Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: nincs cím

#606146 Kissherceg Előzmény: #606139

Én az ingatlan adót támogatom, sőt többszörösére emelném, de cserébe jelentősen csökkenteném az szjat. Feketézőket csak ingatlannal lehet megfogni, így azt kell terhelni...

#606143 rbbj11 Előzmény: #606141

követségen feleségem nővére pedig kultúrális műsort szokott tartani.

Na az pont annyira határozza meg az adott országgal (most nem nevezem meg) a kultúrális kapcsolataink erősségét, mint a te előadásod a gazdasági kapcsolatokat :)) Istenem....én nem most jöttem le ám a falvédőről, hogy ilyen jól hangzó de semmitmondó és jelentőség nélküli dolgoktól leessen az állam...

#606141 Dr. ursi Előzmény: #606137

el kéne vonantkoztatniod.

nem tőzsdei ügyfél.

s nem mostani :o)

de a déli áramlatos ficek az mostani :o) ismerősöm.

szeptemberben orosz követségen tartok előadást :o) persze nem a tőzsdéről, hanem egy kis geopolitika pénzügyekkel keverve :o) tudod, amolyan álomvilág, amire vannak akik kattannak ...

#606140 Dr. ursi Előzmény: #606132

hát ja. ez igaz.

ohne diplomáciai érzék :o)

komoly beruházások jönnek.

csak esetleg nem nyugat-európából :o) bár a németek kivételek.

és esetleg előtte kormányközi megegyezések zajlanak ...

és esetleg nem mi vagyunk akik ott lehetünk :o) és tárgyalhatunk ilyen meghatározó beruházókkal, akik meg minden áron ide akarják hozni a beruházásukat.

durva nagy cégek ...

és akkor még mindig elfeledjük a start megállapodásokat :o) főleg mvel nem tudhatjuk mi is foglaltatik bennük :o)

#606139 rbbj11 Előzmény: #606135

sajnálatos. Kérdés, meddig marad ekkora mértékű. Félek tőle, azt is állandóan emelni fogják. És ha egyszer bejött egy adó, az többé aligha tűnik el....főleg az ilyen jellegűt nem szokták csak úgy eltörölni...

#606138 rbbj11 Előzmény: #606123

szeretem a jó híreket, csak a kamu ferdítéseket, csúsztatásokat és félrevezető interpretálásokat nem

#606137 rbbj11 Előzmény: #606121

nem is tudtam, hogy ilyen fontos ügyfeleid vannak, mint Daimler vezérigazgatója :O

#606136 rbbj11 Előzmény: #606118

"Pénz kérdése, tényleg hozzánk mennyiért is lehet gyünni???"

még pénz sem kell....elég egy papír arról, hogy egyszer a dédi beházasodott osztrákokhoz, és már jöhet is az egész osztrák család. Persze nem jönnek, csak állampolgárságot megkpaják, aztán földet vesznek

#606133 rbbj11 Előzmény: #606093

A ingatlanadó nem a magántulaj fosztogatása?

Írtad, hogy nem vezették be. Az egy vicces állítás volt, Sopronban és még jó néhány városban ugyanis igen. De fizesd meg helyettem, hisz szted úgyis nulla a mértéke.

#606132 Kissherceg Előzmény: #606121

azért más tészta az itt lévő és a beruházni vágyó... Nekem ismerőseim között szerepel az a személy, aki a merci gyár beruházás Mo-ra hozatalán dolgozó csapat tagja volt és nagyon gyászos a helyzetünk és a magyarok viselkedése befektetőkkel szemben. Totál balkán

#606130 rbbj11 Előzmény: #606037

Romániába, Ausztriába, Szlovákiába.

Ha nem beruházásról, csak tőkéről van szó, akkor pedig Ausztriába.

más :o)

#606127 Dr. ursi

Nem mindenkinek jut a jóból

A magyar háztartások devizadóssága 4,03 ezer milliárd forint volt január 31-én, amelyből 1,05 ezer milliárddal 90 napnál hosszabb ideje tartoztak az adósok - idézi a Bloomberg a PSZÁF adatait. Magyarországi lapértesülések szerint a kormány azt akarja, hogy a bankok konvertálják a devizahiteleket forintkölcsönökre és engedjék el a 90 napnál hosszabb késedelemben lévők adósságának egy részét.

