például nem hiszek benne abban a formában, ahogy ma tanítják. Én úgy vélem, hogy minél több "önjáró" rendszerben vagy benne, annál biztosabb a rendszer, amit kialakítasz, vagyis inkább a kevesebb, de biztosabb jövedelmeket tartom jónak. Kívülálló nem igazán tud cégbe bevásárolni, csak gondolj arra, hogy a magyar tőzsde hogy lejáratta az egész cégbe befektetés ideológiát, holott a tőzsdének pont arról kellene szólnia, hogy bekerülnek a kis, feltörekvő cégek, amelyek forrásokat vonnak be és utána hasznot osztanak, illetve még a részvényeik ára is növekedhet. Ilyen esetben nyugodtan lehetne azt tenni, hogy X tőkéből X/10-et szépen szétosztasz ezek között, mert elég ha csak egy bejön és már biztosan nagy nyereségben leszel. Csak ez ugye nem működik. Ezzel szemben a kis családi, vagy közepes méretű KFT, ZRT-k esetében a tulajdonrész szerzésére vagy nincs esélyed, vagy nincs értelme, mert bármikor ki tudnak zárni, hiszen csak alapítanak egy másik céget és te ottmaradsz a semmire. Ezért csak zárt körben, zárt rendszerben lehet ilyenbe belépni és ha lehet is, az soha nem publikus.

Csak gondolj arra, hogy amikor a kamionos cégről volt szó, akkor feldobtam errefelé, hogy ha többen beszállunk, akkor meg lehet játszani, mert akkora kockázat már nem lenne benne, de "hirtelen" elpárolgott minden lelkesedés, hiszen a valóság az, hogy az errefelé írógatóknak jellemzően nincs pénze, csak eljátsszák a műmájert, illetve ha van, akkor meg nem más által adott ötletbe teszik bele, hanem a sajátjukba.

Akinek meg végképp semmije sincs, az többnyire nekem osztja az észt, hogy marxista vagyok :)

#613090 Előzmény: #612755

"Nos, amelyik sikeres ügyvezetőnek -akár a nagy háza mellett- nincs valamekkora tőkejövedelme (mondjuk ami fizetésének legalább felét kitermeli) az meg is érdemli szvsz."

Pedig nincs, hiszen miből lenne? Ha úgy él, mint egy sikeres ügyvezető, akkor nem lesz akkora felhalmozása, amiből ekkora tőkejövedelme lehetne.

"Mondtam, hogy hülye kérdezni. Akkor, hogy kell a vállalkozáshoz viszonyulni?"

Tisztelettel, akárcsak a vállalkozónak a munkavállalóhoz. Más, más logika, más ember, más igények, más elvárások. Aki alkalmazott ne akarjon vállalkozni, hanem legyen jó és a legjobb a saját szakterületén. Ez a boldogulás kulcsa.

"Ja hogy ez jónak is számít. Hu. Tudod hogy ez alatta van a vakmajom benchmarknak :-)!"

Igen, de a VM (ha arra gondolsz) bruttó hozamot ad én nettóról értekeztem, és ugye egy vállalkozás értéke növekszik ha nyereséges, a VM alapja viszont nem. Ezért teljesen más és nem összehasonlítható.

törölve

#613087 Előzmény: #613054

Attól, hogy 300e tőkejövedelme van valakinek, és 200e fizetése, még nem biztos, hogy ha kizárólag a tőkéjével tudna foglalkozni, növelni tudná a tőkejövedelmét 500 ezer fölé. Sőt, elég valószínű, ha kimondottan konzervatív a befektetési politikája.

Ugyanakkor a tőkét nem feltétlenül neki kellett felépítenie, örökölhette is például. Azokban az országokban, ahol nem voltak diktatórikus rendszerek, az is lehet, hogy a tőke több generáció alatt épül fel. Meg az is lehet, hogy a korábban még értéktelennek számított ingatlanja értékelődik fel, mert megváltozik a városrész helyzete.

(Ezt bemásolom a másik topikba is, hogy ott megmaradjon.)

Re: euroövezeti jövedelmek/vagyonok

#613081 Előzmény: #612752

Láttam. A legfurcsább az benne, hogy nem jönnek ki a számok, azaz egyszerűen ha összeadom az ingatlant, a megtakarítást, akkor nem az a szám adódik, amit meghatároztak összességére.

