Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#610508 banyaiz Előzmény: #610491

Dumálunk , dumálunk aztán most nézem megjelent a közlemény már, délre vártam. :)

FLS program lesz ezek szerint némi hungarikummal 0% forrásköltséggel bankoknak, max 2% marzs mellett. No ez érdekes lesz. Nem mondanám, hogy ez OTP-nek rossz hír így első blikkre.

#610505 Ibiza Előzmény: #610501

az nem pest megye.. ,)

nézz utána..van sok pályáztos cég..előre ne fizess csak eredményre..

10milka max hitel ha jól tudom + 40% állami támogatás..a többi a saját rész.. a hitelt kötelező felvenni de visszafizetheted 1 hónap múlva.

#610503 Dr. ursi Előzmény: #610502

sztem tökéletesen reprezentálja a szoci gondolkodásmódot ...

egyébként gondolom meg lesz sazbva mire lehet felhasználni.

Végre, egy normális beje…

#610499 Ricsi

Végre, egy normális bejelentés...

Veszünk fel hitelt 2%-ra, és betesszük államkötvénybe 5-6-7%-ra. Tökéletes lesz...

#610496 Kissherceg Előzmény: #610495

úgy tudom egyelőre nem, de lehet újra indítják.

szerk: tavaly ősszel intézte el és Bp ingatlant vett a legutolsó ismerős...

#610494 Spade Előzmény: #610454

Az intézkedések gyors értékelése:

-a topicban legfontposabb :), aZ OTP szempontjából erős bull. Kapkodni fogják a 0 %-os hiteleket ezen 2% kamathozam ingyér van.

-A Kormány szempontjából úgy élénkít a jövő évi választásra h nem terheli az idei költségvetést, és lehet h a jővőévit sem, és talán az EU-t se bassza fel

-AZ MNB -kormány-gazdaság szempontjából ez a legjobb élénkítési konstrukció, mert a bankokon keresztül megy a folyósítás tehát a banki kockázatmenedzsmenten átfolyik, azaz nem a levegőbe szórják a pénzt, például sokkal jobb mint aEU országok roncsautó programja. Ráadásul a vállalkozásokat hiteklezik és nem a primer fogyasztást, ez növeli leggyorsabban a GDP-t

- a vállalkozásoknak jó ezt nem is érdemes elemezni

- a HUF szempontjából enyhén pozitív mert csökkenti a vállalkozások rendszeres törlesztési EUR/CHF vételét

- Az MNB szempontjából a 250 milliárd nem jelentős tétel, kísérlenek belefér

#610491 Ibiza Előzmény: #610461

Nem ismered a szavak jelentését..adták neked és te boldogan rágod mint pálutcaiak a gittet.

az értelmező szótár szerint:

"az ortodoxia híve, követője; igazhitű;

a rituális szabályokhoz mereven ragaszkodó..

a régihez csökönyösen ragaszkodó, maradi "

Az imf is elismerte a "szokásos" "konvencionális" válaszok a gazdasági válságra nem váltak be. Mint ahogy az IMF hitel mellé adott "ortodox" gazdasági iránymutatások sem hozták meg az elvárt eredményeket a "megsegített" országokban sem.

csak költői kérdés:

- ortodox válasz e usában a fedes 0 közeli alapkamat és a korlátlan pénznyomtatás? és konvencionális e a piacnak a válasza ezekre az usai lépésekre?

- ortodox e a ciprusi segély?

Gekkotól tudhassuk "hüje az aki u.azt csinálja de más más eredményt vár"

Csak halkan jelzem az ortodoxnak nem az unortodox a negáltja..tán a heterodox..de ez csak haladóknak.

#610484 banyaiz Előzmény: #610468

3 ok miatt nem pörög a hitelezés:

1. Gazdasági környezet (recesszió, válság, bankok nyomorgatása teljesen kiszámíthatatlanul stb) maga a hitelkereslet is visszaesett, beruházások stb

2. Hitel betét mutató visszavágása szükséges legtöbb banknál

3. A bankok nagyon óvatosak tele vannak bedöglött hitelekkel, nagyon megszűrik kinek adnak, miközben a felvevői oldalon kevés az a vállalkozás épp a gazd környezet miatt akik igazán hitelképesek.

Igazán itt tyúk tojás probléma van vsz, meg lehet próbálni egy ilyen megoldást én nem azt mondom , hogy eleve hülyeség. De a részletek nagyon lényegesek lesznek, és ha túl laza az visszaüthet később.

Egyébként hitelezni most is hitelezik a vállalkozásokat a bankok Otp pl agrár, vagy kkv területen nagyot akar bővülni tavaly is bővültek ezen a téren (ha már lakosság nem megy)

Őket nem nyomja ez a hitel /betét téma 100 körüli alatti hitel/betét mutatójuk van. Csak kellene hitelképes vállalkozás a másik oldalon.

Nem az a szitu, hogy tolonganak a hitelképes jó cégek és a bankok lepattintják őket. Ennél azért rosszabb a helyzet.

#610478 Dr. ursi Előzmény: #610473

köszönjük.

esetleg olyat nem lehet ezzel h cég amiben tag vagyok megveszi az ingatlanomat székhelynek ?

a cég olcsó forinthitelt vesz fel kiváltja a drága devizaalapúmat és foglalkoztat engem 10 évig meg mondjuk ha kell még egy másik embert is.