Más hírek szerint a kabinet minden devizaadósságot át akar alakítani forinthitelre az MNB tartalékának felhasználásával. A célzásokon túl a kormány és a jegybank nem kommentálja az értesüléseket. A Capital Economics úgy becsli, hogy ha valóban elhasználnak kilencmilliárd eurót az átalakításra, akkor is jelentős külföldi valutában jegyzett hitel maradna még a magyar pénzügyi rendszerben. A fennmaradó - lakossági, vállalati, banki és állami - devizatartozás meghaladja a GDP 100 százalékát.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/jol_jarhat_a_devizahitelesek_egy_resze_kerdes_hogy_ki.548248.html

#606123 Dr. ursi Előzmény: #606121

de vannak kisebb cégeim is :o) pl. egy gyógyszeripari komplett gépsorokat szállító-beüzemelő, úgymond hardver-szoftver :o) de mondjuk ők magyarok, legutóbb shanghaiban csináltak ilyen cuccot.

nemtom ez vajon jó-e az országunknak ? exportnak számít ez vajon ? és vajon megfelelek -e neked ilyen business connectionakkal ? hmm ?

#606121 Dr. ursi Előzmény: #606033

:o) gondolom olyan állásban vagy, hogy naponta beszélsz üzleti szinten külföldiekkel.

nemtom amúgy pl. a déli áramlat projekt beszerzési igazgatója eléggé mértékadó -e neked ?

vagy a daimler vezér ? esetleg. ha igen, kérlek jelezd !

#606118 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #606093

Lárifári!!!

"Ciprusban kifosztják a lakosságot"

Nem oda költözöm, amúgy 100000 ojró feletti betétje nem a Nikosnak van a csavargyárból! (mondjuk én sem értek egyet az ottani intézkedésekkel)

Nálunk (akarom mondani nálatok, is lesz még sok csoda....)

" Élj arrafelé boldogan idegenként és imádd azt a helyet, ahol megtűrnek begyüviként."

Pénz kérdése, tényleg hozzánk mennyiért is lehet gyünni???

"De az, hogy Magyaroszág ellenében agitálsz, azért csak leköpni tudnálak"

A lehetőség adott! Tessék!

"Erre egyébként nagyon sokan rájöttek már, rajtam kívül is......

A mennyiség nem minőség."

Ja, a sok alkoholista "aljanép" távozott....

Még szerencse, hogy Te és társaid itt maradnak "minőségnek"..... sok sikert! Attól nő majd a GDP!

Amúgy nincs harag...(eddig is tudtam, hogy politikáról, gazdaságról veled teljesen fölösleges vitázni..) majd rájössz(öd), hogy a kedves vezetőd nem kicsit b@szott át (akinél nagyobb komcsival még nem találkoztam.....)

A kérdésem a következő: Magyarország Európa legversenyképesebb országa-eeee ??

IGEN vagy NEM??

2013.03.19 RÖVID HÍR: …

2013.03.19

RÖVID HÍR:

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/tortenelmi_melyponton_a_3_honapos_kincstarjegy_aukcios_hozama.181336.html

Ahogy előre jeleztem, aukciós hozamelvárások továbbra is lefelé, melleseg túljegyzés ezerrel, és ez SZERINTEM még tovább fog erősödni rövid időn belül. Ja igen, a forint árfolyama is erősödött kicsit, tehát külföldi forrásbevonás is szerepet játszott a lejegyzésben...

"minden idők legalacsonyabb aukciós átlaghozamát jegyezhetjük fel a mai eredménnyel.