Amit idéztél az egyébként átlagos vagyoni statisztika volt amibe az ingatlan is beletartozik, de ez egy átlag, ebből szerintem semmi sem következik.

Re: nincs cím

#613074 Előzmény: #612744

"KI NAPONTA 20 OLDALT TUD ÍRNI EGY TŐZSDEFÓRUMRA, AZ NEM TŐKÉS ÉS MÉG CSAK NEM IS TŐZSDÉS! :)"

Wazze, ez a hét vicce :) Hát ki az, aki rá tud érni, ha nem AZ a tőkés, akinek a tőkéje már a közreműködése nélkül is hozza az elvárt jövedelmet? :) Ilyen a csinovnyik alkalmazott gondolatmenete, fel sem fogja, hogy mit jelent a tőke és a tőkés.

De persze ők akarnak értekezni, hogy mi az a kapitalizmus és hogy ki a marxista ROTFLMAO!

"Honnan tudod, hogy nem így van? Állítólag, azt teszi, és mint egy 8 magos proci (vagy mint egy nő) több helyre tud figyelni, és osztja a mennyei mannát Kb. így (remélem nem sértődik meg :-)):"

Most éppen irodabejáráson voltam, tegnap Székesfehérváron, benéztem a Max Citybe mert van egy nagyon jó akciós lehetőség, ami érdekes lehet, ezen kívül még három helyen intéztem ügyeket, valamint fogorvosnál jártam, tárgyaltam egy komolyabb üzletet, mit vettetek ebből észre? :) Ugye hogy semmit? :)

"Egyébként meg lehet látni, hogy egész pontosan milyen időközönként nem ír. 7végén abszolút nem teszi, péntek 18 óra után nem látsz tőle bejegyzést."

Nézd már, valakinek feltűnt :) Bár hozzáteszem, ezt szerintem a többség annak tudja be, hogy addig van ingyen netem a munkahelyemen :LOL: :)

"Ki tudja...:-)"

Hát én :)

#613070 lagwagoner Előzmény: #613054

"Arra gondoltam, hogy aki tud havi 300eFt tőkejövedelmet termelni három műszakos technikussága ELLENÉRE IS, annak semmi értelme 200eFt-ért lekötnie magát ilyen munkakörbe, hiszen az nem gazdaságos. "

Nem bizonyított, hogy a tőkejövedelemre fordított idő egyenes arányban növeli is a hozamot. Ráadásul az igazi tőkét termelő portfoliót nem kell állandóan "baszkurálni" (hisz az diverzifikált), csak időnként csinosítgatni, optimalizálni. Szóval a maradék időben vagy pihen (kiadásnövelés) vagy alkalmazottként dolgozik/vállalkozik (bevételnövelés + friss tőketeremtés).

"Nézd, számoljunk egy 5%-os kivehető hozammal a tőke értékének változatlansága mellett az egyszerűség kedvéért Ahhoz, hogy 100.000 Ft havi tőkejövedelmed legyen, ahhoz 24.000.000 Ft-ra lenne szükség. "

Oké...pontosan.

"Gondolom egyetérthetünk, hogy akinek 72.000.000 HUF tőkéje van, az nem három műszakos technikus, illetve, hogy ha ez a rendelkezésére áll, akkor se technikuskodni nem fog, se főállásban pár százezer forintért dolgozni."

Nos: 72 M-ból (tőkepiac esetén) hosszú távon havi szinten 600e-1500e HUF-ot ki lehet (tudok) hozni. A 2-300e munkajövedelem még mindig kb. 30%-a az összbevételnek, ráadásul nagyon szépen kisimítja a "havi fix" a hullámzó összbevételt. Tehát nagyon szép korrekciós szerepe van a munkajövedelemnek. Ráadásul havi 150e-es "rezsi" esetén, még mindig tudja etetni tőkéjét 50-150e forinttal havonta, ami éves szinten plusz pár százalékos vagyonnövekményt jelent a hozamon felül.

"Nem szükségszerűen, lehet vállalkozóként is kezdeni."

Most hasra ütésszerűen mondom amit mondok: 90%-uk befürdik vele.

#613054 Előzmény: #612743

"Erre te ugye kérded, hogy miért nem él tőkejövedelemből hisz az több az alkalmazotti bérnél (150%-a). Ez igaz, de ha a szumma 500e-ból kiveszem a 200e-t, az 40%-os bevételkiesés, ami már azért jelentős kiesés."