Az Államadósság Kezelő Központ 50 milliárd forintnyi 3 hónapos kincstárjegyet (D130626) hirdetett meg értékesítésre és az elsődleges forgalmazók 96,6 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be. Mivel ez elmarad az elmúlt hetekre jellemző 2,5-3,2-szeres aukciós lefedettségtől, ezért az ÁKK most csak a meghirdetett mennyiséget fogadta el közülük. Az elfogadott ajánlatok hozama 4,66% és 4,82% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 4,79%-os lett. Ez bár 6 bázisponttal magasabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál (igaz az a D130724 jelű papírra vonatkozott), de 9 bázisponttal (!) alacsonyabb a múlt keddi 3 hónapos kibocsátás átlaghozamánál és 4 bázisponttal alacsonyabb az eddigi történelmi mélypontnál."

Látjátok feleim szümtükhel mik vogymuk?

Nemhogy töretlen a bizalom, hanem egyre jobb, és ha még pár húzást megtesznek az EU+IMF nemzetközi terroristái, akkor úgy fognak a hozamok esni, hogy még a forint is erősödni fog közben, mert annyian akarják a bizonytalan EUR-t biztos Forintra váltani.

Nem viccelek, tessék ránézni az árfolyamra, aminek józan paraszti ész szerint esnie kellett volna a Ciprusi hírekre, erre a kötvénykibocsájtásra erősödésnek indul.

Hát mondjátok feleim, felebarátaim, barátaim és ti többiek, hát vajon így állnak egy kiszámíthatatlan országhoz a befektetők, ahol nem érzik magukat biztonságban? Ugye nem akarjátok ezt állítani, hanem felismeritek, hogy a valóság éppen az ellenkezője a hitetetknek.

#606093 Előzmény: #606081

"választ nem fogadom el, a kérdés nem arra vonatkozott, hogy Te mit vársz el."

Dehogynem, az volt a kérdésed, hogy mi erről a véleményem.

"A külföldi vállakozások tökéletesen tisztában vannak avval, hogy mire számíthatnank nálunk!"

ROTFLMAO. Ha abból tájékozódnak, amit a magyarországi forumokon írnak magyargyűlöletből, akkor tökéletesen tisztában lesznek az emberekkel. Ettől viszont még a vállakozásokról, a vállalkozási környezetről halvány fogalmuk sem lesz. Node ha elég sokszor írod le, hogy itt ez történik a külföldi vállalkozásokkal, akkor ezt előbb utóbb visszamondják és el fogják hinni, egyebekben még akkor is, ha egyáltalán nem ezt tapasztalják.

"A kérdésem továbbra is az, hogy IGAZ vagy NEM a vitya állítása."

Komolyan kérdezed, hogy egy propaganda esetében igazságot, vagy valóságot kell vizsgálni? Ugye nem gondolod komolyan, és nem gondolod, hogy magyarként ezt a kérdést fel lehet tenni! Erre minden magyarnak egyöntetűen azt kell válaszolnia, hogy "ez bizony így igaz!" és még akkor is így igaz, "ha nem látom".

"Egyszerű kérdésre , egyszerű választ kérnék. Most komolyan, nehéz leírnod, hogy a ME állítása baromság?"

Szerintem az a baromság, amikor egy magyar forumon Magyarország becsmérlését akarják kierőszakolni. Kétségtelen tény, hogy az elmult időszakban jellemző volt Magyarország belső és külső gyalázása, minden vezető intézménytől Magyarország lejáratása, illetve minden jó hírre egy rossz hírrel tromfolása, de erről NAGYON le kellene szokni.

Most tényleg azt hiszed, hogy ne lehetne olyan statisztikát kreálni, ami minden kétséget kizáróan hiteles adatokat mutat be és aminek az alapján a miniszterelnök igazat mondott? :)

"Tudod, a kevésbé tehetősek (jelen esetben Magyarország) igen ritkán tudják érvényesíteni az érdekeit."

Azok viszont, akik bepucsítanak, azok csak azt hiszik, hogy ettől majd tudnak érdeket érvényesíteni, pedig csak sz*rnak fogják őket tartani. Tessék megérteni, hogy egyáltalán nem igaz amit írsz az Európai Unióra, itt ugyanis nem így működnek a dolgok, itt csak azok nem tudják érvényesíteni az érdekeiket, akik maguk sem hisznek benne. "Gyáva népnek nincs hazája."

"Lehet magyarkodni (próbáltuk már máskor is, hatalmas sikerrel ugye...), csak az utolsó kapcsolja majd le a villanyt!"

Most mást ne mondjak neked egy dologban aztán most már igazán mindenki biztos lehet, Cipruson most azt hajtják végre, amit Magyarországon terveztek demonstrálni. Lehet, hogy annak okán, hogy mi ellenálltunk ennek, ezért ezt most kicsit dühödtebben teszik arrafelé, de szemernyi kétséged se legyen arról, hogy ez volt itt a terv. Bizonyíték: Pontosan ugyanolyan nagy és kezelhetetlen bankrendszer felépítése, a deviza kiszolgáltatottsága, adósságszint kezelhetetlenre emelése UTÁN egyszercsak elkezdődött tavaly (is) a suttógópropaganda arról, hogy zárolni fogják a betéteket és a kormány lenyúlja a pénzt, mert nem fogja tudni finanszírozni az államadósságot.

PONTOSAN ÚGY, AHOGY EZ MOST CIPRUSON TÖRTÉNIK.

Ciprus gazdasága ki van nyírva, hiszen nem működnek a bankok, így a cégek, vállalkozások sem képesek a működésre. Game Over. Tessék megfigyelni, hogy mivel mi érdeket érvényesítettünk, NEM TUDTÁK velünk megtenni, pedig mindent megtettek ezért. És tessék megnézni azt, hogy szerencsétlen Ciprusiak, akik HITTEK(!) az unionak, most milyen kétségbeesetten rohangálnak mindenfelé, mert NEM KÉPVISELTÉK AZ ÉRDEKEIKET és azt hitték, hogy velük is úgy fognak legfeljebb bánni, mint a görögökkel. Na ezért nem szabad így csinálni, és ezekkel a maffia módszerekkel élő szervezetekkel bratyizni, mert ilyen az, amikor nyiltan kimutatják a foguk fehérjéjét.

Ennek alapján te még mindig úgy érzed, hogy mi rosszul csináltuk volna, amit csináltunk az elmult három évben?

"Akkor én leírom: Magyarország NEM JÓ hely (jelenleg) és még igen sokáig nem is lesz az...!"

Nem vagy normális. Az, hogy te sz@rul érzed magad és nem hiszed, hogy számodra sokáig jó lesz a hely, azt nem csak megérteném, hanem még sajnálnálak is érte. De az, hogy Magyaroszág ellenében agitálsz, azért csak leköpni tudnálak annak tudatában, hogy mindezt aközben teszed meg, amikor a PIIGS komplett összeomlik és Ciprusban kifosztják a lakosságot. EBBEN a helyzetben azt, hogy Magyarországon béke és nyugalom van és a magántulajdon szentségét semmi sem fenyegeti, az valami olyan szintű érték, aminek a fényében nem is értem, mire fel lehet azt mondani, hogy Magyarország ne lenne NAGYON biztonságos, avagy jó hely legalábbis a többiekhez képest.

"Azt mondjuk nem értem ez miért gyalázás, ez tény!"

NEM, ez NEM TÉNY, ez a TE véleményed arról, ahogy te élsz és amit látsz. Ezt azonban nem magadra vonatkoztatod, hanem arcátlan módon az egész országra kiterjeszted, bemocskolva, szidalmazva azt nagy nyilvánosság előtt, ártva ezzel az országnak, mert amikor ezeket a mocskolódásokat elolvassák mondjuk külföldről, akkor ezeket(!) fogják idézni arra nézve, hogy mekkora a baj az országban, hiszen tényeket nem tudnának mondani.

"Erre egyébként nagyon sokan rájöttek már, rajtam kívül is......"

A mennyiség nem minőség.

"Tudom! El lehet menni! Megyek is (lassan kész lesz az én kis új otthonom :-) oszt már itt sem vagyok, vissza sem nézek!"

Hála Istennek, akkor legalább majd külföldön fogsz gyalázkodni, de az majd legalább senkit sem fog érdekelni. Élj arrafelé boldogan idegenként és imádd azt a helyet, ahol megtűrnek begyüviként.

Amig még megtűrnek majd annak.