Arra gondoltam, hogy aki tud havi 300eFt tőkejövedelmet termelni három műszakos technikussága ELLENÉRE IS, annak semmi értelme 200eFt-ért lekötnie magát ilyen munkakörbe, hiszen az nem gazdaságos. Ha ugyanezen időben a tőkéjével foglalkozna, akkor biztosan nem lenne számottevő bevételkiesése.

"Egyébként ugye a munkajövedelem egy relatíve fix bevétel, ami fedezi a havi "rezsit", és erre számíthat az ember (legtöbbször). Míg addig a tőkejövedelem kitermeli az "extrákat": pl.: (ezt beszéltük) 5-10 év alatt egy ingatlant, a 25 év adósrabszolgaság helyett, pár év alatt egy autót stb."

Nézd, számoljunk egy 5%-os kivehető hozammal a tőke értékének változatlansága mellett az egyszerűség kedvéért Ahhoz, hogy 100.000 Ft havi tőkejövedelmed legyen, ahhoz 24.000.000 Ft-ra lenne szükség. Szerinted mennyi annak az esélye, hogy valaki ezt a tőkét felépíti három műszak mellett? És ez 100.000 Ft volt. Gondolom egyetérthetünk, hogy akinek 72.000.000 HUF tőkéje van, az nem három műszakos technikus, illetve, hogy ha ez a rendelkezésére áll, akkor se technikuskodni nem fog, se főállásban pár százezer forintért dolgozni.

"A másik: ahhoz, hogy tőkejövedelme legyen valakinek, annak legtöbbször alkalmazottként kell kezdenie, ha nincs örökölt vagyona."

Nem szükségszerűen, lehet vállalkozóként is kezdeni.

"Persze van manapság sok felsőfokú táltosképző is, de nem tudom, hogy ezek után mennyire lesznek sikeres vállalkozók a nulláról, tapasztalat nélkül (ha nincs mellette tapasztalt ismerős/rokon, aki megismerteti vele a know-how-t)."

A vállalkozás és a professzionális tőzsdézés mentalitása nem sokban különbözik egymástól, már persze, ha komoly méretekben űzi valaki és ""főállásának"" tekinti azt. A másodállású vállalkozás és tőzsdézés pont olyan, amiről errefelé szoktál olvasgatni.

Re: szerverhiba folyamatosan

#612896 lagwagoner Előzmény: #612891

Lehet mind marxisták vagyunk csak nem tudunk róla :-) _AT_ felnyitja a szemünket :-) Majd a Zabhegyezőből idézett mondatra támadunk egyszerre :-)

törölve

#612891 Előzmény: #612885

Oké, igazad van, ez túlzás volt, csak éppen annyira irritáló, mikor valaki értelmes vita helyett sérteget, miközben az összes érvemet ignorálja, majd mikor visszakapja tőlem ugyanazt, akkor a moderátori joga mögé bújik. Ez nagyon felbaszta az agyamat. Másrészt milyen vita az, ahol a kommentek jelentős részét kimoderálja személyes okokból a topikgazda, akkor is, ha azok nem is neki szóltak konkrétan.

csináltam egy topilot Pé…

#612888 Ibiza

csináltam egy topilot Pénzról vagyonról értelmesen ott folytatható

Re: szerverhiba folyamatosan

#612885 lagwagoner Előzmény: #612884

Már ne haragudj, de attól, hogy _AT_-re haragszol, most miért kellett ezt csinálni? Ez nagyon gyerekes, ezzel nem vele tolsz ki. Kevés topic van amibe írok és néha vissza is nézem a régebbi hsz-okat . Most ez mire volt jó?

törölve

#612884 Előzmény: #612883

Nem hiszem, nem scriptelek, és összesen annyi flame-et csináltam, amennyit ebben a topikban látsz.

törölve

#612881 rbbj11 Előzmény: #612877

persze, de a lényeg, hogy ő nem látja, nem zavarja meg a világképét. Egyébként joga van a saját topikjában olyan önkényuralmat tartani, amit akar

törölve

#612880 Ibiza Előzmény: #612877

ott a dumcsi topik..Én vagyok a moderátor..

Jól látható AT egy makkoscipős diktátor :D valami bölcsészpapíros gyóygegér..0 ömbizalommal...aki vállalkozó szeretne lenni.