#606081 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #606045

"És hogy úgy mondjam, egészen más aspektusból megvilágítva:

IGEN, ÉN EZT VÁROM EL EGY MINISZTERELNÖKTŐL."

A választ nem fogadom el, a kérdés nem arra vonatkozott, hogy Te mit vársz el.. :-)

A "más aspektusból megvilágítani", no azt sem kell!

"Azt, hogy az egész világot roadshow-za körbe és mindenhol azt mantrázza, hogy a LEGJOBBAK VAGYUNK, mindehol azt mondja, hogy a LEGEURÓPÁNEREBBEK VAGYUNK, azt harsogja mindenhol, hogy NEM SZORULUNK SEGÍTSÉGRE és azt, hogy IDE ÉRDEMES JÖNNI VÁLLALKOZNI. "

Ettől még senki sem fog idejönni vállalkozni (mint ahogy a példa mutatja is). Én sem mennék oda, ahol avval kezdi a partner, hogy rögtön a pofámba hazudik! (a többiről nem is beszélve)

A külföldi vállakozások tökéletesen tisztában vannak avval, hogy mire számíthatnank nálunk!

A kérdésem továbbra is az, hogy IGAZ vagy NEM a vitya állítása.

Egyszerű kérdésre , egyszerű választ kérnék. Most komolyan, nehéz leírnod, hogy a ME állítása baromság?

"Példának okáért gondolj bele, hogy mekkora haszna van annak, hogy beleroadshow-ztuk a fejekbe a 10% társasági adót főleg Ciprus kivégzése előtt? Szerinted nem lesz ennek némi hatása? Mert szerintem lesz, ahogy a TBSZ számlák kamatadómentességének is. Mert mi elmondtunk, hogy MI NEM ENGEDÜNK A NEMZETKÖZI TERRORISTÁKNAK és független, többségében magyar kézben lévő bankrendszert szeretnénk. Ami nem szükségszerűen tulajdonviszonyt jelent, hanem magyar érdekkört jelent, illetve magyar érdekek érvényesíthetőségét. "

Tudod, a kevésbé tehetősek (jelen esetben Magyarország) igen ritkán tudják érvényesíteni

az érdekeit. Ilyen a világ, és ezen a vitya nem fog válltoztatni, sőt nem is akar....(ezt csak halkan jegyzem meg, és csak Neked... )

Lehet magyarkodni (próbáltuk már máskor is, hatalmas sikerrel ugye...), csak az utolsó kapcsolja majd le a villanyt!

"de azt, hogy Magyarország NE LENNE JÓ, azt épeszű magyar ember akkor sem írhatja le, ha egyebekben éppen nem jó a közérzete, mert csak egy suicid hajlamú ember lehet az, aki a népét, a nemzetét is képes gyalázni csak azért, mert éppen nem tetszik neki az aktuális miniszterelnök pofája. "

Akkor én leírom: Magyarország NEM JÓ hely (jelenleg) és még igen sokáig nem is lesz az...!

Azt mondjuk nem értem ez miért gyalázás, ez tény!

Erre egyébként nagyon sokan rájöttek már, rajtam kívül is......

Tudom! El lehet menni! Megyek is (lassan kész lesz az én kis új otthonom :-) oszt már itt sem vagyok, vissza sem nézek!

Persze én sem épeszű, sem Magyar nem vagyok ugye!! Csak a Semmilyen, meg a Bayer Zsóti a magyarok,(na, majd azok dolgoznak helyettem és kis családom helyett is) meg Te természetesen.

De nem akarok ezen vitázni! A kérdés : Magyarország Európa legversenyképesebb országa!!???

IGEN vagy NEM?

#606045 Előzmény: #606026

Szoktam írni, hogy poltikai nyilatkozatokat nem kommentálok.

Az ország gazdaságáról, a forint árfolyamáról, a kitörés irányáról viszont már eleddig is rengeteget írtam, ahogy azt is, hogy semmivel sem vagyunk momentán rosszabbak nemhogy a térségi országoknál, hanem a német gazdaságtól eltekintve tulajdonképpen egyiknél sem.

És hogy úgy mondjam, egészen más aspektusból megvilágítva:

IGEN, ÉN EZT VÁROM EL EGY MINISZTERELNÖKTŐL.

Azt, hogy az egész világot roadshow-za körbe és mindenhol azt mantrázza, hogy a LEGJOBBAK VAGYUNK, mindehol azt mondja, hogy a LEGEURÓPÁNEREBBEK VAGYUNK, azt harsogja mindenhol, hogy NEM SZORULUNK SEGÍTSÉGRE és azt, hogy IDE ÉRDEMES JÖNNI VÁLLALKOZNI.

Példának okáért gondolj bele, hogy mekkora haszna van annak, hogy beleroadshow-ztuk a fejekbe a 10% társasági adót főleg Ciprus kivégzése előtt? Szerinted nem lesz ennek némi hatása? Mert szerintem lesz, ahogy a TBSZ számlák kamatadómentességének is. Mert mi elmondtunk, hogy MI NEM ENGEDÜNK A NEMZETKÖZI TERRORISTÁKNAK és független, többségében magyar kézben lévő bankrendszert szeretnénk. Ami nem szükségszerűen tulajdonviszonyt jelent, hanem magyar érdekkört jelent, illetve magyar érdekek érvényesíthetőségét.

Tehát, én pontosan ezért nem bírom a marxistákat, azokat a mocsadék magyargyűlölőket, akik azzal óbégatják tele a világot, hogy "itt diktatúra van", meg "terror van", meg "Európa ellenesség", mert ilyen mértékű magyargyűlölettel és Magyarország ellenességgel bárkit el lehet bizonytalanítani a befektetők közül, különösen ha ezt az ámokfutó ordibálást megtromfolják a "vállalkozás és beruházásellenességgel" és úgy általában bármivel az antiszemitizmustól az önkényuralomig, amivel ÁRTANI LEHET AZ ORSZÁGNAK. Erre írtam: Ez nem abnormális, hanem sajnos nagyon is normális, ez a nemzektözi marxista terroristák módszertana a nemeztállamok szétzúzására és az emberek felett álló elérhetetlen, megkérdőjelezhetetlen pártfunkcionáriusok hatalmának a létrehozására.

És ha megengeded, én inkább azt a propagandát szeretem hallgatni, hogy "Magyarország Európa legversenyképesebb országa" és nem azt a propagandát, hogy "itt diktatúra van és meneküljön ki merre lát".

És tudod, tulajdonképpen én már azt sem igazán értem, hogy egy magyarul beszélő, itt élő ember számára hogy nem lehet az a propaganda szimpatikus, hogy "ez egy szép ország, jó ország, ide érdemes jönni" és hogy szimpatizálhat azzal, írhat olyat, ami ennek az ellenkezőjét állítja és úgy általában hogyan propagálhat Magyarország ellenében.

Felőlem bárki leírhatja, hogy Orbán hüje, mert ez állampolgári alapjog, de azt, hogy Magyarország NE LENNE JÓ, azt épeszű magyar ember akkor sem írhatja le, ha egyebekben éppen nem jó a közérzete, mert csak egy suicid hajlamú ember lehet az, aki a népét, a nemzetét is képes gyalázni csak azért, mert éppen nem tetszik neki az aktuális miniszterelnök pofája.

Megfelel a válasz, vagy részletezzem tovább, hogy miért nem zavar az, aki Magyarországot jó színben akarja feltűntetni és miért zavar az, aki rossz színben akarja láttatni mások előtt?

Egyszerűen nem normális az, hogy egy külföldinek egy magyarországi forumokon körbenézve az lesz az érzése, hogy ezt az országot úgy gyűlölik az itt élők, mint a történelem során még a megszállókat sem, mert soha a világon nem volt még olyan, hogy szinte sportot űznek abból, hogy szidják a saját országukat, és szinte versenyezzenek abban, hogy elnyomják az országot szeretők vékonyka hangját és felülírják azzal a szeretet hangját, hogy ezt az országot csak utálni lehet és pusztulnia kell. Ezt még a szovjetek sem művelték velünk.

Szerintem nagyon nem normális, hogy ezt komolyan magyaráznom kell.